Inlägg

Inlägg som henrik92 har skrivit i forumet
Av henrik92

Hej!

Nu sitter en Noctura NH-U14S på plats
Testar Prime95 nu samtidigt som jag mäter tempen med Coretemp. Kärnorna pendlar mellan 57-62 grader i 100% load. Änsålänge ingen överklock. Är dessa värden okej?

Med vänlig hälsning Henrik

Av henrik92
Skrivet av Cruentusa:

Det låter som att det är lugnt och du kan välja vilken luftkylare du vill men skulle du kunna kolla om någon av dessa är den modellen du har http://www.prisjakt.nu/search.php?s=patriot+2+8gb&r=1&e=utf8&...
Välj en av Phanteks PH-TC14PE, Noctua NH-D14(får kanske en uppföljare snart) och Be Quiet Dark Rock PRO 2 det kvittar vilken du väljer. Vill du ha något billigare, Noctua NH-U12S men du kan förstås inte klocka lika långt och behålla en låg ljudnivå med den.

Gamer 2 Series ser det ut till att vara 1600hz modellen

Vilken av dem du tipsar om hade du valt?

Skickades från m.sweclockers.com

Av henrik92
Skrivet av Cruentusa:

Kan du länka vilka RAM du har? Att söka på Bison ger inget.
Är de höga så rekommenderar jag Noctua u14s, eller nh-u12s om du verkligen inte vill lägga jättemycket pengar. De är bara ett par månader gamla, kommer med Noctuas bästa fläkt, har sex års garanti, väldigt lätta att montera, presterar förstås väldigt bra och är tysta.

Bry dig inte om Cooler master hyper 212 evo, den är ett budgettorn med en ok fläkt som du förmodligen kommer vilja byta ut ganska snart såvida inte du inte bryr dig alls om ljudnivå och få ut maximal prestanda ur tornet. Byter du ut fläkten har du lagt nästan lika mycket pengar som du kunde fått en bättre kylare för.

Sorry! Blandade ihop märket på ramminnena xD. Dem är av märket Patriot, 2x8GB DDR3, dem är ungefär 3cm höga om man tar loss och mäter dem.

Med vänlig hälsning, Henrik

Skickades från m.sweclockers.com

Av henrik92

Det hade ju varit att föredra, jag sover i nuläget ungefär 1 meter ifrån datorn. Plus att jag precis köpte ett nytt chassi+nätagg i hopp om att få ner ljudet lite. Dock är jag inget ljudfreak heller, måste inte vara absolut tystaste
Gärna något som ger utrymme att eventuellt överklocka i framtiden, dock är inte det ett måste heller

Av henrik92

Okej, men om man inte vill ha vattenkylning då?
Finns det några risker med vattenkylning?

Vilken är bäst, Antec eller Corsair?

Av henrik92

Vilken processorkylning passar?

Hejsan!!

Behöver lite hjälp med min processorkylning. När jag spelar BF3 så ligger min kärntemp på mellan 71-82 grader. Detta känns som onaturligt mycket tycker jag, dock är jag ganska ny på att trixa med datorer.
I nuläget är det standardkylningen som sitter på processorn (ja, jag vet att den inte är superbra) och den är inte överklockad.

Min fråga är då vilken processorkylare som passar på mitt moderkort, Asus P8Z77-V LX, utan att slå i mina ramminnen?

Känns ju surt att behöva byta minnen eller skicka tillbaka fläkten.

Med vänlig hälsning Henrik