Inlägg

Inlägg som TIEEM har skrivit i forumet
Av TIEEM

@tumvanten:
Att i efterhand säga att en kurs är lätt, när man väl kan allt i den, kan man ju alltid säga

Av TIEEM

Blev också antagen till teknisk fysik på KTH, kul att se fler härifrån som är det! Något jag tror är väldigt fördelaktigt för att inte hamna efter (i främst mattestudierna) är att bekanta sig med litteraturen och språket. Jag kan bara tala för gymnasiematten men språket i universitetslitteratur är mycket mer torrt, abstrakt och ofta svårt att begripa i början eftersom att koncept och begrepp presenteras mer rigoröst och formellt.

Hoppas vi syns på kth!

Av TIEEM
Skrivet av oxygenial:

Är fortfarande apnöjd med mina snart 10 år gamla Sennheiser CX200, om det inte vore för att kabeln börjar dö nu, så hade jag kört vidare med dessa.

Men själv skall jag spana in CX-serien igen, då den jag haft varit fantastisk (provat några Koss, Nocs, Yamaha men inga har känts i närheten).

Men som med alla InEars, så är ju utformningen på våra öron extremt avgörande, så det enda (som nästan alltid med högtalare) är att gå o lyssna.

Kanske blir ett par Sennheiser, dom har ju ett par billiga modeller också. Ska dra och testa ett par då dom finns i min stad också (Y)

Av TIEEM
Skrivet av vajan:

Viktigt att tänka på om man vill ha så bra ljud som möjligt, är att köpa till extra ljudisolerade öronpluppar. Körde complyfoam på 2 av mina modeller, och tyckte det blev en enorm skillnad. Dessutom sitter dom ännu bättre.
Till vissa in-ears kanske det följer med, men bara ett tips ifall det inte gör det

Okej får testa dom som följer med när jag köper om dom räcker!

Av TIEEM
Skrivet av HugSeal:

Första tanken jag har om IEMs för dryga tusenlappen är att du aldrig någonsin bör beställa några i den prisklassen utan löstagbara kablar. Det är för det mesta kablarna som går itu och det är väldigt mycket enklare att fixa om det går att bara byta dem.

Andra tanken är att jag varmt kan rekommendera denna lilla listan på IEMs och recensioner av dem.

http://www.head-fi.org/t/478568/multi-iem-review-341-iems-com...

Tackar!

Av TIEEM
Skrivet av Agustavsson:

Har aldrig åkt på tull eller moms. Dom brukar skicka som gåva och skriva ner värdet. Har handlat för många tusenlappar från dom och det har aldrig varit problem med något. Tar strax över en vecka bara tills man får ett fint inslaget paket med snöre runt om ser ut som farmor skickat nya stickade strumpor till Jul. Dötrevligt haha.

Skickades från m.sweclockers.com

Okej låter schyst, klickar nog hem ett par därifrån. Tack!

Av TIEEM
Skrivet av Flutters:

Jag har beställt ifrån Penon en del gånger och aldrig åkt på varken tull eller moms. Och det går snabbt också.
3-5 dagar har det tagit för mig att få mina saker.

Kanske blir att klicka hem några inears därifrån, tack! Dom har ju mycket större stortiment än Sveriges.

Av TIEEM
Skrivet av Agustavsson:

Det är en ny modell som sagt. Här är en jättebra ÅF som jag själv köper allt "exotiskt" från

http://penonaudio.com/SoundMAGIC-E80?search=E80

Skickades från m.sweclockers.com

Har kollat från Penonaudio och tänkt beställt men alltid tvekat pga moms och tull. Har du betalat moms när du köpt därifrån eller är det säkert om man bara ska ha inears?

Av TIEEM
Skrivet av Agustavsson:

V-sonic VSD5 får min röst. Bra komfort, och balanserat snabbt ljud, perfekt för smattrande baskaggar ^^

Lyckas inte hitta något inom EU, och vill helst beställa inom EU, har kollat lite på dom där innan ^^

Av TIEEM
Skrivet av fark:

Inga problem det var så lite så, men med det sagt jag anser inte mig själv vara nån purist el nåt sånt och inte är jag säskilt kunnig heller så ta vad jag säger med en nypa salt el två och lägg vikt vid andras rekommendationer hehe. Är inte så insatt nuförtiden det har nog hänt en del sen sist jag var intresserad av bra ljud "on the go" men visst självklart gör jag mitt bästa för att hjälpa om jag kan..

Vill börja med att säga att isolering är a och o i min mening när man väl hittat rätt, att dom sitter bekvämt är även det viktigt om dom sitter där under längre perioder i sträck och bra isolering och bekväma IEM's är inte alltid samma sak har jag upplevt men visst "tips" så som tex Comply serien är ju inte så dyrt men isolerar i regel väldigt bra för icke custom gjutna hus.
Hur vi uppfattar ljud är ju så väldigt olika, helt induviduellt så kastar fram förslag här som uppskattas av många överlag i den här prisklassen el strax under/över men priser kan variera kraftigt beroende på vart man köper dom såklart och alla modeller är inte nya heller fast det spelar ju mindre roll så länge dom låter bra? Oavsett går inte in på ljudbilden i sig utan det får du gräva lite i själv om du fattar tycke för något, etx på Headfi el liknande site?

Shure SE215

Sony MDR (tex XB90EX el bättre EX600 om du kan hitta till rätt peng såklart)

Hifiman RE400

Hifiman RE600S

VSonic GR07

Yamaha EPH-100SL

Ifall du vågar chansa lite, har is i magen och vill vara orginell och sticka ut lite ifrån mängden och inte bära samma som många andra redan har så finns det en del DIY att välja mellan. Ibland låter såna här faktiskt riktigt bra dessutom så ifall du är intresserad så se till att du har möjlighet att skicka tillbaka om du inte är helt nöjd (brukar ofta gå bra inom en månad el så).

lurar med bla Sennheiser IE8 drivare:

http://www.ebay.com/itm/DIY-Sennheiser-IE8-Driver-Pro-Quality...

http://www.ebay.com/itm/DIY-Sennheiser-IE-8-80-driver-HighEnd...

http://www.ebay.com/itm/DIY-Sennheiser-IE-8-80-driver-HighEnd...

DIY med 1st 10mm Beats dynamisk drivare + 1 el 2 st dynamiska Knowles

drivare, kostar 1000-1300 beroende på vilken model:

http://www.ebay.com/itm/New-Design-Hybrid-3-way-Dynamic-Balan...

DIY med 6mm Audio Technica drivare för strax under 500kr:

http://www.ebay.com/itm/New-Design-DIY-6-MM-Audio-Technica-Dr...

Eller buda på "seller refurbished" Sennheiser IE80 kanske?

http://www.ebay.com/itm/Sennheiser-IE80-/141741028393?
hash=item21006c7429

...eller nya Sennheiser IE80 för 1200kr:

http://www.ebay.com/itm/Sennheiser-IE-80-In-Ear-only-Headphon...

Som sagt jag är inte insatt speciellt inte nu för tiden så kan ha

listan någon som numer inte finns el går för långt utanför din

budget, ber om ursäkt för det isf och hade dessutom bråttom ska iväg

snart ville mest svara och inte bara nonchalera hehe..

Lycka till och ska försöka kolla till igen sen.

Oj tack för alla rekomendationer till att börja med! Tror inte jag vill beställa från ebay just nu iaf, är för paranoid med tull, moms och frakt osv haha, men ifall jag ändrar mig. Hur är dom där DIY lurarna? Är det någon som gör egna med samma drivare som tex IE8's? Isåfall skulle det vara intressant att köpa typ "samma" lur för 1/4 av priset.

Av TIEEM
Skrivet av Necrophor:

Min erfarenhet av In Ear är att de dyra inte är särledes mycket bättre än de billiga, och de håller ungefär lika länge.

Skulle rekommendera Creative EP-630.
Är själv en gammal avdankad hårdrockare och dessa lurar tycker jag är helt klockrena. Tryck där det behövs utan att basen tar över och man hör hela ljudbilden. Dessutom kostar de endast 179:-.

Tror jag kommer lägga tillräckligt för att det ska bli en betydlig skillnad. Letar främst nu lite "premium" iems

Av TIEEM
Skrivet av Amling3:

Det är ganska blandat vad jag lyssnar på men skulle säga mestadels äldre rap/hip hop (Big L, Gangstarr etc). Dock när jag läste om dessa innan jag köpte så sa flera att de passar bra till alla sorters musik, även rock.

Det som jag gillar mest är hur klart ljudet är i lurarna. Ljudet låter också väldigt naturligt och har en riktigt bra balans överlag. Om du vill höra mer åsikter om dom så rekommenderar jag att läsa omdömen t.ex. på prisjakt, de kan nog beskriva ljudet bättre.

Angående passformen så tycker jag dom sitter riktigt bra och de är faktiskt väldigt lätta, har inga problem alls med att dom ramlar ut eller känns tunga. Du får ju flera olika storlekar på plupparna så det gäller bara att välja den storleken som passar dig, jag fick köra med minsta då jag har ganska små hörselgångar (de åker in lite längre än vanliga in-ear skulle jag säga) så det är något att åtminstone tänka på om du ska köpa dom. Men borde inte vara något problem.

Ska kika runt lite, tack!

Av TIEEM
Skrivet av fark:

Brukade bära JH13 Pro, tala om det för dom för dom verkar inte ha uppfattad sitt värde isf?

Nej men skämt å sido visst är det skillnad alltid, t.o.m stor skillnad i vissa fall dessutom vill jag påstå men så igen du har även rätt i vissa avseenden måste jag erkänna beroende på vad man spealr upp samt ifrån vad man spelar upp det?

Lyssnar man på lågbitrate mp3's a'la TPB via sin mobil så har man ju inte kapaciteten att uppmärksamma den skillnaden på samma sätt som den som väljer att släpa runt på en DAP el source/DAC/stärkar-paket av riktigt hög kvalitet och spelar upp 24/192 material (för att ta ett extremt exempel).

Jag körde en lite dyrare DAP med fullskaliga Burr Brown PCM1704's och 13 pro's och det låter definitv bättre men visst custom hus gjutna efter ens egna öronkanaler hjälper ju till bara det då dom sluter så tätt och sitter extremt bekvämt på plats under långa perioder i sträck. Sen om det är värd såna pengar för musik på resande fot är ju helt induviduellt och idag kan man få tag likvärdig utrustning för mindre pengar skulle jag tro, så långe materialet man spelar upp är av hög kvalitet och man sitter på en modern lur/DAP så skulle iaf jag hellra ha lagt pengarna på just lurar hellre än att uppgradera resten för jag tycker lurarna gör mest skillnad förutsett att musik källan inte är usel men vi är alla olika och upplever musik helt olika så?

Använder idag mina gamla Sennheiser IE80 kopplade till Elite TWag v2 kabel och är inte nöjd men använder bara under korta perioder då och då så känns inte lönt att inverster i prylar återigen bara för att sälja dom när man slutar lyssna helt under en period, köpa nytt, sälja, återupprepa, förlora pengar gång på gång haha..

Förlåt var inte meningen att vara ego och spåra ur, till TS:

Ifall du har möjlighet att eventuellt spara ihop leta extra samt ha tålamod så är mitt förslag att kika efter begagnat på tex på Headfi och liknande platser, kanke har tyr och hittar Shure SE535, Westone W40 el annat skoj för rätt peng men det kräver ju såklart tålamod och tid.

Tack för ett tydligt svar med motiveringar! Sådant uppskattas alltid. Känns som att jag inte orkar leta beggagnat och vill köpa något nytt men ska ha ögonen öppna iaf och se om jag kan hitta något exklusivt. Om jag inte hittar något inom veckan eller två, vad har du för nya hörlurar att rekomendera? Kommer spelar upp up mobiltelefon med spotify 95 % om det gör skillnad.

Av TIEEM
Skrivet av Amling3:

Jag vet inte om de passar just rock/metal/new wave då jag själv inte lyssnar på det, men är sjukt nöjd med dessa hörlurar:

https://www.larsbengtsson.se/produkter/visa/ljud/horlurar/in-...

De bästa in-ear hörlurar jag haft, hands down. Sitter riktigt skönt också utöver ett grymt ljud, är hur nöjd som helst med dom.

Vad lyssnar du för genrer? Samt kan du säga något mer om ljudet samt passformen, blev intresserad men dom ser ganska robusta ut att trycka in i öronen. Tack

Av TIEEM

Nya Inears för 1000kr~, tips!

Hej SC, jag ska köpa ny inears för bruk utomhus samt i skolan. Jag har en budget på 1000kr. Nästan alla IEMs jag har hittar har oftast varit med väldigt tungbas. Eftersom jag inte är en basmänniska samt att jag lyssnar mer på rock/metal/new wave så har inte riktigt hittat några som verkar perfekta ännu.

Dom jag har tittat på lite är:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=995577
https://www.hifiklubben.se/horlurar/denon-ah-c120ma-in-ear-ho...

Tips på några andra hörlurar som passar för rock/metal/new wave?
Alla tips uppskattas! //TIEEM

Av TIEEM
Skrivet av VideoyGTX:

Räkna med 500-1000 kr per komponent. Jag skulle köpa bagagnat om jag vore du.

Ok tack, ska leta runt lite.

Skickades från m.sweclockers.com

Av TIEEM

Har själv ett W2, ska bli kul att se vad du kan göra med detta underbara chassi! Ruggigt bra bilder hittils!

Av TIEEM
Skrivet av Denolg:

Problemet med dom lite billigare kiten är att dom nästan alltid snålar in på pumpen. Den är nödvändigtvis inte dålig men är mycket höjljud eller vibrerar mycket. Jag gjorde misstaget att köpa en pump av det billigaste slaget. Det blev hyfsade temps men stod inte ut i mer än några dagar

Okej, tack för upplysningen. Vad skulle du säga att man får pröjsa för ett ok gpu + rad + pump/res kan kosta som är tyst?

Av TIEEM
Skrivet av Denolg:

Det värkar tyvärr nästan omöjligt att få till ett komplett kit på det budgeten, det närmsta jag hittar är http://www.inet.se/produkt/5331135/ek-kit-l240#/specs vilket fortfarande är utanför budget. Värt att tillägga är att den där pumpen är inte direkt den bästa, det är ju inte dålig men extremt högljud.

Typ anledningen för vattenkylning är för att jag vill ha det tyst haha, men hittade ett par kit här: http://www.coolerkit.se/shop/240-radiator-set-306c1.html
Här också: http://www.coolingstuff.se/c/75/vattenkylningskit/a1/1
Tankar om dom?

Av TIEEM

Hjälp med vattenkylningsprojekt

Hejsan jag har tänkt att fixa vattenkylning när jag får pengar. Dock har jag ingen aning vad som är bra och om kit och dylikt är värt. Det jag undrar är om någon vänligen skulle kunna bygga en kundvagn eller rekommendera produkter för en loop.
Det som krävs är att det ska passa i ett Jonsbo W2. Så följande:
- pump/res (combo?)
- fittings
- Cpu block 1155
- Slang
- 240 rad (fixar själv fläktar).

Budgeten är väl 1500 ~ om det går men kan höja taket om det anses vara värt för att få en bra loop. Sen undrar jag vad ni tycker om färdiga kits, är det värt?

Om någon skulle kunna hjälpa med detta projekt skulle jag vara evigt tacksam. Alla tips och råd uppskattas, tack på förhand! / tieem