Inlägg

Inlägg som TIEEM har skrivit i forumet
Av TIEEM
Skrivet av eXistenZ.se:

gigabyte ga-z87x-oc + vortex cf-v12h 120mm eller vortex cf-v14h 140mm fläktar, svart/orange + flyttar mycket luft och är tysta.
Kör det själv + svart/orange sleeve.
Bra val

Ska köpa fläktar och eventuellt sleeve men vill ga ett billigare moderkort i atx format, tips?

Skickades från m.sweclockers.com

Av TIEEM
Skrivet av SimonGranstrom:

Vet ej, det enda 1150 moderkortet jag har testat är det jag äger själv.
http://www.inet.se/produkt/1902424/asrock-z87m-pro4-matx

Överklockar bra, har hyfsat ljudkort och framförallt är det billigt.
Synd bara att det är brunt.

Ok tack för hjälpen, dock är jag mer intresserad av ett atx kort

Skickades från m.sweclockers.com

Av TIEEM
Skrivet av SimonGranstrom:

Här har du RAM; http://www.inet.se/produkt/5305904/a-data-8gb-2x4gb-cl9-1600m...
Moderkort: http://www.inet.se/produkt/1902454/gigabyte-ga-z87x-oc-atx
Du får gå lite över budget om du vill ha ett moderkort i orange.

Noterade det, finns det några fördelar jag kan övertyga mig med att det är värt eller kan man få bättre/billigare moderkort i så fall svarta?

Av TIEEM

Köp av minne och moderkort (1150 socket)

Hejsan ska göra en liten dator uppgradering till mitt Define R4 projekt. Jag har tänkt att custom modda min dator i orange/svart tema då jag gillar färgerna så nu till min fråga. Jag har tänkt mig att köpa denna processor http://www.inet.se/produkt/5310053/intel-core-i5-4670k-3-4-gh... , den är rak på sak och optimal för gaming. Nu vill jag veta vad jag ska köpa för moderkort och internminnen till mitt bygge. Jag vill helst ha ett svart moderkort då det inte finns orangea under 1600 kr där min budget spräcker, så har folket några förslag på moderkort och minnen?

När det gäller minnen så vill jag helst ha helt svarta eller orangea (finns det? ) på 1600 mhz. Hur mycket ram skulle jag vill säga runt 6-12 gb. Jag har en budget på cirka 1900 ~ men är öppen för förslag gärna sänkningar

Av TIEEM

Tangentbord: Kan inte använda shift [E]

Hej fick ett problem idag när jag kopplade ihop datorn efter ett lan. När jag skulle levla min skll i LoL [ctrl e] så händer inget när jag sedan levlar upp min w istället funkar all fint. Sedan skulle jag skriva i chatten och kapitalisera e. Då händer inget utan får bara ett litet. Har testat att starta om datorn och resetat mitt tangentbords inställningar. Har ett steelseries Apex. Det är inte bara i spelet LoL det inte funkar utan överallt nu. Börjar bli jobbigt hjälp uppskattas. :9

Av TIEEM
Skrivet av Alfis:

Nej, men jag fixade det själv! Jag ändra frekvensen i realtek istället för att ändra i windows om ni fattar! Har googlat i åratal men inte en enda jävel har föreslagit detta, helt sjukt.

Alltså: Realtek -> Frontmic (eller namnet på din mikrofon) -> Deafult Format -> testa olika frekvenser

Kul att det funkade brukar oftast vara någon störning som skapar bruset.

Av TIEEM
Skrivet av Alfis:

Nej, det gjorde absolut ingenting.. detta är moderkortet jag har: https://www.inet.se/produkt/1902247/asrock-z77m-matx

Realtek HD audio manager är aktiverat på datorn.

Då ska det finnas en brus reducering son tidigare förespråkare nämnde. Gå in i realtek och aktivera brus reducering

Av TIEEM
Skrivet av Alfis:

Hur gjorde du det?

Jag har samma problem och lyckas fan inte fixa det. Saker jag har testat:

Annan dator
Koppla in datorn i ett annat rum
Uppdatera drivrutiner
Fixa med ljudinställningar, ta bort boost osv
Testat ljudet i Skype, ljudinspelaren i W7, samma sak

Jag har ett Qh-90 headset, alltså dyrare än det OP har. Det låter såhär: http://www.youtube.com/watch?v=1KaOrSuWZeM

Är beredd att betala en 50 lapp till den som kan hjälpa mig lösa detta, är riktigt desperat.

Till mig funkade det att gå in i ljud på kontrollpanelen, > inspelning > välj din mikrofon > egenskaper > avancerat > sedan byta frekvens på mikrofonen. Själv hade jag inte det dära ljudet så det kan vara något av de andra skälen då mitt problem var en frekvens störning. Så hoppas att det funkar

Av TIEEM

Jag hade inget Realtek-kort men jag lyckades att ändra det. När jag ändrade frekvens på micken så var det på någon annan mikrofon som windows kände igen. Nu lyckades jag ändra frekvensen på micken och det är ett mycket bättre ljud som folk hör. Tack alla för hjälpen! Men om det finns något bra och billigt ljudkort är jag gärna öppen för förslag, känns ju lite segt att använda moderkortet som ljudkort så tipsa om ni kan något bra

Av TIEEM
Skrivet av demon_speed:

Det är avgörande vilket moderkort du har, alltså t.ex om du har ett moderkort med t.ex Realtek ALC898 eller liknande, för då finns det ju inställningar i realtek konfiguratorn som du kan ställa in att stänga ute brus etc och vilken frekvens den ska ha.

Jag har ett asus moderkort och själva ljudet låter som något dj brus, typ en störning hur kollar jag om det finns något på samma frekvens?

Skickades från m.sweclockers.com

Av TIEEM
Skrivet av Pertanbus:

Några möjliga anledningar:

  • Taskigt ljudkort

  • Höga rippelvärden från nätagget

  • Dåligt jordade eluttag

  • Dålig mick

  • Fler än en strömkälla med olika nätdelar (T.ex. externt inkopplad hubb eller skärm som har en liten skillnad i frekvens)

Micken är bra för jag hade problemet med headsetet innan, tror inte att det är mitt nätagg heller. Har inget ljudkort och använder moderkortet så är det att fixa ett nytt eller? Eller vad är möjliga strömkällor som kan påverka, när jag tog bort min internet adapter så minskades bruset så vad är andra faktorer?

Av TIEEM

Mikrofon brusar, hjälp! [Fixat]

Hej, har fått problem med min headset mikrofon. Just nu använder jag en razer kraken; när jag spelar in ljud t.ex via stream eller skypar med någon så hör man ett brus. Det låter som en störning via något elektroniskt så jag testade internet via kabel, tog bort mobiltelefonen och kopplade ur alternativa högtalare. Men fortfarande så hör jag ett litet brus när jag lyssnar på inspelat material och mina vänner börjar finna det störande. Har någon tips vad detta kan uppstå av och vet hur man kan fixa det?

/tiEEm

Av TIEEM
Skrivet av running_wild:

Ja beroende på vad för chassi du har så passar det bättre.

Jag har ett Antec ninehundred så tror det blir det moderkortet

Av TIEEM

Jag har ett nätagg på 650 watt så det klarar sig, ska kanske fortsätta kika vidare på moderkort då jag vill ha ett större då, tror du detta skulle fungera? http://www.inet.se/produkt/1902351/asus-m5a97-le-r2-0 , tack för tipset

Av TIEEM

Bygga dator, tips. [budget 5500 kr]

Hej nu har jag bestämt mig för att uppgradera min gamla burk. Sakerna jag tänkt att byta är mitt nuvarande grafikkort ati radeon 4850 till en http://www.inet.se/produkt/5409891/msi-geforce-gtx-760-2048mb.... Sedan tänkte jag uppgradera min processor samt moderkort då min processor har en 1156 socket. Moderkortet jag tänk införskaffa mig är detta, http://www.inet.se/produkt/1902354/asus-m5a78l-m-usb3 . Proscessor har jag tänkt på denna http://www.inet.se/produkt/5308710/amd-fx-8320-8c-3-5ghz-blac... . Har någon några tips de vill tillägga om man kan få bättre saker för bättre priser och så vidare, allt som allt vill jag inte att priserna överstiger 5500 kr. Tips?

Av TIEEM

Hur kollar jag upp det? Som jag sa var jag inte så data kunnig

Av TIEEM

Tack! Men mitt problem är att min Windows skiva nu säger att autorun.dll saknas när jag stoppar i skivan det kan vara att skivan är trasig så... men tack för hjälpen iaf!

Av TIEEM

Nu kommer jag in på min dator utan ett popup fönster men jag kan fortfarande inte installera Windows då den säger att den saknar autorun.dll men jag får väll nöja mig med att köra med detta tack för hjälpen

Av TIEEM

Tack nu funkar det att starta datorn när jag kopplade it min ssd men jag ska testa att ominstalleera nu. Skulle jag ta bort alla partitioner?

Av TIEEM

Jag har testat att boota från min primära disk ssd disken och från installations dvdn och inget funkar