Inlägg

Inlägg som TIEEM har skrivit i forumet
Av TIEEM
Skrivet av Spille:

Nu vet jag ju inte riktigt hur du har tänkt dig att det ska sitta ihop för att det ska se ut som du tänkt dig.. Men använder man fasade skruvar som är nersänkta i aluminium ramen kan det nog bli riktigt snyggt!

Här är en snabb paintbild på hur man skulle kunna lösa det Fördelen här är att man inte behöver tänka så väldans mycket på att kanten på varken chassit eller plexiglaset behöver bli helt rakt och fint. Utan du kan lägga energi på att göra den yttre aluminium listen fin istället så täcker den allt annat skit Sen får man ju se till att välja skruvar med skallar som är snygga och passar in bra Nackdelen blir ju dock att plexiglaset inte sitter helt stumt mot chassit så det kan bli lite oljud av vibrationer. Detta går ju att lösa på rätt många olika sätt så berors ju lite på vad du är ute efter med!

Svart är chassiplåten, mörkgrå är aluminium, blå är plexi och ljusgrå är den nedsänkta skruven!
http://i.imgur.com/SbbFCMG.jpg

Aah schyst! Jo det är ju en del men ser inte varför aliminium ska var bakom chassit också då det bara är en visuell aspekt! För övrigt ser det ganska schyst ut och ska kolla in mer på detta. Vibrationerna tror jag inte kommer vara ett problem. Och sist var kan jag köpa alla matrial som kommer behövas?

Av TIEEM
Skrivet av cheben:

Jag hade limmat fast aluminiumet. Kommer sitta fast bra, och inte synas att det är gjort något speciellt. Epoxylim är bra, ta det varianten som härdar långsammare, den är starkare än snabbepoxi. Bara att göra rent ytorna riktigt, slipa lite lätt, tvätta med isopropanol eller liknande (akta aceton, får för mig att plexiglas inte tycker om aceton. Lägg lite lim på båda sidorna, tryck fast och lägg vikter på för att pressa fast riktigt. Vänta 24 timmar så sitter det för evigt. Förstår inte vad du menar med "utan vibrationer". Det skall väll inte sitta en fläkt i?

Blev lite orolig om det kommer vibrerera bara men nej jag kommer inte ha någon fläkt där. Vet du bästa sidan man kan köpa plexi, lim och isopropanol?

Av TIEEM

[QUOTE="cheben;15088135"]Jag tror inte det är rekomenderat att använda sticksåg, risk att det blir jävligt fult för att den är lite våldsam mot plåten och böjer den, möjligtvis med ett riktigt bra blad och om man är lugn och fin, men jag hade nog först försökt med plåtsax. Vinkelslip kapar plåt jävligt snygg om man är stadig på hand, men då lär bitumenet avlägsnas innan, tänkte inte ens på att det kan finnas sådant.

För plexi är däremot sticksågen en bra ide!

Ska kolla vilka verktyg jag kan få tag på men vad är bästa sättet att sätta aliminium mot chassit utan att få vibrationer?

Av TIEEM
Skrivet av Spille:

Hur har du tänkt fästa aluminium ramen? Om skruvar är tanken hade jag nog valt att borra i plexit och skruva ihop allt tillsammans Men kanske nån tunn bit skum/filt eller något annat mellan Alu/chassi och chassi/plexi för att dämpa alla vibrationer Kan vara värt o tänka på om det blir att du limmar också, ett starkt lim behövs om du vill vara säker på att det inte skakar loss efter ett par månader ;D Sen är jag med lite nyfiken på varför du vill ha något med hög smältpunkt? Plexiglas(Akrylplast) smälter vid typ 400° men blir mjukt nånstans runt 100-130° har jag för mig..

Jag tror att jag kommer skippa att borra då det ser ganska fult ut men vad är bästa sätt att sätta ihop aliminum/filt/chassit?

Av TIEEM

Hjälp med plexiglasfönster!

Tja sweclockers! Efter att ha sett http://www.sweclockers.com/galleri/12065-project-white-fardig så blev jag sugen på att bygga ett eget fönster till mitt Define R4 likväl med en aliminium kant runt plexit för att snygga till det! Har lite frågor kring bygget då jag aldrig gjort något liknande;
Bästa sättet att såga i chassit och plexit?
Tänkte köra med kontaktlim för att sätta ihop glaset och panelen, finns det bättre lösningar?
Vart kan jag köpa plexiglas som har en hög smält punkt?
Här är en bild jag gjorde ganska snabbt i sketchup!

http://i.imgur.com/V6di6Q8.png

Tack på förhand! /TIEEM

Av TIEEM
Skrivet av enRödjävel:

ett lätt sätt är att göra två skenor som du fäster med "magne-ttejp" mot chassi sidorna,.. på dessa skenor kan du på andra sidan sedan fästa ljusslingor me =D, sen limmar du fast den frostade skivan på dessa, detta blir då som ett lock man bara lägger ner i botten sitter bra och funkar faktiskt riktigt bra,.. har gjort detta på mitt air 540.

Här kommer en liten snabb bild på hur jag gjorde min haha, dock inget foto utan bara en sketshup.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/96590079/Snabb%20lightbox...

frosta göra man tex med hjälp av ett fint sandpapper =D, man får testa sig fram liksom.

men hur sätter jag mot båda sidorna för att sedan kunna öppna chassit utan problem?

Av TIEEM
Skrivet av enRödjävel:

man kan göra en lätt version genom att köpa 2mm plexi/plastskiva från biltema, frosta detta och sedan köpa någon form av ledslinga. ledslingan drar man runt botten av chassit riktad inåt och skivan över,... att dela skivan gör man med enkelt men mattkniv drar några gånger på båda sidor av skivan och sedan bryta. =D

Ah tack som fan! Bästa sättet att sätta fast det i chassit samt hur frostar man skivan?

Skickades från m.sweclockers.com

Av TIEEM

Du har på sv_cheats 1 va? Annars kan du dra sv_cheats1 och cl_drawhud 0

Av TIEEM
Skrivet av DatZaZa:

Har inte lirat så mycket sen i somras men nu är jag fett sugen igen!
Söker lite grymma gamers som är sugna på att dra ihop ett team.

Ligger runt dubbel ak
Adda hampelundin10 på steam

Jag är mg2 just nu men var också mge/dmg när jag lira innan jag tog en paus.
http://steamcommunity.com/id/TIMMEYSWAG
feel free att lägga till om du vill lira och då kanske dra ett lag vi kan köra teamspeak eller skype

Av TIEEM

Jag kan lägga till bilder om så önskas. Bra att veta kan vara att jag har ett ATX-moderkort.

Av TIEEM

Denna bör du kolla på, den är lite över din budget men verkligen värt att kasta in det lilla extra om du vill kunna lira lite mer krävande spel Notera att den inte har en HDD som du bör köpa till också
Om du funderar på att ändra delarna tänk på att CPU:n och moderkortet ska ha samma socket annars har du ganska mycket frihet gällande val av komponenter.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/7286153/ca-7000kr

Av TIEEM

Swerigs kundvagnar ca 5000 kr och ca 7000 kr borde du kolla på. Ja SSD är sjuuuuukt värt att köpa. Du bootar snabbare och alla spel installerade på den kör mycket snabbare. Har du pengarna bör du definitivt göra det. Här är kundvagnarna:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/7286211/ca-5000kr
http://www.inet.se/kundvagn/visa/7286153/ca-7000kr
EDIT: ca-7000kr har en SSD på 120 GB men du bör köpa en HDD som lagrings disk eftersom SSDn är inte lika effektiv om den är full utan där vill du bara ha os och favoritspelen

Av TIEEM

Noctua har riktigt bra kylare. Bequiet har också ett par riktigt schysta! Kylpasta får du med och det ska inte påverka mer än några grader så det behöver du inte köpa.
http://www.inet.se/produkt/5322166/noctua-nh-d14
http://www.inet.se/produkt/6308848/noctua-nh-d15
http://www.inet.se/produkt/6308840/be-quiet-dark-rock-pro-3
http://www.inet.se/produkt/6308840/be-quiet-dark-rock-pro-3
Här är temperaturer för dem flesta cpu kylarna: http://prntscr.com/5f112o (ignorera att beQuiet slim är i fet stil valde bara det första testet )
Ljudnivå: http://prntscr.com/5f11o5 (notera full belastning)
Hoppas det hjälpte

Av TIEEM

[HJÄLP] Lightbox bygge.

EDIT: Gör om hela tråden.
Hej Sweclockers! Har nu tänkt att bygga en lightbox till mitt Fractal Design Define R4. Jag har aldrig gjort något liknande och jag undrar:
Vad är det bästa materialet att bygga själva boxen i?
Är det något sorts plexiglas som behövs eller fungerar vanligt?
Vad är det bästa sätt att montera det i chassit så att det sitter fast men går att montera isär relativt lätt?
Hur lång samt stark LED slinga behövs för att få samma färg som denna ungefär? (http://www.sweclockers.com/image/gallery/2014/02/10/Dsc_0573....) Vill ha en "passiv" belysning i chassit.
Hur lätt är plexiglas att såga, då jag behöver göra mindre hål för USB 3.0 sladdar osv?
Skulle uppskatta denna hjälp grymt mycket! // TIEEM

Av TIEEM
Skrivet av StuntmanMike:

Vet inte så mycket om G1. Men G2 är gjort av Super Flower som är i topp tillsammans med Seasonic. Det är även semipassivt vilket betyder att fläkten står still vid låg belastning=tyst. Jag skulle defenitivt satsa på G2!

Skrivet av velberg:

det är exat samma platform i både G1 och G2. skyllnaden är att G2 har störe fläkt än G1 vilket innebrä att G2 kyller bättre samt att G2 har bättre spänings enhet vilket innebär att du får en jämnare ström samt mer power ut av den totala What kapasateten och även mer Amper som du ser här

POWER SPECS G1
AC INPUT 100 - 240 VAC, 10-5A, 50 - 60 Hz
RAIL +3.3V +5V +12V1 / +12V2 / +12V3 / +12V4 +5Vsb -12V
MAX OUTPUT 25A 25A 20A / 20A / 20A / 20A 3A 0.8A
61A
150W 732W-Max ut 15W 9.6W
TOTAL 750W @ +50C

POWER SPECS G2
AC INPUT 100 - 240 VAC, 10A, 50 - 60 Hz
RAIL +3.3V +5V +12V +5Vsb -12V
MAX OUTPUT 24A 24A 62.4A 3.0A 0.5A
748.8W
120W 748.8W-Max ut 15W 6W
TOTAL 750W @ +50C

så rent sett kan du köpa G1 om du vill spara 1 hundring men jag skulle gå på G2 då det är mer för pengarna samt att den kommer göra skyllnad om du vill koppla in ett extra grafikkort eller någon form av fläkt kontroll! (OBS) Glöm inte att registrera dig på EVGA hemsida inom 30 dagar efter köp för att få 10 års garanti!

Får väll bli ett G2 när plånboken tilllåter, tack som fan boys!

Av TIEEM
Skrivet av velberg:

om du ska göra sleevs själv och vill ha ett nättag som du får ut mest av pengar i 1000 kr klassen ska du välja detta http://www.inet.se/produkt/6909975/evga-supernova-g2-750w-80-...

Vad tror du om Supernova G1 för en hundring billigare? Vad är skillnaden?

Av TIEEM
Skrivet av StuntmanMike:

Paypal är lätt att fixa och tar runt 4dagar att få in pengarna om man för över via bank, man slipper dessutom växelavgifter om du handlar i dollars tex men men..

OT: Jag har lagt ner runt 500kr än sålänge på matrial och verktyg. Kommer behöva beställa mer sleeve idag för ~100kr. Och då har jag inte sleeve:at 24-pinaren på sedvanligt vis..
Har för mig att det går åt runt 45m sleeve för ett aggregat. Ska allt va i samma färg så kan du hålla nere kostnaden lite
http://www.icemodz.com/webshop/#!/ATX-PCI-EPS-Female-Connecto... är något som kan behövas om stiftet inte följer med ut.

Verktyg och annat som är bra att ha är en avbitartång, värmepistol, crimptång, bra belysning, underlag att skära på, tålamod.

Skrivet av Gunner357:

För mig gick det på ca 620kr för allt med frakt å de sen var det bara å hämta på posten. Och jag behövde inte svära ve och förbannelse över saker å ting.

Och jag måste säga det igen att satan vilken kvalitet det är på sleevningen.

Alright tack för alla svar Ska nog vänta med sleeve ett tag och börja med nätagg och fläktar och så. Men tackar för framtida sleeve köp!

Av TIEEM
Skrivet av StuntmanMike:

http://www.icemodz.com/webshop/ Har allt du behöver.Paypal funkar bra hos dom om det är betalnings delen som gör att du vill beställa från sverige. Dom säljer även färdig sleeve:at till en mängd olika agg vilket du bör fundera på om tid är värdefullt för dig.
Inet har annars http://www.inet.se/kategori/715/sleeving
Och om det blir billigare att göra själv vet jag inte då diverse verktyg behövs inte bara "sleeve:ing verktyg".
Sitter själv och håller på med att "as we speak" och svär rätt mycket över alla motgångar jag stöter på.

Fan har inte paypal :(, men aa ska kolla in sidan. Vet du hur mycket ungefär ett 24pin, cpu, 2 pci, går på, dryg uppskattat? Annars tack för hjälpen.

Av TIEEM
Skrivet av Gunner357:

Jag köpe mig ett Evga 1000w P2 och till det köpte jag färdig sleevade kablar i ett kit.
Kolla i mitt galleri i Sign så ser du. Då slipper du göra jobbet själv. Och det är super kvalitet på kablarna något jag aldrig skulle fixa själv.

Skrivet av Gunner357:

Här köpte jag mina kablar.

http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=100-CU-1300-B9

Det som är bra med Evga är att du får med precis alla kablar sleevade det är inte alla tillverkare som gör det.

Oh, ser ganska dyrt ut att köpa färdig sleeve då gör jag nog hellre själv eftersom jag är ganska fattig

Av TIEEM
Skrivet av velberg:

här kan du köpa kablar till corsair med sleev http://www.inet.se/kategori/594/tillbehor

skulle rekimendera http://www.inet.se/kategori/594/tillbehor

men om inte sleevs är ett måste så skulle jag köpa detta alla gånger framför corsairs
http://www.inet.se/produkt/6909976/evga-supernova-g2-850w-80-...

möjligt att dett kan finnas sleev till detta ska kolla efter det

Skrivet av velberg:

kan inte hitta sleev kablar mer än till corsair i sverige kanske någon vet men annars så får du lova att ta ett corsair psu tyvärr är det så att dera biligare varianter inte levererar jämn ström!

Ska kika in där och kolla! Har tänkt att sleeva men får se om det blir det, tack!
EDIT: Skulle du kunna länka något lite billigare nätagg kanske för 1000 kr klassen? Skulle uppskattas grymt mycket