Inlägg

Inlägg som Kartexo har skrivit i forumet
Av Kartexo

Dator för 13k

Hejsan! Har fått i uppgift att fixa ihop en dator till en polare som max får kosta 13k! I det måste operativsystem och ihopbyggnad finnas! Datorn kommer att användas till mycket gaming och videoredigering!

Tacksam för hjälp!

Av Kartexo
Skrivet av TiasE:

Enda anledningen till att det känns enklare idag är för att du spelat länge och kan spelet
Rent tekniskt sett så är heroic raiding bra mycket svårare idag än raids i både TBC och WotLK och även klasserna är mer invecklade även om man har färre talents osv. dock så är det lättare att geara en hel guild idag då det finns flera alternativ för raiding och det droppas mer loot än det gjorde förr vilket kan leda till att även nytt content känns lättare eftersom guilden är bättre gearad överlag, 5man heroics idag är lättare än TBC 5mans ja, men ändå bra mycket svårare än WotLK 5man heroics som man AOEade sig igenom redan de första dagarna efter release när man fortfarande sprang runt i sitt T6/Sunwell gear.

För att vara någorlunda on topic så har inga gamla screenshots dessvärre då dessa försvann för några år sedan, men har ett par videos
http://www.youtube.com/watch?v=k0pxUBESz4g
http://www.youtube.com/playlist?list=PL4FFAE0CAAF3BDD07

När jag sa att det har blivit enklare så menar jag med tex att man får mount mycket tidigare, allting blev billigare, enklare att levla, enklare att hitta raid och instance grupper och mer Givetvis är det ju fortfarande svårt men det är mer nybörjar vänligt tycker jag

Av Kartexo
Skrivet av MuLLvaD3n:

Det här kommer att bli en ganska lång post, så jag använder den här funktionen för att gömma undan bilderna så det inte sticker iväg. Jag lägger en liten förklaring bakom varje bild och min resa igenom World oof Warcraft.

Okej så vi kör igång i TBC, eftersom att jag inte har några bilder kvar från Vanilla. Även från TBC så saknar jag en hel del bilder, men lite har jag kvar.

Så min WoW historia börjar med att jag gick och köpte detta spelet i vanilla, jag kan max ha vart 12 då? I alla fall, jag lvlar upp och precis som alla andra var jag väldigt dålig på denna tiden. Men det var okej på något sätt, allt var nytt, allt var spännande. Världen var helt enorm gentemot andra spel som man har spelat innan. Sen helt plötsligt kommer TBC, jag är fortfarande en "dålig" spelare.

Min första raid var Karazhan, jag har bilder från den någonstans men jag har inte tid att leta efter dem då de ligger extremt djupt i datorn. Men jag minns hur jag fick fixa fram nyckeln, som bara det var extremt jobbigt samt att jag fick farma PvP för att få lite gear så vi kunde börja plöja igenom stället. Efter Karazhan och lite gear runs så började jag min 25-man resa.

Det tar inte lång tid innan jag har bossar som Gruul/Magtheradon(stavning?) under mina fötter. Jag är fortfarande väldigt ung, så detta var stort för mig. Jag börjar bygga kontakter inom spelet, jag börjar "bli" någon. Jag stöter på en lite mer avancerad guild och får faktiskt en plats i deras raid team.

http://i1257.photobucket.com/albums/ii517/Pontus_Andersson/Wo...

Vi nötar alla 10-man raids, bara för att få lite gear. Ännu en gång så var det inte lång tid tills jag hade Zul'Aman under mina fötter. Detta var en av de "bättre" raiderna enligt mig.

http://i1257.photobucket.com/albums/ii517/Pontus_Andersson/Wo...

SSC var härnäst. Detta var en helt fantastisk raid, roliga och innovativa bossar, jag menar, man fiskade upp första. Eller nu ljög jag, hissen ner var första bossen.

http://i1257.photobucket.com/albums/ii517/Pontus_Andersson/Wo...

http://i1257.photobucket.com/albums/ii517/Pontus_Andersson/Wo...

Jag lirade hela vägen upp till BT, jag fick smaka på illidans svärd och jag hade kul, jag kan skicka bilder på detta senare men eftersom att de ligger på servern och jag är på iPaden just nu kan jag inte länka in dem.

I alla fall, nu sitter jag här, har precis dingat 80, jag tycker fortfarande att spelet är fresh. Det är kul, saker och ting är nytt. Som ni antagligen ser på min actionbar så har jag "lärt mig att spela" nu. Jag har i alla fall lite spells ute. En del som jag fortfarande klickade på.

http://i1257.photobucket.com/albums/ii517/Pontus_Andersson/Wo...

Bossarna föll som flugor och vi mörade naxx hur snabbt som helst. Detta var en lätt raid, men det gjorde inget för att Ulduar var på G, detta kommer mer bilder på sen.

http://i1257.photobucket.com/albums/ii517/Pontus_Andersson/Wo...

Under hela wrath så blev jag riktigt duktig på spelet, jag började progressa i ICC heroic. Detta var så roligt att jag till och med rankar detta som en bra period under mitt liv, jag lärde mig så extremt mycket. Inte bara om spelet, utan livet genrellt. Jag lärde kände spelarna i min guild, vi kunde sitta nätter och bara snackar. Det var hur underbart som helst. Det är till och med så att jag saknar denna tiden, jag håller fortfarande kontakt med vissa av mina gamla guildmates.

http://i1257.photobucket.com/albums/ii517/Pontus_Andersson/Wo...

Lich king var död, tyvärr bara på 10-man, men det var en feat i sig själv. Lich king HC var en EXTREMT svårt boss, speciellt innan nerf.

http://i1257.photobucket.com/albums/ii517/Pontus_Andersson/Wo...

Dold text

Min sammanfattning blir att det finns inte ord för hur kul jag hade i WoW fram tills slutet av wrath. Jag byggde vänskaper som än idag fortsätter, jag lärde mig hur det är att ta ansvar, jag byggde upp min engelska. Jag gick från den lilla killen som tyckte att det var kul att skriva "poop" och fnissa till att raidleada ICC Heroic samt vara klass-ledare.

Tyvärr så fortsatte det aldrig min denna känslan efter wrath. Det var något i spelet som dog för mig efter att de tog bort det gamla raid systemet, införde LFR och försimplade allt. Vanilla - Wrath var underbart, det var nytt, det var kul.

Nu vet jag att det blev ganska långt, men jag var tvungen att skriva av mig lite om hur det faktiskt var att spela WoW, eftersom att jag anser att folk som kommer in i spelet nu på senare tiden inte vet hur det faktiskt var. Det var svårt!

Nu vill jag se lite fler bilder från er andra!

Exakt så känner jag också! Jag kommer ihåg när jag spelade wow och jag spelade mest i tbc wotlk och jag har så många goa minnen från det! Då tyckte jag verkligen att wow var skitroligt. Idag tycker jag wow är alldeles för enkelt och det kan sammanfattas som ''meh''. Lärde mig mycket engelska under wow och även att ta lite ansvar Glömmer inte när jag tog ner lich king för första gången när jag lanade i min kompis källare med 2 andra från vårat egna guild Det var en speciell känsla.

Av Kartexo

Sen så har du varken slangar, anslutningar och reservor till din dator

Av Kartexo

Nu är jag inte så insatt i det här med vattenblock till grafikkort men det blocket du valt är till för gtx 780 referens/titan och de grafikkorten du valt är eftermarknadskylare

Av Kartexo
Skrivet av bran:

Konvertera GoPro filmen till nåt mindre komprimerat format så lär du få bättre ös vid uppspelning.
Med Premiere CS6 kan jag spela upp GoPro 1080p60 utan lagg på min gamla i7, men AVCHD-filerna från min SD90 samt MOV från min 600D är enklare att spela upp.

Okej! Ska fixa Premiere så ska jag testa Vore sjukt skönt om det inte laggade

Av Kartexo

Får du plats med två st asus dc2 på ett sånt moderkort?

Av Kartexo
Av Kartexo

Vill du kunna köra sli i framtiden?

Glömde en sak också. Behöver du verkligen ett sånt stort chassi? Det chassit är stort och väger väldigt mycket.

Av Kartexo
Skrivet av FudgieCars:

Du kan också ändra hur kvalitiv realtime renderingen ska vara precis över videon. Då kan du välja mellan best, good, draft och någon till (kommer inte ihåg namnet). Det kommer även komma upp fler alternativ som bestämmer upplösningen, full, half och quarter. Half brukar fungera bra om man redigerar 1080p materiel (man redigerar då i 540p).

Mixtra lite och använd det som fungerar bäst för dig och din hårdvara.

Har för mig att jag mixtrade lite med realtime renderingen utan något resultat. Testade även ram render vad nu än heter och laggen kvarstår i videon

Av Kartexo
Skrivet av Itchy Trojan:

Har du GPU Acceleration påslaget?
tog mig friheten att lägga ca 5 sec på att googla fram något kring det:
http://www.youtube.com/watch?v=tIHghyuoax8

Kan kolla idag efter skolan men har för mig att den är på.

Av Kartexo

Vi fick en macbook air i5 med 4gb ram och intel integrerad grafik men den duger fint Perfekt för allt som har med surfing och skolarbete att göra. Fick den när jag började gymnasiet.

Av Kartexo

Lagg i sony vegas när jag editar video

Hejsan! Fixade sony vegas 12 idag och vill redigera en massa videos jag har filmat från min gopro. På min gopro filmade jag 1080p 60fps. När jag drar in en video i min timeline och klickar yes på ''do you want to set your project video settings to match this media'' så laggar filmen så extremt mycket när jag tittar på videon på programmet. Måste typ kollla igenom videon 6 ggr för den ska bli mer smooth och inte lagga så himla mycket. När jag dock la en 720 60fps video i timeline på sony vegas så är det jättesmooth att redigera och går som smör. Kan tillägga att jag har en i7 4700k, 8gb ram och ett gtx 780 (om det nu skulle spela roll). Vad finns det jag kan göra?

Av Kartexo

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3784836/2013-08-28
kanske något sånt?

Glömde dock lägga till windows i kundvagnen men med os så klarar den ju budgeten

Av Kartexo

Byggde för ett par dagar sedan ett ny dator med corsair 350d och måste säga att jag älskar chassit! Är otroligt stilrent och väldigt snygg design. Med fönsterpanel och gtx 780 och h100i är datorn väldigt vacker Ljudnivån tycker jag är bra:)

Av Kartexo

Tjo! Jag är 17 år och har ett visa bankkort som jag kan handla på internet med Har dock bara köpt spel och lite saker men aldrig beställt fysiska saker dock..

Av Kartexo

Hej! Fick ett mail i torsdags förra veckan från pellesoft där det stod att han hade registretat mig på dreamspark bla bla och jag inom några minuter skulle få ett mail från microsoft med inloggningsuppgifter. Några dagar senare har jag fortfarande inte fått något mail från microsoft och när jag går in på mitt konto på pellesoft så är jag inte längre bonusmedlem!?

Av Kartexo

Började titta på honom när han hade ungefär 15k subscribers men tittar knappt på honom nuförtiden. Det bästa var när han spelade Amnesia Tycker dock inte han förtjänar att vara den mest prenenumerade youtubekanalen dock... Han spelar ju bara spel. Tycker andra kanaler som gör tex vfx filmer eller komedivideos förtjänar förstaplatsen bättre.

Av Kartexo
Skrivet av Kartexo:

Asus gtx 780 med den nya kylaren är väldigt stor och vet inte om det skulle passa i sli på det moderkortet. Referenskylaren ser awesome ut också

Skrivet av thli72:

Finns ju AX860 annars. . .inte SÅÅÅÅ mycket dyrare o "platinum"

Haha jo jag vet Hade först maximum 13.5k och slutade med 14.5k.. Måste dra mina gränser haha. Tyvärr tog pengarna slut men hade gärna skaffat ax860 Men nästa gång blir det ett ax nätaggregat

Av Kartexo

För att vara på den säkra sidan så beställer jag tx 850 Tror nog det nätaggregatet kommer duga. Skulle inte bli glad om det vore så att nätaggregatet inte passade :/