Inlägg

Inlägg som xGreenRed har skrivit i forumet
Av xGreenRed

Testkörningar bör inte köras på Windows; de bör göras på Linux istället.

Av xGreenRed
Skrivet av medbor:

Ingen (på riktigt ingen) menar klockans hastighet när de skriver MHz på DDR. 7000MT/s eller 7000Mbit/s menas det.

DDR5-6600 har redan visats, och det var nog det han syftade på

Snabb googling ger dig denna: https://youtu.be/5fZO77I-6Cg

Tror det kanske handlar lite om vilken bakgrund man har. För mig spelar det stor roll, men förstår dig att många inte har koll på enheterna.

Av xGreenRed
Skrivet av Nekrol:

Väntar nog hellre på senare kits som har bättre timings samt mycket högre frekvens.

Vad menar du? DDR5 kommer ju att uppnå 7000MHz och högre.

Var har du sett att det är 7000 MHz som det syftas på? Har bara sett tal så stora som syftar på dataöverföringen.

Av xGreenRed

Är det MT eller MHz som syftas på i artikeln? 4800 MHz låter lite för stort

Av xGreenRed
Skrivet av Lubricus:

Med så höga latenser så kommer många program att vara långsammare med DDR5 än DDR4. Det spelar ingen roll med övriga arkitektoniska ändringar.
I laster där processorn inte lyckas så bra med at cacha informationen som den ska åt och det blir många cache missar så kommer det at bli segt.
Det beror på hur programmet är skrivet har du typ standard objektorienterat program så får du arrayer med pekare till objeket/structs som ligger mer eller mindre slumpmässigt i RAM-minnet och då kan det bli många cache missar. Kod som är skriven mera data orienterat med istället struct of arrays så ligger informationen mera ordnat och processorn kan lägga in rät data i chachet innan det behövs och då kan DDR5 fungera bättre.

Om du har dragit denna slutsatsen, kan du berätta vad den verkliga latensen blir jämfört med DDR4?

Av xGreenRed

Låter som mjukvaruproblem. Hade hårdvaran varit slut hade du märkt det på andra sätt tycker jag. Gör som @pv2b säger, och testa andra drivrutiner för grafikkorten (både nya och gamla för att se vilka som funkar).

Av xGreenRed
Skrivet av Petterk:

Litauen säger att de ska sluta bryta oljeskiffer, men de vill inte importera el från grannen eller bygga kärnkraft. Är de rädd för den ryskspråkiga världen förstår jag inte riktigt varför de fortfarande har folk som är födda i landet som statslösa semimedborgare. Känns inte som Sverige kommer få något av att samarbeta med Baltikum framöver. Vill vi ha deras statslösa arbetare kanske vi ska ge bättre förutsättningar för att dessa ska kunna bo och verka i Sverige istället.

Jag tror att du blandar ihop de baltiska länderna. Litauen har inte samma problem som varken Estland eller Lettland när det kommer till medborgarskap åt etniska ryssar.

Av xGreenRed

Fixade skiten genom att installera nya grafikdrivrutiner.

Av xGreenRed
Skrivet av phoenix96:

Har du high settings och 100 FPS på lol tror jag inte du kommer över det på CS heller. Har 300+ på både CS och LoL så det måste vara att dina komponenter är lite utdaterade.

Oj, har inte 100 fps på lol haha. Näe, har 1070 och 4770k, som ändå är ganska bra komponenter.

Av xGreenRed
Skrivet av Pamudas:

i CS kan du prova skriva in "+max_fps 0" i Launch Options. (Utan citattecken)

Launch Options finner du i Steam - Bibliotek (Library) - CS - Egenskaper (Högerklicka) (Properties) - Ändra startalternativ (Set Launch Options).

Har tyvärr redan testat detta.

Skrivet av hakd:

Rivatunner är känt för alla möjliga problem, stäng ner det helt och testa igen

Har redan gjort. :/

Av xGreenRed

Framerate låst till 104fps

Hej!
Tänkte börja spela cs igen, men när jag igårkväll satt på det så var min framerate låst till 104fps. Min uppdateringsfrekvens på skärmen är 110Hz, om det nu skulle spela någon roll.

Har Rivertuner för att låsa min fps i skyrim till 110fps, men den låser endast till det programmet, och för global settings är den av. Har testat att stänga av programmet och även att höja frameraten till 120fps för skyrim, men självklart ändras inget då.

Nvidias inställningar har jag testat att sätta på och stänga av, och har testat köra fullscreen och windowed.

Har även testat att installera om CSGO.

Hur låser jag upp min framerate? Någon som vet?

Av xGreenRed

Bluetooth skippar lokala låtar i Spotify

Hej,
Har börjat med att ladda ner lokala låtar till spotify i mobilen via datorn, men jag har märkt att vissa av dessa lokala låtar skippas när jag spelar genom bluetooth, har två hörlurar och även testat i bilen.

Till exempel, Maria I'm Drunk av Travis Scott funkade inte på de två första nedladdningarna, men på min tredje nedladdning funkade den, varav alla var från olika sidor och hade olika bitrate. Två andra låtar har jag lyckats göra samma sak med, men två andra vill inte.
Orkar inte hålla på fram och tillbaka med olika versioner osv.

Så; nedladdade låtar från Spotify fungerar, inget fel på uppspelningsenheterna och många av låtarna fungerar, men alla fungerar utan bluetooth.

Någon som har liknande problem och gärna någon lösning?

Av xGreenRed
Skrivet av StuntmanMike:

Jag vill veta vad du tycker om ljudet sen när du fått lyssna lite.

Jag är jättenöjd! Det verkar bara vara lite brus i högtalarna, vilket försvinner vid det låga ljudet av min dators fläktar. Ljudet är jätteklart, vilket tog lite tid att vänja sig vid, det kräver att ljudet är av bra kvalité då man hör allt missljud också.
Kommer vänja mig med basen, har tidigare lyssnat på typ 3500 av Travi$ Scott med jättemycket bas, och det tar lite tid att vänja sig, men det är väldigt bra med bas på dessa högtalare.
Vid bra inställningarna av högtalarna (vinklar etc.) blev de mycket bättre, jag skulle rekommendera dessa, verkligen! Men vet ju inte hur andra högtalare står sig.

Av xGreenRed
Skrivet av mrqaffe:

General results
Aune T1 Max
Channel
Center/Summary
Average variation in FR in the band 40 Hz to 15 kHz, dB
-0,04, 0,01
Average value of impedance band in 40 Hz to 15 kHz, Ohm
10,3
Max voltage output (unloaded), VRMS/dBV
7,13/17,1
Maximum current output at loaded 15,8 Ohm, mA
171,509
Maximum power level at 15,8 Ohm, mW/dBm
594,1/27,7
http://reference-audio-analyzer.pro/en/report/amp/aune-t1-max...

Input Sensitivity
85 mV pink noise input produces 90 dBA output SPL at 1 meter
with volume control at maximum
http://m-audio.jp/images/global/manuals/BX8%20D2%20single%20-...

Det går alltså inte att säga nått säkert om nivåerna mer än att du kan driva BX 8 i klipp om volymkontrollen står på max.
Man brukar ju däremot ha nivåkontrollen på min på högtalare för att kunna använda så hög signalnivå som möjligt i kabeln och det går ju även att använda dämpsatser om man vill.

Tusen tack för utvecklat svar!

De flesta på recensionerna verkar tycka om högtalarna, men att kretsen innuti är dålig. Men har 3 års garanti via Thomann.

Skickades från m.sweclockers.com

Av xGreenRed

Tack för alla svar!
Nu har jag däremot köpt BX-8 pga dess höga ranking. Har en hyfsat stark DAC, så kommer att höja denna och sänka på högtalarna. Stör jag mig på det ska jag kolla upp modden. Har tidigare aldrig känt på ett par bra "datorhögtalare", så det blir nog ett stort lyft oavsett.

Någon som vet hur mycket jag kan trycka på från DAC'en? Kan jag bränna högtalarna om jag kör på full styrka från den?

Tack för alla svar!

Skickades från m.sweclockers.com

Av xGreenRed

Min NH-U14S har funkat utan problem, rekommenderar den.

Av xGreenRed

Tänkte köpa ett par M-Audio BX8 D2 istället.

Sen är det två saker jag funderar på. Just nu sitter jag på ett glasbord, tänkte köpa en duk ska hindra ljud att studsa, finns det någon speciell typ jag bör köpa då?

Den andra saker är att jag för tillfället har ett DAC, bör jag köpa sånna där röda och vita kablar (vet ej vad de heter), då min dac har det?

Edit: Ändrade mig till BX8 istället, min budget går bara upp och upp haha..

Av xGreenRed
Skrivet av StuntmanMike:

Personligen tycker jag musiken låter fel när basen kommer från en sub. Å då lyssnar jag mycket på psy-trance så det är ingen basfattig musik direkt. Så skaffa ett par bra högtalare som klarar alla toner eller ett par aktiva studiomonitorer om det är elektronisk musik du lyssnar på. Men samtidigt är ju smaken som....

Skickades från m.sweclockers.com

Kanske skulle ha varit bra om jag la till att jag vet inget om högtalare haha!

Av xGreenRed

Hjälp angående högtalarsetup för dator

Hej!
Har funderat på en högtalarsetup till datorn ett tag och i fredags small det till på ett par rabatterade Soundsticks 3 från Harman Kardon. Nu tvekar jag däremot på om det var ett bra val. Har inte läst någon fullt negativ recension, men lite mer recensioner med mediokert budskap.

Jag la ner 1000kr på dessa högtalare, men är beredd på att betala upp till 2000kr för en hel setup. Jag har en DAC (Aune T1), om det nu skulle spela roll.

Nu till min fråga; ska jag nöja mig med dessa högtalare, eller ska jag gå loss och bygga en egen setup, alternativt ett färdigpaket?
2.1 kommer vara ett krav då jag lyssnar på mycket bastung musik, men lyssnar på mycket annat också.

P.S. Jag vet inget om högtalare!

Av xGreenRed

Tack för alla svar! 16 GB blir det!