Inlägg

Inlägg som joakim sjöstedt har skrivit i forumet
Av joakim sjöstedt

Förmodligen, kolla: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2372181

Men det är nog då att 8 är inbyggt och 4 är kvar på platsen.

Är det någon skillnad på inbyggt minne? Bättre/sämre?

Av joakim sjöstedt

12 gb RAM-minne för bärbara

Hej,
Finns det 12 gb RAM-minne för bärbara datorer, eller kommer det någonsin finnas? Eller tillverkas bara RAM i 2, 4, 8, 16, osv?

Anledningen att jag frågar är att jag funderar på att köpa en bärbar dator med en enda kortplats med maxgräns på 12 gb...

Av joakim sjöstedt

FileVault frågor

Hej alla
Jag är intresserad av att starta FileVault på min Mac som har Lion, men jag har några grejer jag skulle vilja ha svar på först om ni kan hjälpa mig...

1. Det jag är mest fundersam över är vad skillnaden är mellan vanlig inloggning och FileVault. I vanliga fall kommer jag till en inloggningsruta där jag väljer användare och sedan skriver i mitt lösenord. FileVault gör ju precis samma sak och inget annat, så vad är skillnaden?

2. Blir prestandan sämre med FileVault?

3. Är det omöjligt att kryptera andra diskar och partitioner? Som jag förstår det går det bara med startdisken.

4. Hur fungerar det att dela med sig av filer från datorn (ex genom mail eller dropbox). Behöver mottageren lösenord för att komma åt dem, eller är filerna okrypterade så snart jag är inloggad på datorn?

Tacksam för svar

Av joakim sjöstedt

Nice, tack för bra svar

Av joakim sjöstedt

Hey,

Någon som vet om det är lagligt att köra OS X i en PC. Eller har Apple några invändningar?

Av joakim sjöstedt

Varför fungerar Windows med Intel-processorer

När Apple började med Intels processorer gick det helt plötsligt att köra Windows i Apples datorer. Men varför gick det inte tidigare och varför fungerar det nu? Vad är det som är så speciellt med Intels processorer? (Och hade det fungerat med AMD också?)

Av joakim sjöstedt

Och hur är det med amazons och Barne's and Noble's tjänster?

Av joakim sjöstedt

Är iBooks låst?

Är iBooks ett låst system, eller går det att hitta böckerna i någon mapp på datorn och läsa dem genom preview? Och går det att dra ner böckerna från iBooks till skrivbordet?

Av joakim sjöstedt

Skillnad mellan moln och virtuell lagring

Hej alla,
Jag undrar om det finns någon skillnad på moln och virtuell lagring eller om det bara är olika namn för samma sak. Sen undrar jag också om dropbox och exempelvis icloud räknas in som virtuell lagring eller om det kallas något annat.

Thanks

Av joakim sjöstedt

Hmm, jag tänkte mig mer program som Onyx. Fler liknande

Av joakim sjöstedt

Vad kallas koden jag skriver?

Om jag skriver kod i OSX Terminalen, vad kallas koden jag skriver så jag vet det blir korrekt? Kallas det exempelvis "Kommando", "Textkod", "Kommandotext", "Kod", "Text", "Programmeringskod", etc, etc. Fungerar alla, och finns det någon som låter bättre än de andra?

Av joakim sjöstedt

I stället för OSZ Terminal

Hey,
Jag vill ha förslag på program som ersätter kommandoskrivning i Terminalen. Något som med ett enkelt knapptryck gör samma hacks. Skriv gärna en lista över vad som finns

Av joakim sjöstedt

Vanligast orsak till datordöd

Hey,

Jag är intresserad av någon slags statistik på vanligaste orsaken till att bärbara datorer dör. Exempelvis 25% går sönder pga att de tappas, 30% av vätskeskador etc. Jag har kollat runt lite men hittar inget – tom hört med försäkringsbolag. Någon som har någon spännande källa eller något att bidra med?

MVH J

Av joakim sjöstedt

Varför klarar inte datorer vätska?

Kanske en dum fråga, men om vi pratar mer på detaljnivå, vad är det egentligen som händer med hårdvaran när det utsäts för vätska som gör att den slutar fungera. Och varför är exempelvis läsk och alkohol farligare än vanligt vatten?

MVH J