Inlägg

Inlägg som AcerSverige har skrivit i forumet
Av AcerSverige

Rättelse

Hej

Vill tillägga en rättelse.
Vi återkallar inte de här skärmarna.

Detta felet uppkommer på några skärmar, inte alla ur en batch (tillverkningscykel). Det åtgärdas genom en firmware uppdatering av vårt reparationscenter, på nyare exemplar finns denna firmwaren från fabrik.

Om du upplever detta problem, kontakta vår support på 060 102500 och skapa ett serviceärende, du kan få skärmen upphämtad samma dag. Det tar i snitt 5 arbetsdagar att få en sådan service utförd och skärmen returnerad, vi kör dom som prio när dom kommer in.

Av AcerSverige

Hej

Nu måste vi få reda ut lite saker, det är väldigt mycket antaganden och smutskastning i tråden, som vi skrev tidigare är det här ärendet inte solklart, men än viktigare är att den här soppan har uppstått då både vi och Datorfixarna har försökt hjälpa Aqua, som inte har lagligt stöd för att häva ett köp.

Som konsument i Sverige har du vissa rättigheter vid felande vara. Konsumentköpslagen är en lag som gäller mellan köpare och säljare. Lagen ger dig bland annat rätt till att reklamera en vara (oavsett produktgaranti) i 3 år.
Skulle säljaren inte kunna åtgärda felet genom reparation har säljaren rätt att på annat sätt lösa problemet, skulle säljaren misslyckas med det kan konsumenten begära hävning av köp.
Konsumentköpslagen gäller inte i detta ärende eftersom rätten till reklamation följer inte produkten när produkten säljs vidare - Allt detta innebär alltså att Aqua inte har rätt till pengar enligt någon lag eller några regler, det finns inget sådant avtal för hen.

Aqua har i det här fallet en felande skärm och garanti hos oss (Acer). Vi försöker reparera produkten ett antal gånger men misslyckas med detta, därför beslutar vi om en kredit. Här missförstår de allra flesta vad som händer. Nästan alla tillverkare i Sverige krediterar en produkt vid ombyte, istället för att tillverka en ny produkt på fabrik och skicka ut i kanalen. Kostnaden för att göra det skulle vara alldeles för hög och tiden att producera och skeppa en singelprodukt allt för lång - därför är en kredit en bättre lösning, då det innebär att distributören får tillgodoräkna en summa på nästa inköp, och kan i och med det släppa en ny, likadan produkt, till sin återförsäljare.

Acer har aldrig, och kommer aldrig, att betala ut en produktsumma till en slutkund, vi säljer till distributör.
Som vi skrev tidigare är det upp till återförsäljaren att lösa slutkunden, i bland, men väldigt sällan, har kunden lagligt stöd för att få häva ett köp. Skulle det gå så långt så finns det även riktlinjer för hur man värderäknar en produkt som är begagnad eller åldrad, det är väldigt sällan orginalsumman som betalas ut - men det är egentligen inte intressant i det här ärendet överhuvudtaget av flera anledningar.

Skrivet av muSashi:

Varför fortsätter ni tjata om att han ska ta en ny skärm när ni redan erbjudit honom att kreditera skärmen. Alla era skärmar lider av scan lines, och det kommer inte bli bättre för TS att ta en ny likadan skärm av er. Ni borde ha gjort ett undantag i det här fallet och direktbetalat TS istället.

Vi har inte erbjudit att kreditera Aqua, vi har erbjudit hen en ny skärm.
Det handlar inte om att göra "undantag" eller inte, vi har ingen möjlighet att betala ut summor till privatpersoner, det fungerar inte så, vi har erbjudit en ny skärm och det har Aqua inte godtagit.
Självklart lider inte alla våra skärmar av scanlines... Den här skärmen i ärendet hade ett fel och vi har gjort det vi kan för att Aqua skall bli nöjd - alla produkter kan gå sönder, så är det bara.

Vi på Acer tycker att vi har gjort allt för att Aqua skall bli nöjd.
Att påstå eller tro att vi inte skulle vilja få Aqua nöjd är jättekonstigt, självklart vinner alla på ett lyckligt slut för alla inblandade.

Det finns också en hel del kommentarer där man tolkat rättigheter felaktigt. Det är egentligen väldigt enkelt att se detta ärende svart-vitt - men det gynnar inte Aqua, därför tror vi att Datorfixarna försökt att hitta en annan lösning.

Så här skulle ärendet förmodligen gå till om man skall vara juridiskt korrekt;
1. Aqua är missnöjd med det belopp hen har erhållit av Datorfixarna och skall därför bestrida det och inte acceptera beloppet
2. Aqua kontaktar sin säljare (Kund A) och ber Kund A reklamera produkten, eftersom Aqua hittills inte accepterat det som hen har rätt till enligt produktgarantin (dvs en fungerande produkt)
3. Kund A väljer att utnyttja sin rättighet som konsument och reklamerar produkten mot ÅF
4. ÅF kan välja att avlösa problemet med att byta ut skärmen eller få den reparerad, misslyckas detta har Kund A rätt att häva köpet
5. Om ARN beslutar att hävning är rimligt, alternativt om ÅF tycker det utan ARN's inblandning, så återgår prestationen enligt lag. Dvs att summan som Kund A har betalat återgår, eventuella lån återgår om inget annat är avtalat mellan långivare och Kund A.

Summa; I ovanstående scenario måste Aqua förlita sig på privatpersonen Kund A, dels för dennes reklamering, dels för att få pengarna som Aqua har köpt produkten för tillbaka (8500), eller i bästa fall erhålla Kund A's hela prestation (kostnaden av skärmen).

Vi kan bara anta att Datorfixarna såg ovan scenario och tyckte det lät för dåligt för Aqua, och valde att försöka lösa det så Aqua blev nöjd på något annat sätt.

Återigen, vi har erbjudit Aqua en ny skärm, än så länge har Aqua tackat nej till denna lösning.

Vi hoppas detta ger klarhet och att ni som inte tycker vi gjort det vi skall ändrar uppfattning, det finns ingen vinning för oss att inte få slutkund nöjd.

Tillägg
Vi har inte påstått att Klarna äger produkten, i vårt inlägg skriver vi klart och tydligt att för oss är ägaren av produkten den som innehar kvittot (Aqua). Vi nämnde att det krånglar till det att produkten är köpt på kredit och i ovan juridiskt scenario ser ni varför - Det krånglar inte till det för oss eller för ÅF, det krånglar till sig för Aqua och det ville vi inte att det skulle behöva göra...
Aqua är ju rent juridiskt sätt helt i händerna på Kund A's goda vilja vid en rättslig process då inget annat avtal (som vi känner till) finns mellan de två. Kund A kan om hen vill välja att ge tillbaka pengarna som Aqua betalade för skärmen och sen bedriva ärendet själv mot ÅF enligt ovan scenario, eller, så skulle Kund A helt enkelt kunna strunta i att göra något som helst - något Datorfixarna förmodligen såg som en risk när dom valde att betala ut en summa till Aqua.

Man måste skilja på garanti och reklamation - då blir det lättare och förstå vad som har hänt här.

Av AcerSverige
Skrivet av Bozzeta:

En del av problemet är att urspungliga köparen överhuvudtaget blandas in i detta. Tillverkargarantin följer med varan och Aqua har lämnat in produkten till Acer.
Det här är inte mer märkligt än när man köper en bil begagnad med fabriksgaranti.
Som sagt detta ärende är av intresse att pröva i rätten.

Hej!

Du har rätt, garantin följer produkten, precis som vi skrev tidigare. Vi har följt vår garanti och erbjudit kunden (Aqua) en ny skärm, som han inte har godtagit ännu, vill undersöka andra alternativ.

Vet inte varför du tycker det skulle vara intressant att det skall provas rättsligt.

Hur som helst, trevlig helg!

Av AcerSverige

Hej

Det här ärendet har en hel del olika dimensioner som gör det väldigt krångligt.
Vi vill förklara vilka åtgärder vi som tillverkare har tagit då det är viktigt för oss att någon som köper en Acer-produkt skall känna att det finns kvalité, kundvård och trygghet - för vi är inte naiva, allt kan gå sönder.

Acer's garanti gäller för den som för tillfället äger produkten, ägaren av produkten är den som innehar orginalkvittot.
Acer's garanti innebär att vi försöker reparera en skada/fel 3 gånger i enlighet med svensk konsumentlag, i 99% av ärendena så är felet så klart åtgärdat efter en reparation. Här har vi misslyckats att reparera produkten och ville därför, återigen i enlighet med svensk konsumentköpslag, ersätta produkten.
Då Acer inte säljer produkter till slutkunder gör vi en kredit till vår kund (distributören) som sedan gör en kredit till sin kund (Återförsäljaren) som i sin tur är rekommenderad att byta till en ny produkt. Anledningen till att man är rekommenderat att byta till en ny produkt är värdeminskning, valuta-förändring, marginalräkning osv osv.

I det här ärendet så har återförsäljaren valt att kreditera slutkunden, som dessutom har köpt produkten på kredit, alltså är ägaren av produkten ett kreditföretag. Eftersom att vår kund, vid garantin, fortfarande är AquaRelliux blev det här problem.

Summering
- AquaRelliux har dessvärre inga rättigheter emot återförsäljaren eftersom att konsumentköpslagen inte följer produkten.
- Skulle vi på Acer eller återförsäljaren ändå välja att, som good will, använda det som sägs i konsumentköpslagen så är slutprodukten att AquaRelliux har rätt till 8500 SEK, eftersom att "prestationen" då har återgått, enligt lagen.
- AquaRelliux har köpt en skärm som inte fungerar som den skall, Acer's garanti gäller eftersom hen har kvitto.
- Vi, Acer, har idag pratat med AquaRelliux och erbjudit hen en ny skärm, AquaRelliux avvaktar och vill kolla andra alternativ först.

Vi förstår alla parter i det här mycket krångliga och speciella ärende. Det finns inget enkelt rätt eller fel, i slutändan vill vi att AquaRelliux lutar sig tillbaka i en skön gaming setup med en av marknadens bästa skärmar och njuter till lite Hanzo-action i Overwatch eller något annat kul. Vi hoppas att Aqua väljer att ta emot den nya skärmen och blir nöjd med den!

Av AcerSverige

Hej

Det är felaktig information till dig i så fall. Vi kan absolut hämta samma dag eftersom vi skickar elektronisk fraktsedel till UPS samtidigt som vi gör felanmälan, den är därmed aktiverad direkt när vi lägger på samtalet och kunden kan då ringa UPS och få en upphämtning samma eftermiddag.
Beklagar om den infon inte har nått dig, jag tar tag i det.

Mvh
Acer

Av AcerSverige

Hej

Beklagar, du har rätt angående uppgraderingen.

En upphämtning hade vi kunnat göra redan idag, eftersom vi kunnat få iväg det till UPS innan kl 14.

Vi vill inte diskutera ärendet offentligt, men eftersom du nämnde att du skulle skriva på forum om det så vill vi i alla fall ge vår syn på det hela.

Mvh
Acer

Av AcerSverige

Hej

Hela det här ärendet blev en väldigt tråkig historia, precis som vi uttryckt till dig i vår dagliga kommunikation Pilsenernisse så känner vi och förstår din frustration.
Att en dator går sönder händer, men här rör det sig om 3 stycken. Vi förmodar att dom två första har fart illa i frakten från vår fabrik till CDON och har tagit undan resterande 6 maskiner som var på samma pall för check.
Som du vet kompenserade vi dig med en uppgraderad dator, från en i3 till en i5, från mekanisk till ssd, till ett värde av runt 1500 SEK, för att du fått två stycken felaktiga. Att det skulle vara fel på piltangenten på den uppgraderade datorn är självklart helt otroligt & väldigt olyckligt.

Vi känner dock att vi redan har kompenserat dig och ville därför ta in den till oss istället för att göra yttligare ett utbyte, det låg även i vårt intresse att få den ordentligt genomsökt för dig, dessutom erbjöd vi som du vet, en prio-service som normalt tar 2 dagar, vilket borde vara ungefär samma tidslinje som att få ut en ny dator till dig.

Självklart ska det inte bli så här överhuvudtaget och något liknande är extremt sällsynt, men viktigast för oss är att ta ansvar och försöka på alla sätt och vis att hjälpa våra kunder. Det känner vi att vi har gjort i detta ärendet, både genom kompensationen, den dagliga personliga uppföljningen samt erbjudandet av prioriterad service. Vi har gått långt över de krav som ställs från Konsumentköpsverket och vi har inte tvekat på att göra det heller för att få dig nöjd.
Skulle du ändra dig och ändå vilja ha prioriterad service på din uppgraderade PC så hör av dig snarast, om inte så hoppas vi det löser sig med att du häver köpet och att du inte har sån här otur vid nästa inköp.

Mvh
Acer

Av AcerSverige

Vi gör vad vi kan för att vara snabba, men hade vi inte strulat till det från början hade det varit mycket mer optimalt så klart

Nu löser vi detta, du har fått svar på ditt PM Nisse, återigen så beklagar vi att det blev fel här.

Trevlig kväll!

Mvh
Acer

Av AcerSverige

Hej PilsnerNisse,

Det låter inte alls bra, om det är som du säger så är det helt klart skött fel från oss.
Kan du skriva ett privat meddelande till mig med dina kontaktuppgifter så ska jag få detta löst omgående, om datorn är fast på verkstaden av någon anledning så ser jag till att CDON skickar dig en ny dator, du skall inte behöva vänta längre.

Vi har väldigt snabba reparationstider & bra kundnöjdhet på vår support normalt sätt, så detta är jättetråkigt att höra.

Tack och beklagar!

Mvh
Acer

Av AcerSverige
Skrivet av khrysti:

Vem hämtar upp min skärm då? Måste inte jag skicka den själv via posten som jag gjorde senast.

Skickades från m.sweclockers.com

Hej

Det snabbaste sättet att få en ny skärm, eftersom vi anser din vara DOA (Defective on Arrival), är att kontakta Inet och själv lösa frakten in till dom. Om du ringer vår support så kommer vi ta in den som ett service-ärende, och då tar det lite längre tid.

Av AcerSverige
Skrivet av Grönis:

Fan börjar kännas skit det här ,värkar som om min skärm är spårlöst borta har mailat med Acersverige och vad den kunde se ledde case numret till en 19 skärm så om den inte har krymt på vägen så är det nåt galet och jag har inga andra bevis eller liknade förutom kvitto från Inet då serie nr och annan identifikation sitter antingen på skärmen eller kartongen som allt är iväg skickat till Acer i Tyskland eller vart den nu har hamnat , så kort och gott känns det jävligt surt just nu .

Hej Grönis,

Beklagar att jag inte hade möjlighet och svara på ditt mejl igår. Din skärm har inte krympt i frakten, när vi mottar den kommer vi självklart se att serienumret hade en eller två siffror fel, vilket gjorde att den kom fram som en 19" skärm. Jag har nu på morgonen bett Inet att skicka dig en ny skärm, så du bör ha den imorgon.

Av AcerSverige
Skrivet av khrysti:

Har faktiskt exakt likadan skärm med samma problem. Har du tagit kontakt med dem än isåfall vad gjorde de åt problemet. Min skärm blev också plötsligt helt vit och ibland så blinkar den till svart. Dessutom kommer bilden fram igen en kort stund men sedan så blir den vit igen.

Hej

Om du har exakt samma fel så kontakta Inet och beskriv problemet. Vi misstänker att vi har en pall som kan ha blivit skadad i frakten och det kan då ha påverkat ett gäng skärmar (runt 8-12 stycken).
Kontakta Inet för en upphämtning av din skärm, när Inet fått in den kommer dom att skicka ut en ny skärm till dig och väntetiden skall därför inte alls vara lång.

Av AcerSverige
Skrivet av Lagers:

Vill bara tillägga mina erfarenheter:
Att spara orginalkartongen när man ska skicka in en skärm måste väl vara en stor fördel för kunderna. Jag har arbetat med att packa och packa upp tv-apparater och att få en tv i en orginalkartong är en stor fördel. Så mycket gånger som kunderna/butikerna packade i allt för dåliga kartonger. Detta gjorde att vi fick ta fraktskadeärende med Posten/Schenker som efter lång tid oftast avslog för att tv:n vad dåligt packad. Det är ju lika med skärmar. Man kan prioritera vilka kartonger man ska spara.

Hej Lagers

Självklart gäller det att vara ansvarsfull när man packar en returvara, alltid. Dom flesta orginalkartonger är dock inte avsedda för att fraktas av budföretag, utan är avsedda för att stå i hyllsystem hos återförsäljare och är designade för att ta minimal plats då dom fraktas pallvis.
Till vår poäng: Vi vet att vissa tillverkare kräver att kund sparar orginalkartonger för att man ska kunna nyttja garantin, detta anser vi vara ett dåligt och märkligt krav att ställa på kunder.

Mvh
Acer

Av AcerSverige

Hej Grönis,

Grymt tråkigt att höra att du har problem med skärmen, men, kontaktar du Inet kommer du få en ny.
Jag vill också påpeka att vi inte kräver orginalkartonger osv när det handlar om serviceärenden, för vem orkar spara massa orginalkartonger för alla prylar man köper.

Summering, denna skärmen är en av dom bästa vi gjort på länge och vi är jättestolta över den. Det verkar även vara många som vill lägga vantarna på den då den säljer slut över allt, det är alltid trist när saker inte fungerar och självklart har du rätt till en fungerande skärm, så ta kontakt med Inet för att få en ny!

Ha en trevlig dag

Mvh
Acer

Av AcerSverige

Hej

Det var ett väldigt mekaniskt ljud.
Det låter som att en fläkt kärvar/låser sig, alternativt en hårddisk som låser sig (vilket borde ge ungefär samma problem som du får på skärmen) - men det kan det inte vara eftersom du har bytt till SSD.
Kan du inspektera fläkthålen och se till att det inte är något som har kommit in i dessa som åker in i fläktarna? Det som dock inte stämmer är att datorn fryser.

Hur länge sedan var det du köpte datorn? Har du garanti/reklamationsrätt kvar så tycker jag inte du ska göra något på slaktbänken av den utan kontakta oss för reparation.

Av AcerSverige

Hej

Tack för svar.
På den modellen ska det vara FN+F3 om jag inte missminner mig, kan du testa det?

Mvh
Acer

Av AcerSverige
Skrivet av Sandra83:

Räcker kvittot som garantibevis eller fick jag med mig någon speciell lapp om Acer-garanti som jag bör leta upp?

Hej

Kvittot räcker, sen behöver vi serienumret på datorn men det står på en lapp under den.

Av AcerSverige
Skrivet av anon186265:

Kostar det henne något att göra denna servicen då?

Själv hade jag filmat ett problem som uppstod på skärmen min. Även öppnat en tråd om det här. De körde stresstester men fan inget. Sedan fick jag reda på att jag skulle betala nästan 1000 kr för att hämta ut skiten. 2 dagar senare fick jag samma fel igen och dååå byte dom ut grafikkortet i "goodwill". Fick ju bara köra fram å tillbacka X antal gånger (bensinpengar, tid osv) Doc var det inte hos er utan hos ****.

därför undrar jag detta!

Hej Peter,

Om vi anmodar service efter att vår support eller att vi här på forumet tagit en ställning så tar vi självklart inte betalt om det skulle visa sig vara mjukvarufel eller liknande.
Men om en kund kräver service utan att vi får chansen att felsöka eller ta ställning till vad felet kan bero på först och det visar sig vara mjukvarurelaterat så tar vi betalt för undersökningen, c.a 500 SEK.
Så i det här fallet: Nej, Sandra skulle inte få betala något för eventuell service.

Av AcerSverige
Skrivet av Sandra83:

Anledningen för jag drar mig för att ta hjälp av garanti är för jag fått för mig det kan vara svårt att hjälpa om det inte är något synligt eller större problem. Kan inte ta en supporterkille hemma hos mig en hel dag för att vänta på det dagliga ljudet och omstarten. Kan tyvärr också vara svårt att ha framme mobilen och filma just när det händer, även om jag ska försöka.

Hej

Sporadiska fel är alltid lite svårare att upptäcka, men så länge vi är medvetna om det kommer vår serviceverkstad kunna köra utökade stresstester som loggar resultaten över en längre period (vanligtvis 24 timmar), vilket då gör att vi kan avläsa felet efter åt.
Vårt mål vid garantiservice är att lösa problemet och att få dig nöjd med din produkt, vi har inget intresse i att göra något annat :), så var inte rädd för att ta mitt erbjudande, vi behöver ingen filmad dokumentation av problemet.

Av AcerSverige

Hej igen

Tack för svaren.
Jag skulle rekommendera dig att köra någon form av stresstest-program, t.ex 3DMark och aktivera loggning för att se om den dumpar några fel när/om den dör under testen. Om du har rätt grafikdrivrutiner installerade (länk) så börjar det dessvärre lukta hårdvarufel.

Mvh
Acer