Inlägg

Inlägg som skådaxx har skrivit i forumet
Av skådaxx
Skrivet av DeltaMelta:

Kanske har du nämnt det på något forum.
Kanske har någon annan ringt dig och du svarat med ditt namn.
Kanske har ni visst en gemensam vän som kände igen numret och gav ditt namn till honom.

Det har väl ingen större betydelse nu längre hur han fick det. Hittar du det inte på eniro/hitta/ratsit osv så kommer nog ingen annan hitta det sen heller i framtiden.

Förövrigt inte så mycket mer att göra än att släppa det. gjort är gjort. fler kontaktförsök/förklaringar/ursäkter kommer bara hetsa honom till att försvara/skydda sig.

Kommer kännas jobbigt framöver men låt tystnaden göra så allt glömsbort.

- Blir du retad i skolan så bjud på dig... Du är gay, du gillade honom... spelar du med på det, så är det snarare han som kommer bli retad... gapar du emot så är det roligare att fortsätta hacka på dig.

Jag svarar aldrig med mitt namn när nån ringer. Jag säger bara "hallå" Vi har inga gemensamma vänner, har redan kollat det flera gånger...Tänker inte säga ett pip till honom på bussen men kanske bäst att undvika ögonkontakt..

Av skådaxx
Skrivet av KKay:

Social engineering? Låter intressant...

vad menas med det?

Av skådaxx
Skrivet av RoughRamblin:

Okej, frågade du vad han hade för mobil eller hade sett det på bussen?

såg det på bussen

Av skådaxx
Skrivet av RoughRamblin:

Vad för typ av mobil har du och använde ni vanliga sms när ni pratade?

Jag har en galaxy s2 och han hade en iphone 4/4s har jag för mig. Ja vi använde vanliga sms.

Skrivet av Mimematis:

Om personen inte är över 18år så är det inte rätt ställe.

Exakt!

Av skådaxx
Skrivet av Mimematis:

Om du har ett registrerat nummer så finns det alltid tjänster att få tag i ditt namn.
Dock om du har ett speciellt nummer i skyddsregistret eller inte registrerat ditt namn med numret(kontantkort) så ska det vara omöjligt för personen att ta reda på ditt namn via bara numret.

Sökte på google vem ringde dig och testade precis på alla sidor med mitt nummer fast det stod detta nummer är privat och kunde inte hittas. Jag tror att han har frågat nån, om det inte finns nån app eller nåt

Av skådaxx
Skrivet av Hyperträd:

This.

Plus att han sa "jag vet vem du är". Det brukar oftast betyda "jag är inte säker på vem du är, men jag tror att..."

Du behöver inte leka anonym, jag vet vem du är. Det var precis så han skrev. Och nu kan jag inte se honom på facebook mera så det måste betyda att han sett mig

Av skådaxx
Skrivet av MuLLvaD3n:

Läste din kommentar och sen ditt namn, då förstod jag att det var allvar!

Ontopic, svårt att säga, det finns så många sätt att ta reda på vem som står bakom nummer idag, troligaste är väl att det kanske läkt någonstans, (Facebook, kompisar, appar). Hoppas det löser sig för dig!

Finns det nån app som kan se vem som äger numret? Tror inte han la det på facebook iaf eftersom vi inte har några vänner gemensamt. Han måste ha frågat nån, men jag vet inte vem...Jag känner knappt killen....

Av skådaxx
Skrivet av WongFeiHung:

Att klura ut vem du är på en liten ort är knappast svårt.
Känns ju säkert inte bra att vara i denna situation, speciellt med din sexuella läggning med tanke på hur homofobiska många människor brukar va.
Men kan endå inte riktigt tycka synd om dig, ja menar om en person skriver åt dig "lämna mig ifred" så skulle det kanske vara en bra ide att göra det ?

Ja, fast med bara ett nummer? På ett sätt tycker jag att jag förtjänar stryk eftersom jag borde ha slutat när han sa till mig men jag gjorde det inte...

Skrivet av RoughRamblin:

Det enda han har att gå på i så fall är ditt nummer, även fast ditt namn inte går att finna på nummerupplysningar.

Han har helt enkelt hittat ditt riktiga namn.

Mitt nummer finns inte på nätet, har letat upp det själv utan träffar. Han måste ha spridit det eller nåt. Knappast på facebook eftersom vi hade inga gemensamma vänner. Han har även blockerat mig nu, så han vet helt säkert vem jag är.

Av skådaxx
Skrivet av hotdog_power:

Är du rädd för att få stryk. Köp ett par bekvämma springskor. Annars kan jag backa up dig. Jag bor i vänersborg

Skulle vara snällt. Det är i Vänersborg jag går i skolan

Av skådaxx
Skrivet av mr_svahn:

Om min undersökning stämmer e du 16 bast, kan det stämma? Du kommer över att han inte var intresserad o om han attackerar dig e det la bara o anmäla?

Hans flickväns nummer kan ju stå på en bror eller pappa, det är inte helt ovanligt...

Troligtvis fick han reda på vem du var genom att kolla numret med sina kompisar? Tolkar det som att ni båda bor i samma stad (Trollhättan? ), då kanske ni har någon gemensam kompis som hade ditt nummer inlagt?

Jag känner inte hans kompisar, och om jag ska vara helt ärlig så har jag inte så många kompisar heller och dem har inte mitt nummer. Jag är en kille som brukar sitta inne och spela spel utan att gå ut.

Av skådaxx
Skrivet av Hyperträd:

Du skickade SMS till honom? Då kan han ju se ditt nummer.

Ja, fast hur fick han reda på namnet? Vem jag var?

Skrivet av RoughRamblin:

Vet inte hur gammal du är men iomed att du är homosexuell och berättade att du går i samma skola som personen ifråga så var det kanske väldigt lätt för honom att ta reda på vem du är.

Du kanske inte gått ut med din läggning offentligt men folk kanske känner till det ändå. Sånt har en tendens att sprida sig.

Nej jag är diskret. Vi går inte ens i samma skola, och jag känner knappt personer som går på den skolan.

Tror nog jag aldrig kommer få veta hur han tog reda på vem jag var

Av skådaxx

Hur fick personen reda på att det var jag?

Ber om ursäkt visste inte exakt vart jag skulle lägga denna tråd! Jag skriver allt som har hänt så ni kan förstå det hela, men min riktiga fråga är hur kunde han få reda på mitt nummer? Och om det finns nån app eller nåt som ger svar på vem som äger numret.

Det är en kille på bussen som jag tycker är jätte snygg. Jag blev förtjust i honom...Jag gick dagar och tänkte på hur jag kunde få reda på vad han heter eftersom jag ville kontakta honom. Jag hörde en dag på bussen när en annan person ropade hans namn och då sökte jag på eniro och då kom hans nummer upp. Det gick bra att skriva med honom i början han var jätte trevlig, jag sa att jag tyckte han är gullig men inte vågat säga det till honom, då sa han att det var gulligt och frågade vem jag är. Jag sa inte mitt namn men jag sa att jag är en kille, då skrev han herregud jag är inte bög sluta skriv till mig mera. Och då blev jag jätte ledsen, jag bara grät o grät och jag kunde inte sluta skriva till honom, jag skrev absolut inget fult jag lovar, jag skrev bara vad han skulle göra idag och hur han mår, jag skrev även att jag går i hans skola eftersom jag inte ville att han skulle tro att det var någon på bussen. Då skrev han vafan din sjuka jävel jag bryr mig inte om dig. Jag fortsatte skriva till honom och jag fattar inte ens varför jag fortsatte skriva. Och sen en dag fick jag ett sms av ett nummer som jag inte kände till det stod: Lämna min pojkvän ifred fattar du? Den personen ringde även upp mig men jag vågade inte svara. Jag sökte det numret på eniro och det var en killes nummer och då förstod jag att det inte var hans flickvän. Jag skrev då till den personen : Jag vet att du inte är hans flickvän eftersom jag sökte upp dig och jag vet att du är en kille. Då svarade han HAHA okej men snälla sluta skriva till honom. Jag gick hela dagen och tänkte och bestämde mig för att det skulle vara bäst att sluta skriva till honom och jag bestämde mig för det. Jag skrev bara hejdå och inget mera. Och idag kom det ett meddelande från honom. Sulejman heter du. Försök inte leka anonym jag vet vem du är. Jag frågade om han ville nåt. Då sa han fan heller din sjuka jävel, och jag har inte svarat på det smset....Hur fick han reda på att det var jag? Mitt nummer är varken på eniro eller på hitta.se och vi har inga gemensamma vänner på facebook. Är verkligen nyfiken på hur han fick ta reda på att det var jag. Jag vågar inte ta samma buss nu mera, får ta en annan men då kommer jag försent till skolan och det kan jag inte göra varje dag :'( Det värsta som händer är att jag får stryk men det är fullt med folk på bussen så jag tror inte det händer, annars så kommer han skrika och fråga varför jag höll på smsa honom även fast han bad mig sluta. Vad ska jag göra? :'( Mår verkligen dåligt och är orolig :'(

Av skådaxx

CS GO rates! Hjälp!?

God kväll allesammans! Spelar CS GO och jag tycker detta med rates börjar bli lite irriterade. Jag har skrivit fps_max 999 rate 128000 cl_cmdrate 128 cl_updaterate 128 cl_interp 0 cl_interp_ratio 1 , allt det har jag skrivit i consolen och sen skrivit in det i configen. Men efter spelat lite så går jag in i config för att se om mina rates finns kvar och allt var kvar förutom rate 128000, jag skrev in det igen i config och spela sen igen, och när jag senare igen skulle in på config så var rate 128000, jätte irriterande att jag måste skriva in detta varje gång, jag har bestämt mig för att låta det vara. Men nu till min stora fråga. Finns det ett sätt man kan se att jag verkligen har de rates som jag bestämt mig för att använda? Hört att man kunna skriva net_graph nåt? Det jag vill se är att om jag använder de rates jag skrev in ( se ovan ) och hur kan man göra det med net_graph? Vad är det man ska titta på? Det känns som om jag inte har mina rates kvar eftersom min ping har gått upp lite från 15-20, kanske beror på för att det fullt med spelare på servern och så märker jag nåt konstigt, lite svårt att förklara, det känns som om jag laggar lite grann, inte så att det fryser sig och sen fortsätter utan mer som fps drops. Förut har jag skrivit in rates varje gång jag startat spelet men det har börjat bli jobbigt. Eller så kanske jag nu har mina rates kvar och det är servern som det är fel på eftersom det finns så många spelare som spelare. Ok, nu kan nån säga mig om jag kan se på nåt sätt om jag har mina rates kvar?

Av skådaxx
Skrivet av toobiasf:

GO alla dagar

Största anledningen varför jag ogillar go är för att man ser fienden så dåligt. Kan knappt se honom. och nej jag sitter inte för långt bort. Försöker sätta mig så nära skärmen så möjligt men kan fortfarande inte se fienden, han känns så långt bort....

Av skådaxx

Vet seriöst inte vilket CS jag ska spela?

God kväll. Kan börja med att säga att jag älskar CS. Men jag har ett problem, jag vet inte vilket cs jag ska spela har 1.6, source och go. 1.6 har jag avinstallerat eftersom det kändes lite gammalt. Nu återstår det mellan source och go. Jag älskar båda ganska mycket, men om jag var tvungen och välja så hade jag nog valt source. Jag tycker source är roligare, och mycket lättare spel, får ganska många kills Om jag väljer source vad ska jag göra med go då? Några kanske kommer säga att jag ska spela båda fast jag vill inte det, spelar jag tex go så kommer det sen ta en stund att vänja sig sen vid source igen, så jag vill spela ett spel och hålla mig vid det. Om det nu blir så att jag väljer source över go vad ska jag göra med go då? Känns som om jag har kastat mina pengar i sjön. Det finns även nåt som säger till mig att välja go eftersom jag hör att det är framtiden. Om man går in på steam sidan och kollar peek så har go mest, sen 1.6 och sist source. Jag vet att ni inte direkt kan hjälpa mig med detta och säga vad jag ska spela, men vilket spel hade ni spelet och VARFÖR? här ser ni http://store.steampowered.com/stats/

Av skådaxx

GO NVIDIA !!!!!!!!!!!!

Av skådaxx
Skrivet av Semjonov:

Visst vet du om att du kan ställa in i Afterburner så att du har en 3d-profil som du kan ställa in att automatiskt gå igång då du startar ett spel?

jada fast vill ha det såhär, att det går igång när jag startar windows istället dessa överklock som jag har kommer väl även gå igång när jag startar ett spel och inte bara när jag startar windows va? en sista fråga gäller det bara när man har stängt av datorn? om jag nu sätter datorn på viloläge kommer sen msi afterburner startas själv då med?

Av skådaxx

Ni vet program som tex msi afterburner, cpud hw monitor och malwarebytes har som ett sköld framför sig? Och alltid när jag startade dessa program med dessa sköld så kom det upp om jag ville fortsätta ja/nej. Jag har inaktiverat det och hur får jag det tillbaka? Hoppas ni förstår

-Edit fixade det!

Av skådaxx
Skrivet av era909:

Starta programmet manuellt. Det kommer upp en ikon nere till höger när programmet körs. Klicka på den och sedan på Settings. Under fliken General, kryssa för Start with Windows och Start minimized (om du vill).

det var inte det jag menade

Av skådaxx
Skrivet av era909:

Under General i inställningarna på MSI Afterburner kan du välja att det ska starta automatiskt med Windows.

Oj. Du vet när man klickar på msi afterburner för att starta det så kommer ett litet fönster upp som frågar dig om du vill köra det? så väljer du mellan ja/nej. Jag trodde det var felet så jag inaktiverade det Hur tar jag det tillbaka? Hoppas ni fattar