Inlägg

Inlägg som Dragon_Ball har skrivit i forumet
Av Dragon_Ball

Amd A4 kylare

Hejsan, är det någon som vet vilken storlek Amd A4 5300 medföljande kylare har för storlek? alltså mått

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dragon_Ball
Skrivet av Lortig:

Jag skulle tippa på att det är mer hastigheten på ditt bredband som begränsar dig till att kunna streama filmer eller inte. Sen ska din skärm/TV klara av 1080p också

P.S. Och ja jag tror den kommer klara att streama filmer. Sen finns ju inte hårddisken eller RAM-minne i lager, men det kanske du visste?

Tack för snabbt svar, var osäker då många skrivit att det fungerade fint med lokala filer men ej streama på nätet! Men tack så mycket för svaret

Av Dragon_Ball

Klarar denna dator HD?

Hejsan!

Jag undrar kort och gott om det kommer att gå att streama HD (1080P) videos från internet med hjälp av följande: http://www.inet.se/kundvagn/visa/4462396/mitx-dator

Har på många olika forum/webbsidor läst att det inte går och på andra ställen att det kommer gå med ett ASRock E350M1. Så jag hade tänkt fråga er, så jag 100% säker om det fungerar eller inte.

Jag kommer alltså streama från sidor likt http://sweflix.com

Tack på förhand!

Av Dragon_Ball
Skrivet av Kristerj:

Kommer fungera alldeles utmärkt

Tack för snabbt svar!

Av Dragon_Ball

Koppartråd för strömbrytare

Hejsan, är helt nybörjare inom "ellära" så jag undrar kort och gott om det här skulle funka för att starta datorn med hjälp av följande delar:

bec hyls kontakt

Kopparledning

Alltså egentligen är min fråga om man kan använda koppartråden jag länkade för att koppla?

Jag hade tänkt använda: Tryckströmbrytare från-(till).

Tack på förhand!

Av Dragon_Ball
Skrivet av Wille1504:

Alltså, jag antar att du inte tänkt att ha något monstergrafikkort, så länge du inte har det så går det bra.
Däremot så skulle begränsningen ligga i chassit eftersom det är nätagget som är svårt att få in i en mITX låda.
Så berätta vilket chassi du har tänkt dig så ska vi se om det går bra

Hmm det som är att jag hade tänkt att bygga ett eget chassi mest för eget lärande. Har inte tänkt att ha något annat grafikkort förutom det som är integrerat då detta uppfyller mina behov.

Tack för snabbt svar!

Av Dragon_Ball

Hmm efter lite googlande, hittade jag att moderkortet stöder 24 pins atx. Men kan någon konstatera att detta är rätt så det inte blir något fel när jag beställer dessa två?

Av Dragon_Ball

Passar detta atx nätagg med detta mITX moderkortet

Hejsan, jag undrar om det blir problem att ha
http://www.inet.se/produkt/6909507/fsp-400-60apn-bulk-400w-80-bronze

med

http://www.inet.se/produkt/1902001/asrock-e350m1-fusion

Fungerar det att driva moderkortet med det nätagget även om det är ett mITX moderkort och ett ATX nätagg.

Tacksam för svar

Av Dragon_Ball

Bygga mini ITX chassi

Hejsan, hade tänkt att bygga ett min ITX chassi, chassit blir troligen mestadels i trä.

Vad tror ni om att jag använder mig av moderkortet asrock e350m1 fusion?

Det jag kollat upp är då alltså hur moderkortsplåten ser ut, men har fortfarande funderingar om man måste bygga på höjden alltså där I/O panelen skall sitta?

Annars hade det varit perfekt att hitta en moderkortsplatta för mini ITX men jag kan inte hitta en sådan. Någon som vet vart vart man skulle kunna få tag på en sådan eller om någon kan besvara någon av mina tidigare frågor

Av Dragon_Ball
Skrivet av dblup:

Jag har haft ett jävla problem med dom där pinsen, när jag trycker ner ena hörnet så lossnar det motsvarande hörnet, jag har fått frispel på dom där ett ex antal gånger, kan det påverka mycket? Och vad är en riktig vattenkylning, lite länkar skulle vara mer än uppskattat!

Tack på förhand

Ja det blir ett stort problem då kylaren inte ligger jämnt med processorn! Kolla så alla piggarna sitter rätt!

Av Dragon_Ball

Ser otroligt snyggt ut!

Kommer definitivt följa din process, det ser mycket stilrent och mäktigt ut!

Av Dragon_Ball

Tips på fläkt till inblås

Hejsan skall nu köpa en ny fläkt som jag hade tänkt att ha i mitt BetFenix Merc Beta, kommer att ha fläkten jag fick med som förövrigt ej är jätte jätte bra men duger kvar. Det jag nu vill är att köpa en ny fläkt till inblås. Jag kollade först på detta: http://www.inet.se/produkt/6308755/noctua-nf-f12-pwm men efter att ha läst om det verkar det vara mer en inriktad fläkt. Jag undrar nu om ni på Sweclockers har några tips på fläktar som driver in mycket luft. Ljudet spelar ingen roll för mig.

En till fråga är angående dammfilter som man ej fick med till Merc då det bara är galler. Tycker ni jag skall köpa till ett fläkt filter?

Tack på förhand!

Av Dragon_Ball
Skrivet av Evilmonkey:

http://img.tomshardware.com/de/2005/11/16/das_grosse_thg_stec...

http://www.proshop.se/mediacontent/22/92/2292817-1s.jpg

Ser du den lilla "plasthaken" som sitter på dessa kablar. Den måste man trycka på i kanten så haken åker upp och då kan man dra ut kabeln.

Skrivet av Rydisen:

Där sitter en liten "vippa" som du måste trycka ner för att "låsa upp" kabeln.

Skrivet av Pertanbus:

http://www.playtool.com/pages/psuconnectors/pcie6index.jpg

Det sitter en spärr på både 6- och 8-pins pcie-kablarna. Det sitter även en på 20-/24-pins till moderkortet. Ibland är de väldigt tröga och genom att rucka lite fram och tillbaka brukar de släppa så småningom.

Skrivet av Shrudder:

Se till så att du tryckt upp den där flärpen som sitter på kabeln. Ibland kan kablar sitta rätt hårt men så länge det inte är nåt i vägen så ska det gå att dra ut den även om det kan krävas lite kraft då de sitter rätt ordentligt ibland.

Skrivet av Zadrok:

Se till att låset som ser ut som en avlång plastbig vid sidan av kontakten inte är aktivt och sen är det bara att hålla emot med ena handen och dra RAKT uppåt(krävs ganska mycket kraft).

Skrivet av Trenixen:

Använder du pci raiser eller menar du 8/6-pin steömkabel?

Skickades från m.sweclockers.com

Tack så otroligt mycket, vet att det var en löjlig fråga och förklaringen var ju mer än simpel...

Måste tacka er återigen!

Ni är guld värda!

Av Dragon_Ball

Oj tack för många snabba svar!

Måste be om ursäkt för väldigt dålig formulering av mig, menade 8/6-pin strömkabel, är det någon säkring eller något på den? Eftersom min 24 pin gick att dra ut väldigt lätt?

Av Dragon_Ball

Dra sönder PCI E

Hejsan sitter på ett Asus R9 280X, jag får ej ut min pci e kabel ur grafikkortet, är rädd för att dra sönder det, är det normal att det sitter fast så hårt att man måste ta i med all kraft man har? Hur mycket kan man dra?

Tack på förhand, förvirrad ungdom

Av Dragon_Ball

Ljud i Windows 8

Hejsan! Har ett litet problem. Har byggt ihop en dator och ljudet funkar men jag måste byta från högtalare till hörlurar manuellt. Jag måste alltså gå in manuellt på ljud och välja använd som standarenhet för att bytta från hörlurar till ljud från skärmen. Finns det något sätt att få detta automatiskt.

Jag har lagt märke till att min skärm ligger på AMD High Definition Audio medan min hörlursingången ligger på Realtek. Ett annat fel är att det står högtalare i stället för hörlurar.

Några tips hur jag kan lösa detta?

Av Dragon_Ball

Riktigt irriterad på Telia

Hej, är så otroligt arg på telia just nu. Internet vi har är 8mbit/s, vi kommer upp i 6mbit/s. Detta gör att jag inte kan spela spel över huvud taget då jag har en syster som jämnt sitter och kollar streams och live sändningar/ youtube. Föräldrarna har sagt att de gärna hade tagit ett snabbare internet men att det endast finns till 8mbit/s där vi bor(bor i en förort till Göteborg), grannarna som bor 100meter bort har fiber och har inga problem.

Det som stör mig något enormt är att på telia täckningskarta står det att det skall gå att få ut 50mbit/s på sin täckningskarta. Jag kan alltså inte spela några onlinespel över huvud taget.

Fiber har ej dragits dit jag bor nu.

Vad tycker ni jag skall göra? Ringa telia och skälla ut? För jag är riktigt riktigt trött på det här nu. (Flyttade från landet in till förort för cirka 3veckor sen.)

Av Dragon_Ball

MB Standoffs hjälp

Hejsan, håller nu på att bygga ihop min första dator, jag har satt i allt och kopplat i alla sladdar men har ej startat ännu, har hört att moderkortet kan kortslutas om det ligger nära chassit? Med mitt chassi fick jag med 2 st motherboard standoffs, alltså två guldfärgade skruvar. Jag har placerat moderkortet i chassit och man ser en "guldig" "skruv" som sticker genom moderkortet, är detta helt korrekt eller skall det finnas mer som måste kontrolleras?

Bild på "guld skruven":

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/1395769...

bilden visar grafik kortet längst ner och skruven sitter nästan precis under RAM.

Alltså det är ingen skruv riktigt men tror ni fattar.

Alltså är detta korrekt?

Och vad ska jag använda mina MotherBoard StandOffs till? Står inget i manualen,

Chassi: Merc Beta

Moderkort: Asrock Z87 Pro3

Av Dragon_Ball
Skrivet av Alexander7938:

Det ser bra ut

Även nätagget? Blev lite orolig nu :S

Av Dragon_Ball
Skrivet av weztii:

Har ju detta i listan http://www.inet.se/produkt/5316016/be-quiet-kraft-600w men detta kanske inte klarar att driva av allt? Vad tror du?