Inlägg

Inlägg som Helling har skrivit i forumet
Av Helling

När tror ni att man kommer kunna förbeställa FE från nvidias sida?

EDIT: "no preorders for founders edition". Skummade igenom Nvidias Q&A tråd på reddit.

Av Helling
Skrivet av Fonus:

Underskatta inte upplösningens betydelse. Att bara flyga runt kommer funka fint men om du vill utöva nån form av combat som innefattar, hud eller sikte vill du ha vettig skärpa (jag har iof. bara testat på War Thunder).

Absolut. Oavsett vad så kommer jag behöva använda zoomen rätt så flitigt oberoende av vilken upplösning jag kör. Det största bekymret är att jag måste använda musen för att titta runt istället för att använda huvudet som många gör. Med TrackIr eller liknande. Så just den delen kommer nog inte vara något problem.

Av Helling

Görsugen på nya HP Reverb, men kommer min dator palla det?

Tja!

Har länge varit sugen på att maximera min upplevelse i en simulator som heter DCS (digital combat simulator). Har länge funderat på vr men jag vet inte riktigt om min dator hade hängt med i den svängen. Jag sitter just nu på en i5 4690K & ett GTX980.
Jag kan leva med att ställa ner upplösningen på headsetet för att kunna få en någorlunda fullständig upplevelse. Men jag har inte hittat något svar på om man kan ställa ner upplösningen på detta headsetet.

Inom ett år eller så har jag planer på att uppgradera min dator till en i9 samt ett 2080ti men jag är väldigt sugen på vr just nu.

Jag körde genom SteamVR Performance test och det indikerade på att min dator var mer än kapabel till att driva VR. Men jag är rädd för att det testet inte är så fullständigt som man önskar.

Eftersom prisskillnaden mellan Rift S och HP Reverb är relativt försumbar så är det headsetet jag har tänkt köra.

Av Helling
Skrivet av xBumbiBjörn:

Förmodligen ditt nätagg som orsakar det.

Försvinner det om jag uppgraderar till EVGA 750 G2 tro?

Av Helling
Skrivet av Jalle64:

Vad har du för CPU-kylning? Har du något precis ovanför ditt grafikkort som kan droppa så kan det vara detta som du fått på kortet.

Använder luftkylning.

Av Helling

3st grafikkort i en stekpanna (Snälla hjälp mig)

Hej och godkväll/morgon kära folket på Sweclockers!

Jag har haft en hemsk dag och jag vet inte riktigt vart jag ska börja. - Men någonstans måste man börja.

Idag när jag satte mig framför datorn efter skolan, så stötte jag på ett vinande ljud från datorn, min första tanke var att en av mina hårddiskar bara hade en dålig dag (en utav dem viner pga. Att jag har slått i skrivbordet när jag spelat CSGO), men jag har två HDD:er, och min misstanke var ju då att min andra, 2.5 tums hårddisk hade börjat lipa. Så jag drog bort strömmen till 2.5 tums-hårddisken och bootade upp datorn och ljudet återstod. Så jag testade att dra ut strömmen från min primära 3.5 tums-hårddisk på 2TB - oljudet är fortfarande vid liv.

"Okej" sa jag då till mig själv lite fundersamt. Jag fortsätter då att gräva och leta efter källan till oljudet, och bannemej är det grafikkortet, det enda och dyraste likasom. Grafikkort som är ett EVGA 980 SC ACX 2.0, det visar sig att ljudet uppstår från en utav fläktarna på grafikkortet.
För ljudet försvann när fläktarna stod stilla. Hur som helst så var det väl inte mer än att åka och byta, vilket jag gjorde.

När jag senare kom hem och skulle installera det nya grafikkortet (av samma modell) så funka ju allt utförligt i början. Men efter en stund kom ett annat ljud, och det värsta ljudet man kan tänka sig - nämligen "coil whine". Och då tänkte jag bara h*lv*t*s j*vla sk*t.
Men nu när jag väl skriver denna tråd så slår det mig, det har aldrig varit något vinande från någon utav mina hårddiskar. Det har varit mitt grafikkort hela tiden, som har haft coilwhine. Och vad är då oddsen på att ett sprillans nytt grafikkort då också ska få coilwhine?

Min misstanke är att det antingen är min PSU eller mitt moderkort som på något sett skickar hemorrojder i form av coil whine till varenda grafikkort jag stoppar i systemet. (ursäktar verkligen mitt ordval, men jag är just nu rosenrasande och mållös)

Och nu till efterrätten. Mitt allra första grafikkort MSI GTX 780 jag hade, gick sönder under tiden jag spelade BF4, det som hände då var att mina båda skärmar börjar flimra hejvilt, och sen dör datorn, sen sträcker jag mig över datorn för att stänga av elförsörjningen vid nätagget så möts jag av lukten från en elektronikbrand. Det var det grafikkortet.

På de bifogade bilderna ser ni hur det nya kortet liksom har fått en vätska, att det är flottigt på PCB:n. Och en mosfet eller något som har smällt på 780:it. http://imgur.com/a/jOvBU Och det intressanta är att det sker på på nästan exakt samma ställe.

Jag skulle verkligen uppskatta en logisk förklaring, spekulation, antagande m.m. Men jag kommer inte fram till en slutsats!

Tack på förhand! /Helling

Av Helling
Skrivet av makn:

Fortfarande ingenting ?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av inet.se:

Fortfarande ingenting nytt om ATX-versionen tyvärr

Om ni går in och kollar på deras hemsida www.phanteks.com > products så ser ni att de har släppt ATX-versionen av Enthoo Evolv, men det kommer nog ta en stund innan svenska återförsäljare får in dem i butik och lager

http://phanteks.com/Enthoo-EVOLV-ATX.html

Av Helling

Haha vilka underbara länkar dem satte dit! Sweclockers <3

Av Helling

Choose operating system-alternativet, hur får man bort?

Hejsan!

Jag skulle behöva lite hjälp med följande: När min dator bootar så kommer det upp endast ett alternativ på "Choose operating system-skärmen" varav Windows 8.1. Vanligen det brukar vara så att man har att välja mellan två operativsystem, men i mitt fall finns det då bara ett.

Men finns det något att göra för att slippa den 'alternativ-skärmen'? Förutom att minska väntetiden till 0-sekunder i msconfig.

Detta uppstod efter en misslyckad installering av windows 7 på min sekundära hårddisk. Nu har jag formaterat den hårddisken så jag förstår inte riktigt varför alternativ(et) fortfarande kommer upp!

Av Helling
Skrivet av Superlight:

Du kan kolla om live-chatten är öppen imorgon mellan kl 09.00 - 18.00.

Det lär jag göra, tack för tipset! Men kundsupport är no-go, eller ska man göra ett försök där också?

Av Helling
Skrivet av Superlight:

Imorgon räknas som en söndag så det är stängt. Det står även på deras hemsida att kundservice öppnar den 7:e.
http://www.netonnet.se/Content/CustomerInformation/ContactCus...

Tror du att de har ledigt från att paketera varor?

Av Helling
Skrivet av ElectricPulze:

Du kan ju alltid försöka

Självklart ska jag det, men ville bara kolla ifall någon har erfarenhet av någon slags avbeställning eller liknande ting!

Av Helling

Hinner jag göra en avbeställning?

Hejsan!

Idag, kl 17:30 beställde jag en sak till min diskmaskin. Men mirakulöst nog så svarade tillslut kvinnan jag köpte bänkdiskmaskinen av på Facebook. Vi har kommit överens om att jag ska komma och hämta delen imorgon.

Problemet var bara att jag fick svaret ca 5 minuter efter beställningen och då kände jag hur 149kr sipprade ur mina händer som sand.

Tror ni att om jag ringer tidigt nog hinner avbeställa delen imorgon? Det är Netonnet jag köpte den ifrån, dem skeppar ut varor från deras lager om beställningen görs innan kl 17:00 och jag beställde med förhoppningsvis bra timing så att min vara inte blev packad.

Men tror ni att det är möjligt att jag ringer dem imorgon så tidigt som möjligt (kl 09:00) och avbeställer, om det ens går att avbeställa varor.
Tror ni det?

Stora tack för svar!!

/Helling

Av Helling

När slutar alla stora tekniksäljarnas mellandagsrea?

Som titeln lyder, när slutar dem?

Har kollat på Elgiganten och där står det att deras saker som är på MREA går ut den 28/12, slutar den MREA:n där eller kommer det nya erbjudanden nästa dag?

Har inte forskat så mycket i saken men skulle gärna vilja veta eftersom jag ska till Göteborg imorgon och förhoppningsvis hittar jag ett kap eller två.

Av Helling
Skrivet av Gunner357:

Haha:) ja precis

Det känns lite surt att man har lagt ut pengar på det här och så kan man inte använda det.

Kan kan man väl, men det är ju mindre roligt när det inte sitter som man har tänkt sig.

Av Helling
Skrivet av Gunner357:

Förstår precis hur du har det. Och jag har själv inte lyckats lösa detta problem vilket har resulterat i att jag gav fn i att montera det.

Som sagt de sitter så dåligt o kabeln korvar sig hela tiden. Och att få det att se snyggt ut är bara att glömma.

När jag har lusten och tiden ska jag försöka lösa detta med en utav mina mästerliga nödlösningar. Nämligen ståltråd och tvång. Kanske lite tejp.

Av Helling

Drabbar detta ComHem?

Av Helling

NZXT Sleeved kit 1m. Installationstips?

Godkväll kära medlemmar áf Sweclockers!

Jag har sedan månader tillbaka installerat min belysning i samband med bygget av hela datorn. (NZXT Sleeve).

Men jag är inte riktigt nöjd, sladden är oense med mig, jag fick med 3M kabelhållare med "klisterlappar" men de har suttit löjligt dåligt.
Anledningen till detta är att sladden har velat vrida sig in mot väggen när jag vill att den ska vrida sig nedåt för att få ut bättre belysning. Och då har sladden gjort så att fästena (kabelhållarna) har lossnat. Det går inte vrida den från uttaget för den sitter i ett spår (3-pin).

Jag skulle vilja ha lite tips på hur man skulle kunna göra en ominstallering på belysningen. Räkna med att behöva byta ut klisterlapparna för dem är helt slut och på vissa ställen hänger kabeln som en rutten gurka.

Alla förslag är välkomna!

Trevlig helg!

Mvh, Helling.

Av Helling
Skrivet av Kunzite:

Exakt, avinstallera bara WMP om du nu inte har behov utav det?

Skrivet av Cooling23:

Avinstallera media player.

Skickades från m.sweclockers.com

Löste problemet. Anledning var att Func:s mjukvara inte fick vara igång samtidigt som man Bytte låt/Pausade/spelade m.m. Men tack för svar och ha en fortsatt trevlig kväll!

Av Helling
Skrivet av LemonIllusion:

Det är inget du kan justera i Funcs mjukvara?

Nej, bara Macro-inställningar.