Inlägg

Inlägg som Graverobber har skrivit i forumet
Av Graverobber

Displayport spontant slutade koppla upp mot skärmen?

tjena, nu är det så att jag har stött på problem och behöver all hjälp jag kan få.

Sitter idag på en 3 skärms setup som har fungerat klockrent (1x rog swift pg279q, 2x vg248qe) men nu har det helt spontant uppkommit strul...
PG279Q kör jag på DP kabel samt en av de andra har DP kabel och den sista kör jag HDMI på. helt plötsligt så får jag ingen bild på vg248qe skärmen som jag kör DP på. den lyser upp som att den reagerar men sedan får jag bara "displayport no signal". har prövat med andra sladdar och får exakt samma resultat. har även provat att byta DP uttag på grafikkortet men får fortfarande samma problem. Med HDMI så fungerar den andra mindre skärmen utmärkt. Om jag har kopplat in skärmen med DP samtidigt som de andra 2 sitter inkopplade så har någon av de andra skärmarna slocknat.

Till det ännu mer konstiga problemet. Jag startade om datorn med alla 3 skärmar inkopplade som jag brukade ha det (2st DP samt 1 HDMI) så fick jag heller ingen bild på den andra skärmen med HDMI. När jag sedan drog ut DP kabeln från den mindre skärmen, då fick jag bild direkt till den andra skärmen som går på HDMI.

Jag har provat att reseat:a grafikkortet, uppdaterat drivers, sätta upp skärminställningarna från grunden men jag lyckas inte hitta boven i felet... min hjärna har fått slut på idéer. Spontant för mig så tycker jag det känns som att något har hänt med GPUn nu men är väldigt osäker. Uppskattar som sagt all hjälp eller minsta lilla tips som man kan titta över!

Specs på datorn är:
MB: ASUS rog maximus VII hero
CPU: intel core I7 4790k
GPU: Asus gtx 1080 strix OC
PSU: Corsair HX 750W
HDD: 2tb
SSD: 1.5tb
Skärmar: 1st Asus Rog Swift PG279Q, 2st Asus VG248QE

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Av Graverobber
Skrivet av smygolf:

Jag kollade manualen lite snabbt men hittade inget speciellt där.
Har du garanti på den?

Har du kollat recivern att den inte har ändrat inställningarna o kanske stoppar signal till suben?
När du slår till strömbrytaren hörs det något då?

Garantin har ju tyvärr gått ut, gick ut för typ 3 veckor sen...

vi provade att koppla in den till en annan reciever men blev inget ljud då heller. Har inte kollat inställningarna men ska absolut göra det! Nej, den är helt knäpptyst när man slår på strömbrytaren och då börjar bara lampan blinka.

Av Graverobber
Skrivet av smygolf:

Kollat eventuella säkringar på suben?
Har lampan blinkat innan när grejerna Inte har varit igång?

Letade idag efter säkringar men hittade ej några. Försökte öppna upp den delen som man kunde lossa på men lyckades heller inte med det.

Skrivet av mrqaffe:

Blinkandet betyder nog att skyddskretsarna aktiverats, men för att ta reda på varför behöver man felsöka/mäta på den.

Okej, vet du/har du tips på vart man ska mäta på den för att få fram det?

Av Graverobber
Skrivet av smygolf:

Kollat eventuella säkringar på suben?
Har lampan blinkat innan när grejerna Inte har varit igång?

Har inte kolla säkringarna än, hade tänkt att göra det imorgon. Nej när grejerna inte har varit igång så har den varit släckt!

Av Graverobber

Problem med Subwoofer efter strömavbrott

Tjena!

Som Det står i rubriken så har jag fått problem med Subwoofern efter ett strömavbrott... Det kommer inget ljud ur den alls. Det sitter en liten lampa ovan på den som brukar lysa när den är igång men just nu så bara blinkar den. vad tror ni att felet ligger, ligger det i förstärkaren eller i subwoofern? har lite svårt att testa med en annan subwoofer då det inte finns tillgängligt.

Uppskattar alla tips om problemet.

Förstärkaren är en: Onkyo TX-NR616
Högtalarna är: Harman Kardon Hkts 16

Av Graverobber

Hög temperatur på GPU

Tjenare!

Nu har jag märkt lite siffror som oroar mig lite grann. Jag kör SLI och ett av mina kort blir extremt varmt och man jämför med det andra. GPU1 brukar ligga runt 40-70°C medans GPU2 nästan konstant ligger i 90+°C. Fläkthastigheten på GPU1 är 50% och på GPU2 100% men den kan ändå inte kyla ner den. Kan det vara kontakten mellan kylfläns och kort som har tröttnat? Kan vara värt att säga att båda korten har några år på nacken..
Tacksam för hjälp!

Specs:
Intel Core i7 2600K
Corsair Vengeance 16GB 1866Mhz
Zotac gtx 560 TI Amp SLI
Asus P8P67 deluxe
Corsair TX 750W

Av Graverobber

Är det vid något speciellt tillfälle detta händer, om du t.ex. lastar datorn så det får jobba mycket? Har du provat en reparation/ominstallation av Windows?

Av Graverobber
Skrivet av Jalle64:

Om du enbart använder ett grafikkort ser det likadant ut då? Vilket windows snackar vi om? Fullt uppdaterat sådant?

Med ena grafikkortet avstängt så är det normalt (vilket det inte var förut). troligtvis drivrutinerna som krånglar? Windows 7 home premium som är fullt uppdaterat!

Edit:
#1
Märkte att det blir likadant med ett grafikkort också. Det tog bara längre tid för det att hända. När det väl hände blev det mycket värre. Hela Skrivbordet blev svart och genom att dra muspekaren över så blir det normalt del för del.

Av Graverobber
Skrivet av Jalle64:

Menar du aktivitetsfältet? Har du gjort några installationer nyligen? Kört in några nya drivrutiner? Testat systemåterställning till ett datum där det funkade?

Så har nu provat med systemåterställning. Det hjälpte inte.. Provade då att blåsa datorn helt och börja och från scratch, men problemet ligger fortfarande kvar. några tankar/idéer?

Av Graverobber
Skrivet av morxy49:

kör du eyefinity/surround?

Nej, kör endast men en skärm!

Av Graverobber
Skrivet av Jalle64:

Menar du aktivitetsfältet? Har du gjort några installationer nyligen? Kört in några nya drivrutiner? Testat systemåterställning till ett datum där det funkade?

Ja exakt! har inte installerat något efter det kom. Det började efter att jag installerade bf4. När jag installerade det så sa det att jag skulle uppdatera drivrutinerna för att kunna spela, vilket jag sedan gjorde. Men jag har gått tillbaka till dem jag använde förut men samma sak händer. Jag har tänkt att köra en systemåterställning men har inte hunnit göra det :/

Av Graverobber

Windows bar "Blinkar"

Tjena!

Har nu stött på ett problem med datorn som jag själv inte vet hur jag ska lösa. Min windows bar kan helt plötsligt börja blinka och sen bli helt svart och sen när jag drar muspekaren över den så kommer den tillbaka till normalt läge. Jag har provat med nya drivrutiner för grafikkorten men blir likadant. Har även provat med en annan DVI sladd också men det hjälpte inte heller. Någon som vet vart problemet kan ligga? Tacksam för svar!

Specs:
Intel core i7 2600k (CPU)
Asus p8p67 (MB)
2 st Zotac Gtx 560 ti AMP (GPU)
Corsair vengeance 16GB 1866Mzh (RAM)
Corsair TX 750W (PSU)
Philips 27" skärm