Inlägg

Inlägg som Hauk har skrivit i forumet
Av Hauk

Köpte precis in två nya entry-level macbook pro till företaget och jämförde med min "gamla" mbp C2D... fan vilken skillnad det var på skärmen...! Matta skärmar alltihop, men jag tycker skillnaden var grym..!

Betraktnings vinkel och ljusstyrka var båda bra mycket bättre, men tycker även nya skärmen var mindre "grynig".

Var missnöjd med min MBP skärm redan när jag fick den, men ännu mer missnöjd nu.

Av Hauk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pestor

* Visitkortsscannern. Finns i kamermenyn. Man tar en bild på ett visitkort som sedan konverteras till poster i telefonboken. Fräckt men kanske begränsad använding.

Det var fan det coolaste jag hört på länge...! Har en pärm med ca 200 visitkort jag gärna skulle få in i adressboken på Macen... fattar inte hur Apple kan ha missat en funktion som denna med iPhone?

Kan få denna telefon för ca 1700 här, men är lite tveksam pga. detta med vibrator + ring... det är väldigt viktigt för mig, jag vill inte ha först vibrera sen ringa eller tvärtom, båda två på samma gång. Funkar det? Kan man få ett "final answer" på den?

Hur det är med SMS spelar inte lika stor roll.

Och kan någon av Er testa gmail? Vore verkligen uppskattat!

Följer den med någon Mac-mjukvara till telefonen förresten?

Av Hauk

Jag bor I Shanghai tillsammans med en taiwanese och har att göra med dem via jobbet daglien. Det är en jävla skillnad på folk från Mainland, HK SAR och Taiwan. Jag har ALDRIG stött på någon från Taiwan som kallat sig Kines. "I'm from Taiwan. I'm Taiwanese". Dom ogillar Kina I största allmänhet och utgör en stor del av all mid-level management.

Olika kultur... ja, du märket ganska lätt hur Kineser är olika som folk. Bara Beijing/Shanghai innebär stora kulturella skillnader men det blir ännu mer påtagligt när du jämför mainland-vad-som-helst och Taiwan / HK. Bara det faktum att utbildningen är mycket bättre gör enorma skillnader... väl utvecklad pop/ungdoms kultur etc.

Jag tror det är ett fenomen som är bra mycket mer påtagligt inom Kina (Inom Kina är alltså EXKLUSIVE Taiwan och HK SAR).

I Taiwan är man stolt över sin kultur som vilket land som helst och när man blir "klumpad" ihop med Kina blir dom förbannade helt enkelt. Regeringen här har tryckt i alla Kineser dom åsikterna vilket retar gallfebern på alla från Taiwan.

Därför visar du "normal" respekt och accepterar att dom har ett eget styre, kultur och nationalitet. Kinas regering kan du visa respekt I den mån det behövs för att skydda dig själv. Det är inte direkt en regering du behöver hålla med för att vara "politiskt korrekt"... deras trams angående taiwan är fel fel fel.

Enda anledningen att Taiwan inte är ett eget land är att dom vill undvika krig.

Av Hauk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KnightCharger
Skall man sen vara helt korrekt är Taiwan "Republic of China" och det vi kallar Kina "Mainland China". Stor skillnad i mellan dessa områdena dock. Finns gott om skillnader inom "Mainland China" också.

Kalla någon från Taiwan Kines så får du se vad som händer (OMG YOU DIE WE HAVE OUR OWN PASSPORTS!1!1!11!!!!). Taiwan och Kina är två helt skilda länder med olika standard, politik och kultur. Även iaf man låter vissa byråkratiska detaljer kvarstå för att undvika konflikt med PRC.

Ni ska se hur arbetarna I Kina som tillverkar era julsaker etc har det. Leksaker är också ett kul exempel, finns en bra dokumentär; "Tomtens Verkstad I Kina" från SVT som följer Svenska företag och deras tillverkning här nere.

Att bo på fabriken är standard och en bekväm "bonus" jämfört med att bo på landsbygden.

Av Hauk

Glöm inte nämna den underbara touchpaden...! Så otroligt skönt att aldrig känna att USB-mus på något vis är behövt vid annat än spel/photoshop etc..! Grymt med bara en stor musknapp även.

De inbyggda högtalarna ska också ha credd.

Bara för att nämna saker man sällan tittar på med andra laptops men verkligen sticker ut på Macbook Pro!

Av Hauk

Det funkar fint till World of Warcraft och andra äldre spel..

Iaf du kör 3D mark 2001SE lär du hamna runt 14-15k med det kortet, vilket betyder att du kan spela alla spel "för den tiden" riktigt bra.

Av Hauk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av flipp
Jo, men jag tror de tappar många potentiella köpare av Stone p g a att den inte sitter fast på spelaren eller följer med i paketet. Det blir liksom ett extra moment för kunderna, istället för att de i princip får samma produkt som Shuffle rakt av fast till halva priset. Många vet säkert inte om att det finns clips som tillbehör heller.

Det kan dom lugnt skita i Kolla vad Expertiv skrev t ex. 65 spänn för silikonfodralet, "billigt". Det kostar nog inte mer än 1kr för Creative att tillverka, så du kan föreställa dig vilka påslag det handlar om. Förmodligen tjänar dom lika mkt på att sälja ett clips som att sälja en hel MP3 spelare i vanliga fall.

Av Hauk

Är fett nöjd, detta fick aktien att falla så jag kan glida in och öka mitt innehav!

Väldigt intressant att dom börjar med mer PC mjukvara.

Av Hauk

Grejjen är att det inte finns plats för antenn, hörlurarna används ofta som antenn och det varierar. Sen beror det lite på vilket telchip det är baserat på (Sigmatel är ofta bättre än Philips t ex).

Av Hauk

Har du uppdaterat firmware? Har för mig Meizu ordnade mkt mer batteri-tid i senaste firmware update.

Av Hauk

Det ska komma en ny version av M3 snart...

Av Hauk

Jag går i samma tankar själv och har kollat på den Samsungen... Vill ha större skärm att koppla till laptopen när jag arbetar hemma och något bra att spela Xbox på.

Det där med native upplösning orar... känner igen effekten då det ofta händer med äldre spel på laptops, dvs, widescreen format stöds inte t ex och bilden blir "suddig" och allmänt "trist".

Men 720p skall väl kunna stödjas iaf? Och skillnaden ska väl inte vara så stor mellan 720 och 1080..?

EDIT:
http://hushedcasket.com/node/2009

http://forums.xbox.com/12921981/ShowPost.aspx

Av Hauk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xhtml-geek
Hahaha, den var bra den du!

Vad bygger du ett ljudtest på?

Har du referenslurar och en okomprimerad ljudfil så vinner iPoden gång på gång. Så länge örat är tränat så hör man spektrumet bättre i en iPod.

I en studie utförd av NASA kom man fram till att endast 0,01% av alla iPod användare använder sig av referenslurar och okomprimerade ljudfiler. Intressant i denna studie var också att ytterst få hade tränade öron och när dom handlade sin iPod inbillade sig att det var en MP3 spelare.

Det sägs också att de flesta snor sin musik från nätet i 192kbps, men det är bara ett löst rykte som RIAA sprider.

Har också hört att Hitler var rätt trevlig iaf man bortser från det där med judarna. Så länge du inte är jude så vore Tyskland ett bättre land med Hitler.

Av Hauk

Finns ingen direkt anledning att köpa en Mac iaf du ska köra Windows, hårdvaran är ju inte särskilt billig även om det är en bra design. Du betalar för mjukvaran, den är väl värd sina pengar.

Men iaf du köper Mac och använder OS X i en vecka eller så kommer du inse det själv... Köp Mac, installera XP men lek lite med OS X... enda tillfället du kommer vilja använda (Vilja och vilja, du kommer önska att du slapp...:D) XP är spel och när någon skitsida inte funkar med firefox eller safari och måste ha internet explorer "Kan det bäst".. prylen är att man inte behöver kunna OS X, du kommer kunna få mer gjort bättre i OS X än med XP redan efter första veckan.

(Men då kan du boota Windows XP som ett program i OS X bara..).

Av Hauk

En Ok lösning, bryr mig inte så hårt när det bara ska tränas ändå. Men hade varit bättre iaf det satt i spelaren..Är väl inte omöjligt med ett sådant tillbehör... men fattar Creatives affärside lite. Sjuka påslag på silicon cases och dyl. ! Smart.

Hur är ljudet i Stone?

Lite bias kanske men ändå; http://www.anythingbutipod.com/archives/2007/05/creative-zen-...

Av Hauk

Sen ska man inte handla från Dataprince heller, borde väl folk ha lärt sig vid det här laget. Googla!

Av Hauk

Spel som Mac-ägare upplevs bäst genom att handla valfri konsol till spelbehoven; Xbox360, PS3 eller Wii.

Av Hauk

Hade glömt av att jag postat här, ber om ursäkt! Svårt att komma ihåg allt, brukar räkna med citat för att hålla koll på mina trådar...! Och så länge ni ger fan i att skriva om "demokrati", "frihet" och sådant trams så ska jag nog inte behöva fastna bakom TheGreatFirewall...!

Dessa touch-screens kan vara aktuellt.

Prylen med hårdvara som HDD's är att det är ganska avancerade grejjer som går sönder lätt, mkt rörliga delar, handla från Seagate/Samsung/etc istället. Inget man ska handla av små kinesiska företag... USB-minnen, MP3-spelare etc är en väl befolkad marknad.

När det gäller olika typer av skärmar är dock Kineserna mycket duktiga och det finns många alternativ, det kan helt klart vara något. Finns en rad inhemska märken som levererar ganska god kvalitet till lågt pris.

Exempel;
1) 4-wire resistive touch screen (optional): USB or RS232 interface
2) VGA input: 15-pin D-SUB analog RGB interface
3) PAL / NTSC color system
4) High resolution up to 1,600 x 1,200 (H x V) formatted
5) Automatic display adjustment
6) High-brightness CCFL backlight
7) 2 RCA video inputs, audio input, audio output
8) On screen display menu control (multi-language)
9) Full-function infrared remote control
10) Built-in speaker built-in
11) 10.4" 4:3 desktop / wall-mounted TFT-LCD touch-screen monitor
12) With TV available
13) Screen size: diagonal 10.4"
14) Dot resolution (RGB): 800(H) x 600(V), 1,440,000 dots
15) Aspect ratio: 4:3
16) Contrast: 250:1
17) LCD brightness: 350CD/m2
18) Viewing angle: 45 / 60 (U / D), 65 / 65 (L / R)
19) Operating voltage: DC 11 - 13V
20) Power consumption: <10W
21) Dimension (mm): 252W x 185H x 267D
22) Weight (kg): 1.5

Packing:
10pcs/ctn
Carton dimensions: 43.2 x 33.2 x 47.7cm
G.W.: 15kg

Dock är dessa touch-screens väldigt enkla att hitta, har svårt att tänka mig att det skulle vara svårt att få tag på...?

Fläktar är en grej även det, enkelt att tillverka. Aluminium, sånt kostar... hmm, tangentbord;

http://img470.imageshack.us/img470/6711/slimaluminiumkeyboardanh...

Inga förslag på en produkt som inte finns, något som moddare/datorentusiaster knåpar ihop själv men som skulle kunna mass-tillverkas istället? Vad som, dra till med vilka idéer som helst.

Av Hauk

Well, Macbook Pro har inte direkt fått någon större uppdatering sen den kom ut. Det är verkligen dags och det kommer förmodligen bli stort. Vänta tills nästa kommer... du får en underbar dator för pengarna även om du köper idag, men hårdvaran är inte den hetaste...!

Av Hauk

Med MMS på den kan man spela upp XviD/DivX antingen direkt från PS3 HDD eller strömma?