Inlägg

Inlägg som Swires har skrivit i forumet
Av Swires

Frysa Datorskärmar för ett Café

Hej!

Jag bedriver ett café och behöver frysa alla menyer så att anställda inte råkar ta ner bildspelen.

Har 4 skärmar inkopplad på datorn och ena skärmen är för kassan och de andra 3 för menyer.

Är det möjligt att "frysa" menyskärmarna så att musklick och musdrag ej registreras på de tre skärmarna?

Mvh

Av Swires

Så jag hittade den under 'details' på task manager. Är ingen expert, men jag tycker den fortfarande ser misstänksam ut

https://gyazo.com/75e2ed0220c02945df5d5673a823e554
https://gyazo.com/7ce3cc42dee8cca28e91b8c924baabe8

Av Swires

Har jag en keylogger?

Gick in på cmd och skrev 'netstat -ano' och fick upp en address som jag ej kan hitta i task manager under Services med PID 5408, undrar om det är något man bör vara orolig över och hur kan jag hitta den eftersom den verkar vara gömd från services?

TCP 192.168.0.***:***** 88.221.**.***:** ESTABLISHED 5408

Av Swires
Skrivet av Andreaz1:

En 9600K hade fungerat också men 3600 ger mycket mer för pengarna tycker jag. Sen hade jag letat efter ett B450 MAX-moderkort. Dessa stödjer Ryzen 3000-serien direkt från fabrik, annars finns risken att du får problem med BIOS när du bygger ihop datorn och då kommer den inte att starta. Leta efter RAM i 3000 eller 3200MHz; detta är sweet spot när det gäller pris/prestanda idag. Är det spel du ska köra hade jag starkt rekommenderat 16GB RAM även om du i nuläget troligtvis klarar dig på 8GB.

Okej tack för snabbt svar, ska sova på saken och beställa imorgon

Köper detta imorgon:
https://gyazo.com/5b06bdcd22a19739fa3424eb560731a3

Är det något jag måste göra med datorn innan/efter installation av nya delarna eller är det bara att starta upp densom vanligt igen?

Av Swires
Skrivet av Andreaz1:

Nej, ska du byta plattform måste du även köpa nytt RAM eftersom både Intel och AMD numera använder DDR4 medan din nuvarande dator kör DDR3.

För övrigt hade jag rekommenderat en Ryzen 5 3600 istället som ger mycket mer prestanda för pengarna. Personligen tycker jag att processorer utan hypertrådning är allmänt dåliga köp i dessa tider.

Okej så tror du ASRock B450M-HDV R4.0 + Ryzen 5 3600 + 8gb ddr4 minne funkar bättre?

Av Swires

Passar ASRock Z390M + Intel Core i5 9600K med min dator?

Tycker datorn har börjat sega lite och min nuvarande processor ligger på 100% när jag spelar valorant så en uppgradering behövs.

Har en sparsam budget, men vill även få mer fps än vad jag får ut just nu.

Kan ASRock Z390M + Intel Core i5 9600K bli en lämplig upgrade och passar de med min andra delar?

Nuvarande specs:
ASRock H61M-DGS R2.0 Socket 1155 mATX
NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB
Intel Core i5-3450
8gb ram
120gb ssd kingston
1000gb

Av Swires

Klarar en TV av utomhuskyla?

Hej!

Vi tänkte koppla en TV till ett elverk för att leverera mellantider på en skidtävling. Tror ni TVn klarar av kylan ute för att stå i ca 1-2h i -10. Vilka risker finns och kommer den hålla senare också?

Av Swires
Skrivet av bjorn_m_eriksson:

Nej, jag skulle avråda från det för;

Den fylligare känsla som jag utgår från att ni vill ha kommer från att högtalarna är så placerade att dom kan måla upp en ljudbild som återger inspelningen på rätt sätt.
T.ex. om en inspelning är gjord med två mikrofoner så ska högtalarna kunna måla upp en närmast tredimensionell "bild". Dvs, man ska mer ellee mindre kunna peka ut var olika instrument befinner sig i relation till varandra. Detsamma gäller studioinspelad musik, film, spel osv.

Men det kräver att högtalarna har korrekt placering. Om den ena står högre eller längre bort än den andra fungerar det sämre. Reflektioner, distorsion och annat som stör gör det svårare att lyckas med uppgiften.
Ett par högtalare extra förstör effektivt den möjligheten.

Om ni istället vill få lite pubkänsla, där musiken kommer från alla håll men utan krav på att få till en slags ljudbild kan det vara värt att testa såklart!

Vi tänkte ställa dem bredvid varandra för att kunna maxa basen och volymen (det är till hemmafest så det är enbart volym+bassökning vi vill uppnå). Men enligt dig så kommer upplevelsen bli bäst om vi enbart kör med ett par högtalare? Jag förstår exakt vad du menar med dina förklaringar, vill bara veta hur stora "felen" blir och hur mycket det förstör jämtemot bass+volymutfyllnaden.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Swires

@bjorn_m_eriksson
Vi tänkte främst ha 2 högtalare för att få en "fylligare" känsla och det var även en kul idé vi funderade på. Vi tänkte ha i samma rum. Är det värt att köpa en sån där splitter bara för att testa hur de presterar tillsammans? De är ju inte direkt stora summor en splitter kostar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Swires

Möjligt att koppla ihop två separata högtalare

Hej!

Min kompis och jag har köpt varsinna högtalare. Är det möjligt för oss att koppla ihop dom till samma ljudkanal om man köper något för att slå ihop kablarna till samma?

Högtalaren heter Edifier R2730DB.

Är det så simpelt att bara koppla in aux kablarna till en hona till hane adapter? Klarar tillexempel mobilens ljudkort av det?

Av Swires

Behöver en uppgradering, vad skulle ni ha köpt?

Hej!

Känns som min dator börjar ligga efter prestandamässigt och jag vill därför höra vad ni har å rekommendera för ca 3000kr ish? Spelar mest csgo och fortnite. ( strävar att ligga på 144fps+ )

Funderar på nytt grafikkort, men vet ej om proccessorn kommer orka med ett tungt grafikkort? Är det bäst att byta båda? Hur vet jag om ett grafikkort passar mitt moderkort?

Mina specs:
Prosessor: Intel I5 3450 3.1GHz
RAM: 8gb ram
Moderkort: ASRock H61M-DGS R2.0 (CPUSocket) (mATX tror jag)
Grafikkort: 2047MB Nvidia GTX 760 (MSI)
Hårddisk: 1000gb SATA
SSDdisk: 111GB Kingston SSD

Av Swires

Finns det nocco för 15kr/st eller där-kring någonstans?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Swires

Kan nån länka det Absolut billigaste ps4? Typ det utan slim. Hittar bara runt 2600 som lägst.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Swires
Skrivet av aragon:

Det beror lite på leverantör och vilken konverter man har, (tex kan den andra porten vara för tv mm)
testa så märker du om det fungerar, (kan inte hända något)

Ps: rekommenderar dock starkt att du sätter en router eller en switch med brandvägg.

Okej!
Har du något tips på en billig router anpassad för stationära anslutningar som helst inte drar ner på responstiden? (Tänker på cs/cod)

Skickades från m.sweclockers.com

Av Swires
Skrivet av aragon:

sitter det inte en media konverter efter utaget (fiberkonverter) som du sätter datorn till?
man brukar få 5 publika ip, det vill säga du kan ansluta flera saker till dom lediga portarna.
Bor du i lägenhet är det dock en annan femma då får du sätta en router eller switch som ovan skriver (vilket du absolut borde ha ändå för att få en bättre brandvägg)

Jo det sitter en 'media konverter' efter uttaget, men endast Lan1 som fungerar?
(Det var därför jag tänkte mig en switch på lan1 uttaget) Men nu när jag tänker efter så ska väl de gå att använda både lan1 och de andra samtidigt?

https://gyazo.com/165752fa8eec4458098fb9fe1a5a4573

Av Swires

2 anslutningar till fiberuttag

Hej

Just nu kör jag utan router så jag kopplar datorn direkt till fiberuttaget i väggen. Finns det någon adapter som kan dela fiberuttaget till 2 utgångar så jag även kan koppla in ps4at så jag kan använda båda samtidigt?

Av Swires

Har en till fråga nu när jag ändå är pågång. Mina bilder från förra telefonen fanns även på min google drive profil på datorn, men nu är de tydligen borta?
Tillägger att min förra mobil blev fuktskadad så jag har inte rört någonting, men för det ska väl inte bilder bara försvinna från drive?

Av Swires
Skrivet av Aeqvist:

Rekommenderar Nova launcher (eller annan valfri) Då kan du ändra otroligt mycket och göra telefonen som du vill ha den.

Har hört många fördomar om att alla sådana är batterislukare. Är Nova Launcher bra?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Swires

Samsung Galaxy S7 flytta bort "program" genvägen (hjälp)

Hej!

Skaffade nyss ny en Samsung Galaxy S7 men jag stör mig på att "program" genvägen inte går att ta lös eller flytta från sin position. På min S6 edge fanns den inte där och då fick jag plats med 5 appar där nere. Någon som är mer skarp än mig som vet? På Google var det fattigt.

http://i67.tinypic.com/241kx2e.png

http://sv.tinypic.com/r/241kx2e/9

Av Swires
Skrivet av mrqaffe:

Jag förstår inte arrangemanget med inlåst router, hur får du internetanslutning "avtalsmässigt" och vem betalar räkningen ? Bor du inneboende i villa eller är det ett litet hyreshus ? Det intressanta vore att kunna koppla in sig direkt på inkommande anslutning för att kolla var felet ligger men du är inte tydlig med om du har ett avtal med en internetleverantör eller om du delar anslutningen med din hyresvärd. eller vilken typ av anslutning det handlar om.
Har du ett direkt avtal med Bahnhof, i så fall varför har du inte tillgång till en egen router och vilken typ av anslutning handlar det om ?

Modemet eller vad det är, är inlåst i ett rum som sedan går till min lägenhet via fiber. Det är via servanet sen har jag 100/100 med bahnhof

Skrivet av madtop:

Kolla om din dator har en ipv4-adress. (ipconfig /all)
Har den inte en ipv4 så är det antingen fel i din dator eller i routern.

Det finns en address där.

Skickades från m.sweclockers.com