Inlägg

Inlägg som Harjaaa har skrivit i forumet
Av Harjaaa
Skrivet av Laxpudding:

@Harjaaa: Dolby Visions förtjänst är att det bättre tar tillvara på varje TV:s förutsättning att alstra bild. Så den skillnad som syns är att C9 är något ljusstarkare.

Jag förstår.
Mycket att sätta sig in på känner jag haha, men som sagt gå från ingen märkvärdig tv till någon av dessa kommer göra skillnad.

Men kör nog på B9, oklart om jag kommer märka av skillnaderna mellan B9 och C9, och som student så är ju mellanskillnaden en del

Tack för all hjälp! Uppskattas verkligen

Av Harjaaa

@Laxpudding:

Förstår vad du menar, lutar mig mot B9 då jag tror jag kanske inte kommer märka skillnaden.

Kanske borde tillägga att jag kommer köpa antaligen nya xbox eller playstation samt använder Apple TV 4k. Men det kanske inte ändrar något speciellt mellan dessa två? även fast C9 är lite vassare vid hdr ifall jag förstår det rätt? någon skillnad mellan Dolby Vision mellan dem?

Av Harjaaa

@Laxpudding:

Hade precis kollat den länken nu på morgonen och väldigt informationsrik.
Och har även börja luta mig mer åt LG i detta fall.

Det enda som jag har svårt att välja är ifall c9 är värt 1 500 kr extra? Plus tid samt bensin att åka hämta den i Borlänge för mig (bor i Gävle). Är inte så kräsen har tidigare suttit med tv i prisklasser runt 6 000. Då kanske en b9 räcker för mig?

Samt är det någon skillnad på b9pla eller b9sla som säljs på elgiganten?

Av Harjaaa

Vilken TV på 55-tum och 10kkr bör jag välja?

Är ute på jakt efter en ny tv, där jag har en budget från grunden på 10 000. Men efter att ha läst lite och insett att jag kollar väldigt mycket på film samt spelar då och då (konsol), att jag kan utöka budget vid behov.

Så vad tycker folket, om dessa?

Har egentligen bara hittat en tv som inom budget, vilket är denna. Och är det något att ha?
https://www.netonnet.se/art/ljud-bild/tv/qled/samsung-qe55q70...

Sen även dessa två, det skiljer 1 500 mellan dem. Är det någon skillnad, som göra att C9 är värd 1 500 extra?

https://www.dustinhome.se/product/5011149292/oled55b9pla-55-4...

https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/24385/lg-55-c9-4...

Eller håller q70 måttet?

Tack på förhand!

Av Harjaaa

omformatering av windows vid uppgradering av dator.

Tjenare på er alla sweclockers, hoppas jag lägger denna tråd under rätt kategori! Och innan jag börjar så vill jag önska er alla en God Jul och Ett Gott Nytt År!

Det är så att vi ska uppgradera lillebrorsans stationära dator nu efter jul, och jag hade en liten fundering om hur vi ska gå tillväga på lättaste och bästa sätt. Det är så att han ska bygga en helt ny dator (förutom att använda lite saker ifrån gamla till nya) dock använda windows ifrån hans gamla dator vilket är en windows 8 nyckel uppgraderad till windows 10. Så min fråga är hur man lättast får över det windows ifrån hans hdd till hans nya ssd som han har köpt?

Är det bara att boota upp nya datorn med hjälp av en usb sticka med windows och använda nyckeln?
Vart kan man hitta nyckeln då man inte längre har kvar den?
Har hört att windows låser sig till moderkortet, stämmer det?

Eller måste jag exempelvis formatera om windows för att sedan välja att installera om det på hans nya sdd?
Hans nya ssd är en varianten m2 och hans gamla moderkort stödjer inte det. Så då måste jag först formatera om windows, sedan flytta över hddn till nya datorn för att sedan formatera om den igen och då välja nya ssdn som hårddisk för windows?

Av Harjaaa

Vilken av modellerna skall man välja?

Hejsan. Det är så att jag under en oerhört lång tid varit inne på att köpa en mac dator mest för att jag har hört så mycket gott om dem, men även för att jag vill investera i en rejäl laptop som håller och har en bra livslängd. Har haft ett antal pc-laptopar men vill testa något nytt och trött på att laptopen blir seg med tiden. Men ska komma till sak.

Sett att Elgiganten har dragit ner priserna på 2016 macbook då det kom en uppdatering 2017, och det var en ganska bra prissänkning. Så det jag undrar är om det är värt att lägga ner dem extra pengarna för en 2017 årsmodell eller om man ska slå till på en 2016 årsmodell och spara lite pengar.
Dessa två är dem jag snackar om
https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dator/MACBPMLH32KSA/macbook-pro-15-rymdgra

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dator/MACBPMPTU2KSA/macbook-pro-15-mptu2-silver

Om jag nu väljer att satsa på 2016 årsmodellen, vilken av dessa är mest värt att ta? Vet att den andra har lite bättre processor, grafikkort och mer minne. Är det dock värt 3000 kr , har haft laptoppar med bara 256 GB minne och det har varit tillräckligt. Men är det bättre grafikkortet och processorn värd pengarna och ökar dem livslängden må tro?
Ska ha datorn till lite bildredigering och annat, men inga speciellt tunga grejer förutom det. Och största anledningen till att jag väljer 15 tum istället för 13 är för att jag tycker att 13 är för litet för mig.

Här är den andra 2016 årsmodellen.
https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dator/MACBPMLW82KSA/macbook-pro-15-tum-med-touch-bar-mlw82-silver

Väldigt tacksam för svar i förhand!

Av Harjaaa

Tips när man väljer host när man ska hyra minecraft server.

Tjenare!
Jag tänkte faktiskt hyra en minecraft server då jag och några polare vill ha en server som är igång 24/7, ingen av oss har möjligheten att hosta en själv samt ha den uppe hela tiden. Men iallafall så sitter jag och kollar runt på nätet efter vilken sida som verkar vara bästa och billigaste.
Efter att jag har kollat runt en del så får man ju beslutsångest, så tänkte kolla om ni kan rekommendera någon host?
Vi tänkte köra FTB Ultimate, och kolla med fragnet och de sa att man behöver minst 3 GB ram för att den ska fungera bra, men alla sidor säger olika. Så vad tror ni? Vi ska vara mellan 4-8 spelare på servern.

Sen så undrade jag, är det värt att fixa Dedicated IP?

Denna sida lutar jag mest mot https://scalacube.com/ då de verkar vara billiga men ändå proffesionella.

Tacksam för alla svar i förhand.

Av Harjaaa

Köpa en laptop till lillbrorsan

Tjenare alla Sweclockers och God Jul på er!
Det är så att lillebrorsan som fyller år nu den 27 december ska få en laptop av oss i familjen, en laptop som han kommer använda till vardagssaker såsom att kolla på film, lyssna på musik, surfa med och såklart göra skolarbete på. Har suttit ett tag själv på nätet och kollit igenom då jag finner det oerhört mycket bättre än att dra in till Elgiganten och t.ex. fråga dem.
Vi tänkte väl i runda svängar lägga ner 7-8.5 tusen på en laptop till han, så han kan få en laptop som håller ett tag. Har gått på magkänsla och valt ut några datorer som jag tycker passar, men hade varit roligt och till stor hjälp att få veta vad ni tycker.

Sitter väl i val och kval med dessa asus laptopar.
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/251721-a...

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/253854-a...

Den andra har ju större hårddisk vilket är skönt, men den första har ju bättre processor och lite bättre grafikkort. Dock så har han en stationär som han spelar på, så frågar är om den där bättre processorn på första datorn är värd att ta och skita i en dubbelt så stor ssd? Han ska ju inte använda några tyngre program.

Sen undrar jag om någon vet om asus vivobook är bra, är kvalitén på datorn överlag bra och hur är ljud samt bild?

Annars har jag själv bara haft HP och då hitta jag denna maskin, och jag vet hur kvalitén är på HP. Denna har jag även en rabatt kod så jag får den för 8.5 istället för 10.
http://store.hp.com/SwedenStore/Merch/Product.aspx?id=Z5D43EA...

Jag har valt att inte kolla på acer då deras kvalité är lite B vad jag har hört, var detta fel av mig?

Väldigt tacksam för svar i förhand!

Av Harjaaa
Skrivet av fragwolf:

@Harjaaa:
Japps har du inte mer krav än så så kommer vilken router som helst att fungera. Men du borde ju få en från leverantören av ditt internet?

Nej tydligen inte, då internet ingår i hyran och enligt avtalet som hyresvärden har med leverantören så ska ej router ingå

Skickades från m.sweclockers.com

Av Harjaaa
Skrivet av fragwolf:

@harjaaa
Som mrgaffe skriver använd 5GHZ annars ä risken väldigt stor att du kommer få massa problem då alla de andra 100 personers nät du får in (ja vet, liten överdrift men ändå) kommer störa varandra.

Om du tänkt använda kabeln till dator, kanske nå ps/xbox så duger i princip vilken router som helst, även den som leverantören skickar med. Och om du är själv och inte brukar flera enheter samtidigt. Om du har mer krav än svensson så se till att införskaffa dig något bättre. Ubiquiti verkar väldigt bra, har själv en edgerouter lite med deras AP. Hur stabilt å snabbt som helst. Inga drops/problem alls. Kostar inte mer än vad en normal router för konsumenter gör ca 1000 kr, dock lika mycket till för en AC AP. Runt 2000 kr mao för bra mycket bättre prylar än vad en router ala "asus gaming edition" 2000 kr kommer ge dig.

Har i min förra lägenhet använt en standard router ifrån comhem och det fungerade helt felfritt, så antar att jag inte är så kräsen. Men skönt att göra på 5ghz ändå.

Men då borde ju den där zyxel routern som de länkade förut räcka för mig?
https://www.inet.se/produkt/5404676/zyxel-nbg6515-ac750/#spec...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Harjaaa

Men den där Zyxel routern är ac standard? Eller är det värt att köpa den där asus routern för 157 kr på cdon?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Harjaaa

Vad för router behöver man?

Hejsan.
Ska flytta in till en studentlägenhet på 26 kvm nu under kommande vecka och behöver en router till lägenheten. Har dock ingen kunskap om routers och undrar då om denna duger? Eller om jag behöver en som är bättre.
https://www.inet.se/produkt/5404495/asus-rt-n12-d1-n300/#spec...

Kommer ha hastigheten 100/10, men dock så kan det bli att jag skaffa 250/100 senare.

Så räcker denna router, eller behöver jag köpa något bättre? Spelar på stationär och streamer lite film osv på lap top.

Tack för svar i förhand.

Av Harjaaa

Gta 5 kod

Tjenare.
Det är så att jag köpte gta 5 på pc ungefär när det släpptes och jag köpte det via elgiganten. Jag har spelat det osv, men nu ska jag installera det på min nya dator och som jag förstår för att ladda ner det ifrån rockstar/socialclub så behöver jag en kod som jag antar är serialcode, och det är så att jag inte har kvar mejlet ifrån elgiganten med koden. Dock så har jag ett konto på socialclub där det står att jag äger spelet osv, men när jag ska ladda ner det där ifrån, så behöver jag fortfarande koden.
Så jag undrar om någon här vet om det går och då hur man hittar koden på socialclubs hemsidan? Har letat som fan men hittar inget, och vid google sökning så får jag enbart upp buggen/errot som fanns precis vid start när spelet släpptes.

Tack för svar i förhand.

Av Harjaaa
Skrivet av ågren:

Det kommer alltid att släppas nyare och bättre modeller så om du är i stort behov av en dator helst igår så är det väl bara att köra på, det är ju knappast dåliga datorer. Enligt Macrumors släpps förmodligen en ny modell inom kort så ett alternativ är annars att du köper en billig begagnad dator tillsvidare.

Skrivet av Sony?:

Finns bra statistik å annan info på macrumors: http://buyersguide.macrumors.com/#Retina_MacBook_Pro

Jag funderar själv på att köpa en Pro och kommer vänta tills den nya släpps. Förhoppningsvis släpper de den innan skolstarten som jag antar är viktig för dem (många som köper mac inför högskole studierna). Men i värsta fall släpps den först i september.

Tror ni att den kan komma under sommaren? Att de bara släpper den utan att gör något stort av det innan?

Av Harjaaa

Köpa Macbook Pro nu eller vänta?

Har säkert som många andra suttit och väntat på nya MacBook PRO för 2016 men Apple släpper ju aldrig info om den och hoppet gavs upp igår när inget nytt kom
Vet att nästa Keynote/event är ju i september och kanske släpper de något då.
Men jag skulle egentlig behövt en laptop igår och behöver verkligen en innan hösten börjar, då jag ska börja plugga på högskola.
Så min fråga är, ska man vänta eller köpa nu, vad tycker ni?
Tror ni att de kan släppa den under sommaren eller blir det i mitten på hösten ?

Tack i förhand för alla som svarar.

Av Harjaaa

@Zajin:
Okej, lite skönt att höra att man inte är ensam då. Verkar ändå vara en ganska vanlig bugg i bf4.
Kör själv med gtx 970 och windows 10.

Av Harjaaa

@alex5555:

http://s33.postimg.org/gllkvw8rj/Screenshot_Win32_0001.png

Sådär ungefär, denna gång var det ju marken.
Dock så händer detta bara på vissa banor. Typ Dawnbreaker, där hände detta. Dock så fick jag inte med allt, (det blinkar ju)
Egentligen något som jag väl inte bryr mig om, men är väl lite nervös om det skulle vara kortet...

Av Harjaaa

Vanlig battlefield bugg?

Tjenare!
Det är så att jag har märkt att saker typ glittrar när jag spelar battlefield, dessa saker är typ dem där trästaketen (ser ut som spånskivor som står rakt upp), väggar (ibland) och vissa hustak av trä. Dessa saker i mina egna ord "glittrar", blinkar på ett ungefär.
Jag undrar om detta är en vanlig bugg på battlefield eller om det är något fel på grafikkortet

Kan försöka ta en bild på det, dock lite svårt när det blinkar.

Av Harjaaa
Skrivet av giplet:

Du behöver inte avaktivera den andra nätverkskretsen i BIOS. Den biten kan du helt strunta i. Du kan markera den som Inaktiv i enhetshanteraren om du tvunget vill ha bort den.

Hur mycket har du felsökt dina nätverksproblem själv? Har du provat annan kabel? Andra datorer mot din router? Fräsch installation osv? Det känns väldigt konstigt att du upplever fel men att Inet inte kan reproducera det. Vad ASUS säger är inte intressant, det är Inet som står för reklamationerna.

Kan du visa att detta med att flasha BIOS kommer från en någorlunda säker källa så kan du säkert få Inet att hjälpa dig med det utan kostnad. Det innebär ju inte någon kostnad för dem utom arbetet, så det brukar vara lättare att förhandla med. Annars är det inte så svårt som det låter, och det är klart att du ska prova det.

Har gjort det mesta, såsom formaterat, testa olika drivrutiner, läst på nätet, bytt kabel, testat olika routers och jag har själv kort dagar utan att det händer något. Men nu på den senaste tiden så slutar det hela tiden att fungera. Gjorde även en tråd här och fick inge hjälp. Där förklarade jag allt.

https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/3h5csl/troubleshoo...
Var det jag hittade det där med bios, och han länkar till många andra som har haft problemet. Min tråd är också med där.
Har testat man att ändra saker i bios inställning, som vissa rekommenderar och det har inte hjälpt heller. Gjort allt förutom att uppdatera bios. Och det kändes bättre att betala 350 kr för ett nytt kort än att hålla på bokstavligen krångla med inet som tar tid och kostar 500 kr.

Skrivet av saturday_sun:

Det är inga problem att ha flera nätverkskort, så du kanske inte ens behöver inaktivera det gamla.

Okej

Köpte nätverkskortet och allt fungerar fint, skönt att slippa problem.

Av Harjaaa
Skrivet av Sveklockarn:

Då kommer du garanterat inte behöva några drivrutiner för att det ska funka.
Jag har inte byggt något med just detta moderkort, men jag antar att de skickar med någon skiva till moderkortet med alla drivrutiner på och att det är dom du använt?

Antar att du testat att ladda hem de senaste drivrutinerna från Asus?
https://www.asus.com/Motherboards/Z170-A/HelpDesk_Download/
Det står helt säkert i manualen var man deaktiverar det i BIOS, men egentligen ska det inte spela någon roll. Ett nätverksinterface som inte används brukar inte göra mycket väsen av sig, men om det känns bättre så kan du ju stänga av det i BIOS. Du får garanterat gå in i Advanced Mode innan du kan göra det dock.

Tacksam för alla svar, det är roligt att man vet att man alltid blir bra bemött här på sweclockers
Får göra detta imorgon, då jag ska förbi Netonnet. Får annars höra av mig om det blir några problem!

Och har testat allt möjligt med olika drivets ifrån intel, asus och skivan och inget hjälper mot problemet. Dock är jag inte ensam med det om man kollar på nätet men enligt asus telefon tjänar är jag det, Hahaha!
Det enda jag har hört som verkar hjälpa är att flasha bios till en nyare version och detta rekommenderade han på asus med. Dock så han även att det inte är något för folk som inte vet vad dem håller på med, så därför så skippar jag det nog helst.
Betalar hellre 340 kr för ett nätverkskort istället för ett nytt moderkort

Dock tänkte jag på en sak, Windows installera drivrutinerna själv? Men då måste Windows ha internet va?

Skickades från m.sweclockers.com