Inlägg

Inlägg som anon238994 har skrivit i forumet
Av anon238994
Skrivet av GoldenFan:

Hur mycket drar den under användning? Inte alls säker, men kan vara så att den är inställd på hög volt från början för att kunna gå högt med turbo utan att bli instabil. HWmonitor kan du se hur mycket den drar i realtid vill jag minnas

Det är under load den går upp till 1.3

Av anon238994
Skrivet av Naga:

Om du inte är bekväm nog att hitta Vcore i BIOS på egen hand så hade jag nog avrått från att börja pilla runt i BIOS öht

Har inte ändrat något förutom fancurven

Av anon238994

i7 7700k med över 1.3+ volt @ stock (!!!!)

Mors

Min nya i7a har en löjligt hög stock v-core på över 1.3 volt. Ska uppdatera BIOS alldeles snart, men bortsett från det. Hur ställer jag in en lägre V-core i BIOS? Den kan omöjligt behöva så hög spänning utan en OC, endast Intel Turbo Boost på.

Edit: Mitt moderkort är ett Asus Strix Z270F

Av anon238994

UPS med överspänningsskydd till datorsetup

Tjohej.

Har precis köpt mig delar till en ny burk. Här är specsen:

Specsen:

Phanteks Eclipse P400-chassi
1X Western Digital Blue 2TB
1X Samsung 850 EVO 500GB
1X Samsung 850 EVO 250GB
EVGA SuperNova GQ 650W
beQuiet Pure Rock
16GB HyperX Fury 2133Mhz DDR4 (2x8)
i7 6700K
MSI Gaming PRO Carbon Z170 ATX
MSI RX 480 8GB Gaming X

Och det jag är ute efter är en UPS med inbyggt överspänningsskydd. Den behöver bara ha tillräckligt med batterikraft för att låta en sluta upp med vad man nu gör och stänga av datorn (och skärmen). Så, 2-5 min borde räcka utan tvekan. Det är överspänningsskydd/nätfilter som är viktigast då rummet jag har datorn i har ojordade uttag.

Vill givetvis komma undan så billigt som möjligt, men vill ändå inte tumma allt för mycket på kvaliten direkt.

Alla lämpliga förslag uppskattas!

Av anon238994

Freesync Panel - Värt att köpa RX-kort?

Tjohoppgummisnopp

Fick ett mycket bra pris på en 144hz Freesync-skärm för ett tag sedan. Sitter just nu på ett ganska rikligt överklockat 960 SSC 4GB. Är nöjd med det, men är riktigt sugen på att testa på Freesync. Skulle tex ett 470/480 vara en värd uppgradering?

Av anon238994

Värt och nämna är att jag testat att använda mina hörlurar ur de bakre utgångarna på mobot där högtalarna är inkloppade nu (grön) och då funkar båda lurar som dom ska, så tror inte att det är något fel på moderkortet.

Av anon238994

2.0 Högtalare lever sitt egna liv - Ibland hörs bara vänstra?

Tjoppohej

Har ett extremt drygt problem med mina nuvarande högtalare. De är ett par Trust av modell enklare, med fint ljud för den lilla slant jag betalade.

Problemet jag har är att ibland så funkar bara en av dom, den vänstra. Den högra är igång och jag hör brus om jag har örat riktigt nära. Använder senaste Realtecdriversarna. Vad kan det här bero på?

Av anon238994

Danke schön. Allt är fixat

Av anon238994

Återställa dator och ta bort ALLT (inklusive Windows)

Hej.

Vill återställa min dator totalt och börja om från scratch. Men när jag försöker använda windows egna återställningsalternativ funkar det inte, hur kan jag göra det på ett annat sätt?

Av anon238994

Jaha det var den generationen det, mycket imponerad av Pascal! Nu är ju frågan, kommer Volta heta GTX 11** eller 20**?

Av anon238994

Kan nu berätta att jag officiellt är SweClockers dumstrut nummer 1. Funkade nu helt plötsligt gissar på en defekt HDMI-sladd då jag testade med en annan och då gick det utan problem.

Av anon238994

Ingen bild via HDMI på mobo

Halloj!

Är rädd att jag har fuckat upp med historiska proportioner

Ska precis sälja mitt grafikkort, och har därav plockat ut & packat ihop det. Behöver dock använda min dator medans jag väntar på ett nytt till skolarbete, så tänkte ja det är väl bara att koppla in HDMI-sladden i moderkortet. Men. Jag. Får. Ingen. Bild. Varför? Behöver jag ha intel drivers jag inte har nedladdat eller vad är problemet? Isåfall är mitt betyg i historia rätt kört då moderkortet endast har DVI & HDMI, ingen VGA-port (har för mig att alla moderkort stödjer VGA out of the box)

Går det här att lösa på ett annat sätt än att behöva knalla iväg och köpa ett nytt kort på direketen?

Snabba svar uppskattas enormt.

Av anon238994

4x 4GB moduler på Z170-mobo?

Halloj

Har nu efter några veckor av använding märkt att jag behöver 16 gb RAM, då jag spelar spel som bokstavligen äter upp RAM. Enklaste vore att köpa ett till 2x4 GB kit känns det som. Men hur funkar det på Z170 med 4 st 4gb moduler? Förkortar det livslängden på moderkortet/sänker det prestandan mycket?

Vh

Av anon238994
Skrivet av windblownsnow:

Det fanns en köpare som skulle komma och hämta men har inte fått något svar från han på länge så kortet finns fortfarande kvar.

finns det kvar?

Av anon238994

Mitt 670 ligger på 1302 mhz utan någon ökad voltage/powerlimit. Det är Asus DirectCU II kort. Med 75% fläkthastighet gick det aldrig över 62 grader i Heaven 4.0 på Ultra

Av anon238994

Svagt pipande när jag rör musen

Tjena

Har precis byggt ihop en ny burk, och har givetvis redan stött på lite problem. Bland annat detta:

Om jag har på mina högtalare (2.0 med en 3,5 mm anslutning, får ström genom USB) och rör min mus samtidigt (Steelseries Rival) så piper det svagt från dom. Antar att musen stör högtalarna på något sätt?

Före jag kopplade in högtalarna i moderkortet så var dom inkopplade i skärmen, hörde inget då. Har en USB-hubb inbyggd i mitt t-bord, skulle det lösa problemet kanske om jag anslöt musen till den istället för att ha den inkopplad i en USB-port på mobon? Och är sån här elektronisk störning skadligt för någon/några delar? Eller är det bara störande för mig som använder datorn?

Vh

Edit: Testade nu att koppla in högtalarna direkt i skärmen och musen i hubben, nästan allt pipande är borta. Men lite är kvar, går detta att lösa? Och som sagt, är det skadligt?

Av anon238994

@Valter2002:

BenQ RL2455HM, den har inte världens bästa färger och kontrast (TN-panel) men det är en schysst skärm för gaming till en liten prislapp. Har för mig att den användes under MLG 2012.

Av anon238994
Skrivet av tellus82:

Om du har stock klock på 1GHz och klockar till 1,1 så har du ganska precis 10% extra fps, grovt förenklat men ungefär så. 1,2GHz och du har 20% Glöm inte minnena bara på mina 680 gick jag från original 192GB/s till 219GB/s, det ger också en rätt bra knuff. Sen beror det såklart på vad man spelar, ligger man redan på stabila 60fps på en 60Hz skärm så spelar det kanske inte så jäkla stor roll

Efter att kört lite med kortet (köpte det beggat för några dagar sen) så märkte jag att det gick väldigt tyst och svalt, så ökade fan speed till 60% och drog upp det från 914 (base) till 1268 mhz, aldrig över 65 grader i Valley! Verkar vara ett riktigt schysst kort!

Edit: är övertygad om att det kan klockas ännu mer, men har verkligen INTE något behov av det ^^

Av anon238994

1 SSD, 1 HDD & 4 Fläktar på en kabel?

Tjena SweC

Har precis klåpat ihop en ny burk. Har som sagt för tillfället 1 HDD och 1 SSD och 4 fläktar och alla fläktar får ström från en Molex då mitt chassi har en inbyggd fläktkontroll. Jag har ett BeQuiet Pure Power 9 modulärt agg, och där följer det med "drives"-kablar som har 3 SATA-ström "portar" och en Molex i slutet. Kan jag ansluta både HDDn, SSDn och fläktarna till en sådan kabel och koppla in den i agget? Kan den driva allt?

Vh

Av anon238994

@tellus82:

Bra info, men nu blev man ju bara ännu mer nojjig, hur pass stor skillnad i rå prestanda är det mellan stock och en hyfsad overclock?