Inlägg

Inlägg som pokerproffset har skrivit i forumet
Av pokerproffset

Tydligen är min 3800x bronze exemplar, riktigt skit exemplar.. testade både undervolt (1.175v) och övervolt (1.350v) och undervolt gav mig 4050mhz. mindre än original. övervolt gav 4350 på CCX1 och 4300 på CCX2.

Av pokerproffset

Tänkte tipsa till alla som sitter på Ryzen processorer om detta https://twitter.com/1usmus Killen har gjort en överklockningsprogram som ska överklocka ccx var försig eller nåt liknande. Här ligger allt. länken finns i hans twitter med om man bläddrar ner lite. https://www.guru3d.com/articles-pages/clocktuner-for-ryzen-ct...
Har ej gjort det än men ska göra idag om jag har tid. Verkar gå att kräma ur ganska mycket plus få lägre temp och elförbrukning
Även en noob kan göra detta bara att följa guiden till 100%

Av pokerproffset

Tycker att de kan släppa prestandasiffror och priser nu så jag vet om jag ska välja dem eller ett 3080

Av pokerproffset
Skrivet av McMillan:

Lite märkligt att det inte är något "problem" när det gäller strömförbrukning på dessa kort när det var en så oerhört het potatis tidigare när ATI/AMD drog "mera ström än Nvidia" i trådarna (sant eller ej tvistar de lärde om).

Är det helt plötsligt inget problem eller kan det vara så att vissa personer är totala hycklare?

Problem om man pratar om värmen så ligger temperaturen på Founders edition 3080 en bra bit under 2080 Ti i tester där de maxas. Vilket är helt sjukt då 2080 Ti ligger väl 100 watt under vad 3080 drar. Det säger lite om hur bra Kylare de har nu. Med det sagt vet jag att du menar att folk klagade på elräkningen.

Av pokerproffset

Hade varit så kul att få va en av de första med det kortet men jag känner att jag väntar tills AMD visar upp sitt, inga förväntningar på dem överhuvudtaget men man vet aldrig. Matchar deras kort inte 3080 så blir det definitivt ett RTX 3080 för min del. Om inte annat kanske det pressar ner priset lite till på Nvidia korten.

Av pokerproffset
Skrivet av ClintBeastwood:

Jag har jobbat ideellt på en loppis och där fick inte ens personalen handla förrän en viss tid efter att det öppnade. Om den loppisen du pratar om har att göra med välgörenhet borde det gå att anmäla för så får det fan inte gå till!

På denna loppisen lades alla de fina grejerna i personalrummet så det spelade inte nån roll när loppisen öppnade. Ja loppisen är ideel alltså inte vinstdrivande. Säkerligen kan man anmäla det men hur lätt är det att bevisa. Ingen där kommer att säga nåt.

Av pokerproffset

Tror inte att det kommer bli som 2017, iom att vi är så tidiga i denna bullrun så kommer alla som vill ha detta kortet hinna köpa det, det kommer förmodligen vara massa lager av dem kvar, men när vi börjar gå uppåt exponentiellt, då kommer folk köpa korten för att snabbt göra en vinst men det kommer inte hålla länge. men de flesta crypto har gått över till att låsa in sina crypto och få staking osv. Tvekar väldigt mkt på att vi kommer se en mining hysteri som 2017. Speciellt då det redan används ASICS i Ethereum sen nåt år tillbaka. Jag minade förr och kan säga att det är extremt mycket mer lönsamt att bara köpa och hålla än att mina.

Av pokerproffset
Skrivet av Xermalk:

@MinpinStudios:

"förbokning" för anställda kanske ?
Eller så fick de inte in ett enda kort och vill inte erkänna det.

Sånt sker oftare än folk tror. Som exempel vet jag en loppis som tar in alla fina grejer som inte hör hemma i en loppis och lägger i personalrummet. Så får man köpa dem till nästan inget pris. Har sett dyra grejer där, fina laptops, dyra hemmabiosystem, platt tv, mm. Folk tror att det bara kommer in skitgrejer på loppis men så är det inte, är bara att personalen rofsar åt sig. Med chefens medgivande såklart. Så kan nästan garantera att personalen som är intresserade har första ching på förbokningar.

Av pokerproffset
Skrivet av wargreymon:

Otroligt konstiga jämförelser du har. Kan du råka slinta med kniven och döda hela din familj? Tappa kopplet på hunden och krossa din granne? Kan du käka för mycket chips, godis och läsk och meja en hel butik? Finns mycket lagar och regler gällande många djur, och det är ju inte upp till en vanlig Svensson att sköta om 200 vargar direkt.

Tycker du seriöst att någon som kör rattfull är lika farlig som någon som käkar 1kg godis om dagen?

Du kanske tycker vi ska få gå runt vapen i Sverige också för att det fungerar så bra i USA?

Nej självklart ska det finnas gränser och lagar, jag tycker inte man ska få gå runt med vapen. Jag ska inte argumentera. Majoriteten tycker som du i detta landet. Jag kommer alltid vara emot förbud på saker som folk gillar. Hur farligt det än är.

Av pokerproffset
Skrivet av wargreymon:

Det är alltså tråkigt att vi vill gå till en punkt där folk knappt dör i trafiken?

Eftersom det finns folk som inte kan bete sig i trafiken och kör ihjäl både sig själva och andra så kan jag inte annat än längta tills folk inte är tillåtna att köra bland andra. Då kan man spela racing spel eller köra på bana om man gillar att vara bakom ratten.

Jag är inte för ett förbudssamhälle nej. Tänker man som du så måste man ju förbjuda en massa saker. Cyklar, hundar för de kan bitas. Döda alla björnar i skogen samt alla vargar och vildsvin för de kan attackera folk. Förbjud knivar tillåt endast plastknivar. Du kan gå hur långt som helst. Förbjud godis, chips och läsk som dödar många fler än vad biltrafiken gör. För mig är det oförståeligt hur man kan tänka så, Att leva innebär inte bara att man ska existera, och börjar man förbjuda allt så blir det inte särskilt roligt liv.

Av pokerproffset

Som bilintresserad är detta med självkörande bilar så tråkig utveckling. Därför jag har bestämt mig för att köpa en C63s AMG nästa år. Man får passa på sålänge det går.

Av pokerproffset
Skrivet av Nautilus011:

Det där stämmer inte. Låna ut din bil till en kompis. Passerar han en trängselavgiftkamera eller fartkamera så kan du räkna med att få en faktura/bot om du står som ägare till bilen.
Hyr du en bil och får trafikbot så lär inte uthyraren betala dom utan i efterhand fakturera dig om du hyr en bil.

Identifiera förare....Det finns inte någon ansiktsigenkännings mekanik bakom våra automatiska system. Lånade farsan bil för flera år sedan, råkade få en bot men den kom inte hem till mig utan till farsan som stod som ägare till bilen.

Detta stämmer ej. Om de inte kan se tydligt att det är du som kört bilen som står på bilen så frågar de i brevet vem som körde. Svarar du ej på brevet eller skriver att du inte vet så händer inget, så skrev jag första gången de två andra gångerna svarade jag inte ens. jag körde inte bilen de tre gångerna. Det är ingen fluke detta är vad som hänt mig och flertal bekanta. Tycker de sedan att jo visst är de du som kört du ljuger så kan de ta det till tingsrätten. Men detta görs bara om det syns bra att det är du. Och sålänge du sitter bakom ratten finns det noll chans att det inte syns att det är du, såg själv bilderna som kameran tog, du kan se varenda liten repa på bilen och se hur tydligt som helst ansikted. De kamerorna är inte att leka med. De skickade även med i brevet en bild på mitt ansikte från mitt körkort som var i större format. Det är den bilden de kollar på och försöker se om det är du som kört.

Av pokerproffset
Skrivet av Dr.Mabuse:

Big brother is watching you.

Man kan ju inte låta bli att undra vart världen är på väg, rent allmänt, i detta övervakningssamhälle. Var går gränsen mellan rättssäkerhet och den personliga integriteten egentligen och är det någon som värnar om den eller är det särintressen som skall diktera våra liv?

I många länder är den gränsen väldigt tydlig för vad befolkningen tolererar. I sverige finns inte den gränsen. Det är bara att titta på undersökningar som görs. majoritet av befolkningen tycker det är bra att volvo begränsar sina bilar till 180km/h, många tycker till och med att 130km/h hade varit bra. Befolkningen här behöver bara höra klimat så går dom med på allt. Höjda bränslepriser, absolut majoritet för det med, klimatet ju. Och det verkar ju inte ens finnas någon gräns överhuvudtaget för vad sveriges befolkning tolererar, sätt alla i en bur för deras egen säkerhet och det skulle snart inte förvåna mig om alla skulle vara jätteglada över det.
Helt otroligt är det. Andra länder hade inte tolererat en tiondel av vad sveriges befolkning gör, fast det är fel ord, det är inte att det tolereras utan det gillas här. Finns det något land där folket älskar storebror staten mer än här, där man med öppna armar välkomnar all övervakning, behöver inget bevis, räcker med för klimatet, eller för ert eget bästa. Jag säger som Thomas Jefferson en gång sa : I prefer dangerous freedom over peaceful slavery"

Av pokerproffset

Hade varit fantastiskt om AMD kommer med något riktigt bra kort, sen priskrig så man kan få ett värstingkort för 10k. Sitter fortfarande på 1080 ti och funkar fint änsålänge. Men siktar på att byta upp mig från 4k till 8k tv så 1080ti lär inte hålla länge till.

Av pokerproffset

Någon som vet om kvaliteten återställts i sverige än. Chattade med en totalt inkompetent support på Netflix, som inte ville ge sig och ville ha mitt namn och email för att kolla vad som är fel. Fast att jag berättade att detta inte handlar om mitt konto specifikt utan om den försämrade kvaliteten som Netflix gjort. Han hade ingen aning överhuvudtaget om någonting. Avslutade med att jag hoppas han får väldigt låg lön för sitt dåliga jobb som support. Hur kan man missa något sånt när man jobbar som support.
Hursomhelst hittar ingen info om detta på google heller, förutom att de återställt i Danmark Norge och andra länder.

Av pokerproffset
Skrivet av anon301768:

Start 10 har ett Windows 7 läge så du får exakt som de var, finns flera olika lägen,

https://www.stardock.com/products/start10/

Förstår inte hur jag missat det här. Tack.

Av pokerproffset

Windows 7 transparent var det bästa, startmeny logiskt utformad. Jag använder nästintill aldrig startmenyn längre, när jag trycker på startmenyn blir jag trött bara av att titta på det.

Av pokerproffset

Har aldrig ens tänkt på detta förren nu, kanske var marginalerna så stora förr att de kunde ha kvar samma priser tills nu. Jag köper sällan spel sist var Red Dead Redemption 2 till pc. Det var så bra spel att jag hade betalat 1000kr för det. Men självklart vill man ju betala så lite man kan. Det är liksom inte enbart en gamble for de som gör spelen. Vi som köper spelet vet ju inte ens om det är bra innan vi köper det. Då vill man gärna inte betala mycket för spelet. Jag visste inte att RDR 2 var så bra innan jag iaf hade kommit en bra bit in på storyn.

Av pokerproffset

Tur jag inte snålade med moderkortet sist då, sitter på x570.

Av pokerproffset
Skrivet av orginallinus:

Annars har de ju billiga konsoller på IKEA... ?

Förstår ej vad du syftar på?