Inlägg

Inlägg som pokerproffset har skrivit i forumet
Av pokerproffset

IPhone 13 pro max kosta vad de vill den ska jag ha direkt

Av pokerproffset
Skrivet av Scarabeo:

Så länge folk betalar finns det ingen anledning att inte höja priserna som flera skrivit. När jag köpte min dator i slutet av december förra året kostade det billigaste RTX 3060 Ti 5199 kronor på Inet och redan det tyckte jag låg på smärtgränsen för ett kort i mellanklassen, även om jag nu i efterhand inser hur lyckligt lottad jag var med tanke på hur det ser ut i nuläget.

Jämför jag med datorn jag köpte 2013 har priserna på grafikkort och processorer gått upp kraftigt. Priserna på moderkort, nätaggregat och chassin verkar ligga på ungefär samma nivå. Det som blivit billigare är SSD och RAM.

Ja utbud och efterfrågan så är det ju och så borde det vara, Jag tror iaf när det gäller grafikkort att det kommer bli billigare pga Ethereum ändrar till proof of stake i slutet av detta året. Plus att snart är Intel med i fighten så blir lite mer konkurrens. Sen är det väl så att EU ska sponsra nya chip fabriker så lär ju bli mkt konkurrens på den sidan med, jag tror dessa fantasipriser är tillfälliga, kommer kanske hålla i sig nåt år dock

Av pokerproffset

Otroligt tråkigt vilken väg Rockstar har gått senaste åren, de är riktigt duktiga och RDR2 var ett av de bästa spelen jag spelat på pc, Men detta evigt mjölkande av GTA V, Hinner ju bli pensionär innan jag får spela GTA VI, Någon behöver steppa upp sitt game och börja konkurrera med GTA på riktigt, och då inte nåt sorgligt saints row skit utan på riktigt försöka göra ett seriöst GTA liknande spel, ju mer lika det är ju bättre.

Av pokerproffset
Skrivet av wargreymon:

Öh, du måste nog ha världens mest överklockade 1080Ti om du kan köra 4K @ 60FPS med maxade settings då enligt detta test så klarar 1080TI 26.5 FPS: https://www.techpowerup.com/review/assassins-creed-valhalla-b...

Imponerande att ditt kort också slår 3090!

Hm vad konstigt, nu var det ett tag sen jag spelade det och har avinstallerat. Men då vet jag själv inte hur det gick till. upplösningen var 4k iaf och preinställt på max allt. Alltså det är inte så att jag försöker ljuga utan det är det jag såg i inställningar och hade fps mätare på. uppenbarligen så kan jag inte ha haft det isåfall, verkar som att jag max har kunnat haft full hd men då vet jag ej varför den visade 4k, skumt

Av pokerproffset

Mitt 1080 Ti tuggar på, Blev positivt överraskad när jag spelade Nya Aassassins creed Valhalla i 4k med över 60 fps stabilt allt maxat i inställningar. Om priserna normaliseras så kanske det blir nytt kort men helt seriöst de flesta nya spel är gjorde för folk med 5 sekunders attention span, Inte ofta det kommer bra spel så jag kan nog hålla mig ett bra tag till.

Av pokerproffset

Har själv funderat på att avprenumerera, de har många jättebra serier osv men de nya säsongerna uteblir just eftersom de inte kunnat spela in förra året, Jag får se närmaste månaderna om de börjar komma uppföljande säsonger på några av serierna jag kollar på annars går jag och betalar i i onödan. Nån mer höjning kommer jag inte godkänna kan jag säga det har varit ökning efter ökning. De får se till att leverera istället för att köra med sånt här trams, mobilspel, herregud alltså.

Av pokerproffset

Alltid vatten för cpu kylaren, har inget med prestanda att göra utan jag vill ha det tyst, Grafikkortet tycker jag är redan tyst låter ytterst lite när man spelar så känns inte värt att lägga pengar på gpu vatten kylare.

Av pokerproffset

Spelade Assassins Creed Valhalla på mitt 1080 Ti i 4k allt maxat. Fungerade alldeles utmärkt runt stabila 60 fps. när jag får ett 3080 ti för 8000 begagnat så slår jag till.

Av pokerproffset

Skönt att Ethereum iallafall nästa bullrun kommer vara Proof Of Stake. Sen har vi inom några månader nästa bear market som kommer hålla i mer än ett år så då lugnar det ner sig för det blir olönsamt att minea. Folk minear pga de tror på högre priser så de kan sälja dyrt, så fort det går neråt kommer det komma en massa begagnade kort säljas av.

Av pokerproffset

Såpass få bra spel släpps nuförtiden att det inte är lönt att uppgradera från mitt 1080 TI.
Det klarar ändå de flesta spel i 4k fortfarande.

Av pokerproffset

Mitt 100 Ti får tugga vidare, släpps ju knappt några bra spel längre ändå.

Av pokerproffset

Nu spelar jag sällan men när jag kör spel som GTA så har jag handkontroll bara när jag kör bil då jag tycker det blir lite mer realistiskt att inte bara kunna fullgasa eller svänga fullt hela tiden som med tangentbord. så jag byter till tangentbord med mus när jag går och skjuter osv. Skulle aldrig kunna spela typ call of duty med handkontroll heller

Av pokerproffset
Skrivet av PlogarN97:

Apple säljer väl visst orginal? Kostar 549 kr för orginalbatteri och byte. Känns inte så dyrt om det gör att man kan använda en telefon 2-3 år till.

https://support.apple.com/sv-se/iphone/repair/service/battery...

Jag hävdar starkt att en iPhone 6s är fullt duglig för en ”basanvändare” dvs ringer, smsar, kollar mejl, använder enkla sociala appar (typ instagram etc) ser streams och tar en bild i bra ljusförhållande lite då och då.

Mycket intressant måste jag säga, inte vetat om att det är så billigt att låta dem byta batteriet. Går ej att köpa batterierna bara om de själva byter. Men till det priset så var det värt det. kommer nog göra så på min xs max ifall batteriet blir dåligt.
Angående iphone 6s plus, vet ej hur den står sig idag men jag skulle tippa på att det är på gränsen. och den har gått ner så mycket i pris att inte ens batteri byte skulle vara värt jämtemot att iaf uppgradera till iphone 7 eller 8 begagnat för mer mah batteri bättre kamera osv.. För nånstans finns det ju ändå ett värde i att få bättre grejer som kamera batteritid osv. Så man får ju väga det där lite vad man vill ha, Jag gör ju som så att jag köper alltid en telefon som har varit flaggskepp. xs max tex. men jag lägger inte mer än ca 7500 kr på den. och då ska den hålla som sagt 4 år. Sen efter 4 år om teknologin har kommit så långt att batterierna har blivit 30 procent bättre. ja då kanske jag överväger att hitta någon till bra pris. För varje år så blir batterierna bättre, processorerna mer energisnåla, osv.

Av pokerproffset
Skrivet av PlogarN97:

Varför byter du inte bara nytt batteri?

Hej! Har gjort detta två gånger förtut, problemet har varit att man kan inte köpa oem batteri och det ena batteriet svällde upp. Det andra batteriet även fast det skulle ha samma mah som originalet så tog det slut fort efter varje laddning. Så alltså du kan googla iphone original battery och det kommer upp till och med på cdon, men ingen av dem är original då Apple inte säljer dessa.

Av pokerproffset
Skrivet av MarcusHuddinge:

Hur kan folk ens ha så gamla mobiler fortfarande? Jag har mina mobiler tills att jag mot min vilja känner mig tvingad att uppgradera för att den inte längre fungerar bra. Lite över 4 år per mobil har det väl blivit i snitt, och då har jag köpt flaggskepp, bland annat för att just få så lång användning som möjligt av varje telefon. Att försöka få ut mycket mer än så skulle bara vara att försöka mjölka en död ko som dom säger på engelska.

Vet inte hur det är nu och vet inte hur det kommer bli i och med detta, men tycker personligen att 5 år och minst 3 stora OS-uppdateringar fr.o.m release date är rimligt att tvinga tillverkarna till att uppdatera mobiler och tablets. Sen kommer dom ju ändå fortsätta fungera till det allra mesta efter det så länge dom fortfarande är fysiskt kapabla.

Samma här. Jag brukar ha telefonen i max 4 år. Hade min iphone 6 plus tills den blev så slö att den inte orkade göra något utan att det laggade på den. köpte då iphone 6s plus billigt begagnad med snabbare cpu och den hade jag ända tills förra året då batteriet blev dåligt och den var väldigt sleten. Köpte då begagnad iphone XS Max 256gb. den köpte jag när iphone 11 modellerna precis hade kommit ut. köpte min för 7000 kr på tradera. Har den fortfarande. Fungerar kanon. Kommer använda den tills den något av följande inträffar: den blir för slö, den går sönder eller batteriet blir dåligt. Att gå och köpa ny bara för att det är kul är inget jag gör, då den lyckan håller i någon dag.

Av pokerproffset

Mitt x570 med 3800x behövs inte bytas ut på många år då jag kör 4k i spel, däremot behöver jag uppgradera grafikkortet, 1080 TI räcker inte till att maxa spelen längre. Men jag får väl skruva ner inställningarna lite och vänta helt enkelt. Sen tycker jag inte det finns så många intressanta kommande spel den närmaste tiden ändå. Assassins creed är ju helt förstört sedan länge. Nya GTA 6 kommer säkert om 2 år tidigast. De roliga spelen som RDR2 har man kört igenom redan.

Av pokerproffset
Skrivet av Clint Eastwood:

Aja, nu ska vi inte hymla. Det handlar om att suga på karamellen lite helt enkelt. Precis som Intel gör.

Intel sväljer karamellen utan att tugga dock.

Av pokerproffset

Tycker det är bra, Det ska ju finnas lite incentives att köpa x570 moderkort, det är rimligt att man får vänta om man har billigare moderkort. Tycker det ska alltid finnas en balans där, vilket AMD verkar ha.

Av pokerproffset
Skrivet av makatech:

Nästan varenda en nu för tiden går ju omkring med dyra brusreducerande lurar så det verkar ju finnas ett intresse för lite bättre ljud trots allt? Även om fortfarande bluetooth är lite begränsande rent kvalitetsmässigt.

Enkelt att testa tex Tidal Hifi gratis i 30 dagar så får ni höra själva.

Jag håller med dig, Jag har airpods pro kör musik via spotify osv, problemet är att 95% av oss inte förstår tillräckligt mkt om det, bara genom att läsa igenom kommentarerna här så har jag lärt mig att bluetooth är begränsande för ljudkvalitet. Det är också första gången jag hör om Lossless som denna thread handlade om. Så jag tror de insatta här tror att 95% av folket bryr sig ej men jag skulle nog tro att de är som jag och kan absolut inget om just det, Jag är ändå rätt teknisk av mig och bygger ihop min egen dator byter batteri i iphones osv, men jag kan inte ett skit om ljud. Det dumma är att det finns ju inget bra ställe som är känt där man kan få reda på något heller. När jag köpte min Airpod pro så letade jag på google om vilka in-ear som har bäst ljud. Gick inte att få fram nåt vettigt överhuvudtaget.

Av pokerproffset

Sitter på 3800x och är helt nöjd men presterar den såhär bra och till bra pris så blir det en 5900x