Inlägg

Inlägg som Jolanta har skrivit i forumet
Av Jolanta
Skrivet av kerbo:

Jo det känns ju nästan som vi är lite för snälla med vad vi säger i denna tråden. Jag brukar hålla hårt på objektivitet, men det känns verkligen onödigt i detta fall!
Vi får väl se om polisen hinner före änglarna som redigerade bort sitt hot i tråden tidigare (om det nu var dom, eller bara någon som lackade ur).

En nyhetsbevakning lär väl ge besked
På sätt och vis önskar man att de ansvariga får ta ansvar för att även ha svindlat änglarna, lär inte bli vackert men säkert rättvist.

Ah, det var fler som hann se vad som skrev innan det togs bort

Nämen det blir ju bara mer och mer tydligt att det Johan sitter och skriver här i tråden inte stämmer överens med hur verkligheten ser ut. Jag håller på att skriva av alla mina inspelade samtal, även det ska lämnas över till polisen.

Av Jolanta
Skrivet av Gaxnys:

Fick idag brev från Konsumentspar, och likt många andra i tråden har jag tidigare varit i kontant med Min El.

Ringde och sa upp "avtalet", fick prata med Peter (tog även efternamn, men det känns inte helt okej att publicera det hur som helst) som förvånansvärt nog verkade lätt att ha och göra med. Bad hur som helst om att få ta del av ljudfilen som bekräftar att jag tecknat avtal med dem, och får som svar att den inte finns. De hade tydligen ett samarbete med Min El tidigare, men detta var nu avslutat (jo tjena). Så jag sa upp avtalet, och bad att få det bekräftat att avtalet var uppsagt. Självfallet spelades samtalet in också, vilket jag uppmärksammade Peter om i början av samtalet. Kanske därför han var så tillmötesgående? Bad om att få det skriftligt via e-post också, och det var inte säkert att jag skulle hinna få det idag, utan jag kanske skulle få det på måndag istället.

Hur som helst, Konsumentspar har alltså tecknat ett avtal utan mitt medgivande. De har dessutom fått kunduppgifter från Min El. Båda sakerna strider väl mot svensk lag (är ingen expert)?

Nämen vänta nu!
Så du menar att denne Peter inte på en gång bad om ursäkt för att dom gjort fel? För enligt Johan Andersson från KonsumentSpar som skriver här i tråden så försöker de ju rätta till allt nu då de vet att de gjort fel. Och de som fått felaktiga brev var ju inte ens kunder och behövde inte säga upp något avtal! De skyller alltså fortfarande på MinEl trots att det är KonsumentSpar som klantat sig?
Vad otippat!
Det är inte MinEl som gett ut någon fullmakt.
Hur som haver så rådde polisen mig att ALLA som blivit drabbade skulle ringa och polisanmäla KonsumentSpar!

Av Jolanta
Skrivet av Thareh:

Jag har skickat in en anmälan.

Skall se om jag hinner gå till Polisen efter jobbet och göra en bedrägerianmälan jag med, annars blir det efter helgen.

Du kan ringa dom på 11414

Av Jolanta
Skrivet av Krissmeister:

Fick rådet att anmäla till http://www.konsumentverket.se/Anmalan/ råder alla som drabbats att anmäla Konsumentspar här. Sprid det gärna till alla som även är drabbade men inte har tillgång till forumet. Konsumentspar har 117 anmälningar just nu.

Jag har nyss gjort en bedrägerianmälan och Polisen ville gärna ha in fler anmälningar! Jag berättade att det var 1000 st drabbade.

Av Jolanta
Skrivet av Konsumentspar:

Men Johan, för jag antar att det är du som skriver, varför säger ni inte på en gång när man ringer in att det har blivit fel? Varför ifrågasätter ni varför man inte vill vara medlem hos er? Om ni nu har gjort ett så GIGANTISKT fel som att ha skickat ut 1000 st felaktiga avtal så borde dina kollegor på en gång när någon ringer in förklara att felet ligger hos er. Jag ringde in 3 !!! gånger och frågade men ingen erkände att felet låg hos er, ni skyllde på MinEl. Inte ens du, Johan, erkände var felet låg förrän du upptäckte att jag inte tänkte ge mig förrän jag fick ett svar. Du fortsatte bara säga att jag var borta ur systemet och tyckte nog att jag borde nöja mig med det.

Jag har som sagt alla ljudfiler från kontakter med er så jag vet EXAKT vad som har blivit sagt mellan oss. Jag tror att det här ert desperata försök att försöka rädda situationen och ni gör det inte särskilt bra.

Av Jolanta
Skrivet av Konsumentspar:

Till er som är missnöjda eller felaktigt fått ett avtal så har vi upptäckt att vi skickat ut brev till 1000 kunder felaktigt. Vi har ingen vinning i att skicka dessa avtal eller brev då alla dessa kunder kommer att ringa till oss och vara sura. Finns inget bakomliggande syfte utan det är ett mänskligt fel och vi får nu reda ut varje ärende vilket tar tid och kostar pengar. Vi har som policy att ringa upp våra kunder innan ett avtal träder i kraft och fråga kunderna om de är nöjda och förstått avtalet. Är kunden osäker eller inte vill så kommer ingen leverans att ske.

Vi ringer upp alla kunder som felaktigt fått detta utskick och dem vi inte får kontakt med försöker vi ringa igen. Om du är drabbad så behöver du inte vara orolig du kan maila till vår support eller ringa till oss så kan vi bekräfta att du inte är kund och ta bort dina uppgifter ur vårt system.

Vi kommer inte kunna ge support på detta forum utan ni måste vända er till vår support på kundtjanst@konsumentspar.se eller ringa 010-496 90 20 om ni vill ha ert ärende löst. Om ni inte är kund och sagt upp er så är det bara och maila in till oss för att få detta bekräftat.

Återigen vi är mycket ledsna att ni hamnat med i vårt utskick, bästa sättet att lösa detta på är att ta kontakt med oss så ser vi till att ta bort er ur våra system eller bekräfta att det är gjort.

Sen kanske du bör meddela dina kollegor att det är det som är deras uppgift när de ringer, istället för att de ska ifrågasätta varför man inte vill vara påtvingad medlem längre. Det enda vettiga hade varit att ni ber så hemskt mycket om ursäkt och tar bort oss, inte att vi ska behöva förklara varför vi inte vill vara med( som mig) eller bli uppringda dagen efter och måste då försvara varför man inte vill vara påtvingad medlem (som mSebbe).

Av Jolanta

Det känns mest som att det görs en pudel....

Det ni har gjort är ju olagligt och är det i den omfattning du skriver (1000 st felaktiga avtal) så ligger ni risigt till om människor börjar polisanmäla.

Av Jolanta

Lite underligt är det allt att Johan Andersson säger att de jobbar på att kontakta drabbade men ÄNDÅ fortsätter det att dimpa ner brev från dom till påtvingade kunder.

Av Jolanta
Skrivet av DavidtheDoom:

Har du svart på vitt att de blandade ihop papper eller inspelat samtal så grävde de sin egna grav precis

Skickades från m.sweclockers.com

Inspelat samtal!

Av Jolanta
Skrivet av lowngcawt:

HAHA, ren BS!

Det är precis vad jag tänker om svaret du har fått, KonsumentSpar kommer fram med någon dum bortförklaring medans de fortsätter blåsa kunder som inte klarar av att driva det vidare.

Men då borde ju vi alla nu som drabbats kunna anmäla KonsumentSpar för bedrägeri, nu vet vi ju att de aldrig har haft en fullmakt

Av Jolanta

Sorry, fel av mig, Johan Andersson säger att de arbetar med att ta kontakt med alla som drabbats, inte att de skulle ringa.

Av Jolanta
Skrivet av Arazand:

Låter tyvärr inte särskilt troligt. "Vänta tills vi ringer upp, efter 14 dagar så du inte kan ångra dig längre" är vad jag läser.
Ni som har besvär ska ligga på dom ända ut i det sista. Om de kan blanda ihop kunder så här hej vilt så verkar de helt sakna rutiner för du de sköter ärenden.

Det förklarar ju dessutom bara mitt ärende. Det finns ju dom här i tråden som tackat nej till MinEls avtal, hur kunde då de fått brev? För där har det ju aldrig funnits en fullmakt hos MinEl som KonsumentSpar har "råkat" kapa!

Av Jolanta

Har nu pratat med Johan Andersson på KonsumentSpar.

Det är konsumentSpar som gjort fel, de hävdar att de blandat ihop filer och därför råkat skickat ut avtal till felaktiga kunder. Han sa att de har ett callcenter som skött kundrek för flera olika företag, däribland MinEl. Så när jag tackade ja till ett avtal från MinEl och sen utnyttjade min ångerrätt så har tydligen det här callcentert strulat till det och då gett en fullmakt åt KonsumentSpar. De har alltså inte registrerat mitt nej och dessutom inte klarat av att skilja på MinEls kunder och KonsumentSpars kunder.
Han sa även att de jobbar på att ringa upp alla de "kunder" som felaktigt drabbats, så ni som fått brev kan ju bara luta er tillbaka och vänta på ett samtal från dom där de ber om ursäkt, enligt vad Johan Andersson säger i alla fall.
Jojo!

Av Jolanta
Skrivet av Gotchaa:

Har du fått något svar från dom? Eller har dom bara öppnat en "ticket" ? Låg mycket riktigt ett ärende i skräpposten. Väntar fortfarande på svar...

Jag har fått svar från dom, flera stycken.

Av Jolanta
Skrivet av Protek:

Jag är kund hos Fortum och fick hem ett brev igår från Konsumentspar. Ringde dom straxt efter 9 då dom öppnar, satt i telefonkö i typ 10 min. När jag väl kom fram " Bröts " samtalet. Har dragit iväg ett mail till dom gällande uppsägning, återstår att se om dom svara på detta.

***bort***

Kolla din skräpkorg, där hamnade mitt mail från dom. (säger väl allt egentligen )

Av Jolanta
Skrivet av Fläskpankakan:

Jag har inte heller pratat med konsumentspar och fått brev för dem. Jag var I kontakt med Min El och ångrade avtalet 2 jan när jag fick reda på hur de beter sig.

Båda företagen tar energipris från Nord pool. Så det verkar trolig att Min El är inblandad. Jag har nu Eon och möjligtvis så är det bara Eons kunder de hackar på.

Jag är kund hos Skellefteå Kraft

Nu börjar vi ju vara en del som fått brev från dom.

Av Jolanta

Så fort jag får min ljudfil (om jag nu får den) så kommer jag att anmäla det här.

Av Jolanta
Skrivet av Gotchaa:

Jag har också fått hem TVÅ brev från konsumentspar! Jag blev tidigare pålurad ett avtal med MinEl, Vilket jag då utnyttjade min ångerrätt.
Vad kommer ni drabbade att göra? Blir så jäkla less på alla dessa oseriösa företag. Har förövrigt aldrig haft någon som helst kontakt med konsumentspar utan någon typ av samarbete mellan MinEl och konsumentspar är ju ganska uppenbart!

Ja det blir ju mer och mer uppenbart att så är fallet! Precis så som du har gjort gjorde jag, dvs utnyttjade min ångerrätt hos MinEl.

Båda jag pratade med på MinEl bedyrade att när man väl utnyttjat sin ångerrätt, (jag gjorde det den 28 feb) så finns inte fullmakten kvar och man inte ge den vidare. Men som sagt, den gemensamma nämnaren för många verkar vara MinEl. Ska nog ringa dit idag igen....

Av Jolanta
Skrivet av Igelkott:

Nä de kan inte ta lagen i egna händer. Men det är ändå bra att prata med dem om det. De kanske har mer information dels om vad som är gjort med ens eget el-avtal och dels vad man ska tänka på att göra för att få det rätt.

Nice. Jo skriftliga avtal är en bra vana.

Problemet är att det inte hade hjälpt med såna här puckoföretag som inte följer regler.

Ja enligt mitt elbolag har det verkligen ökat med sånt här. De skulle notera att jag inte ville byta och återkomma om det kom in en fullmakt från MiljöEl eller KonsumentSpar så jag hade tid på mig att bråka om det, mer kunde de inte göra men det var ju alltid något.

Av Jolanta
Skrivet av Last:

Jag har också blivit kontaktad av MinEl för ett tag sedan, samt fått brev från konsumentspar nu.
Helt klart har de har ett samarbete som jag ser det.

Men så jädrans tröttsamt! När du pratade med MinEl, gick du med på att få hemskickat ett erbjudande (avtal)?