Inlägg

Inlägg som NybbTronio har skrivit i forumet
Av NybbTronio

Kan man köpa Acer? Köpråd bärbar

Hej!

Jag är ute efter en ny bärbar dator. Den ska främst användas till programmering, kommer nog köra både Windows och Linux. Den behöver klara av uppgifter som tex virtualisering med Android Studio och att ha uppe för många chrome tabbar. Spelar gärna lite spel också så tänker att 512GB lagring kan vara trevligt. I övrigt siktar jag på en i5a, har ingen koll alls på AMDs processorer. Behöver jag dedikerad grafik?

Av allt jag kollat upp idag verkar den här få in mest specs för priset: Acer Aspire 515
Har inte hittat någon annan som får in >256GB lagring, i5 tionde generationen, 8GB RAM och dedikerad grafik.

Tyvärr har jag hört ganska många som varnar för att Acer är dålig kvalité. Är det så? Vad kan ni annars rekommendera?

Köper helst ~15" och kan inte betala så mycket mer än 7000kr.

Tack!

Av NybbTronio

@kijsee92: Ja så är det

Av NybbTronio

Vilka fel har du själv hittat? Tänk igenom och resonera.

1: #include <sodastream>
2: using namespace std;
3: int main(){
4: while(int i=0; i<2; i++){
5: cout<< KanonKula <<endl;
6: )
7: int a=2
8: if(a==2)
9: a=3;
10: }

Rad 4 är en for-loop enligt argumenten, inte en while-loop.
Rad 6 har en parentes som inte stänger någonting.
Rad 7 saknar semikolon.
Rad 9 ska ha en indentering eftersom den tillhör if-satsen.
Rad 11 finns inte, som ska innehålla en klammer som stänger main().

Dold text
Av NybbTronio

i == -1 eftersom både "i--" och "--i" minskar i med 1. i initieras till 1 och minskas med 1 två gånger, vilket blir -1.

ii == 12 eftersom den börjar som 11. Sen på raden "ii = i + ii + *oo;" sätts ii till i + ii + *oo = -1 + 11 + 2 = 12.

0 == 6 eftersom den börjar som 0 och sedan sätts till 6 på raden "*oo=*oo+*oo+o;" eftersom "*oo + *oo + o = 2 + 2 + 2 = 6"
Men hur kan o ändras när det är *oo som vi ändrar värde på? När man skriver int *oo=&o; så pekar oo på minnesplatsen o. Och när man sen sätter *oo till något nytt ändrar man det som är sparat på minnesplatsen o.

*oo == 6 eftersom om oo pekar på minnesplatsen för oo måste värdet vara samma.

Av NybbTronio
Skrivet av zaibuf:

JavaScript. Hade inte rekommenderat att börja med C++

Rekommenderar inte JS, det tillåter så mycket att det kommer vara svårt att greppa andra språk som har statisk typning m.m senare. Bättre att lära sig åt andra hållet.

Av NybbTronio

Jag häller upp jordnötter i ett glas och "dricker" dem. Chips äter jag med stekpincett som du skrev. Funkar fint!

Av NybbTronio

@Mafnus: Vad har du för utbildning/bakgrund och hur hittade du dit?

Av NybbTronio
Skrivet av Tip Top:

Ha det var ju lite svårare då jag inte spelar eller spelat något av dom tittlarna

Det här är nomineringar! Inte något du ska rösta på, och du kan nominera själv

Av NybbTronio
Skrivet av samiranta:

@King_Carlos: Lägg inte ner energi på att få in Linux eller något annat konstigt, du kan köpa dig en laptop för 5000 eller så och köra det färdiginstallerade windows. Testa att tangentbordet är trevligt, det är mycket viktigare än 16gb ram.

Mycket enklare med Linux än windows på min utbildning inom datavetenskap iallafall. Bara strul och extrafix med windows.

Av NybbTronio

@Brevlada-00 Tack så mycket!

Av NybbTronio

Jag tycker man hinner med det mesta. Är jag ute och dricker så är det inte alls som du beskriver det, att man är helt dyngrak och lever endast för det. Jag är ute kanske 2-3 gånger i månaden. Spelar spel med polare. Och håller på med musik. Men kollar även serier och tar det lugnt själv. Lite av varje.

Av NybbTronio
Skrivet av gaminggirl:

Jag tvättar nya jeans innan jag ens använder dem, de är ju hårda, luktar illa och ger ibland allergiska reaktioner om jag inte gör det... Märker inte att hållbarheten blir sämre, eller är det jag som är nöjd med för lite (4-10 år)

Jaha, för mig gör det att det lätt blir vita märken för utkanten av mobilen eller nycklar som man har i fickan.

Av NybbTronio

Jag tvättar mina jeans några gånger per år. När de är nya brukar jag alltid försöka vänta ca 3 månader annars slits de för mycket och tappar färg för snabbt. Det räcker att vädra dem om de luktar lite. Ni som tvättar de efter bara några dagar kan ju inte ha de länge. Svarta jeans tvättar jag för hand. Och alla alltid ut och in.

Av NybbTronio

@Hummhumm: Hejsan! Ja du... nu har du fått mycket mothugg. Så här ser jag det:
Jag struntar fullständigt i om det är vettigt att du lägger så mycket pengar på ditten och datten, som situationen ser ut har du redan gjort det och nu behövs väskan för att du ska slippa vänta 2 månader på att använda drönaren.
Jag tycker du kan förklara för din morfar hur läget är och bevisa att pengarna är på gång (väldigt intressant dock att det ska ta två månader att få ut pengar, du bör kolla upp vad det är för något du egentligen äger och var) så att han förstår att han kommer få tillbaka sina pengar. Så får han ta ett eget beslut. Ta sedan alltihop därifrån.

Av NybbTronio
Skrivet av SaltyLiquorice:

Ser att du har gjort en miss med decimalerna. Start effekten på 0.7W stämmer inte eftersom jag tror du har missat att det är milliampere du har multiplicerat med spänningen. Därför är ditt svar felaktigt det du behöver göra är att multiplicera allt med 1/1000 del så kommer du få rätt svar. 9.8Wh är för övrigt inte realistiskt då ett kommersiellt AA batteri endast ger ungefär 1/3 av kapaciteten. För övrigt ser kurvan rimlig ut då den avtar på ett sätt som ett batteri brukar göra. Inga batterier når 0 V när de är urladdade, det är därför helt normalt att du ser att spänningen "stannar" av efter ett tag medan strömmen går mot 0 A. Uppdatera mätningen med korrekt enhet och se om du har kommit i närheten mot vad andra som har gjort samma eller liknande experiment har fått.

Jaa juste, tack för det.
Jag tabbade dock mig med värdet jag skrev här. 9.8Wh var för 9 citroner men 3,8kJ var för ett. Enligt mina beräkningar ger ett batteri alltså 1,1Wh men då har jag alltså fel på decimalerna.

Av NybbTronio
Skrivet av Apelsinsaft:

Hej, undrar när mitt konto är skapat?

2014-08-17

Av NybbTronio

@SaltyLiquorice @mrqaffe @ronnylov

Spänningen började på 0,9V och slutade på 0,5V, strömmen började på 0,78 mA och slutade på 0,40 mA. Eftersom jag inte har någon annan resistor just nu så tog det sån tid att jag avslutade försöket efter dryga 30h. Mot slutet kollade jag endast värdena sällen eftersom det inte hände så mycket. Eftersom batteriet inte fick ladda ur kan jag inte beräkna det totala energiinnehållet men jag kan beräkna ett värde som det minst innehåller.

http://forumbilder.se/G8AG9/image-1.png

Arean under denna kurva ger 9,767 Wh, dvs ca 3,8 kJ. Är det ett rimligt värde?

Av NybbTronio
Skrivet av JackA:

Konsult åt läkemedelsbolag, jobbar med kliniska studier genom eget företag (frilans). Inkomsten beror helt på antalet uppdrag och kan vara sexsiffrigt i kronor en bra månad, men har väl legat kring 50k i snitt efter skatt. Har varit digital nomad i några år dvs. geografiskt oberoende av jobbet. Kan bo var jag vill när jobbet ändå görs helt över internet, inga personliga möten. Har mest varit i Sydostasien de senaste åren.

Tack, det låter mycket spännande. Intressant med ett så fritt jobb där du bestämmer själv. Samtidigt kan jag tänka mig att det stundtals är en nackdel att sakna jobbarkompisar, att det blir lite ensamt. Men det beror ju helt på hur man är som person vad man tycker om det. Vad gick du för utbildning?

Av NybbTronio

@Hugligan:
Då skulle den här lösningen kunna vara något?

Intel NUC Kaby Lake i5

SSD Samsung 850 Evo 500 GB

DDR4 16 GB

Windows 10 Home USB

I vilka skeden skulle det vara motiverat att gå upp på en sån här?
Intel NUC Kaby Lake i7

Av NybbTronio
Skrivet av JackA:

Ca 50 000 kr / månad efter skatt.

Digital nomad, bor inte i Sverige.

Du får gärna berätta mer!
Var du jobbar, hur du jobbar osv.