Inlägg

Inlägg som photonerd har skrivit i forumet
Av photonerd
Skrivet av MuffeG:

4000:- om kvittto/garanti finns

Inget kvitto för närvarande, jag har kollat om jag kan fixa fram det men ingen lycka än så länge.

Av photonerd
Skrivet av varget:

Jag bjuder 3000 plus frakt

Noterat, jag ska slänga upp den på nån annan marknad också och se om det bjuds nåt mer annars får jag återkomma.

Av photonerd
Skrivet av Pzors:

Bjuder 300 för SSD + hämtar

Säljer helst allt, annars bara NUC med RAM.

Av photonerd

Intel NUC 8i7HNK - Samsung 970 EVO Plus 512 Gb / 32 Gb RAM

Intel Nuc NUC8I7HNK2 Hades Canyon

Hades Canyon, extremt tyst och liten men ändå kraftfull med diskret AMD grafik. Perfekta jobba-hemma-maskinen utan kompromisser. Windows 10 Home licens ingår.
Laddare, originalförpackning, VESA-fäste och färdigt kittad med bra SSD och rejält med minne.

https://www.komplett.se/product/1008774/datorutrustning/datorkomponenter/chassibarebone/barebone/intel-nuc-nuc8i7hnk2-hades-canyon

Samsung 970 EVO Plus
https://www.komplett.se/product/1120735/datorutrustning/lagring/haarddisk/ssd-m2/samsung-970-evo-plus-500gb-ssd

HyperX Impact DDR4 2400MHz 32GB SODIMM
https://www.komplett.se/product/893911/datorutrustning/datork...

Ca nypriser: NUC 6900:-, SSD: 1000:-, RAM: 1600:-, tot: 9500:-

Börjar med att lägga ut på 6000 kr plus frakt eller högsta bud. Finns att hämta i Norrköping eller så skickar jag med spårbart alternativ till köparens kostnad.

Läs hela annonsen här

Av photonerd
Skrivet av Aksi:

For det priset ar jag potentiellt intresserad. Om den finns kvar skulle jag garna fundera pa det en dag eller sa bara innan jag helt bestammer mig.

Sålde datorn idag!

Av photonerd
Skrivet av Maxy:

Finns datorn kvar? Och i såfall, något riktpris?

Tjena, datorn är kvar. Eftersom det inte blev överväldigande respons så kan jag gå ner till 3600kr och stå för eventuell frakt.

Av photonerd
Skrivet av StarCroW:

Är lite intresserad men ska kika runt lite först och se hur priserna står sig. Byggt en del smarta lösningar med b la. intel nuc och denna hade varit perfekt för ett kommande projekt.
Finns VESA fästet som kommer i kartongen kvar?

Ja jag har VESA-fästet med skruvar också. Allt från original-kartong om jag inte minns fel. Har haft lite olika NUC:s, de är grymma till det mesta men nu är jag ute efter något där jag kan bygga ut lagringen lite mer.

*Edit: kollade lite priser på Tradera etc innan jag postade men kan justera om det visar sig att jag är fel ute. Smidig affär som upphämtning etc är alltid ett plus

Av photonerd

Intel NUC 6i7KYK, M2 SSD Samsung 950Pro, Corsair DDR4 2x8GB

Intel NUC 6i7KYK, M2 SSD Samsung 950Pro, Corsair DDR4 2x8GB. Äkta Win10 Pro licens. Med nätadapter och originalkartong.

Läs hela annonsen här

Av photonerd

NUC:en är nu SÅLD.

Av photonerd
Skrivet av Lagers:

4600:- och jag kommer och hämtar den i Linköping.

Taget, PM:a mig så tar vi detaljerna!

Av photonerd
Skrivet av bubbelbabbel:

4250 + frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Noterat! Det ligger aningen åt det låga hållet men jag ger det ett par dagar så får vi se hur intresset är.

Av photonerd

Intel NUC Core i5-6260U med Samsung 950PRO 512 & 16Gb RAM DDR4

Köpte denna för ett år sen för att jobba med film och foto på resande fot, presterar väldigt bra och skulle påstå att det går hyggligt med 4K-edits, troligen bättre än de flesta laptops. i5 men i övrigt toppspecad för ändamålet. Just nu jobbar jag hemma eller på jobbet och har tillgång till annan dator, denna är bara använd ett par månader om det skulle oroa någon. (SSD:n är fräsch och fläkten har inte snurrat många varv)

Delar:
Chassi/CPU: Intel NUC SWIFT CANYON NUC6I5SYH (alltså den varianten som får in en extra disk utöver m2, CPU:n är Core i5-6260U)
SSD: Samsung 950 PRO m.2 (presterar precis så bra som alla säger)
RAM: HyperX Impact DDR4 16GB Kit (2 x 8GB) 2133MHz
OS: Windows 10

Låda, nätadapter etc.

Jag gjorde lite överslag på prisjakt att köpa detta paktet idag och skulle säga att det landar på nära 8500:- inkl. Windows. Jag släpper denna för 5000:- men håller öppet för andra bud både över och under ett par dagar beroende på vilka argument som framförs. Säljer INTE SSD:n separat bara för att förekomma sådana eventuella bud. Övriga bilder samt ett par screenshots så det går att se att SSD:n 'snurrar' på högsta speed (vissa NUC:ar har inte rätt firmware för detta)

Ställ frågor eller lägg bud i tråden, jag svarar så fort jag kan.

Läs hela annonsen här

Av photonerd

Det är en annan sak att se exakt hur någon jobbar och senare kunna gå in och peka på detaljer eller misstag som inte stämmer till 100 %. Men standardfallet är att en kund inte har en aning om hur originalet såg ut och då spelar det mindre roll. Jag kan dock förstå vad du menar till viss del att Aaron i Phlearn-videon inte får till det helt perfekt men det är inte riktigt tanken med videon heller.

Av photonerd
Skrivet av hypermode:

@photonerd: Jasså det låter ju fantastiskt. Förstår att du inte tar på dig detta som ett obetalt uppdrag men kan du kanske ge exempel på någon liknande bild vad gäller problemstorlek och retusch?

Nej kolla Phlearnvideon igen, han kan detta bättre än jag. Faktum är att jag använde många av hans videos för några år sen för att komma igång. Jag försöker inte hävda att jag är kung på detta, bara att det går med lite tålamod och resultatet blir bättre än att de flesta kan hitta spår av att man ändrat om man inte vet exakt vad man ska leta efter.

Av photonerd
Skrivet av hypermode:

@Tiamat: Jag må vara en surgubbe men jag tycker inte hans jobb med tröjan är något att hänga i granen. Det fungerar för Youtube 1080p men ser man den bilden som den är kan man avgöra att det är övermålat och saknar precis all textur. I övrigt har han snällare ljus i bilden än TS. Jag är ingen redigeringsexpert dock skulle jag bli väldigt imponerad om någon kunde fixa bilden med ett resultat som håller för mer än thumb-storlek.

Jag har själv gjort detta flera gånger för att ta bort loggor för att senare kunna sälja bilder som stockphoto, alltså resultatet har blivit av sådan kvalitet att kunder utan problem betalar flera tusen för en sådan bild, högupplöst. Jag är ganska duktig på retuschering men inte något freak. Phlearn är faktiskt väldigt duktig, du får tänka på att han gör en tuturial här och snabbar på processen något. Jag kan utan att överdriva lägga två-tre timmar på att få bort en logga så i slutändan skulle jag säga att det handlar om avvägning av tid mot nytta och hur mycket man måste lära sig om PS från början. Det går att lägga ut detta på en tredjepart också. Och nej, jag tänker inte göra ett försök på den aktuella bilden.

Av photonerd

@micke7406: Ok om friläggningen är fixad så håller jag med övriga här, försök inte fylla i med bara en färg utan använd klonverktyg. Du kommer få köra upprepade kloningar med lämplig brush för att det ska bli snyggt.

Av photonerd

Omöjligt är väl inget, det beror väl på hur mycket tid du vill lägga och på vilken nivå du börjar. Allt handlar ju om att bygga upp en mask. Du kan börja med att lära dig grunderna i friläggning, det finns säkert lite gratisvarianter men här är en bra start om du vill lära dig mer:

https://moderskeppet.se/kurser/kurs/frilaggning-i-photoshop/

Lite trist inställning att säga att något är omöjligt, är man skicklig på att frilägga är detta fallet inget stort problem.

Av photonerd
Skrivet av Fenrer:

Mje inte riktigt så man räknar... OM man skall jämföra bländaren mot fullformat så är det för att se hur mycket dof man får.. en bländare på 1.8 e alltid en bländare på 1,8 oavsett sensorstorlek när det gäller bl.a. ljusinsläpp

Du har inte helt fel men du har ändå missat poängen, eftersom man redan har räknat om brännvidden till fullformatekvivalent måste man göra detsamma för bländaren, eftersom f-talet är N= f/D där f är brännvidd och D är ingångspupillen.

Det vill säga, det är ett matematiskt värde som beror av brännvidd och bländarens största öppning! Naturligtvis är brännvidden på en iphone väldigt långt ifrån 50mm och det är vilseledande. Jag tror att du själv inser att ingångspupillen inte är 2 cm i diameter

Av photonerd
Skrivet av pt96hni:

Vidvinkel: 28 mm bländare ƒ/1,8
Teleobjektiv: 56 mm bländare ƒ/2,8

/Håkan

Du citerar förvisso Apple korrekt men det blir lite skevt när de först använder 35mm ekvivalent brännvidd men "glömmer" att räkna om bländaren enligt samma princip. Vet inte om sensorn (sensorerna) är större än 6s men om vi utgår från en cropfaktor på 7 blir de korrekta värdena ca:

28 mm f/13 resp. 56 mm f/20 (fullformat ekvivalent)

Av photonerd
Skrivet av Rajat:

En bild ser olika ut på alla andra enheter vilket som, alla har inte samma inställningar som fotografen vill att det ska vara, samma sak med musik, det låter olika i olika system, det enda stället det låter som det är tänkt på är i studion de spelar in.

Ja det har du rätt i och det kan vara ett problem om det primärt är webben som bilderna ska till. Till print är det något av en annan historia. Dessutom förutsätter du att det alltid går direkt i ett led från fotograf till konsument, det kan finnas flera led i kedjan och det underlättar enormt om alla kan köra med kalibrerad utrustning från början. Hur du än vänder och vrider på frågan måste du väl ändå erkänna att det bästa en fotograf kan göra är att se till att bilden produceras i rätt färger och på så sätt åtminstone kontrollera avsändarkvaliteten, sen är det lite upp till mottagaren att ha koll på sin egen utrustning. Detta är dock bara ett sidospår från huvudfrågan, jag förutsätter att du håller med mig om att Apple i dagsläget inte är en optimal fotoredigeringsskärm av denna anledning. Vad den nya 5K-skärmen går för, det får tiden utvisa.