Inlägg

Inlägg som MrMacho har skrivit i forumet
Av MrMacho

Om man läser "artikeln" och "källan" så misstänker jag att de inte korrigerat för att det är en onlineundersökning de ber deltagarna fylla i.

*Foliehatt på*
Samsung har medvetet inte korrigerat för de vill blåsa upp siffrorna och därmed normalisera skärmtid. Vinningen skulle vara att mer skärmtid, mer vinst för Samsung.
*Foliehatt av*

Mest troligt gjorde dom sitt bästa och misslyckades.

Av MrMacho
Skrivet av Tallem:

Via Benify kan man på LG beställa vissa TV och ultrawide-skärmar med 25% rabatt. Nya medlemmar får även 10% extra rabatt. Beställde själv en 38WN95CP-W för ca 11.5k jämfört med de 15.4k den annars kostar enligt Prisjakt.

Enligt Benifysidan så gäller det 29WQ600-W, 34WK95UP-W, 34WQ75C-B, 38WN95CP-W, 49WQ95C-W
men på LGs sida så gäller det C3 OLED i 55, 65 och 77" samt 29WQ600-W, 38WN95CP-W, 49WQ95C-W.

https://www.benify.com/fps/x/r/userApp/view?nav.id=51&nav.lId...
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5296084

Jag har inget benifykonto via arbetsgivare, får man samma tillgång till rabatter om man betalar engångsavgiften på 149kr för benify privat?

Av MrMacho
Skrivet av Clasito:

Du får registrera köpet hos Samsung som sedan verifierar och godkänner att du kan ta del av kampanjen. Står så på ”Läs mer” i alla fall.

Här är all info: https://www.elgiganten.se/brand/samsung/samsung-b2s-kampanj-2...

Tack!

OT:
Gud vad jag känner mig gammal när man måste göra saker för att få ta del av en kampanj, jag minns tiden då man kom med en hög kontanter och säljaren kastade extraprylar direkt i famnen på en... det var tider det.

Av MrMacho
Skrivet av Clasito:

Produkt: Samsung 77” S90C OLED (2023)
Länk: https://www.elgiganten.se/product/tv-ljud-smart-hem/tv-tillbe...
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=10384689#statistics
Pris: 29990kr

Då detta är 77" är det garanterat den andra gen. QD-OLED panel. Mindre storlekar verkar vara ett lotteri nämligen.

Edit. Ingår också en kampanj vid köp där en av följande produkter väljs ut: The Freestyle, TV:n The Frame 43", Galaxy Tab S9 eller skaftdammsugaren Bespoke Jet AI.

Är det någon som vet hur den här kampanjen fungerar, jag har lagt TVn i varukorgen men får bara ett "betala"-alternativ.

Av MrMacho
Skrivet av Chess_Norris:

Kunde inte låta bli att slå till på en C2 65" trots att jag precis beställt en 65" QN95B från samsung som jag köpte via Benify. Den får gå i retur, då jag tror denna är snäppet vassarare och dessutom 1500:- billigare. Nu får jag äntligen flytta in min Sony A87 till sovrummet och kan lämna LCD träsket för alltid

Jag kan nästan inte heller låta bli, men jag skulle verkligen vilja ha en C2 i 77", men verkar som att ingen är sugen på att rea ut den :/

Av MrMacho

Jag är glad att jag valde ett rätt macho användarnamn för ca 25 år sedan

Av MrMacho
Skrivet av richie80:

Mycket achievements som inte kommer automatiskt tyvärr. För är tillbaka när jag började jaga achievements fick jag flera gånga kontakta kundtjänst för att få dom lagt till. Ibland hade de en ursäkt/förklaring, ibland inte. Har f.n. flera stycken som jag, även utan att kolla igenom min köphistorik, vet att jag borde ha fått.
Tyvärr har jag viktigare saker i livet just nu än att sitta och räkna på något som en dator borde göra åt mig, men om det är viktigt för dig så bör du nog hålla lite extra koll.

Jag har samma upplevelse som dig, men jag klev av det hela redan första gången jag var tvungen skicka in mina kvitton som jag hade i historiken. Som du säger, det finns viktigare saker i livet än att överkonsumera för något som Webhallen själv inte tar på allvar.

Av MrMacho
Skrivet av Östfelt:

Du kan köpa en windows 11 licens på gamekeys för ca 160:- så sparar du en tusenlapp.

Men är det 100% äkta windowslicenser som inte är köpa med stulna kreditkort etc?

Skrivet av medbor:

Inget att direkt klaga på. Dock är AMDs 6000-serie mer prisvärda just nu

Absolut om man tittar på sweclockers prestandaindex, men då är det det här med WoW och AMD-kort. Det verkar som att de med AMD oftare har problem med micro studdering i WoW.

Av MrMacho

WoW och CoD för ca 15k, ej chassi eller PSU

Hej!

Jag håller på hjälpa en polare med att sätta ihop ett system för ca 15k, han har redan chassi och ett 650W corsair PSU.
Den ska huvudsakligen användas för WoW och vad jag har förstått så är det gröna laget bättre då. Nu har jag scoutat runt i lite andra trådar i jakt på prisvärda delar, men vore toppen om någon hade input att ge

https://www.inet.se/kundvagn/visa/mmAOAQurLaDqM3VArN1JyqpRtPs/speldator2023

https://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/mmAOAQurLaDqM3VArN1JyqpRtPs/sp...

Av MrMacho

Det verkar som att trådskaparen redan har bestämt sig för vad den är värd och vill behålla/prova sälja, så låt hen göra det?

edit: Feta fingrar

Av MrMacho
Skrivet av Mystah:

Det stämmer men så tolkade inte jag ditt första svar.
”Just det här med "men ni skriver det på ett forum" blir ju dock jättekonstigt som argument; du har ju flyttat konversationen till ett forum, det är klart att du får svar på ett forum då?”

Butikschefen i Sisjön har cykeln nu och testade den själv och vet om felet men däremot så menar dom på att farthållaren bara är en funktion så om den funkar eller ej spelar ingen roll mer eller mindre.

Men det är ju inte bara orimligt, det är ju sjukt orimligt...

Se om du inte kan få det bekräftat på mail av butikschefen att det faktiskt ÄR fel på farthållaren, då borde det blir betydligt lättare att driva det framåt sedan?

edit:Stavning

Av MrMacho

Har haft liknande erfarenheter av Webhallen med varor som haft uppenbara fel, stå på dig TS.

Av MrMacho

Tackar! Jag får ta och investera i en AOC och en USB-hub då

Av MrMacho

Dator annat rum

Jag undrar om det finns något smart sätt att ha sin stationära dator i ett rum (ca 9m kabeldragning bort) och skärm, tangentbord, mus och handkontroll i ett annat.

Min rig är inte speciellt ny, jag har ett ASUS Prime X570-P med 3600 och ett GTX 970. Så jag skulle säga att budgeten för projektet är mindre än 2500kr, mer än så kanske det är värt att uppgradera dator och komma en bit på vägen med bättre anslutningsmöjligheter?

Tacksam för all input!

Av MrMacho
Skrivet av Lodisen:

Ingen aning, men för under 4000:- får du annars bara Celeron-cpuer och typ 4GB ram. Så oavsett är det en bra deal i den prisklassen

Skrivet av merdique:

4000 för en Ryzen 3-laptop är inget märkvärdigt och Elgigantens "ordinarie" pris är missvisande. Ryzen 5-laptops i 5000-serien är nere på 5000:- ganska ofta. Filtrera laptops på Prisjakt utifrån processor så får du en bättre bild av priserna.

Tack för svar!

Av MrMacho
Skrivet av Lodisen:

Produkt: Lenovo IdeaPad 1 R3-3/8/128 14"
Länk: https://www.elgiganten.se/product/datorer-kontor/datorer/lapt...
Kategori: Laptop
Pris: 3990 kr

Jag försöker googla historiska priser och prestanda på den här laptopen, men hittar väldigt lite (inga historiska priser). Är det bara "hittepå" att den kostat 6 995kr i nutid?

Av MrMacho
Skrivet av snajk:

Här är det mer sniglar och rådjur som är problemet. Så nät för rådjuren och koppartejp för sniglarna. Skitungarna i grannskapet är svåra att hålla borta dock, får sluta med jordgubbar och sånt och bara köra på vitlök, koriander, broccoli och liknande.

Skrivet av stigw:

Var på besök i Finland för länge sedan. Där hade dom fågelnät bara runt om. Bekväm höjd så man lätt klev över. Dumma skator Ni har i Finland sa jag. Men det fungerar ju fick jag till svar. Provade hemma och det fungerade i Sverige också. Men nu har skatorna lärt sig så nu måste jag ha nät även över jordgubbarna. Eftersom det är gnäll som gäller så får jag berätta att min fru ville ha nätet på sådan höjd att man kunde gå under. Jag köpte virke för 600 kr. för att bygga ställning. Då kom min fru på att det skulle gå åt för mycket nät. Så det mesta av virket ligger och skräpar. Det vore bättre att köpa jordgubbar. 600 kr. hade räckt till jordgubbar i många år. När frun säger till är det bara att lyda. Det blir för mycket väsen annars.

Jag har just lärt mig att man i början av säsongen målar några stenar röda och lägger bland jordgubbarna, då kommer fåglarna hoppa runt och picka på desssa i ett par veckor och sedan tappa intresset. När sedan jordgubbarna blir röda så kommer fåglarna inte lägga märka till det.

Naturligtvis trodde jag inte på det när frugan startade säsongen, men som ett under har vi kvar våra jordgubbar i år.

Av MrMacho
Skrivet av Chris_H:

En massa research, men det går att summera i en chart:

https://www.flowbank.com/hs-fs/hubfs/commodities%20cycle.png?width=2241&name=commodities%20cycle.png

Den slutar 2020 men finns nyare, knappt hänt någonting. Börs vs commodities är fortfarande i extremläge. Råvaror är som sagt cykliska och cykeln är normalt runt 10 år så, om du räknar från 2020 så har du till 2030 på dig att tjäna pengar.

Finns massa bra info på twitter och youtube, sök på commodity investing och andra nyckelord så hittar du.
Har länkat denna förut men alla bör se dessa för att förstå att vind och solkraft är totalt nonsens att sträva efter. Kärnkraft är det bästa vi kan satsa på i de rika delarna av världen medans fattigare länder bör gå från kol till naturgas i första skedet. Världen är beroende av billig energi för att växa.

https://www.youtube.com/channel/UCj3KIVlZAzq7GMDpErG0BnQ/vide...

Jag frågade lite tidigare i tråden, men om man nu vill tjäna pengar på råvaror. Har du några bra tips på bra fonder / ETF?

Av MrMacho
Skrivet av Chris_H:

Råvaror är väldigt cykliska, och de har varit i en bearmarknad sedan 2012 kan man säga, men nu har cykeln vänt och det är läge att köpa. Om du inte vill grotta ner dig själv i aktier så finns det väldigt bra fonder och ETFer att köpa.

Jag har i stort sett alla mina pengar i Olja, Gas, Uran, Guld, Silver och batterimetaller. Inflationen är skyhög och centralbankerna fortsätter trycka pengar för glatta livet. Det är väldigt bra för råvarupriser, för det går inte att skapa olja eller guld ur tomma intet...

Finns massa bra info på youtube, kan rekommendera Wealthion och Peak Prosperity, samt Uranium Insider.

https://www.youtube.com/watch?v=qzFM9a2mSrs t ex.

Jag känner också att jag skulle vilja gå in i råvaror på grund av inflationen, men är clueless på hur/var/vad man ska investera i. Finns det några bredare och enklare former av fonder/certifikat du kan rekommendera?

Av MrMacho
Skrivet av Skippy:

Installerade en 14,6KWh anläggning i feb månad, förra månaden (mars) blev det producerat totalt 1902KWh. Första gången på länge som jag är spänd över att se elräkningen. Estimatet inkl skatter etc är 4000kr ca, hade 16000kr i december och 6258kr i feb (60öre/kwh).

Ursäkta min okunnighet här, men genom att producera 1902KWh så reducerade du elräkningen med ca 10k?