Inlägg

Inlägg som Ugion har skrivit i forumet
Av Ugion

Köpte en 14" MBP i höstas och är helnöjd, använder även dockad som min skrivbordsdator. Bakgrundsbilden är från Aqueux.

https://i.imgur.com/DxFeL7Z.png

Av Ugion

Moto G5s Plus för 1290:-, har fastnat med min gamla Moto X (2014) med kasst batteri efter en sträcka med otur med både min Xperia XZ som slutat ladda och tillverkaren inte fixar och en Z3 Compact som gått i asfalten. Har blivit väldigt trött på batteriet som dör konstant och den icke-expanderbara 16GBen och såg denna på CDON

Av Ugion

Produkt: Moto G5s Plus 32GB
Länk: https://cdon.se/hemelektronik/motorola-moto-g5s-plus-32gb-dua...
Kategori: Mobiltelefoner
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4430865
Pris: 1290kr

Av Ugion
Skrivet av anon227945:

Nackdelar
Parabol: Störningar beroende på väder.
Internet: Internet är nere. Bildkvaliteten försämras om ni toksurfar, tankar ner m.m.

Fördelar
Parabol: Kan tas med vart du än flyttar (tror jag iaf)
Internet: Kan flyttas med om operatören tillåter det/erbjuder det.

Slutsats. Jag hade valt parabol.

Går inte TV på en "separat" del av bandbredden? Om inte TS syftar på IPTV.

Av Ugion
Av Ugion

Har bytat tillbaka till Windows på mina desktops (:/), men har kvar Arch på min Thinkpad.

https://i.imgur.com/QC8ULUO.png

https://i.imgur.com/rMlCXzh.png

Av Ugion

Var köpa 9-cells batteri till Thinkpad x201 billigt?

Får gärna vara legit lenovo batteri, eller iaf ha marknadsförd kapactiet och inte bränna upp datorn. Land spelar inte så stor roll om det verkligen är legit, men om det är kopia får det gärna vara inom EU så man kan reklamera.

Av Ugion

http://i.imgur.com/4PWl04v.jpg

Bästa katten, men berätta inte för den andra

Av Ugion

Gigabyte 970A-DS3P/Realtek Ethernet får ingen IP på Arch?

När jag kör dhcpcd funkar det först inte, när jag stänger av ipv6 får den någon konstig IP som inte finns på min DHCP range och får inte statisk IP att funka heller. Allt funkar som det ska på Windows.

Av Ugion

Första jag vet kostnaden på: 1000Kr som pappa köpte loss från jobbet, Fujitsu Siemens Core 2 Duo med 1 GB RAM och XP Media Center
Första jag köpte själv: 5000Kr, GT320 + Pentium Dual Core med 4 GB RAM från NetOnNet.

Av Ugion
Skrivet av Cenorida:

Visst, men trots att vi är med i EU använder vi inte EURO som valuta och vi är lika svaga band till EURO som Norge så till trots så tycker jag att vi borde få använda vår egna valuta i Steam eller åtminstone ge oss möjligheten att byta valuta till norsk...

Exempel: (Slumpmässigt valda)
https://steamdb.info/app/255710/
https://steamdb.info/app/242920/
https://steamdb.info/app/220200/

Man ser att det är ganska stor skillnad ändå..

Antagligen bedömer de att det är för mycket jobb för utvecklarna att välja ut valutor för varenda icke-eurozon land i Europa, och valde därför att ha Euro i alla EU länder. Hade alla ice-eurozon länder behövt väljas priser för hade de antagligen bara bundits till växelkursen och vi hade fått samma resultat. Det är inte direkt så att vi har mindre köpkraft som det är för tex. Ryssland.

Av Ugion
Skrivet av Airikr:

@MultiMan
Det är inte vi heller, tänkte jag skriva, innan jag kom på att vi blev ju medlem i EU under 1995.

@krupty
Det finns ett sätt att ändra valutan till svenska kronor på Steam. Det finns ett tillägg i Chrome som låter en ändra valutan på vilken webbsida som helst, till den valuta man vill visa (som nu, SEK).

https://chrome.google.com/webstore/detail/chrome-currency-con...

Det är bara automatisk omvandling, du betalar fortfarande Euro, men eftersom vi är med i EU är det ingen praktisk skillnad.

Av Ugion

Om Valve lägger till Svenska kronor i Steam byts du automatiskt över till det, men alla länder i EU använder Euro, även om de inte använder Euro själva.

Av Ugion
Skrivet av Ragin Pig:

hade ett liknande (samma?) fel för några månader sedan som jag har för mig berodde på en bugg i drivarna. Sitter du på lts kerneln? jag har inga problem längre men det kanske är något som kan ha smugit med i den. Det här kommandot åtgärdade iaf mitt problem temporärt innan det kom en uppdatering som löste det.

notera hdmi, du får justera kommandot så det stämmer för dig.

xrandr --output HDMI-0 --auto --set audio off

Verkar som att köra en uppdatering fixade det, var nog någon bugg som fixades i en uppdatering.

Av Ugion

"Brus" I kanten av skärmen [Arch]

Jag har två skärmar av olika storlek, därför är det "brus" utanför den mindre skärmens kanter (se bild). Problemet är att en liten del av bruset kommer upp på den övre kanten av skärmen. Jag kör på open source drivrutinerna med en R9 280x utan några ändringar utöver de som gjorts genom XFCEs skärmgränssnitt.

http://i.imgur.com/ISo2lcD.jpg

Av Ugion
Av Ugion
Skrivet av Stainlees:

har et jetstream 670 som gick sönder och det var referens design på brädan och det var samma gänga till gpu blocket som vram blocket så om du har ny kylpasta montera ner o kolla på vad det ät för gängor på gpu blockets skruvar o köp skruvar med dom gängorna eller så går du med vram blocket till en afär som har det mesta med skruvar och kolla vad dom har gå till nån i personalen så kan dom nog hjälpa dig även om du bara köper två små skruvar för 10kr så kommer dom hjälpa dig

Tack! Hade redan beställt kylpasta från Inet som jag hoppas kommer imorgon och ska se om kylarskruvarna passar i support bracketen.

Av Ugion

Köpa nya skruvar för 280x Windforce kylfläns?

Har köpt ett begagnat 280x, men VRM(?) kylflänsen saknar skruvar, och har lossnat under frakten. Har kollat i lådan den kom i, men inga skruvar vad jag kan se. Någon som vet om det är "standard" skruvar på support bracket/vrm kylflänsen?

http://i.imgur.com/5WZh87l.jpg

http://i.imgur.com/SB3vZCZ.jpg

Av Ugion
Skrivet av VG.:

Jag tog mig en sån! Nu då, Vimla eller Hallon? Vad är bäst här uppe i norrbotten?

Fråga kompisar osv. om de haft bäst upplevelse med Tre (Hallon) vs. Telenor (Vimla) då de båda är MVNO för respektive operatör.

Av Ugion

Vet inte den första jag personligen "ägde", men hittade en manual (moderkort) för någon månad sedan som jag tror var den första jag kan minnas ha använt. Det var ett ASUS mobo med antingen Socket 423 eller 478.