Inlägg

Inlägg som Wingdings har skrivit i forumet
Av Wingdings

Produkt: God of War: Ragnarök (PS5)
Länk: https://www.elgiganten.se/product/gaming/spel/god-of-war-ragn...
Kategori: Spel
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5405653
Pris: 299kr

"Launch Edition" med lite digitala utstyrslar. Finns även i vanlig utgåva för samma pris, och då är den i lager i betydligt fler butiker. Samma pris hos Amazon.

Av Wingdings

Fanatical har rea på Bethesda-spel. I det här fallet får man GOG-nycklar (DRM-fritt)! Enligt utsago behöver man länka sitt Fanatical-konto med GOG för att lösa in spelen.

https://www.fanatical.com/en/collections/drm-free-bethesda-ga...

Av Wingdings

Jag hade (som många andra) 500/500 för 299 kr/mån i 12 månader fram tills nu.
Jag ringde upp Telia för att säga upp abonnemanget och lade fram det nya priset som den största faktorn. Jag nämnde Telenors erbjudande om 500/500 för 349 kr/mån. Efter lite snack var deras bästa erbjudande 250/250 för 349 kr/mån i 12 månader. Så det får bli Telenor i stället.

Av Wingdings

Hej! Jag har en enhet i gott skick som inte har använts så mycket. Jag har inte använt den på ett tag, men jag ska kolla att den fortfarande lirar bra. Jag har också ett case till det hela om det kan vara av intresse.

Av Wingdings

Hej! Jag hämtar den gärna om den fortfarande finns kvar. Fortsätter över PM.

Av Wingdings
Skrivet av Hamilton:

Håller på att installera en Gardena Smart Sileno 1000 och just nu fräser jag upp spår i gräsmattan för begränsningskabeln.
Nyligen såg jag att grannen också hade skaffat robotgräsklippare. Undrar nu hur nära hans begränsningskabel jag kan dra min? 🤔

Jag vet inte om man kan ha dem invirade i varandra, men det ska kunna ligga nära varandra. Det går en signal i kablarna som är installationsspecifik, så era klippare ska kunna särskilja vilken kabel som är deras egen. Det står säkert mer om det i manualen.

Av Wingdings

Gällande Lenovo M93P.

Jag skrev till Furbify genom Amazon om att jag hade fått 4570T i stället för 4590T.
Fick svar från dem idag:

Skrivet av Furbify:

Dear customer, we understand your concerns and i am so sorry for the situation.
The listing number - ASIN number: B07L9T18SW refers to the i5-4750T not for the 4590t. So you go the right device, but unfortunately the amazon colleagues made a mistake in the amazon catalogue and misspelled the title. So the description is unfortunately wrong. The error will of course be corrected on the website. Thank you for your understanding.

Så inget erbjudande om att göra rätt för sig. Det var ett jättebra pris, ja, men jag köpte den delvis på grund av att det var just 4590T som erbjöds. Ska försöka stöta på lite till. Det verkar bara vara på amazon.se och amazon.co.uk som man skriver ut den specifika CPU-modellen (4590T) i stället för bara Core i5, så de kan ha rättat till det i andra butiker.

Av Wingdings
Skrivet av Mattedatten:

Intressant. Har själv eventuellt en på väg.
Ingick det mera saker än själva datorn, t.ex. någon nätadapter? (Misstänker att den inte har plats för ett riktigt nätagg?)

Bra info, i vilket fall!

Det ingår en extern nätdel på 65 W som ser ut att vara en sådan som Lenovo brukar använda till sina laptops. Kontakten som man sätter i datorn är rektangulär med en gul kant.

För WiFi så sitter det en extern USB-adapter i en av datorns portar av någon Noname-typ.

Sakerna var ganska välemballerade med tjock bubbelplast utan att det låg helt löst inuti. Datorn och nätdelen var individuellt inplastade också.

Av Wingdings
Skrivet av Zirgo:

Billig dator:
Lenovo Thinkcentre M93P Usdt Tiny Quad Core I5-4590T 256Gb Ssd Hårddisk 8Gb Minne Win 10 Pro Wifi Mini Pc Stationär Dator Renoverad- svart (Renoverad)

545 kronor

Ändrat pris nu 1545,00kr

Fick hem denna igår. Lite skavmärken på framsidan, någon saknad skruv för RS-232 på baksidan, men annars gott skick. Levererades med en SSD från Samsung och en RAM-sticka med 8 GB på 1600 MHz.

Det större problemet, för mig, är att det inte är 4590T (4 fysiska kärnor) som sitter i utan 4570T (två fysiska kärnor med HyperThreading). I recensionerna verkar man kunna få båda sorter. Hade tänkt att ha datorn som Plex-server bland annat, så flera kärnor vore att föredra.

Det var ju ändå en väldigt billig dator, så jag har inte bestämt mig än för om jag ska dra igång en reklamation.

Av Wingdings
Skrivet av napahlm:

Tror vi att det går att driva ett 6950XT på ett SF600-nätaggregat från Corsair? Det står 850w som rekommenderat, men det vet vi sen gammalt att det är rejält uppumpade krav.

För mig går det utmärkt att köra 6950XT och 7700X på ett RM650 från Corsair. Jag tror att de med kraven vill gardera sig lite mot billigare modeller.

Av Wingdings

Önskar se bra erbjudande på något ATX-chassi som är:

  • Stilrent

  • RGB-fritt

  • Fönsterfritt (mesh är okej)

  • Rymmer stora luftkylare (t.ex. Noctua NH-D15)

  • Rymmer stora grafikkort (som det XFX RX 6950 XT jag köpte hos er nyligen )

T.ex. Fractal Design North.

Av Wingdings
Skrivet av cp_:

[...]
Tydligen så skall tibber prata MQTT, med lite handpåläggning och en tjänst som konverterar binärdata från tibber pulse till något vettigt, så kan du få in det i Home Assistant utan molntjänster.
Annars så verkar det att man kan köra den som den är med tibbers molntjänst, vilken också går att ansluta till home assistant.
[...]

Tack för detta! Jag hade helt antagit att det var en helt sluten produkt. Jag har en Tibber Pulse sedan tidigare som jag läser av i Home Assistant via Tibbers integration. Dessvärre så har den integrationen strulat mycket de senaste månaderna och kan plötsligt göra uppehåll i mätvärden under flera timmar eller dagar.

Om jag inte är fel ute så ser det här ut att kunna lösa mina problem. Man konfar om Pulse för att publicera till en lokal MQTT-server och använder sedan amshan-homeassistant för att putta in värdena i Home Assistant - helt utan att gå genom någon molntjänst.

Av Wingdings

Jag har en adapter gjord av Akasa köpt från Webhallen. Har funkat mycket bra för mig. Inga problem att använda den som boot-enhet trots att jag kör en äldre arkitektur (Intel X79).

Av Wingdings

Om jag inte är fel ute så kan detta ha avgjorts av hur du valde att starta upp från ditt Windows-installationsmedia. Om jag tar upp boot-menyn på mitt ASUS-moderkort när jag har kopplat in min USB-sticka med Windows 10 så finns två olika rader för samma USB-minne. Det ena har ett UEFI-prefix och den andra har inte det. Jag har för mig att om man väljer UEFI-alternativet så kommer OS:et att installeras i UEFI-konfiguration, medan det andra alternativet kommer leda till att det installeras som Legacy/MBR.

Beroende på hur du har förberett ditt installationsmedia så kanske det har möjlighet att startas både i Legacy/MBR och UEFI (men bara en i taget), eller bara en av dem.

Av Wingdings

Hej! Jag kommer åka förbi Södertälje på söndag morgon och tisdag eftermiddag/kväll. Om det känns okej för dig och vi kan hitta en tid som passar så skulle jag gärna hämta datorn. Jag har en liten PowerPC-samling med ett par iMac G3 sedan tidigare, så den skulle vara i gott sällskap. 🙂

Av Wingdings

Kan du utveckla lite vad du menar med att ANC- eller passthroughläget (som kallas Transparency i det här fallet) funkar dåligt?

Det finns ett känt fel i konstruktionen på lurar som har tillverkats innan oktober 2020, som kan resultera i att det knastrar eller blir en försämrad ANC-effekt. Apple byter ut de som uppvisar sådana problem (i alla fall om de tillverkats innan oktober 2020). Jag fick mina utbytta på grund av att det knastrade när jag skakade på huvudet eller var ute och gick, om jag hade ANC eller transparency påslaget. Mina tillverkades september 2020.

Här är en länk till deras "utbytesprogram".

Av Wingdings
Skrivet av Steff02:

Ja det har jag, alla mappar , men det vill inte hitta

Kan du visa hur det ser ut i web-GUIt där du ställer in mounting points, och vad som händer när du inuti ditt jail letar efter den sökvägen? Vad menar du med att Plex inte hittar mapparna?

Här är en bra dokumentation på hur man sätter upp mounting points: länk.

Av Wingdings
Skrivet av Steff02:

Då jag är nybörjare (fast senior) så är jag totalt okunig i den avancerade språket ni använder, men ni förstår säker en nybörjare.
Har byggt en egen NAS, med TrueNas, främst i syfte att spara mina filmer samt tv serier. Upptäckte Plex !
Har på alla möjliga sätt försökt att få Plex att fungera enbart på NAS en utan framgång. Använder jag en annan burk med Win11 och Plex sever för Win 11, då fungerar det som det är tänkt.
Vill undvika att ha två burkar gång så jag undrar följande.
Kan jag ha både TrueNas och Win 11 i samma burk ?
TruNas har jag på en usb , och i sådana fall lägger jag till en ssd för win.
Mitt problem är då man startar burken att båda går i gång , tex vid strömavbrott?
Vore tacksam för hjälp , antigen för att konfig plexen eller råd om i fall möjligt ?

Vad är det för problem du har haft med Plex i TrueNAS? Om vi kan hjälpa dig med det problemet så kanske du inte behöver byta OS.

Av Wingdings
Skrivet av Levandebild:

Någon som vet varför det används 2 ettårskort och ett halvårskort och inte bara tre årskort? Funkar det inte så länge eller?

Man kan bara konvertera upp till 3 år av Xbox Live Gold till Xbox Game Pass per gång.

För varje kort man lägger till så kan man få en extra månad "gratis" om man slår på automatisk förnyelse av abonnemanget (debiteras bara när den förbetalda Game Pass-tiden nästan gått ut). Mellan varje kort stänger man av den automatiska förnyelsen, så att du kan utnyttja det igen. Till exempel, när du registrerar första kortet (12 mån) så får du 12+1 månader på kontot. För andra kortet (12 mån) får du också 12+1 månader på kontot, och för tredje kortet (6 mån) får du 6+1 månader. Totalt blir det 12+12+6 månader du betalat för, plus 3 månader som då blir "gratis", och allt går att konvertera till Game Pass.

Jämför med om du köper tre ettårskort (36 mån) så kommer de tre "gratis" månaderna brinna inne eftersom det inte går att konvertera mer än 36 månader per gång.

Av Wingdings

Precis den här typen av problem brukar jag använda DaisyDisk för att lösa. Man får en bra översikt över vilka kataloger och filer som tar upp plats, och man får hjälp att ta bort dem.