Inlägg

Inlägg som oeloe2 har skrivit i forumet
Av oeloe2
Nytt bud: 2 800 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av oeloe2
Nytt bud: 2 600 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av oeloe2

Bjuder 2000:- +frakt för allt

Av oeloe2

500+frakt

Av oeloe2

2100+frakt

Av oeloe2

Bjuder 3000:-

Av oeloe2

@Mithras:
Jag kanske blandar ihop saker men depression verkar ju kunna ärvas.

Citat:

Förra året lyckades ett brittiskt forskarteam isolera en gen som verkar förekomma hos personer som lider av depression och är nära släkt med varandra. Kromosomen, som kallas 3p25-26, hittades hos över 800 familjer med återkommande depressioner som deltog i studien. Forskare har hävdat att det går att spåra ett genetiskt samband hos så många som 40 procent av alla som lider av depression, medan miljörelaterade och övriga faktorer utgör de resterande 60 procenten.

http://sv.healthline.com/health/ar-depression-genetiskt#1

Av oeloe2

@Mithras:

Du får det psykiska precis som fysiska i arv av dina föräldrar? Vad är det som är konstigt?

Afrikaner har tex högre testosteronnivåer av nån anledning.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?uid=11586501&cmd=showdeta...
https://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=...

Östasiater har lägre testosteronnivåer än européer. De verkar även mindre benägna att utföra våldsbrott.

Av oeloe2
Skrivet av spikfavoriten:

@oeloe2: säpo själva. läs på lite mer.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2054&arti...
Säpo angående rysk propaganda och desinformation som faktiskt påverkar vårat tänkande.

Vad är det du svarar på?

Av oeloe2
Skrivet av Mithras:

Nu läser jag inte tillräckligt mycket från de sidorna för att säga vad "alltihop" är, men en hel del av de jag har läst (motvilligt, för att kunna ha koll på vad som skrivs och sägs) innehåller rent faktuella fel. De "bättre" artiklarna innehåller "bara" rent argumentmässiga fel med underliggande arkaiska antaganden, så som att om man är från mellanöstern, ja då är man helt enkelt mer fysiskt våldsam än en hellyle-europé. Bara sådär, av naturen.

Vore det konstigt om människor utvecklats olika beroende på vart i världen man utvecklats? Bara sådär, av naturen?
Kollar man inom sprinters är svarta västafrikaner helt klart överlägsna. Nån forskare kom ju fram till att östafrikaner var bättre lämpade för långdistans pga lättare skelett. Européer dominerar simning för att vi har längre överkroppar ex? Inom bodybuilding är svarta också överrepresenterade.

Citat:

Andra innehåller medvetet snedvridna statistiska underlag där man maximerar effekterna genom att medvetet förbise viss data. Jättebra exempel är beräkningarna som av någon anledning ofta görs på hur mycket bidrag en invandrarfamilj på 8 barn kan få. De beräkningarna brukar landa runt 40 000 kr. De är rakt av fel eftersom många av de bidragen som räknas in, inte kan fås ut samtidigt, medan vissa andra fås ut som "stöd", eller är rentav liknande kassor som a-kassa vilket innebär att man redan har jobbat och betalt för stödet.

Googlade lite och hittade denna artikeln: http://www.friatider.se/riksdagen-en-invandrarfamilj-far-nast...
Är det den du menar?

Av oeloe2
Skrivet av spikfavoriten:

http://www.dn.se/kultur-noje/sverige-framstalls-som-ett-land-...
Säpo har själva sagt att ryssland har maximerat sin psykologiska krigföring mot sverige. UD har gått ut med information till ambassadörerna runt om i världen för att ha möjlighet att motverka desinformationskampanjen mot riket.

Usa sysslar endast med informationskampanjer då? Jag gissar att Usa lägger ut 100 gånger mer pengar än ryssland på informationskriget.
Siffror tagna ur mitt arsle.

Av oeloe2
Skrivet av mrqaffe:

Nej men där har du miljöpåverkan som kan hanteras om det finns en vilja, tidsperioden är överskådlig för det handlar om perioden för själva gruvdriften, det är en period som kan mätas i 10 tals år i stället för hundratusentals år.

Finns viljan? Vi köper ju från Kina för att det är billigt(smutsigt).

Oavsett om vi lägger ner kärnkraften eller inte så har vi massa avfall nu som måste tas om hand. Här verkar "miljövännerna" vilja stoppa ner det i urberget och kasta bort nyckeln medans kärnkraftsförespråkarna vill använda det som bränsle i modernare reaktorer. Det skulle medföra ett kärnavfall som "bara" varar i århundraden i stället för årtusenden, 100-300 gånger mer energiutbyte från samma mängd kärnbränsle. Gissningsvis har vi bränsle för hundra år som redan existerar?

Av oeloe2
Skrivet av EntropyQ3:

Trams.
Argumenten mot kärnkraft är synnerligen logiska.
Miljöpåverkan är stor vid brytning, driften är förenad med risker (vi har ju rent faktiskt haft flera stora olyckor, senaste med stor mediaspridning i Japan), och vi har ingen god strategi för slutförvaring. Detta är fakta.
Sedan kan man ju värdera fakta olika, men att påstå att det är "logiskt" att tycka att fissionskraftverken är bra, och att kritik bara handlar om rädsla är oärligt. Och oärlig kommunikation är vad tråden handlar om.

Vindkraften har minimal miljöpåverkan (om man inte är direkt enfaldig vid placering), och lämnar grus efter sig när de tas ur tjänst. Kostar mer per kWh än kärnkraft, så länge kärnkraften fungerar som den skall, och man väljer att slutförvara på ett billigt sätt. Vattenkraften är mer begränsad globalt, men är stor i Sverige, har mer direkt miljöpåverkan än vind och kärnkraft, men.... Argumenten är helt enkelt många. Problemet i samhället är snarast att människor inte vill/kan/hinner sätta sig in i komplexa frågor utan väljer sida - nVidia eller AMD, invandring eller inte, och så vidare i stort och smått.

Och om man inte orkar sätta sig in i frågor, så är man enkelt villebråd för desinformation.

Neodymbrytning är inte direkt ren den heller:

http://www.nyteknik.se/opinion/vindkraften-har-ocksa-sin-uran...

Av oeloe2

@Emtek:
Du har rätt. Detta kan vara en sån artikel som blivit lite oskyldigt vinklat helt omedvetet.

Av oeloe2
Skrivet av Emtek:

Jag var tvungen att googla på det.
Och fick upp typ 50/50.
Nu är jag förvirrad bara.

Men SVD är väl ändå en trovärdig källa?

Av oeloe2

Gick nu in på fria tider och där står det "Bob Dylan nobbar Nobelceremonin". Är det inte sant då?

LOL hittade "Risken för kärnvapenkrig på lägsta nivån efter Trumps seger" också - det vet vi ju inte är sant, snart trycker han på knappen!

Av oeloe2
Skrivet av Mithras:

Fast nu snackar vi inte om vinklad fakta, utan om rena lögner och felaktiga s.k "fakta". Stor skillnad på att berätta sanningen från ett vinklat perspektiv och att ha rena lögner och faktuella fel.

För att summera det; Du kommer aldrig hitta sådana faktuella fel i Aftonbladet, DN,SVD som du kan göra i vilken artikel som helst egentligen från Avpixlat, Fria Tider, etc.

Jag läser inte de sajter du nämner, kan du visa några exempel? Eller är alltihopa lögner?

Av oeloe2

@Emtek:

Nej det är en myt att det är en myt.

Hittade en länk som inte är på en hatsida och då måste stämma!
http://www.svd.se/smakade-hitlers-mat-varje-dag

Av oeloe2

Så länge folk kommer dra nazister över samma kam för va ett fåtal individer håller på med så förtjänar man inte "sanningen".
Bara att folk letar sin egen sanning på dessa hatsidor är bevis nog för det.

Av oeloe2
Skrivet av Silcan:

Jo Hitler gjorde en hel del bra saker för landen. Men han gjorde också dåliga saker, att han vart ond och helt galen det är väl andå ingen som kan säga något annat om?=)

Totalt galen! Han var ju vegetarian!