Inlägg

Inlägg som kassgrafik har skrivit i forumet
Av kassgrafik

2700

Av kassgrafik
Skrivet av NexionTechnologies:

hm....den låser sig direkt när den bootat till Windows? låter skumt...

Det är skumt, musen funkar iaf, och kan nå security screen. för att kunna göra något vettigt måste jag safeboota med alternateshell. Chkdsk ok, sfc ok. DISM verktyget låter najs men måste ha internetuppkoppling men får inte upp cmd i safeboot network. Petsson och pannkakstårtan på allt

Av kassgrafik

Drog ut allt jag kunde, resettat bios, prövade enskilda ramstickor, olika slots, testade även bevisat fungerande ram från en annan dator. Samma problem. Som sagt, har tillgång till kommandotolken nu, vissa saker öppnar efter ett tag, såsom taskmgr, men krashar om man går till startup eller users eller runnar vissa program, men gpedit öppnade efter ett tag, satte alla inställningat på not configured, men ingen skillnad. Ska försöka öppna sfc loggen och se vare e för filer den ej kunde ersätta, har npn något tips annars vad man kan göra eller kolla? Event viewer visar inte något för servicen är inte startad.
EDIT* sfc loggen visar massa lnk filer, event viewer.lnk resource monitor.lnk..etc, genvägar, verkar inte vara npgot seriöst och drabbar även völfungerande datorer: Källa!

Skickades från m.sweclockers.com

Av kassgrafik

Rapporterar tillbaka om memtest och om några fysiska enheter strular.

Lol Broder tuck!

Skickades från m.sweclockers.com

Av kassgrafik
Skrivet av NexionTechnologies:

RAM? testa att köra en sticka RAM

Låter orimligt, kan pröva. Men fick safemode med cmd att starta, nu har den admin rättigheter. Drog en till sfc, den hittade korrupta filer, varav vissa ej kunda repareras. Försökte kolla loggen men hängde sig, försöker dra en chkdsk men säger stt volymen används av en annan process, kör chkdsk efter restart? Y/N, men den kör öndå inte

Skickades från m.sweclockers.com

Av kassgrafik

Fryser vid skrivbord

Hej. Har sedan några dagar tillbaka gjort en fräsh installation av Windows 10 64bit Education, med alla korrekta drivrutiner från moderkorts tillverkaren. Inte många program installerade, utan bara det mest väsentliga än så länge såsom steam, browser, några spel. Jag har gjort några group policy edits, kommer inte ihåg alla, men tex blocka hardwate IDs från att uppdateras av windows update, ty jag uppdaterar dom själv, stängt av cortana, internet sök, telemetri. Har en nvme 960 pro som C disk och D en hårddisk, så det är tillståndet av min dator och det har fungerat helt perfekt tills idag.
Men en grej hände, som jag ej vet om det är releterat eller ej, att jag märkte att "pictures" mappen på D disken tog abnormalt lång tid att öppna, ca 3 minuter? Har det kanske nåt att göra med nån pn gammal folder link? Kollade i task manager och det fanns ett 20 tal repeterande processer av cmd och vad jag kommer ihåg windows defender eller något, startade om, samma sak, startade om samma sak, startade om... Loggar in, desktop fryser totalt.

Inge genvägar laddas eller ikoner i task baren förutom klockan, kan ej öppna någonting, i försök att öppna start menyn så får jag upp en prompt som lyder "this application is not responding" så själva startmeny/taskbar processen svarar ej? Kan ej öppna task manager, det ända jag kan göra från desktopen är att logga ut. Vid inloggningsvyn kan jag starta avancerat uppstart genom att hålla in shift knappen på restart, därifrån har jag möjlighet att starta cmd i recovery miljön. Har prövat chkddsk, sfc, skapa ny user, och även tvinga datorn att boota till safemode/safemode with cmd (cmd öppnar dock ej*EDIT jo det gör den visst, nu kan jag öppna program och så) där åvanstående problem kvarstår, dock så öppnas task manager efter ca 10min i safemod, extremt volatilt när man navigerar, prövat starta om explorer men den lyckas ej starta igen när man stängt ner den. Några tips? Har kopplat ur D disken.

Av kassgrafik

S.T.A.L.K.E.R 2
Metro: Exodus
Metroid Prime 4
Cyberpunk 2077
Sui Generis (någong gång??)

Av kassgrafik

@LaoLao:
Har du inte jobbat som hårddisk?

Av kassgrafik

Här är mitt bidrag! En dator som det märks att den är grym!

http://i.imgur.com/0CnHEUU.png

Av kassgrafik
Skrivet av Streamdog:

Går det att stänga av SMT respektive cores så att ni kan testa exempelvis en "virtuell" 4c8t, 6c12t etc etc för att kunna jämföra mot exempelvis i5 med 4c4t eller i7 med 4c8t?

För även om Ryzen R5 skulle prestera annorlund mot Ryzen R7 när de väl släpps så skulle det vara en väldigt intressant läsning som kan ge en indikation på hur en 4 kärnig Ryzen presterar

Säger det här dig något? Det verkar gå att stränga av 2 kärnor åt gången, och smt bör kunna stängas av likt intel i bios, så man kan simulera 2/2 2/4 4/4 4/8 6/6 6/12 i valfri frekvens så tex r5 1400x 4/8 3.5-3.9ghz vs 7700k lr i5 7500 som den tävlar mot i pris skulle vara intressant att se.

Av kassgrafik
Skrivet av fantomsmurfen:

Låt mig gissa. Bra eller helt ok prestanda i mångtrådade applikationer. Dålig men godkänd prestanda i enkel- eller fåtrådade applikationer.

Jag gissar att den kommer vara bra eller dålig

Av kassgrafik
Skrivet av ajp_anton:

Detta är inte interpolering. Detta är att spelets innehåll fortfarande körs i 45 fps, men kameravinkeln går i 90 fps så att den reagerar snabbare och mer flytande på att du vänder på huvudet.

Typ som tecknad film, där animeringarna ofta går i 12 fps, men kameran rör sig i 24. Tittar du noga på en scen där inte mycket händer, så rör sig karaktärerna bara varannan frame, trots att hela scenen rör sig i sidled.

Skickades från m.sweclockers.com

Tror inte detta handlar om det, ty den där effekten är redan hos nuvarande VR headsets, antagligen asynchronous timewarp, och detta är en presentation om en teknik som inte finns än lr tills nu. "Funktionen jämför de två föregående bilderna och genererar en ny bild" låter som interpolation, man interpolerar en frame genom att jämföra en annan, och har ej med vinkeln, lr rotation att göra, utan huvudets position som rör sig. Tar du åt dig av att det är interpolation på G? Vad ska man annars göra om man vill få frames i 90fps med bara 45fps

Av kassgrafik
Skrivet av Tumnus:

Tagit dig en titt på ett slumpmässigt CS Go lan? De sitter nästan uteslutande på XL2430T vilket är en 144Hz skärm som körs i 1080p med TN paneler. Detta på grund av att 144Hz IPS paneler fortfarande inte är lika snabba som 144Hz TN paneler.

Skillnaden mellan TN och IPS är ändå bara en hallusination

Skickades från m.sweclockers.com

Av kassgrafik

Hur mkt kan man klocka i genomsnitt en 980? 200-350mhz från 1ghz referens upp till 1,3ghz OC kort typ? , det är runt 20-30% beroende på. 1080 standarklock ligger på 1733mhz, och den överklockningen vi sett är 2100mhz, 2100/1733 = 1,21 = 21%överklock så den verkar ju inte klocka bättre, 800mhz skillnad men vi snackar procentuellt här, standardklocken är ju högre redan.

Av kassgrafik
Skrivet av pi:

Orkar inte hålla koll på alla grafikkort, säg bara vilka kort som är nästa 280x eller 970. Är endast intresserad av prisvärda mellanklass kort med hyfsad ooomph. Nå. Vilka är det?

Skickades från m.sweclockers.com

nästa 280x är 380x, nästa nästa är 480x eller nvidia x70

Av kassgrafik

@ChronicPain: alltså om du gillar denna typ av form på mus, fk, sensei osv så ere ju bra, har fk1 ganska små händer o tkr den är väldigt skön, lite högre bak skulle va schysstare kanske. Ända dåliga med den är att knapparna är lite tunga. Det händer ibland att man vill skjuta nån snabbt med awp men man skjuter inte ens för att ens, om en dock snabba tryckning, inte var nog tex

Av kassgrafik
Skrivet av RaBlack:

LOL hahahaha DMC så FxxKing bra.

Ett annat "bra" exempel kommer här... hahahaha
http://i.imgur.com/RZ3AMFS.jpg

Vadå "bra", mitt exempel var bra, på ett spel som är byggt på dx12 från oxide, med kontakt från både amd och nvidia, testat sedan länge, och patchat, och släpptes nyss. Du länker till ett test på ett spel som gjordes för 10 år sen, som blivit portat till pc och körs under UWP, som är så jävla klart feloptimerat av utvecklarna att ett 370 presterar 13% sämre än ett fury. på 1080 presterar TI och fury lika, på 4k, som fury är generellt bättre på, halvereras prestandan. självklart är det nåt fel

Av kassgrafik
Av kassgrafik

Vad fan är vega? 500 serien?

Av kassgrafik
Skrivet av Yoshman:

http://www.pcper.com/files/imagecache/article_max_width/review/2016-01-29/RoTR_2560x1440_PLOT_0.png
Är en del spikar på Fury-korten som inte finns för 390, så något lurigt är det med 4 GB VRAM för AMD men varken 970 eller 980 uppvisar dessa.

Lustigt nog blir spikarna för Nano lite mindre uttalade i 4k, inte heller här visar 970 spikar (även om absolut FPS är på nivå ospelbart här, dock inte p.g.a mängd VRAM)
http://www.pcper.com/files/imagecache/article_max_width/review/2016-01-29/RoTR_3840x2160_PLOT_0.png

Om man ser på den nya grafen så är Frametime axeln omskalad till 100ms vilket gör att de ser mindre ut. Just to point it out!