Inlägg

Inlägg som almness har skrivit i forumet
Av almness

Marknadsreferens @Xcm

Användare: @Xcm
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Hämtning & betalning med swish
Produkt: Evga Geforce GTX 980 4GB SC

Positivt:

  • Trevligt bemötande

  • Snabbt genomförd affär

  • Krångelfri

Negativt:

  • Inget

Slutbetyg: 5/5

Av almness
Skrivet av improwise:

Kan tillägga att jag får nästan samma problem även när jag kör "Practice with bots" vilket som jag förstått det körs helt lokalt. Att det är svårare att avgöra problemens omfattning online är väl rätt givet då du inte vet hur bra motståndarna är, men saker som att buy-menyn och granatkastning också laggar rejält ibland är knappast en fråga om skills.

Skickades från m.sweclockers.com

Istället för att fortsätta spekulera och lägga ner all denna tid i tråden borde någon datorkunnig cs-veteran åka hem till dig och testa att spela på din dator samt kolla igenom alla inställningar, bor du i närheten av Stockholm kan jag komma förbi och ta en titt.

Av almness
Skrivet av Xcm:

1800 köper direkt

Xcm vinner, skickar kontaktuppgifter i pm.

Av almness
Skrivet av Veizelman:
Skrivet av Xcm:

Budar 1500 och hämtar.

Skrivet av Järfällaboende:

1600kr hämtar

Järfällaboende leder på 1600 kr, budgivningen avslutas om cirka 2 timmar.

Av almness
Skrivet av Xcm:

Budar 1500 och hämtar.

Noterat

Av almness

EVGA Geforce GTX 980 4GB SC

Säljer ett EVGA Geforce GTX 980 4GB SC komplett med låda, tillbehör och kvitto.

Pris
Bud eller 1800 om du vill köpa det direkt.

Budgivningen avslutas imorgon lördag 17:00, kortet hämtas i Abrahamsberg.

Läs hela annonsen här

Av almness

Vilken av i7:an eller i9:an tror ni kommer prestera bäst i spel?

Av almness
Skrivet av Fenix:

En liten förklaring av OCS

Är inte svårt att föreställa sig hur komplext det måste vara att koda och implementera det där, hoppas dem får till det! Har du någon liknande eli5 för Network bind culling månntro?

Av almness
Skrivet av improwise:

Hahaha, en kille springer runt ett hörn och med sin AK47:a vid höften dödar mig med ett perfekt headshot på minst 40 meters avstånd där jag sitter på huk bakom skydd innan jag ens hinner avlossa ett enda skott. Där och då kände jag mig rätt klar med detta om jag inte själv också ska börja fuska. Att folk kan vara jävligt bra på detta spel kan jag köpa, men det finns en gräns där det mest bli löjligt, det ska väl ändå ha någon slags verklighetskänsla

Finns det något sätt att spela detta spel hyfsat fri från ryssar/fusk? Kan tom tänka mig betala för det om det innebär att man kan spela mot folk med samma förutsättningar och slippa sånt här. Känns ovärt lägga tid på detta när man har begränsad fritid. Eller är det lika illa i alla spel nu för tiden?

Även om det mycket väl skulle kunna varit en fuskare i detta fall så kommer du med din begränsade erfarenhet av spelet uppleva att det kryllar av fuskare fastän majoriteten av de du misstänker helt enkelt är mycket bättre än dig vilket beror på det höga så kallade skilltaket.

Sedan är CS:GO tyvärr ett av dem absolut sämsta spelen för nybörjare att komma in i, man måste spela extremt många timmar för att utvecklas.

Av almness
Skrivet av HaXdAbAx:

Tydligen nu så anser de inte att det är deras fel att moderkortet gick sönder även om de misstänkte att mitt kylsystem var trasigt och råkade dra igång det i min dator utan vill att jag ska stå för kostnader.

Är det verkligen rimligt? Borde jag inte vara garanterad att få tillbaka min dator i minst lika bra skick som när jag lämnar in den på lagning?

För mig känns det väldigt märkligt att lämna in datorn och få den mer förstörd, det känns högst orimligt.

De erbjöd ingen kompensation alls eller?

Av almness
Skrivet av UnkeN:

Precis! Jag har laborerat lite med kylningen för att bli nöjd, det är ju som sagt lite speciellt. Men jag är väldigt nöjd med chassit nu. Har haft det sen SG09 kom ut. Är så grymt smidigt med ett litet chassi fast stora komponenter.

Skickades från m.sweclockers.com

Jo precis, var själv inte helt nöjd med deras rekommenderade fläktkonfiguration utan körde efter eget huvud.
I övrigt är det verkligen ett kanonchassi!

Av almness
Skrivet av blue eyed devil:

Är väl ingen större skillnad mellan dom, men vad hade ni valt? Finns många som säger att det inte finns någon anledning att köpa något annat då Corsair RM650X är billigare och bättre, men vad säger ni?

Verkar vara många som har problem med en tickande fläkt på Seasonic FOCUS? Det är ju värdelöst i så fall..

Vad ska du ha för komponenter i övrigt?

Av almness
Skrivet av UnkeN:

Liten mATX burk är ju Silverstone SG10.
https://www.webhallen.com/se/product/183320-Silverstone-Sugo-...

I den får du plats med allt möjligt. Jag har en Noctua NH-D14 i min och ett Sapphire R9-Fury Nitro kort som precis får plats på längden. En SSD och en HDD.
Lite speciellt chassi att kyla men litet är det!

Har också detta chassi och är supernöjd, dock kan det bli en del merkostnad att köpa in extra fläktar, själv köpte jag till 4 st noctua t.ex.

Av almness
Skrivet av Flowjah:

Mellan Corsair RM650X och EVGA Supernova 650W G2 då?

Båda är väldigt bra nätaggregat, mitt rm650x fungerar kanon och är helt ljudlöst. Övriga komponenter: 6700K (OC 4.5Ghz), 16gb RAM, 980ti.

Av almness
Skrivet av jurassic park:

nej, corsair är skit.
fläkten är bra (på detta, RM650X) men med sån stor risk för tjut så hade jag definitivt valt seasonics alternativ istället.
ts kan ju testa själv. om ett inte fungerar så skicka tillbaka det och prova ett av dom andra. enkelt

NER MED CORSAIR

Har haft flera av Corsairs nätagg, bl.a rm650x, inget har haft spoltjut.

Av almness
Skrivet av Nivity:

Svårt att säga, det var inget speciellt.
Var förkyld 2-3 veckor innan det blev värre, fick akut ryggskott någon dag innan osv.
Dvs inget direkt utlösande som ljud chock eller liknande.

Tyvärr är det så med tinnitus, finns så mycket skit runt det som ingen har en aning om.

Läskigt! Att det plötsligt skulle bli mycket sämre är verkligen ett skrämmande scenario.
Själv har jag medelsvår tinnitus sedan många år. Min har dock långsamt blivit sämre över lång tid vilket gör att jag aldrig märkt av försämringen.

Av almness
Skrivet av Nivity:

Haft tinnitus sen 2011, var jobbigt i början när jag fick det men blev bättre efter 1 år typ.

Sen fick jag en permanent förvärring 2015 typ, innan kunde jag sitta i normal omgivning och inte höra det. Efter förvärringen är det omöjligt.

Tinnitus kommer i alla olika former av frekvens, typ av ljud osv.

Mitt är väldigt högfrekvent nu och går inte maskera på något sätt, vissa kan dölja sitt med vitt brus ifrån ex en fläkt.
Syrsor är det enda som kan få bort fokus på det helt ibland Så det är rätt skönt.

Annars hör jag det dagligen efter det blev värre, ibland är det riktigt tufft men overall går det rätt bra.
Man har ju inget val liksom, finns inget botemedel eller fix, efter förvärringen var det svårt för mig att komma tillbaka men det gick, även om jag saknar min milda tinnitus jag hade innan ibland.

Kan tilläggas att jag provade precis allt som fanns som kunde hjälpa tinnitus, inget hjälpte ett dugg
Det var en dyr historia totalt sett och besvikelsen efter det var nog värre.
Satt även på forum som tinnitustalk när det blev värre, men det slutade jag med när jag insåg att det värsta man kan göra är att omge sig med folk som lider av samma åkomma, det blir liksom en cirkel där alla mår dåligt.

Vad gjorde att din tinnitus förvärrades 2015?

Av almness
Skrivet av robbankentor:

Per Anders Fogelström serie om Stockholm för lite mer än 100 år sen

Mina drömmars stad 1860-1880
Barn av sin stad 1880-1900
Minns du den stad 1900-1925
I en förvandlad stad 1925-1945
Stad i världen 1945-1968

//Robban

Kan ställa mig bakom denna rekommendation, speciellt de tre första böckerna i sviten är en fantastisk beskrivning av människorna och samhället från förr i Sverige. Är man dessutom någorlunda hemma i Stockholmstrakterna är det banne mig obligatorisk läsning!

Skrivet av seraj5:

Är de andra lika bra som den första? Bara läst Mina drömmars stad, vilket jag gillade.

Skulle säga att både tvåan och trean håller jämna steg med Mina drömmars stad, sedan tappade iallafall jag lite av engagemanget jag haft gentemot karaktärerna då de flesta man följt och känt så starkt för börjat falla bort så att säga.

Av almness
Skrivet av Gorian:

Haha, det är mycket funderande, intern dialog, och moraliska dilemman i den - sånt som en introvert hobby-filosof som jag själv gillar. Det bör också uppmärksammas att boken skrevs innan psykologi (så som vi känner till det idag) etablerades av Freud närmare 70 år senare. Den sistnämnde var även en uttalad entusiast av Dostojevskij. Den är dock inte för den sakens skull händelsefattig; intressanta karaktärer, dialoger och händelser. Målande beskrivningar av dåtidens St. Petersburg därtill, med all dess fattigdom och misär.

Den rekommenderas varmt. 54kr kostar pocketen jag köpte. Normalt sett köper jag inte pockets, men det var en sån jäkla prisskillnad på denna, så det blev till att snåla in

//G

Boken suger verkligen in en, kände mig nästan lika febrigt psykosaktig som Raskolnikov själv när jag läste den, vette katten om TS ska ge sig på att läsa den redan nu när han precis börjat komma in i det.

Samma sak kan jag känna med de som rekommenderar Kafka och Vilhelm Moberg, känns lite väl tungt att rekommendera till TS för tillfället, eller?

Kallocain är f.ö väldigt, väldigt lik Orwells 1984, blir nästan som att läsa om samma bok.

Av almness

Börjar bli orolig över att pengarna kommer ta slut innan projektet är klart... Hoppas verkligen de har tillräckligt med resurser att kunna fortsätta utveckla spelet i flera år till och att dem inte hamnar i en situation där de tvingas släppa det innan de är färdiga!