Inlägg

Inlägg som Sturesson har skrivit i forumet
Av Sturesson

Bygga Li-ion batteri pack.

Hej! Håller just nu på med att bygga en Elektriskt longboard och har precis byggt klart ett 10s5p batteripack men har funderingar över den totala volten. Innan jag byggde ihop batteriet så kollade jag varje cells volt och den kom på 3,49V per cell, så 10 sådana i serie bör ju resultera i 34,9V men jag får 36,2V totalt. Är detta normalt att det kan skilja lite eller har jag nu varit dum och byggt ett obalanserat batteri fast än jag kollade volten för varje cell innan?

Batterierna jag använder är Samsung 25R och har en BMS installerat. Är detta i fel kategori så ber jag om ursäkt, hittade inte något bättre passande.

Av Sturesson

Eller så kan du köpa på Amazon.de, då skickas det från Tyskland och du får det i veckan.

Av Sturesson
Skrivet av Bamsebjörn:

Tips, lyssna inte på alla hobbyamatörer här, utan gå till ett gym och boka en tid med en utbildad PT & kostrådgivare och sätt upp ett schema för dina personliga mål.

Hur vet du vilka som är hobbyamatörer? Tycker ändå det är rätt schysst av dessa "hobbyamatörer" att lägga ner tid för att försöka hjälpa denna person. Att sedan ALLT dem säger inte stämmer får man ju söka på lite själv, men tycker ändå det är hyfsade råd här. Visst är det bra att söka professionell hjälp men tycker det är synd att man inte ska lyssna på vad dem har att säga då det kan komma något vettigt

Av Sturesson

300kr +frakt för c920

Av Sturesson

Har du kollat i hårddisk vaggorna?

Av Sturesson
Skrivet av Burn_OG:

1300 kr + frakt för 780 ti!

Skrivet av Skrotnisse92:

1100kr + frakt för 780 med orginalkylare + vattenblock.

Ledande bud!

Av Sturesson
Skrivet av frambogir:

1000 + frakt för 780 med originalkylare

Skrivet av Burn_OG:

1200 kr + frakt för 780 ti!

Noterat, ledande bud.

Av Sturesson

GTX 780, 780Ti samt I5 2500k

Hej! Ska nu sälja två grafikkort, ett EVGA GTX 780 Classified och ett GTX 780 Ti referensmodell från gigabyte. Säljer även en Intel core I5 2500k.

Allt fungerade när jag sist använde delarna, kan även funktionstesta grafikkorten en gång till innan köp men kan ej testa processorn då jag inte har ett 1155 moderkort.

Sakerna kan skickas eller hämtas upp här i Halmstad. Det är Bud som gäller på delarna och säljer när jag känner att priset är rätt.

Notera: GTX 780 Classified sitter just nu i datorn med ett vattenblock på! Originalkylaren FINNS kvar men den som köper grafikkortet kan få vattenblocket också om hen så vill.

Läs hela annonsen här

Av Sturesson

Är intresserad men undrar vad du är ute att få för den. Vet att 6500kr är ett köp nu pris men är det runt den summan du vill ha för skärmen?

Av Sturesson
Skrivet av UMJ:

Köp bara över internet och gillar du inte skärmen skickar du tillbaka den på öppet köp och ta en annan, du kan ju testa skärmen upp till 14 dagar innan du skickar tillbaka den på öppet köp och redan på 7 dagar lär du ha hunnit testa skärmen fullt ut.

Juste! Hade jag inte end tänk på. Tack flr tipset!

Av Sturesson

@Mocka @tippen tack för tipsen! Lägger man så mycket på en skärm så vill man ju att det ska bli bra! Kanske får bli att köpa en begagnad och sedan sälja den om man inte är nöjd! Man förlorar inte lika mycket pengar på det sättet

Av Sturesson
Skrivet av tippen:

Jag ställde frågan i dagens fynd - diskussionstråden.
Inte allt för detaljerade svar, men det är alltid något.

Jag köpte till slut en billig 27" med VA panel istället för att fundera

@Sturesson: Du har länkat fel skärm på Z35P. Länken går till en X34P.

Tack! ska ändra nu direkt

Vilken hade du valt om du fick välja mellan dem?

Av Sturesson
Skrivet av UMJ:

Beror helt på vad för krav man har och vad man ska göra, men jag håller då ISP högt ännu högre in panelen också har HDR för färgåtervinning etc.

Sedan är ju ISP nice så man kan flytta runt skärmen sitta lite på olika sätt vid och framför skärmen och ändå se skärmen i klart, VA/TN har problem att sitter man brevid skärmen så ser man inte skärmen så skarpt kan även ibland vara omöjligt och se överhuvudtaget.

https://www.youtube.com/watch?v=zNc2fKuVnGU

Jag har hört att VA har mycket bättre svärta än IPS och att VA är nära IPS färger, men har aldrig jämfört dem två skärmarna sida vid sida eller glott på en IPS länge nog för att veta. Något du vet?

Av Sturesson

Acer Predator Z35P vs Acer 34" Predator X34A

Hej SweClockers! Är ute efter att köpa en ny skärm och hade velat testa att köpa en widescreen då min kompis hade en och jag diggade det enormt! Jag väljer just nu mellan de två skärmarna i rubriken.

Acer Predator Z35P

Pris: 7999kr

Acer 34" Predator X34A

Pris: 8999kr

Vilken tror ni är är bättre? IPS vs VA i spel? Spelar det stor roll mellan 100Hz och 120Hz? Har ni några andra tips på widescreen skärmar (med G-sync)? Ska man köpa en begagnad istället för att spara in lite deg?

Vill gärna höra olika synpunkter!

Av Sturesson

Antar att det är grafikkortet du menar, men ja det är lugnt, tror dem ska klara upp till iaf 80 grader, dock kanske inte det man vill ha dem i hela tiden

Av Sturesson

@alien29swe: Aa, tänkte bara ifall föregående inte vill ha det så ställer jag mig i kö

Av Sturesson

Ställer mig i kö! Hade gärnat tagit det till att bygga brorsans speldator ifall man skulle kunna få det fungera ;D

Av Sturesson
Skrivet av crackerhead:

@Sturesson:
Hur mycket låter printern?
En grej jag funderat över, är det inte sjukt onyttigt att andas in all dess bränt plast?

Den låter ju lite grann, men har den inte i samma rum som jag är i. Jag printar i PLA som är mestadels gjort av naturliga saker från växter och sånt (kan ha fel!), men tror inte det är det nyttigaste i världen att andas in nej.

Av Sturesson

Raspberry Pi 3 Arcade maskin

Hej! Tänkte bygga en arcade maskin med en Raspberry Pi 3! Just nu är allt bara under planerar stadie och började undra om dessa joysticks med medföljande kort går att koppla till Pi:n?

https://www.amazon.de/Joysticks-Quimat-Zero-Delay-Arcade-Kamp...

Har ni några tips på andra Joysticks som man skulle kunna använda? Har ni byggt egen innan? Är helt ny på området och kan inte mycket om att koppla Joysticks och Raspberry men tror man lär sig snabbt om man verkligen vill.

Tackar för svar i förväg!

Av Sturesson

Har också en Creality CR-10 som jag köpte från Gearbest, är otroligt nöjd med den för dem pengarna! (betalade nog 3500kr när jag köpte min). Printar fint i mitt tycke och verkar vara gedigen elektronik i den! Rekommenderar starkt