Inlägg

Inlägg som stefanpson har skrivit i forumet
Av stefanpson

MSI GeForce 970 GTX värde?

Hej

Har införskaffat en komplett dator där det satt ett MSI 970 GTX i. Då jag inte spelar känns det mer rimligt att sälja kortet men då det inte finns kartong samt garanti undrar jag således värdet?

2.000kr bör ju vara en riktlinje men är det eventuellt i minsta laget?

Tack på förhand.

https://i.ytimg.com/vi/wOhgtbI-OzA/maxresdefault.jpg

Av stefanpson
Skrivet av wuaaa:

Koden fungerar endast om du är inloggad i deras shop. Fungerade på startpaketet för mig med 35% rabatt.

http://s11.postimg.org/utxt2y4kj/Hue.png

Tycks vara någon bugg på sidan då första gången inte accepteras och andra gången man skriver in koden anser den att man redan använt koden. Mycket illa...

Kanske så att det endast gäller befintliga kunder och inte de som skapar konton nu samt hur kommer det sig att du fått 35% rabatt?

Av stefanpson
Skrivet av =)(=:

Guild Wars 2 för 273kr (39.99$): http://www.mmo1st.com/index.php?main_page=product_info&produc... Mycket billigare än vad det kostar i Sverige (450kr).

Jag fick min nyckel igår efter 20 minuter, trodde först att jag blev lurad och att nyckeln var använd av någon annan men idag insåg jag att allting funkar. Har skrivit om detta i en annan tråd.

Varning: Man måste använda Paypal IPN som betalningsalternativ och sedan välja "I don't have an account" och skriva in kreditkorts info manuellt, funkar av någon anledning inte att logga in på ett paypal konto och betala. Jag rekommenderar att använda virtuell VISA/Mastercard om man har Swedbank.

Tack för tipset! Kan nämna att man kan skriva in mmo1st som kupong och få ytterligare 5%

Av stefanpson

Vore toppen om någon hade ett pass de ville sända över till mig då jag är osäker på hur min dator hanterar spelet innan man rusar ut och köper, om man nu ens lyckas hitta ett exemplar i stan

Tack på förhand

Av stefanpson

Pysslat med datorer i snart 20 år och endast en mus har gått sönder under alla år och den var den först och sista razer mus jag kommer skaffa.

Klapp i sladden på en mus för 700! Otroligt dålig bygg-kvalite.

Av stefanpson

Japp båda är 775. Tänkte mer om Q9550 behövde en biffigare kylare. Då kör jag på det, tack för snabbt svar.

Av stefanpson

CPU-Kylare till Q6600 och Q9550

Snäll som jag var skickade jag med den nya CPU-kylaren som följde med min Q9550 när jag sålde min Q6600. Nu tänkte jag felsöka datorn lite och börja med CPU-kylning så tänkte montera en originalfläkt. Är det helt ok att köra med Q6600 kylaren på en Q9550?

Q6600-kylare:

http://img.tomshardware.com/us/2008/03/03/cpu_cooler_charts_2008...

Lyckas inte hitta någon bild på stock-kylaren som följer med Q9550 men den var något större vill jag minnas.

Tack på förhand

Bah ska ligga under Kylning av CPU

Av stefanpson

Jo det var ju just det. Vad göra om den nu inte är minnesfel. Det var ju trotts allt därför jag/vi fortsatte diskussionen i denna tråden då jag antar att vi spekulerade i om det var våra nätaggregat som var spöket. Kan ju tillägga att det inte är Windows heller då jag får dessa hängningar även när jag kör Hackintosh.

Av stefanpson

Jag körde också igenom 2 pass utan ett enda error. Saken är den att det händer så otroligt random. Ibland sker det inte på ett par dagar, sedan kommer det tillfällen när det blir 4-5ggr samma dag. Och som sagt till största del när datorn idlar. Sist som det hände nu idag så öppnade jag upp lådan för att kontrollera värmen. Har misstänkt att grafikkortet kan vara boven (passivt 9500GT) men det var svalt. Vidare kände jag på de olika kylflänsarna på moderkortet och de var bara lite varma inte brännheta på något vis. Mycket frustrerande är det iallafall att inte få bukt med problemet.

Av stefanpson

Jag fortsätter här då dessa hängningar är precis vad jag också upplever. Jag sitter på ett Corsair TX650 o i burken finns följande: Q9550, 4st HDD, 5st Fläktar, Geforce 9500GT. Sedan har jag ett USB Midi-keyboard samt ett Firewire ljudkort som båda drivs med ström ifrån datorn. Vet inte om det är för mycket med prylar för ett 650w agg?

Nåja, jag har iaf precis samma typ av frysningar som tidigare användare. Jag behöver inte göra något speciellt. Oftast är det bara surf eller vanligt idlande som gör att det blir en frysning.

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Scalare
Brukar inte engagera mig i dessa rabatt kanpanjer. Men nu när det har byggds upp lite mystik och spänning runt det väntar man gärna och ser vad det är.

Väl vald reklamkampanj komplett!

Håller med. Det här är en riktigt lyckad kampanj!

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jonte[YoT]
Ett rejält nerköp oavsett vad du väljer, spara ihop till NEC-skärmen som diskuteras i tråden.

Tack för det. Då blir det att hålla på det man har

God Jul!

Av stefanpson

Jag postar ett inlägg som är lite i utkanten. Söker en skärm som inte skall användas till spel, snarare kolla foton och skapa musik. Är prisskillnaden mellan dessa befogad för sådana ändamål?

Benq G2412HD

Eizo S2402WSE

Ska kanske tillägga att jag idag sitter med en HP F2105 som jag varit mycket nöjd med. Har en panel som kallas S-PVA, vet inte om det är bättre eller sämre än TN?

HP F2105

Av stefanpson

Då skulle företag kunna använda detta som ett försäljningstricks. Först säljer man till hutlöst underpris. Sedan kräver man pengar i efterhand och hävdar att det är tryckfel. Kan ju inte vara rätt.

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av moo
På vilket sätt vore det inte en fördel att kunna köra flera olika operativsystem menar du?

På vilket sätt är man inte en idiot om man säger att MS levererar ostabila skit system, men ändå envisas med att trycka in det i en dator vars OS är överlägset?

OT: Inte visste jag att Hollywood självmant valde Mac i alla filmer de pumpar ur sig. Jag trodde det var en apple strategi att överösa PR avdelningen med pengar. Eller kör de dubbelmoral även i detta fall?

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JiVeeMaN
Den största nackdelen jag ser med Vista 64 bit är att alla drivrutiner måste vara certifierade.... Det förhindrar tex. installation av IPX, och har gett mig många problem med bluetooth drivrutiner.

Med andra ord, Vista64 är långt ifrån felfritt...

Att påtvinga certifiering är bland det mest logiska MS kan göra om de vill fortsätta vara ledande inom operativsystem. Det är alla halvtaskiga drivrutiner från tusen olika tillverkare som gör så MS får ryktet om att vara bedrövliga på att skapa ett stabilt operativ.

Själv har jag också provat 32bit versionen. Men det var 64 som fick mig att le med breda mungipor. Det låter kanske som hädelse för Mac användare, men 64bits Vista är inte helt främmande från OSX Leopard. Nu behöver MS skriva om vissa funktioner från grunden som tex enkel .exe-fil för program installationer.

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tva
Eftersom det är omöjligt att bygga något som tål allt, och ändå går bära, så får man bygga för normala situationer och normala personer…

Dålig kommentar på mitt utlägg. Som jag skrev tidigare Creatives Zen går alldeles utmärkt att bära. Så tillvida att du är för märkvärdig för att ha något som inte är trendigt.

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Thomas
Men men, orkar inte argumentera mera, speciellt inte mot någon (som jag inte citerar i detta inlägg) som klagar på att Apples hårddiskar inte tål magneter. Frågan är ju vilket märke på MP3-spelare som använder hårddiskar som inte tar skada av det.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Thomas
Eh, det är ju just byggkvaliteten som är grymt bra på deras prylar, iaf de jag testat.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Thomas
Det enda jag har sagt är att den enda saken jag någonsin köpt från apple funkar bra. Jag har ABSOLUT inte sagt att alla deras saker är perfekta.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Thomas
Men, det är strunt samma. Jag har läst många som skrivit att de har bättre byggkvalitet, och att de har märkt det direkt, alltså inom nån minut från att de känt på datorn.

Det är ju detta som är så ironiskt. Att argumentera emot Apple är oftast att man är för lite insatt, men att o andra sidan förespråka vad man läst när det är positiva superlativ är helt ok. Sen säger du de (plural) men ändrar till den (singular) vilket visar att du fallit för grupptryck när du läst vad andra tycker och helt plötsligt har du också varit involverad i testet.

Sen tycks du ha lite svårt att inse min satir om att det inte var just vilken magnet som helst. Vi snackar alltså om en kylskåps magnet, hur starka kan dessa vara? Framkalla kronisk huvudvärk om man håller den emot pannan 5 minuter?

För övrigt har man ju rätt till att kräva kvalite när man betalar extra för Apple då du själv säger att byggkvaliten känns direkt. När det gäller iPod vs Creative Zen (alltså annat märke på Mp3-spelare) så kan jag säga att iPod kostade 50% mer för samma mängd utrymme. Och ändå lyckades Zen utan vidare bekymmer att fortsätta tugga på med samma kylskåps magnet på höljet.

Och varför ska man inte få önska hållbarhet i något som är tänkt att ha med sig i ur och skur i byxan eller handväskan.

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Thomas
Eh, det är ju just byggkvaliteten som är grymt bra på deras prylar, iaf de jag testat.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Thomas
Sen Oktober 2006.

HAHA! Du är ju helt vilse i pannkakan. Det var inte mer än 2 generationer sedan som deras iPods hårddisk gick sönder så fort man satte en kylskåpsmagnet på undersidan. Kallas det kvalite i din värld?

Huruvida senare generationer iPod/iPhone klarar testet med kylskåpsmagnet låter jag vara osagt. Men skulle vara väldigt roligt att testa.

Det är det ytliga som förblindar människan.

Av stefanpson

Apple bygger något snyggt sedan låter de sina lärjungar köra PR och utropa mantrat om att allt apple gör är bättre. Undrar om det finns någon annan användar grupp som är så bra på att anpassa sig efter vad företaget tycker är viktigt.

Alla funktioner som jag inte kan använda mig av måste vara onödiga annars skulle väl apple byggt in dessa?

Apple vet redan hur jag vill ha mitt arbetsflöde, varför ha möjlighet till att göra något på flera sätt, det som funkar för apple funkar väl för mig?

Jag väljer helst mindre funktioner för bättre stabilitet?

Jag vill inte spendera tid med att tänka, apple tänker ju åt mig?