Inlägg

Inlägg som stockclocksFTW har skrivit i forumet
Av stockclocksFTW
Skrivet av MinscS2:

Jaheira passade in helt okej som en inkörsport till Harpers och hon kändes väl etablerad i storyn.
Minsc va mer eller mindre fanservice. Kul för oss som gillar honom men inget som egentligen behövdes.

Viconia och Sarevok slaktade Larian däremot totalt. Deras karaktärer kändes väldigt missförstådda och intvingade i storyn. Hade föredragit att dessa förblev legender som inte var en del av spelet. För oss som lyckades alignment-ändra dessa två från onda till "goda" i BG2 var deras beteende i BG3 mest sorgligt.

Dold text

Håller helt med angående V och S. Jag minns dem som ganska komplexa figurer i de gamla spelen. De förtjänar bättre än att reduceras till generiska datorspelsbossar.

Av stockclocksFTW

Blev färdig med min första genomspelning idag, som landade på knappt 200 timmar. Tog sin lilla tid, eftersom jag har för vana att genomsöka allt jag ser och plocka upp allt som är användbart och någorlunda värdefullt. Mot slutet hade jag så mycket förnödenheter att jag kunde öppna en ICA Maxi-butik och mer guld än i Von Ankas pengabinge (nåja). Använde alkemin blott en gång under alla dessa timmar, för att sno ihop en Hag’s Bane-potion (som jag ändå inte använde), trots att jag hade påsar med hundratals ingredienser till mitt förfogande. Varför tillverka potions när man ändå kan köpa dem?

BG III är nog det bästa jag spelat under det här årtiondet, men det tappade tyvärr en del mot slutet, tycker jag. Akt 3, som borde varit höjdpunkten, kändes mest som en massa ”busy work”, med ett par inte alltför inspirerande uppdrag (ränna kors och tvärs över staden för att leta likdelar efter en styckmördad clown, exempelvis). Aktens antagonister, Gortash och Orin, som under spelets gång utmålats som skräckinjagande, närmast oövervinnerliga individer, visade sig i själva verket bara vara glorifierade slagpåsar. Den stora slutstriden, som jag genomled tidigare under dagen, var verkligen ingen höjdare heller. Slutet likaså lämnade en del att önska, det verkade väldigt hafsigt och framstressat.

Upplevde inga nämnvärda prestandaproblem förutom en del stutter i tredje akten. Tycker att den understundom retarderade AI:n i spelet störde mer. Hur f-n lyckas man rädda alla de fullkomligt självmordsbenägna gnomerna på det nedre planet i fabriken där Gortashs robotar tillverkas, t ex? Det är ju liksom omöjligt! Fick ut två stycken genom att applicera ”Feign Death” på dem - och det var ren och skär tur.

Men detta smolk till trots är det ändå ett fantastiskt spel, som bara lär bli bättre med tiden. Kommer att spela om det igen om ca ett år eller två, när fler patchar släppts, och hoppas då på en ännu förträffligare upplevelse.

Av stockclocksFTW

Det mesta i det här spelet är toppen, men röstskådespeleriet i synnerhet är enastående, något av det bästa jag hört på länge. Pratar i stort sett med allt och alla. Speak with Animals och Speak with Dead används flitigt.

Av stockclocksFTW
Skrivet av DasIch:

Jodå, det finns en del underliviga val.

Själv utgick jag ifrån att kroppstyp dikterade kön. Min machokrigare blev tydligen en kvinna, och det verkar inte finnas något sätt att ändra det på.

Även jag fann den ”genderfluida” (eller vad man ska kalla det, har dålig koll på modern genusterminologi) karaktärsskaparen ytterst förbryllande, men fick till sist fason på min ”Oath of the Ancients”-paladin. Det märks att man lever i en annan, mera komplicerad, värld än den som rådde när BG1 och 2 var nya...

Av stockclocksFTW
Skrivet av Xyberly:

Hur länge du vill vänta är väl lite upp till dig själv. Finns inte så mycket butiken i sig kan göra här för att snabba på det, hänger mest troligt på leverantören och hur fort de kan få tag på en.

Finns möjligheten, testa att beställa från någon annan butik. Behåll den som kommer först och avboka/gör återköp på den andra.

Tack för din input! Nä, jag har insett att detta ligger utanför butikens kontroll, och bestämmer mig för att vackert vänta ett tag till. Jag har blivit så bortskämd med att få varor levererade inom en eller ett par dagar att jag får spel när något dröjer längre än tänkt.

Skulle förvisso kunna göra som du föreslår och beställa från en annan butik, och behålla den som kommer först, men avstår nog eftersom jag finner förfarandet en smula... jobbigt. Verkar annars rätt vanligt att göra på det viset här på Sweclockers, särskilt när det gäller begärliga datorkomponenter, som de senaste grafikkorten och liknande.

Av stockclocksFTW
Skrivet av kokkojambo:

Verkar som en nisch-vara från en nischad butik, så det kan nog alltid vara osäker leveranstid.

Har du ringt dem och frågat?

Tackar för svaret! Har kollat runt på nätet och inte många hifi-butiker verkar saluföra kabeln eller ha den i lager, så den får nog betraktas som lite nischad, ja.

Inte ringt, men mejlade till dem i slutet av maj och svaret blev då att kabeln "bör kunna" komma till deras lager om 2-3 veckor. Tror jag kontaktar dem på nytt vid månadsskiftet om ingenting hänt innan dess.

Av stockclocksFTW

Restnoterad produkt, hur länge bör man vänta?

Bästa klåkkers,

Hur länge tycker ni det är rimligt att vänta på en vara som restnoterats? Har köpt en balanserad hörlurskabel från vinylkungen Svalanders, med en uppskattad leveranstid på 1-3 veckor, men nu har sju veckor gått sedan beställningen gjordes och jag har ännu inte fått den. Tålamodet börjar tryta en smula, och jag funderar på att annullera ordern och kräva pengarna tillbaka, alternativt be om att få andra varor motsvarande köpesumman. Eller är detta lite förhastat, månne? Bör jag besinna mig och vänta någon månad till?

Av stockclocksFTW
Skrivet av SwedishBass:

Var och testade Sennheiser HD 660 S2 på Hifi-klubben i Malmö Mobilia igår. Blir med stor sannolikhet ett inköp. Var tvungen att sälja mina Hifiman Arya Stealth när inflationen och levnadskostnaderna var som värst, och nu med flytt till ny stad och nytt jobb med såld lägenhet vill jag bjuda mig själv på nåt igen.

Tycker Sennheiser har gjort en klockren uppdatering av originalet, som kändes lite för dämpade i tydligheten för mina öron, och kämpade med tryck i basen. Jag inser att jag föredrar basresponsen i dynamiska lurar, och basen i 660 S2 var precis som jag vill ha den; stram, detaljerad men inte överrumplande på resterande register.

Distade gitarrer och mellanregistret generellt var helt fantastiskt! Sångare kändes oerhört närvarande.

Instämmer helt med din beskrivning av ljudet i S2:orna. De exakt rätt mängd bas, som inte spiller över på de övriga registren, och mellanregistret är förföriskt.

Köpte själv ett par från Inet förförra månaden och även om de är en bit dyrare än tidigare modeller i 600-serien, så är de värda varenda krona, enligt mig. Kör mina balanserat, via den medföljande Pentaconn-kabeln.

Äger sedan tidigare en uppsättning hyfsade lurar, Shure 1540, HD700, HD800 och Beyerdynamic T1 2nd gen, men S2:orna har seglat upp som min absoluta favoriter. De är mest allround av allihop, låter bra med de flesta musikgenrer.

Av stockclocksFTW

Annonsen är avslutad

Av stockclocksFTW

Sålt!

Av stockclocksFTW
Skrivet av QuinnoX:

3800
Om den finns den kvar kan hämtas idag.

Du har på PM!

Av stockclocksFTW
Skrivet av OozySHADOW:

3500 hämtas

Du har PM!

Av stockclocksFTW

GeForce RTX 2080 Ti GamingPro OC

Säljer min gamla trotjänare pga uppgradering. Inköpt på Inet 180927 (kvitto finns som pdf) och fungerar perfekt. Prestanda som ett RTX 3070, men med 3Gb mer grafikminne och något högre effektförbrukning.

Har enbart använts till då och då-spelande i upplösningen 2560x1080@60, så kortet har aldrig pressats till det yttersta utan gått tyst och svalt under tiden i min ägo.

Fullständiga specs i länken nedan:

https://www.palit.com/palit/vgapro.php?id=3006&lang=en&pn=NE6...

Detta är min första annons på Swec och har inga köp/säljreferenser på forumet. Enbart avhämtning gäller, således. Dessutom är jag för lat för att packa och skicka.

Läs hela annonsen här

Av stockclocksFTW
Skrivet av Dinkefing:

Ingen bra mat.

Haha! Inget för en läckergom, kanske, men jag klarar mig bra på den!

Av stockclocksFTW
Skrivet av anon315148:

Vad för mat gör du då i mikron? Färdigmat?

Tycker typ allt smakar sämre i mikron. Däremot funderar jag på en airfryer igen då allt blev supergott i den. Bor ensam så värdelöst att starta ugnen för ett mål mat.

Du skrev även i den andra tråden att mikron och vattenkokaren är igång 5-10 minuter per dag. Betyder det att du äter torrvaror resten av dagen?

Edit: Kanske skulle posta detta i andra el-tråden...

Japp, det blir en hel del färdigmat. Brukar käka ärtsoppa på tub åtminstone två gånger i veckan. Senaste fyra dagarna har jag käkat skivad falukorv och Eldorados klyftpotatis. Funkar fint i mikron, liksom skivad blodkorv. Yummm... Ibland blir det enportionsrätter från Dafgårds eller Findus, men de har blivit ganska dyra, så det händer alltmer sällan.

Resten av dagen käkar jag torrvaror, alldeles riktigt, t ex knäckebröd med smör och ost, och fullkornsmackor med jordnötssmör. Äter en del frukt vid sidan om också, som äpplen, bananer och apelsiner.

Överlag käkar jag ganska billigt, men inte jättebilligt. I runda slängar landar mina matkostnader på ca 1500-1700 kr/mån (i den summan ingår även rengörings- och hygienartiklar).

Av stockclocksFTW
Skrivet av Skrotnisse92:

Hamnade på 84kwh i augusti, etta. Skatt + nätavgift var 137kr, elhandeln har inte skickat fakturan än.

Överväger att tömma frys och kyl, och käka torrvaror resten av året. Måttligt roligt att betala 150-200kr/månaden bara för att ha en kyl. Blir fasiken en kylväska för osten på balkongen istället.

När jag bodde i en trea med balkong brukade jag stänga av kylen på höst- och vintermånaderna, och förvara mat och dryck på balkongen. Vad gör man inte för att slippa göda elbolagen med pengar?

Av stockclocksFTW
Skrivet av Dinkefing:

Hur kan du förbruka så lite. Låter onormalt lite. 100 kWh hade varit mer normalt.

Skrivet av Nivity:

73kwh?
En kyl/frys drar bara det en hel del
Lägg sen på spis, ugn osv
Och såklart allt annat man gör i hemmet med elektronik osv.

Det låter EXTREMT onormalt lite

Jag har gett en ganska lång, ingående förklaring till min låga förbrukning i en annan el-tråd här på Swec, så jag hänvisar till den. Kort sammanfattat, dock: äger ingen frys (bara en kyl inställd på energisparläge), använder aldrig ugn/spis utan lagar mat i mikron, använder i huvudsak en gammal Mac Mini, spelar sällan/lite på PC:n, har sällan mer än en lampa igång, bryter strömmen till all elektronik innan jag går och lägger mig på kvällen (ganska tidigt) osv.

Själv tycker jag 70+ kWh/mån är ganska mycket för att vara mig. Min högsta uppmätta förbrukning i den här lägenheten, som jag bott i sedan 2010, är 88 kWh och min lägsta är 44 kWh. Ärligt talat har jag nog aldrig passerat 100 kWh under de dryga 22 år som jag haft eget boende.

Inga konstigheter, således. Sluta laga så mycket mat, och sitt inte och häcka framför datorn och teven 24/7, så ska ni se att er elförbrukning går ner. Hehe...

Av stockclocksFTW

Bor i en etta på 30 kvm med rörligt elavtal. Förbrukning för augusti månad: 73 kWh. Kostnad: 524 kr. Rätt sjuk summa för den lilla mängden el, faktiskt.

Månaden dessförinnan förbrukade jag 77 kWh och fick pröjsa 355 kr, så nog rör det sig uppåt alltid. Ska bli spännande att se vad höstens och vinterns elräkningar kommer att landa på...

Av stockclocksFTW
Skrivet av Sidde:

Tror inte man ska tro på tabloiden Daily Mail oavsett nyheter då det är en tidning som gör vad som helst för uppmärksamhet.
Så man får väl hoppas det är en skribent likt övriga på Daily Mail detta.

Alldeles sant, det gör jag inte heller. Lika lite som jag tror på allt vad som skrivs i svensk kvällspress. Men jag får inte direkt några bra vibbar av det som avslöjats av showen hittills, så jag skulle inte bli ett dugg förvånad om DM-recensionen ligger nära sanningen.

Av stockclocksFTW