Inlägg

Inlägg som Överkill har skrivit i forumet
Av Överkill
Skrivet av anon8870:

@Överkill: kika på blocket annonsen här nu! Bra sak till bra pris!

https://www.blocket.se/vi/83592865.html

Du kommer ha bra läge skaffa "bättre" lurar med den där. Köpte min för 2.9k. Den mår väl med separat DAC om det önskas, annars direkt med 2xRCA till 3.5mm från datorn.

Från @Mumu55 post helt enkelt.

Tack för tipset!

Han inte snipa ett pat Massdrop x Sennheiser HD6XX innan de tog slut, vilket är ett par HD650 (som jag förstått) för 199$. Skall hålla koll på om det kommer in en till batch så skall jag köpa ett par hade jag tänkt.

Tipset ovan är en amp för 1800kr. Hade gärna håll mig till max 1500-2000kr för en amp+dac som ej behöver mjukvara på min PC för att köras. Jag har inget problem om den kräver extra ström från vägguttaget, dvs den behöver ej vara "portabel".
Vad har jag för alternativ som skall driva ett par HD6XX/HD650?

Av Överkill
Skrivet av lolrazz:

Modmic har jag använt i flera år och avskyr. Aldrig mer.

Då utesluter jag bordsmic, tack!

Varför avskyr du modmic? Är det på grund av extra sladden? I så fall finns Modmic Wireless nu. Kanske värt att kolla på?

Av Överkill
Skrivet av anon8870:

Se bara till att USB-kabeln är USB 2 godkänd så ska det inte spela någon större roll. Brukar följa med en USB kabel med de flesta daccarna, fast säkert inte med alla.

Tack för tipset! Är det något annat jag måste tänka på när jag börjar? Kan det komma störningar via USB kabeln? Finns det dac+amp som är känsligare än andra för sånt? Är det bara Impedansen jag bör kolla efter, så att dac/amp kan hantera högra Impendans än vad Hörlurarna har? Om en dac/amp klarar av 300 Ohm, kan jag köra ett par 300 Ohm lurar på det? Eller ska man ta i överkant?

Som sagt, jag är supergrön och behöver lite guidning

Tack på förhand!

Av Överkill
Skrivet av sphinx:

Jag har funderat på samma så jag slipper han en extra kabel till min gamla modmic. Magneten är inga problem.

Ja den verkar vara riktigt trevlig den micen trots att den är trådlös. Var inne på att köpa ett gamingheadset men tänkte att äsch, jag köper bra ljud. Jag lyssnar mycket på musik och har alltid kört billigare sennheiser lurar rakt in i moderkotet på datorn. Dags att skämma bort öronen lite tänkte jag.

Jag har noll koll på ljud, så har en del att läsa på. Spelar det någon roll vilken USB-sladd man har från dac+amp till datorn? Bara något sådant har jag ingen aning om.

Av Överkill
Skrivet av Mansion:

Jag har ett par ATH-AD1000X och kör med en AntLion ModMic V4 Uni-directional fäst på dessa. Upplever inga problem överhuvudtaget. Det är samma magnet på AntLion ModMic Wireless så tror inte det är några problem.

Mvh. Mansion

Trevligt att höra!

Av Överkill

Hej alla Hörlursorakel!
Jag har funderat lite senaste dagarna på att gå steget till amp/dac och köpa ett par finare hörlurar.
Nu kanske ni anser det vara ett helgerån att sätta en modmic wireless på ett par fina lurar, men det är något jag överväger.

Tanken slog mig att magneten som mikrofonen använder sig kanske stör elementet(?) på något vis?
Ni har nog mer koll än mig. Skulle vara snopet att lägga flera laxar och sen inte få ut det ljud man borde.

https://www.inet.se/produkt/6600825/antlion-modmic-wireless?g...

Av Överkill

Lite sprak i ljudet - Hög DCP latency?

Hej!

Byggde ihop en burk och har använt den i några dagar nu. Jag har märkt av ett litet "pop" eller "sprak" i hörlurarna. Det förekommer sporadiskt. Ofta när något program stängs ned, eller startas. Gärna i slutet av windows egna ljudeffekter.
Efter en snabb googling så kom jag in på spåret att kolla min DCP latency, då det kan ha detta "pop" som symptom.

Jag laddar ned LatencyMon och kör det, med detta resultat:

https://i.imgur.com/JfSomic.png

Det jag har provat:

-Uppdatera windows
-Uppdatera BIOS
-Ominstallera ljuddrivrutiner (från Asus hemsida)
-Ominstallerat nVidia drivrutiner (till senaste)
-Ändrat powersettings (lägsta CPU 100%, hoppar mellan 4,5 - 4,7Ghz)

Är det någon som blir klok på detta? Har googlat en stund nu men finns ingen tydlig lösning vad jag kan hitta.

i9 9900k
Asus ROG z390-f gaming
Gigabyte G1 GTX1080
Windows 10

Av Överkill
Skrivet av Treant:

Patrick Rothfuss rekommenderas. Brandon Sanderson har jag inte läst men han verkar vara den mest populära fantasy författaren just nu. Hoppas att jag kan hitta hans Stormlight böcker begagnade snart så jag kan läsa!

The Kingkiller Chronicle och The Stormlight Archive är bra läsning!

Av Överkill
Skrivet av Knuppe:

Tänk vad roligt om de införde "EPIC" servrar som kan ta 25000 pers på en server.
Sen tar man och drar ner XP gains så att det tar ett par månader att nå 60 om man har ett jobb,6 månader att nå 120.
Inga flying mounts, ingen raidfinder, ingen x-server BG eller nåt sånt
Då skulle hela världen kunna leva, folk överallt.. man ska även kunna stänga av XP gain.
Naturligtvis så får man inte transfera till dessa epic-servrar.

Fixed it for ya!

Av Överkill
Skrivet av Karaff:

Jag vill dock starkt avråda från att använda en dammsugare, munstycket kan bli kraftigt elektriskt uppladdat, man riskerar urladdningar som skadar komponenter ganska långt ifrån munstycket.

Ruckar man på kylaren är risken att du rubbar kontakten där i mellan, med gammal kylpasta så innebär det med stor sannolikhet att man får lossa kylaren och sätta om den med ny pasta.

Börja med att inspektera hur mycket damm det är i maskinen, är det riktigt mycket kanske du ändå måste ta loss t ex CPU kylaren helt för att kunna göra rent kylare och fläkt, då behövs lite ny kylpasta mm också.
Har ju sett burkar där fläkten är ett snurrande block av damm som försöker trycka luft genom en filt av damm.. Inte mycket kyleffekt kvar då

Ruckar du på CPU kylaren och den får rörelse så är det dags att öppna i vilket fall som helst. Krävs ytterst lite kraft för att avgöra om kylaren inte är fixerad.

Av Överkill

Kör något program som visar klock på din CPU och din GPU. Sparka igång CSGO och spela till du får en drop. Se efter om det instämmer med någon konstig downclock and throttling på nån av processorerna.

Av Överkill

63C idle låter off. Öppna burken och kolla vafan som hänt. Som Karaff säger köp luft på burk och blås ren skiten. Provar rucka lite försiktigt på CPU kylaren och kolla om den sitter som den ska.

EDIT: Kör inte ner en dammsugare och sug rent alla komponenter

Av Överkill

Är 60 fps ens en standard längre? I dagsläget har nog de flesta som spelar "competitive" (läs: fortnite, overwatch, CSGO, Bo4, PUBG etc) minst 120Hz. Jag hade gärna sett systemkrav för 120fps+ på 1080p, vilket jag tror många är intresserade av och spelar på idag.

Av Överkill

Ny W10 användare. Tips & tricks?

Dags för ny burk och dags att ta klivet in i W10 världen. Jag är alltid sist med att gå över till nyare versioner så jag valde att inte ta gratisuppdateringen från mitt nuvarande W7.

Av vad jag har hört så skall det finnas (ha funnits?) en hel del "skräp" som kommer med en W10 installation. Windows tiles, games, blaha etc. och annat "bloat". Skall även finnas en hel del inställningar vad gäller rapportering, cloud-tjänster och andra services som W10 kör som man kanske vill stänga av.

Som en helt färsk W10 användare på en lika färsk installation, vad borde jag göra? Finns det en "to-do" list som ni går igenom för att avinstallera eller deaktivering oönskade saker? Dela med er!

Tack!

(Jag använde bara det mest basic i Windows och kör datorn som ren spelmaskin)

Av Överkill
Skrivet av Hagge:

Testat med andra fläktar och just när dem sitter på CPU_FAN och OPT så låter dem så. Verkade vara PWM pulsen som spöka.
Fick moderkortet utbytt och bytte samtidigt kylaren för att vara på den säkra sidan Körde en Aio istället. Allt verkar funka perfekt nu

Kul att det löste sig!

Av Överkill
Skrivet av employed:

@Överkill:

Svar ja. Enligt corsairdavid på subreddit så ska det gå. Dvs. ställer du in extrememode så kommer den fortsätta att vara i det tills du ändrar.

Okej låter fantastiskt! Jag vet inte vem corsairdavid är (CM?). Gärna om du har en länk till tråden där detta diskuteras! Vore mycket tacksam.

Skrivet av Coreflake:

En AiO-kylare kyler bra initialt men tappar sedan då vattnet värms upp sakta men säkert vid längre tids spelande/belastning. En luftkylare jobbar med ny fräsch luft endast och håller en jämn temperatur, så länge luftutbytet i lådan sker som det ska. Så vid kortare belastningar kan en AiO se ut att prestera rätt mycket bättre, för att sedan krypa upp i samma temp som luftkylaren. När belastningen sedan är lägre, så går den luftkylda cpun ner blixtsnabbt till lägre temp. AiOn tar däremot några minuter på sig att göra av med energin i vattnet.
Det som talar för en AiO är framförallt utseende och plats i burken.
Det som talar för en luftkylare är livslängd och pålitlighet. Båda kyler din cpu.
Smaken är som baken, delad. Bråka inte nu grabbar och grabbettes.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för input!

Av Överkill
Skrivet av employed:

Erfarenheter från H115i PRO.
...
- Mjukvara Icue2 rekommenderas om du vill styra. Annars är det bara att göra som du säger. Ställa in sen stänga ner.
...

Okej! Så jag kan alltså ställa in hur jag vill att pumpen/fläktarna skall agera och sedan stänga ned programmet och inte behöva ha det på boot?

Av Överkill
Skrivet av affeiorby:

Jag kör med Corsair H115i med orginalfläktar och tycker den funkar skitbra , fläktar och pump styr man lätt genom Corsair Link programmet och du kan göra egna fläktkurvor osv , det låter absolut inte mer än mitt grafikkort när jag spelar , (MSI GTX 1080 twin frz kylaren) jag hade dock en fråga om man kan byta fläktarna på Corsair H115 i till NZXT 140 mm fläktar och styra dom 2 separat via CAM programmet ? Anledningen är att jag har rgb belysning via NZXT , och jag vill ha 4 x140 mm RGB fläktar i datorn , går detta tro ?

Tack för din input

Skrivet av marcusOCZ:

@Överkill:

Kan börja med en rätt viktig fråga. Vad är grunden till att du vill ha AIO på din 9900k? Två av dagens toppkylare på luft är lika bra/dåliga som de bästa AIO som finns. Är nog bara 3X120 radiatorer som slår en Noctua DH15 med 5-6 grader på en 9900k.

Alltid kört på luft innan med variant stora torn (kör en Noctua NH-D14 atm).
Huvudsakligen är det ren nyfikenhet/intresse som står till grund. Men även att det kanske ska bli lite lättare att pilla runt i datorn när man väl ska göra det.

Av Överkill

AIO - lite frågor och funderingar

Jag har blivit nyfiken på att prova en AIO-vattenkylning till mitt nya bygge (9900k).

Är pumparna tysta I dagens AIO lösningar?

Rekomenderas det att installera radiatorn i toppen på lådan för att förhindra missljud/luftbubblor i slangen?

Kommer jag vara tvungen att installera mjukvara för att få vettiga pump/fläktkurvor? Räcker det att ställa det en gång eller måste jag ha mjukvaran körandes i bakgrunden?

Vilka kylare rekommenderar ni? Prestanda/ljud är viktigast. Har stängd låda så RGB och annat pynt är ointressant. Planerar montera i ett FD Define S.

Av Överkill

Kanske låter som en självklar lösning, but here goes. Felsök med två andra fläktar från chassit för att utesluta om det är de fysiska fläktarna som spökar. Eller om det har något med matningen att göra.