Inlägg

Inlägg som Freddie-97 har skrivit i forumet
Av Freddie-97

@CeciliaB: Nej det var det inte! har precis löst det, den har nu tuggat i 55 minuter! hade nod32 virus skyddet alltså (30 dagars). Men tänkte sen att jag ska ha ett som funkar hela tiden så jag tog avast istället. Men då jävlar i havet ville som sagt data fan frysa jävlar i det. Så tog en lång funderare och tänkte vad jag hade ändrat för något den närmsta tiden då kom jag på virusskyddet! Fattar dock inte hur det kan skada så mycket! Jag gick till backs till nod och nu funkar allt galant, hahaha jag som var så rädd att min kära vän var i sönder:)

Tack för svaret annars!

Av Freddie-97

Sugen på denna själv!
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3350453!
Fast bara om du har AMD grafikkort! 75hz bra också!
Den har AMD FreeSync den synkar med grafikkortet så du får jämna fps i spel!

Av Freddie-97

@andropen: Nej ser ingen varning:/ kom förresten innan att datorn lagade ett fel på hårddisk C alltså hårddisken jag har Windows på. Och efter när jag starta om allt så stod det i bios att reparationen var lyckad, och allt bootade upp som det skulle. Sen tog det 30 min till sen dog dator fan igen:,/. Fattar dock inte varför det alltid är runt 30-40 minuter det handlar om:,/

Av Freddie-97

@andropen: Ja det gör det! men datorn frös igen för 5 minuter sedan:,/

Av Freddie-97

Uppdatering: Datorn har nu varit igång i 40 minuter. Testade uppdatera Windows som bärplockaren sa, fast jag uppdatera det för 2 timmar sedan, så kom där fram en liten uppdatering och det funkar fortfarande som sagt! Hade det inte varit för att jag är hetro så hade jag kysst dig på läpparna bärplockaren

Tack för alla svar!

Av Freddie-97

@danne_silver: Nej, men det blir till att testa det:)

Tack för tipset!

Av Freddie-97

@andropen: Ja jag har den senaste, har formaterat om den:/ har googlat som fan men ingen verkar ha en direkt lösning. Konstigt att det alltid är runt 30 minuter det händer.

Tack för tipsen:)

Av Freddie-97

@bärplockaren:
SSDn köpte jag i sommras, har senaste bios. Kan testa firmwere och ett grafikkort!
Tack för tipsen!

Av Freddie-97

Hade ett liknade problem för länge sedan! Låter skumt men ta ut batteriet från datorn och ha det ute i 30 minuter. Mitt problem var i och för sig när jag startade datorn så var där ingen bild alls! Men kanske värt ett försök?

Av Freddie-97

Windows 10 fryser, kan inte göra något!

Hallå!

Mitt Windows 10 fryser, det sker alltid efter ungefär 30 minuter. Det som händer är att musen börjar ladda och kan varken klicka på något eller använda tangentbordet. Fick ominstallera mitt förra Windows 10 men då kunde jag inte starta aktivitetshanteraren eller högerklicka på något då började det ladda om jag högerklickade. Ljudet funkar alltid fast datorn fryser, kan spela utan problem tills ungefär 30 minuter in i spelet då fryser det. Hade problem innan med seg start i Windows men det slutade helt plötsligt. Det fungerade bra i 3-5 dagar kunde lira utan problem i 4 timmar! Har mer eller mindre testat allt utan framgång. Snälla hjälp mig:)

Mina specs
I7 4790k 4 ghz
2st R9 290x Asus DirectCU II (båda är 4 GB versionen)
8 gb Ram
Msi g55 z87
1200w Fsp Aurum
120 GB Kingstone
500 Gb Western digital
Elite 430 Chassi
Windows 10 (äkta)

Av Freddie-97

Skärmen jag har är TN, har en kompis som har en skärm för 5 tusen, den är Ips, jag märkte faktiskt ingen skillnad alls, kanske om man kollade från sidan:). Ja precis det är ju ganska stor skillnad om man spelar Cs jämfört med tunga spela som Unity och The Witcher med mera! Då får man ju inte 100+ i fps som man får i Cs! Det som är lite trist med den skärmen du köpte är ju att den inte stödjer freesync. Men sen är det ju grymt härligt med högre upplösning:)

Tack för svaret!

Av Freddie-97

Då kanske den första skärmen jag länka är det bästa alternativet:) Den har ju freesync och 144hz, om jag förstått det rätt så får man stabilare fps med freesync! Enda tråkiga är kanske att jag inte kan utnyttja 144 Hz i alla spel. Men i Battlefield 4 som jag spelar mest har jag 120-180 fps då kommer det vara magiskt tror jag:) Har du möjligtvis lite kunskap om freesync? kan tänka mig att man aldrig kan släppa 144 Hz efter man testat det, men vafan vad gör man inte för att lira med god kvalitet:)

Tack för svaret!

Av Freddie-97

Vilken Datorskärm ska man köpa för max 3000kr:)

Tjena!

Har riktigt svårt att bestämma mig för vilken skärm jag ska köpa, sugen på att ha en freesync skärm! Är det kanske någon här som vill berätta om det är bra grejer eller inte? Hade varit grym schysst:) Sen är det många som säger att man ska skaffa en 144 Hz. Har en 60 Hz för tillfället, och har inte några problem med det men alla säger att 144 Hz är sjukt bra. Eller ska man kanske sikta på en med högre upplösning och mindre Hz? Riktigt tuffa beslut är det iallafall:)

För tillfället har jag en 3 år gammal BenQ skärm den har verkligen gjort ett bra jobb, men det känns ändå som jag vill uppgradera mig. Det är en vanlig full hd skärm, och den har 60 Hz som sagt. Spelar typ bara spel med bra grafik typ The Witcher 3, Unity och Bf4 mm.

Här är dem jag har kollat på!

https://www.netonnet.se/art/dator/bildskarm/23-24tum/aoc-g246...

http://www.inet.se/produkt/2205440/acer-24-g247hyu?utm_source...

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/211475-d...

Mina specs!

i7 4790k
r9 290x CFX
8 GB ram
MSI z87 moderkort

Grymt tacksam för bra svar:)

Av Freddie-97

Japp har testat den, var precis som 15.7.1 tyvärr. Fattar inte varför det ena kortet vägrar jobba lika bra som det andra. Dock lirade jag precis The Witcher nu, jag körde Vsync med 60 fps som max gick nästan aldrig under 60, någon gång gick det ner till 55. Men man vill ju ändå kunna köra båda korten fullt trots att det funkar bra med Vsynk, med tanke på att där kommer mer och mer krävande spel hela tiden så klart.
Har du gjort någon annan ändring eller något som du kan komma på?

Tack för svaret! uppskattas verkligen:)

Av Freddie-97

@Belzader: Aha, jag förstår:/ då kanske det var dumt att man köpte ett 290x till:/. Dock tycker jag det är konstigt för jag såg någon snubbe på youtube som lirade The Witcher 3 båda hans 290 (inte x) jobbade 100% på ultra, och det flöt på kanon bra för han:)

Av Freddie-97

@Belzader: Aha! konstigt dock att båda jobbar fullt i Battlefield 4 och Black flag! och dem andra spelen laggar det ju med crossfire:/ finns det något man kan göra så båda jobbar 100%?

Tack för svaret!:)

Av Freddie-97

Det ena kortet i Crossfire jobbar inte lika mycket som det andra.

Tjena!

Har problem med 2 stycken r9 290x båda är Asus DirectCU II, det ena kortet jobbar hela tiden på runt 100%, men sen det andra kortet brukar ligga på cirka 30-40% i full load. Har testat byta plats på dem, då blir det tvärt om så det andra jobbar 100%. Det är alltid kortet som är i första Pci uttaget som funkar som det ska. Men konstigt nog så funkar det Jättebra i Battlefield 4 och blackflag då jobbar båda grafikkorten 100% hela tiden. Men i The Witcher 3, Dying Light och Watch dogs så ser det inte lika bra ut, då Jobbar det ena som sagt 100% och det andra 30-40%

Tycker det är konstigt att det funkar bra i vissa spel och sämre i andra. Får runt 60-80 fps i the Witcher 3 utan Nvidia Hairworks eller vad det nu heter, men man märker att det inte känns stabilt i Crossfire. Det känns till och med stabilare utan Crossfire, och då lirar jag på 40-55 fps ungefär. Men I Bf4 får jag 150-190 fps. Watch dogs kan jag knappt spela, då ligger det runt 15-90 fps, där jobbar båda grafikkorten inte ens hälften av vad dem kan. Har även ominstallerat drivrutinerna med mera. Tagit ut båda korten och testat var för sig, båda funkar kanon själv. mitt moderkort stödjer även 3 vägs Crossfire, tror båda är x16.

Mina specs
I7 4790k 4 ghz
2st R9 290x Asus DirectCU II (båda är 4 GB versionen)
8 gb Ram
Msi g55 z87
1200w Fsp Aurum
120 GB Kingstone
500 Gb Western digital
Elite 430 Chassi
Windows 10 (äkta)

Tack i förhand:)