Inlägg

Inlägg som bsk! har skrivit i forumet
Av bsk!

Sjukt att han fick ett erbjudande på 1 miljard SEK för bolaget(60% cash/40% aktier men ändå). Imponerande bygge av Linus och hans fru!

Av bsk!
Skrivet av TheMadPanda:

Sååå när kommer rimliga priser på itx moderkort? Börjar på typ 4k just nu, lite svårt att bygga nytt då...

Övervägde att bygga ett nytt itx system med AMD under black friday. Sen såg jag priserna på itx moderkorten. Fan ta mig det sjukaste jag sett. Lägg därtill fortsatt vansinnespriser på grafikkort. Jag får nog vänta något år, spara lite pengar och hoppas att priserna går ner.

Av bsk!

Äntligen!

Av bsk!
Skrivet av Javis:

Då har du uppenbarligen inte sökt/väntat på grafikkort, 3070, 3080, 3090.
Rean på kort har varit obefintlig för 3070 och inte existerat alls på 3080/3090

Har aldrig varit bra deals på grafikkort på BF reor eftersom de har rätt tunn marginal så känns konstigt att klaga över det. Trots det hade man flera chanser att få ett 6700 xt för 4500-4600 kr när de kostade absolut minumum 5300 kr på reor innan november. Därutöver har grafikkort som 3060 och 3060ti blivit några hundralappar billigare än innan rean.

Att graffikkort överlag är helt vansinnigt dyra nu jämfört med tio år sedan då man kunde få ett helt okej kort för ~2100 kr är en annan femma.

Av bsk!

Utan tvekan den bästa Black Friday rean för datorrelaterade produkter i mannaminne. Speciellt om man följde inets black friday/sweclockers exklusiva streams.

Antar att det kommer ramla in en massa kommentarer om hur värdelös årets rea var som det gör varje år men det stämmer helt enkelt inte detta året. Dock så förutsätter många bra deals att man är snabb på köpknappen och hänger med lite. Jag köpte inget för jag saknar behov just nu men hängde ändå med på det mesta och är imponerad av årets BF rea.

Av bsk!

Produkt: Xbox Elite Wireless Controller Series 2 Core Vit
Länk: https://www.inet.se/produkt/6336809/xbox-elite-wireless-contr...
Kategori: Övrigt
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7056421
Pris: 999 kr

Medlemspris, måste vara inloggad.

Edit: Slutsåld

Av bsk!
Skrivet av draanexle:

Är det någon större skillnad på olika vattenkokare?
Hehe skulle behöva köpa mig en ny. Tar gärna tips om det finns en vattenkokare-expert här

Det som spelar är antalet watt och om elementet är dolt eller inte. Ett icke-dolt element ska undvikas till varje pris, de allra billigaste modellerna har exponerade metallrör inuti vilka är mycket dåligt. I tredje/andra hand kan man oroa sig över om exteriören är av plast/metall eller inte. En exteriör i metall håller längre men men du kan bränna dig om du rör den.

Av bsk!
Skrivet av Nicklidstrom:

Bestämde mig för att inte slå till men var bra sugen ändå. 4600kr är ett bra pris men det har ju gått hitta kort för runt 5k senaste tiden. Netonnet hade väl ett asus för 5100kr för några månader sen. Jag tror och hoppas på att det kommer bättre erbjudanden.

I bästa fall får vi samma deal under black friday. For de som behöver ett nytt grafikkort är det bara slå till imo. Inga graffikortslanseringar i samma prisklass innan tidigast sommaren 2023 så kan man inte vänta tills dess är detta en bra deal.

Av bsk!
Skrivet av mrqaffe:

Kanske det, det är tillåtet att behålla lighning och inte ha en usb c förutsatt att man inte kan ladda via lightningkontakten.

Precis. Dessutom pratar vi 2024 innan detta måste genomföras. Skulle tro att apple redan var påväg att dumpa alla portar till sin ihpone, om inte 2024 så ~2025-2026, precis som de dumpade sin hörlursutgång och nu glider alla runt med trådlösa lurar(inklusive de av oss som inte ens äger en iphone).

Av bsk!

Apple är på väg mog kontaktfri iphone med endast wireless charging. Att på allvar tro att det kommer sitta en usb-c port på undersidan av en iphone där lightning kontakten brukade vara är korkat och naivt. Bara en gissning förstås men man bör hålla åtanke att eu inte kräver en USB-c port på mobiltelefon som endast kan laddas trådlöst.

Av bsk!
Skrivet av Cloudstone:

Tråkig utveckling.

Det är inte socialt - vi är fortfarande människor, alltså flockdjur. Bara för att man "tycker" att det är socialt betyder inte att våra kroppar, sinnen och undermedvetna tycker det. Inte konstigt depression, ensamhet och isolering är at an all time high. Så kommer det såna här artiklar som copium.

Håller helt med. Det finns visserligen en social dimension med gaming (Speciellt på LAN vilket vilket tyvärr är ett fenomen som är utdött sedan länge). Att sitta i discord och gejma tillsammans kommer aldrig ersätta verkligt socialt umgänge där man oftare pratar med varandra på riktigt och har en diskussion som inte handlar om den aktuella aktiviteten/spelet.

Av bsk!

Ser att Nedis ACMB1WT12 kostar 3590 kr hos webhallen just nu. Köper man ett tillhörande fönsterkit kostar det runt 4000 kr.

1) Någon som har erfarenhet av denna? Hade tänkt använda den för en etta på runt 30 m^2

2) Hur tror ni den står sig jämfört med konkurrenter med liknande kylförmåga och liknande pris som Andersson ARC 3.3 Wifi

3) Ser att den har en varninglampa för när vattentanken är full. Måste man tömma vattentanken på alla dessa och i så fall hur ofta måste man tömma tanken? Kan man låta den gå 6 timmar utan att tömma tanken exempelvis? Orkar inte tömma tanken hela tiden.

Av bsk!

Blev ingenting, behövde en billig laserskrivare men fanns inga bra deals på det under BF tyvärr.

Av bsk!

OM ni har tips om en laserskrivare på rea vore jag tacksam.

Av bsk!

Personligen hoppas jag på en bra laserskrivare för hemmabruk med stöd för automatisk duplex och gärna en scanner också. Tror visserligen inte dessa brukar reas ut under black friday men hoppet är det sista som överger en.

Av bsk!

Finns det några värenommerade utbildningar för IT-säkerhet i Sverige? Känns som att det blir allt viktigare, inte främst för att förhindra ransomware attacker som i denna artikeln utan snarare för att skydda våra svenska storföretag från affärsspionage från konkurrenter.

Av bsk!

Känns som att detta händer i princip varje vecka på någon av de hundratals sajterna man har konto på vid det här laget. Vad är det enklaste sättet att byta till starka lösenord på varenda sajt man har konto till? Är det någon av lösenordshanterarna som lastpass eller liknande man bör titta på?

Jag orkar verkligen inte ha 2FA på alla tjänster jag använder, det kommer gå åt helvete när jag till slut har sönder mobilen och google authenticator.

Av bsk!

Chassit verkar prestera bra iaf så det motiverar väl priset. Nästa projekt borde vara att ta fram ett bra mini itx chassi som kan konkurrera med Louqe Ghost S1, dan cases A4 eller kanske t.om. det lite billigare mastercase nr200. Finns väldigt få anledningar för en vanlig gamer att köpa ett vanligt midi tower chassi nuförtiden.

Deras äventyr in i lite mindre chassin(Fractal design era osv.) har inte gått så bra hittills.

Av bsk!

Det jag gillar med amazon är att de har udda prylar som man annars inte kan få tag på i Sverige. Typ reservdelar osv. Var nyligen tvungne att köpa en Logitech C922 webcam och där var faktiskt amazon billigast.

Av bsk!

Det luktar Bulldozer.