Inlägg

Inlägg som Ohba har skrivit i forumet
Av Ohba
Skrivet av Jygge:

Ja men dyr man kan testa med koppar rör före och få in måtten 😆
såg att det finns i 12 och 15 mm rör gäller att hitta bra compression fitting till rören så de blir tätt.

Ja det du skulle kunna göra för att dra ner på priset och böket är ju om du skaffar krom-lakerade acryltubar, eller om du införskaffar färgen själv😊

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ohba
Skrivet av Jygge:

Sitter själv och fundera på att bygga nytt med koppar rör eller kromad koppar rör borde funka fint och är lätt att kapa med rör skärare

Kromat skulle vara riktigt nice

Av Ohba
Skrivet av Jesper178:

Jag köpte allt mitt från INET.SE

http://www.coolerkit.se/shop/frontpage.html är också bra ligger i danmark men 3 dagars leverans när jag köpte lite extra fittings därifriån.

Första bygget med hardtubing:
http://i.imgur.com/OZqutG0.jpg

Btw vad har du för mått på dina tubes?

Av Ohba
Skrivet av Boss302:

coolingstuff.se, inet (kallar det för slang) har

Skrivet av Jesper178:

Jag köpte allt mitt från INET.SE

http://www.coolerkit.se/shop/frontpage.html är också bra ligger i danmark men 3 dagars leverans när jag köpte lite extra fittings därifriån.

Första bygget med hardtubing:
http://i.imgur.com/OZqutG0.jpg

Tack så mycket båda två! Coolerkit är jag bekant med sedan tidigare men dom saknar kanske "svensk kundservice"? vill eventuellt snacka med dom så allt blir som det ska. Coolingstuff.se får jag ta och kolla upp

Av Ohba

@afrigge:

Svårighet för överklockning beror på vad man har för BIOS men i vanliga fall så är det riktigt lätt att överclocka. Om du ska överklocka så rekomenderar jag även vattenkylning då det oftast är lite tystare, ger oftast mer kylning och är bättre vid överklockning.

Av Ohba

Vatten kylling med hard tubing

Tja!

Har planer för ett nytt system och kommer använda vattenkylning med "Hard tubing" i det. Är det någon som vet om det finns någon bra leverantör i Sverige? eller är det något som jag kommer behöva beställa internationelt?

Det kommer antagligen bara vara grejer av EKWB då dom verkar störst och bäst inom den marknaden.

Tips och ideer är alltid uppskattade

Av Ohba
Skrivet av afrigge:

Ja, jag misstänkte det. Därför som jag inte inkluderade det i uppgraderingsplanen.

Upplever du att i5-kittet kommer räcka ett år eller två iaf, tillsammans med GTX770?

För att spela på max settings på nuvarande och kommande spel med att bra flow, kanske inte men den kommer garanterat att ta dig 1-2 år med en helt ok spelupplevelse.

Av Ohba
Skrivet av afrigge:

Kommer som sagt köra ett GTX 770, men vill gärna bygga för att eventuellt kunna byta ut det utan att skapa flaskhals för nytt kort nästa år eller så (om behovet finns).

Nätagget som du hade in din "nuvarande lösning" räcker gott och väl, 750W kommer du långt på.

Av Ohba
Skrivet av afrigge:

Något specifikt du tänkte på? Är det viktigt att byta chassi och nätagg också?

Skulle rekommendera att du även uppgraderar nätagg, beror på vilket grafikkort du ska ha dock. Chassi behöver du inte byta så länge du vet att allt får plats och att det är tillräckligt bra luftflöde igenom det.

Av Ohba
Skrivet av afrigge:

Jag hade ju som sagt tänkt köpa mig i5-kittet från inet för ca. 3600kr, men kan stretcha det med nån tusenlapp eventuellt.

Jag siktar inte på att bygga ett monster (delvis med tanke på att jag kommer sitta med ett GTX770), men om det rekommenderas lite dyrare för att klara sig längre så kan jag stå ut med det. Man vill ju gärna ha en dator som håller några år till.

I mina ögon så ser Inet paketet helt rimligt ut till det priset, det är en relativt bra CPU. Dock om du har en dator som är 6 år gammal så skulle jag nog mer eller mindre rekommendera att bygga ett helt nytt system. Men sen är det också helt beroende på vad man vill med datorn, hur länge man vill kunna leva på det systemet osv.

Av Ohba
Skrivet av MisterRotkiv:

Hej på er!

Jag har den senaste tiden börjat överväga att köpa en stationär dator då jag i dagsläget sitter på en snart ett och ett halvt år gammal bärbar från Lenovo. Jag är (tror jag?) någorlunda införstådd med vilka komponenter som behövs men upplever att det är svårt att veta vilka som passar till vilken typ av maskin. Så, efter tips från min bror vänder jag mig nu till er här på SweClockers. Värt att nämna är att jag bor med min sambo i en lägenhet på 55 kvadrat, vi har ett gemensamt skrivbord vi sitter vid så det är nog mest troligt att datorn kommer stå under min sida av skrivbordet.

Mina behov:

Liten formfaktor (typ mini Itx?)

Framtidssäkrad. (Jag studerar på universitet just nu och vill gärna kunna klara mig på den ursprungliga konfigurationen så länge jag kan.)

Spelar allt möjligt, både nytt som gammalt när jag inte sitter med näsan i böckerna, prestanda är viktigt.

Sparar gärna mycket film och musik och övriga filer. Ideal vore att ha OS på en SSD och allt annat på en "vanlig" HDD (2-3 TB).

Tystgående

CD/DVD/BR-läsare då jag fortfarande köper mycket fysiskt media som jag gärna tittar på via datorn.

Goda anslutningsmöjligheter (Usb etc.)

Pris: mellan 14-15 tusen.

Hoppas informationen räcker och att någon har lust att hjälpa mig

Om du vill ha ett tips så vill jag rekommendera dig att gå in på komplett och kollar deras "komplett pc" samling, där har dom en hel del olika system, ur alla olika prisklasser och många av dom är rätt så bra. Du bör hitta något som faller dig i smaken hos dom. Dom har även speloptimerade Mini system. Du kan även konfigurera egna datorer hos Komplett. En annan hemsida värd att nämna är webhallen om man vill köpa en färdig dator.

Av Ohba
Skrivet av afrigge:

Hej!

Jag byggde en dator för 6 år sedan och nu när jag blivit intresserad av några nya spel som dykt upp (The Division, Black Desert Online, mm) så inser jag att nya delar är ett måste.

Min nuvarande lösning:
Moderkort: Gigabyte GA-X58A-UD3R
RAM-minnen: Corsair 8GB (2x4GB) 1333MHz XMS3
Processor: i7-930 2.80GHz
Grafikkort: Gigabyte GF GTX 460 1GB (har köpt ett GTX770 av svågern som jag tänkte använda)
Nätagg: Corsair TX 785W 80+

(Hårddisk: SSD (tillkom i efterhand))

I och med att jag inte längre är speciellt bevandrad i datorbygge så hoppades jag att få lite hjälp härifrån!
Initialt tänkte jag bara ta Inets i5-kit (länk), men tänkte att man kanske borde tala med någon kunnig först.

Alla tips uppskattas!

En fråga till att börja med, vilken prisklass hade du tänkt att lägga dig i för nya systemet?

Av Ohba
Skrivet av Gladaminer:

Tjena! Vet att det finns många trådar om köpråd och så vidare. Min fundering kvarstår ändå.
Jag är Mycket sugen på HTC Vive i framtiden och har för närvarande inte vad som krävs av datorn. Känns trist att behöva byta ut gtx 690 mot ett 980ti för den sakens skull men har inget val. Frågan är: är det tillräckligt, tror ni, med Ett gtx980ti, eller behöver man rent av ett Titan X för att framtidssäkra gällande VR?. har i72600k ocklockad med 8 gb ddr3 ramminne. är Lite inne på Webhallens setup (näst dyraste) men blir inte klok på om jag kommer märka någon nämnvärd skillnad?? Jag vänder mig mot er som har lite mer expertis inom området! Stort
Om inte annat:

Har ni något shysst tips på en bra setup (max 19.000) utan skärm som skulle kunna passa?

tack på förhand för engagemanget!

Om du vill ha en bra dator för 19k så blir det svårt att köra Titan X eftersom att bara kortet i sig kostar 10k. Rekommenderar 980 Ti om du ska ha en dator för 19k eftersom att du vill ha andra decent komponenter som funkar bra och inte "flaskhalsar" på GPUn

Av Ohba

@Hymer:

Tack, men det är lite overkill på priset för min del

Av Ohba

Averix RAM till MSI Z170A GAMING PRO

Tjenare!

Håller på att modda min dator med lite rött och svart så jag behöver nytt RAM och då såg jag att det var en riktigt schysst look på Averix RAM.

Det jag vill med detta är bara att säkerställa att detta RAM funkar till mitt moderkort (MSI Z170A GAMING PRO)

Hade tänkt köpa två sett av dessa stickor så att jag totalt har 4 stickor.

Tacksam för svar!

RAM: http://www.bluetrianglecomputers.co.uk/avexir-core-red-series...

Moderkort: https://www.msi.com/Motherboard/Z170A-GAMING-PRO.html