Inlägg

Inlägg som sakmo har skrivit i forumet
Av sakmo

Har fixat fraps. Har dock fått ett problem som innebär att varje gång jag tar en screenshot sparas den i mappen jag vill men sedan när jag startar om datorn försvinner alla screenshots men mappen är kvar. Hur löser jag detta problem?
Har även kollat på nätet men inte funnit något.

Av sakmo

Tack för alla svar, ska försöka lösa det så fort jag får tid.

Av sakmo

@Dreijer: Har 112GB

Av sakmo

@Role_Model:

Den enda inställning som finns för hearthstone är själva spelet, det finns tyvärr inget om screenshots.
Vad innebär det att ändra sökvägen i respektive program?, har inte alls bra koll på sådant. Så fraps är ett program som gör att skärmdumparna endast sparas där?

Av sakmo

Byte av skärmdumpar

Hej!

Får be om ursäkt om det redan finns en tråd om detta, hittade inte någon.

Min fråga är hur jag kan ändra vart min skärmdump sparas. När jag trycket på "printscreen" knappen på mitt tangentbort när jag t.ex spelar hearthstone så sparas en skärmdump på skrivbordet och därmed minskar minnet på min SSD. Vill nämligen inte att sådant ska sparas på min SSD så jag undrar hur man kan ändra så att screenshotsen sparas på min HDD istället?

Tacksam för svar
MVH sakmo

Av sakmo

Tack så hemskt mycket för alla som lade ner sin tid, hjälpte till och gjorde vad de kunde. Det uppskattas otroligt mycket! Hoppas alla får en god fortsättning!

Av sakmo

@Paddanx: Det funkar! Tack så jättemycket för hjälpen! Ha det bra!

Av sakmo

@Grönahunden: Ja, den svarta längst upp är en sata-kabel, känner också en svag vibration när jag startat datorn. Kan desvärre inte pröva den i någon annan dator :/.

Av sakmo

@Grönahunden: Edit: Här är 2 bilder Bild 1 Bild 2. Bilderna är i princip identiska men man kanske ser bättre på någon. Hårddisken som ligger högre upp är den nya och den tjocka svarta sladden som är kopplad in i båda går sedan till nätaggregatet.

Av sakmo

@Grönahunden: Absolut, gör det så fort jag kommer hem!

Av sakmo

@theo0019: Jag har nu kopplat in en SATA-kabel (5Gbit/s) mellan hårddisken och moderkortet (ungefär ett sådant moderkort har jag http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2273399) och eftersom min andra HDD hårddisks kablar var inkopplade i varandra tog jag bara den närmaste och satte in i min nya hårddisk samtidigt som den gamla fortfarande var i. Men problemet är att datorn inte hittar en till hårddisk under "diskhantering". Vad är felet?

//Tack på förhand

Av sakmo
Skrivet av OldComputer:

Finns inga specifikt 6Gbps kablar, bara marknadsföringsbluff, alla kablar fungerar.

Kolla först i diskhanteraren att din gamla HDD inte har något som är relaterat till Windows boot-process, swapfil eller program som är igång. I så fall kan du bara kopiera över rakt av. Kan du inte ha båda diskarna i samtidigt är det lättaste att starta från en Linux Live ISO på DVD eller USB(4GB+) och bara ha HDD-diskarna i och kopiera rak av.

Du behöver inte installera Linux utan kan direkt från en Live-ISO köra det som behövs för att skapa disken. Använd GParted för att sätta disken till GPT (Meny 4, val1) och skapa en NTFS-partition. Eller kopiera den från gamla disken och klistra in den i den nya.

När du är färdig så sätter du den gamla bokstaven på din nya disk.

Om det är så att din gamla disk har något som boot, eller swap så behöver du göra en kloning av disken med en image, det kan du göra med programmet diskar (disks). Men det brukar vara bättre med en ominstallation då en korrekt installation helst skall vara allt system-rellaterat på samma disk.

Ladda ner här: Linux Mint Cinnamon

Tack så mycket för hjälpen! Ska prova detta när jag har tid och återkommer när jag är klar eller om det uppstår något fel. Tack så länge!

Skickades från m.sweclockers.com

Av sakmo
Skrivet av phreec:

Finns även Molex till SATA adapter man kan köpa ifall nätagget inte har tillräckligt med SATA strömkontakter.

Värt notera att dessa adaptrar är ökända för att fatta eld rent spontant så dubbelkolla att det inte är en modell med "gjuten" plastände.

https://www.youtube.com/watch?v=TataDaUNEFc

Tack så mycket, ska kolla på detta!

Skickades från m.sweclockers.com

Av sakmo

@theo0019: Glömde skriva med att jag redan köpt en sådan SATA kabel och har kopplat den till moderkortet, Tack!

Det var strömkabeln jag var osäker på nu men har fått svar. Frågan är bara om det finns risk att moderkortet inte har plats för en tredje hårddisk? Kan man isåfall bara ha kvar SSD + den nya HDD jag köpte och föra över allt från den gamla HDD till den nya på ett sätt så inget går förlorat?

Av sakmo

Intern HDD

Godkväll!

Jag har nyligen köpt en Intern HDD hårddisk (3TB) https://www.netonnet.se/art/komponenter/harddisk/sata3a5tum/s... och tänkte ha den i datorn där jag lagrar alla spel osv förutom själva windows och andra viktiga program som krävs för datorn (observera att jag har en ssd där alla dessa program ligger just nu och vill fortsätta med det).

Min fråga är hur och vad som krävs för att man ska koppla in HDD i datorn, alltså mellan nätagget, moderkortet och själva hårddisken.

Tacksam för svar!

Av sakmo

@Defeat^: Okej tack! Det ska väl inte vara några problem med att ha 2 skärmar samtidigt?

Av sakmo

@perost: Tack för svaret, ska kika på det!

Av sakmo

@Boombaaz: Hade tänkt 1928X1080, kör framförallt CSGO och delvis GTA .När de gäller inställningar på grafiken nöjer jag mig med medium på allt.

Av sakmo

Hur vet jag om mitt grafikkort klarar 144Hz?

Hej!

Precis som rubriken lyder undrar jag hur jag vet om mitt grafikkort klarar 144Hz? Jag har nämligen detta grafikkortet https://www.dustinhome.se/product/5010874330/gaming?ssel=fals... (ej köpt från denna sida).

Fungerar alla kablar eller krävs det en speciell för att få 144hz?

Av sakmo

@_niko_: Det hjälpte tyvärr inte. Fick dock löst problemet vilket var att grafikkortet hade glappat