Inlägg

Inlägg som Emilushen har skrivit i forumet
Av Emilushen

Rolig läsning i denna tråd!

Själv är jag rätt ung och var sen in i matchen..
Familjens hemdator var något farsan fick leasa via jobbet, en Dell Dimension XPS med Pentium II, 256MB Ram och massiva 8GB HDD. Minns tyvärr inte vad det var för grafikkort i denna. Även årgången är oklar, men chansar på -98.

Denna byttes år 2003/2004 till en HP Pavilion med en Pentium 4, 1GB RAM & ett GeForce 6800GT. På den här maskinen började mitt spelintresse på allvar med Half Life 2.

Min första alldeles egen dator byggdes hos den lokala datorhandlaren år 2007 och var inget mindre än ett monster! (Då med mina mått mätt ) Core 2 Duo E4400, 4GB RAM (som jag inte kunde utnyttja fullt ut då jag körde 32bit Vista).
Grafikkortet i denna, GeForce 8800GT-referensmodell, hade världens minsta radialfläkt, lät som en jetmotor och gick ungefär lika varmt.
Jag minns såklart mest från den sistnämnda datorn då det var den första jag donade mycket med själv. Jag hade ett Antec P900-chassie som jag ghetto-moddade med fulbelysning bl.a. Jag hade även en Zalman CNPS8700-kylare till CPU'n med ett tillhörande litet vred där man kunde bestämma varvtalet på fläkten (steglöst!) Denna monterades såklart på chassie-sidan genom att klippa hål i mesh-gallret och silvertejpa fast den från insidan. Elegant värre!

Av Emilushen

Det är förmodligen när jag gick ifrån min WD 500GB HDD till Corsair Force 120GB SSD för ca 10-11 år sedan. Helt sinnesjuk skillnad i hastighet!
Antingen det eller min uppgradering till 144hz-display från 60Hz.

SSD'n går fortfarande f.ö., den blev nedsatt från C: till extra speldisk för några år sedan och har inte gett upp ännu.
Detta i kontrast mot min Kingston 250gb ssd som inte pallade mer än 5 år som speldisk...

Av Emilushen

Jag använder alla tre alternativ beroende på tid på dygnet, vilken dag i veckan, jobb eller hemma osv. osv.
Oftast är det trådlösa laddaren vid datorn som jag använder mest, snabbladdare ibland på jobbet om jag surfat för mkt och behöver lite extra kräm i slutet av dagen.

Av Emilushen

Sitter på en 8 år gammal 42" Andersson LED...skitbillig men godkänd bildkvalitet när den var ny. När det gäller byggkvalitén verkar det vara motsatsen till ett måndags-ex, då den tamigfan aldrig slutar fungera!
Snål som man är vill man ju inte köpa nytt när det man har fungerar heller

Av Emilushen

De bästa minnena är nog de många gånger när jag och 15-20 kamrater hyrde den lokala fritidsgården över en helg/höstlov eller dylikt.
CS, WC3 Tower Defense (och en drös med andra mods) och diverse klassiska RTS gick nog hårdast, och blev någon dödad/utslagen alltför tidigt under en match fanns det till och med en 2/1 -lina att surfa runt på

Upplägget var perfekt då det fanns nätverksswitchar att låna på plats, samt bord, stolar, flera kylskåp & frysar till läsken och fryspizzorna. Det låg även en bra bit ifrån närmsta hus så att våra pubertala avgrundsvrål inte störde någon ^^

Största nostalgitrippen får jag när tankarna förs till när den där första Billy's-förpackningen öppnades och "I hear you mon" från WC3's Shadow Hunter ljöd i lurarna. :')

Av Emilushen
Skrivet av trickeh2k:

Åfan, så att köra klassiska sossetaktiken genom att lösa precis allt med att höja skatter fungerar inte automagiskt överallt? Who knew? Att beskatta flyg känns mer rimligt med tanke på klimatpåverkan, men att ha sånt högt påslag på enskilda småprodukter känns bara ologiskt. Har dessa pengar då också öronmärkts för miljöändamål och insatser för att öka jobbtillfällen eller underlätta för företagarna på något sätt?

Jag tycker det känns mer som en väldigt fint exempel på vad som skulle hända om Sossarna och Moderaterna skulle börja genomföra arbeta tillsammans. Om inte minnet sviker så var det under Reinfeldt som utredningen kring kemikalieskatten uppstod, och slutfördes under Löfvén.

Om pengarna blir öronmärkta (som bränsleskatten typ?) har jag viss förståelse, men tycker ändå att det gör väldigt lite nytta i förhållande till vad det kostar samhället i övrigt (också som bränsleskatten).

Även om det inte rör sig om riktigt enorma summor så är folk ändå rädda om sina korvören, så det jag tycker det är självklart att det drabbar den inhemska handeln. Hur den ekvationen gick ihop när detta klubbades förstår jag inte.

Av Emilushen

Jag tycker det är lite lustigt att när en artikel om en Apple-produkt dyker upp på SweC så går samtliga användare apeshit på varandra och tar fram den stora verbala släggan, medan i nästan alla andra artiklar samtalas det i god ton om för- & nackdelar med vad det nu gäller.

Själv så ser jag fram emot att se vad det blir för specar på dessa lurar och hurvida nästa lur blir någon av dem, eller om jag ska fortsätta traska i Android-skorna.
Jag tycker om iPhones designspråk i mjukvaran, men gillar inte avsaknaden av MicroSD + lite annat. Någon som kan tipsa om andra 5.5" eller större telefoner?

Av Emilushen

Jag var på efterfest hos en polare, hon var nykter och skjutsade hem mig.

Morgonen efter lyckades jag leta fram henne via sociala medier och tog kontakt.
Sedan började vi träffas lite smått och numera är vi sambos sedan 1&½ år tillbaka

Av Emilushen

Över 1TB porr? Bunkrar du upp för internetlösa dagar?

Av Emilushen
Skrivet av Fatmajk:

100Mbit/s år 2020???

Känns som det var sjukt längesen man hade 100Mbit/s. Nångång när jag var lite mindre, mer än 10 år sen skulle jag tippa, i tid med CS1.6 och då hade bara en av mina polare 100Mbit/s, oh j*klar va snabbt det var!

Ikring där jag bor är det långt ifrån hela länet som har tillgång till fiber. Städerna och de större "byarna" såklart, men icke de mindre. Nu när Telia släcker ned kopparnätet finns det gott om människor som inte ens har täckning via sitt mobila bredband, och kommunen är ju jävla seg så de lovar en utbyggnad som är klar ca 6mån efter nedläggningen av kopparnätet.

I samhället jag växte upp var fiberanslutning fortfarande en dröm för 10 år sedan.
Är det bara Bollnäs kommun som är såhär efterbliven, eller känner fler igen sig?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Emilushen
Skrivet av MiLeS:

Feeet! Men klarar den Crysis?

Finns det någon dator som klarar crysis?

Av Emilushen
Skrivet av Shudnawz:

Fick ett mail från Blizzard om 7 dagars gratis speltid (dom saknar väl mig antar jag), så jag drog ner och installerade WoW igår kväll.

Goddamnit vad jag inte känner igen nånting längre. Drog igång en Demon Hunter på min gamla server Emerald Dream (stendött), fattar noll och inget. Man känner sig som en noob igen. Märklig känsla.

Får erkänna att jag köpte Legion när det släpptes, men har inte spelat en sekund av det förrän igår. =P
Men nu börjar semestern idag, så kanske har man lite tid att sätta sig in i det igen. Kanske.

Nu när det gått ett tag sedan semestern då, fick du någon tid till det?

Jag satt i samma sits ungefär. Senast jag spelade på "heltid" var under Cata, samt väldigt lite under MoP.
Köpte legion på 50% rea och har faktiskt inte ångrat en sekund. Som alltid med MMO's so blir det som vanligt ett konstant grindande efter ett par, tre månader kanske. Men jämfört med tidigare så har Legion levererat en bättre grindingupplevelse än main story content i typ TBC, tycker jag iaf.
Uppdragsdesign, artifact-systemet och många andra saker gör att jag väldigt lätt faller tillbaka redan en vecka efter att jag har sagt "Näe, nu är det nog". Grymt kul!
Sen att jag saknat en high mobility-klass i tidigare expansioner, varpå de introducerar Demon Hunters i denna expansion gör bara min abstinens värre. Det finns inget bättre och mer tillfredställande än att dasha runt en stackars förvirrad Mage i pvp

Av Emilushen
Skrivet av Xaves:

Förundrandsvärt hur många som "tittar" på andra som spelar i stället för att själv uppleva spelen. Har aldrig begripit mig på det. Det är som att titta på någon annan som har fredagsmys och tittar på en film i stället för att själv göra det :S

Jag skulle väl mer jämföra det med att man som människa är rätt nyfiken på saker och ting, och i dessa streams får man i många fall tillgång till insyn i folks liv, hur de har det osv. Man kanske är nyfiken på att uppleva ett nytt spel, men inte har råd att köpa det (tänker mest på yngre personer där).
Rör det sig om streams på elitnivå tycker jag absolut att jämförelsen mellan detta och att titta på valfri sportkanal är godtagbar. Hur många smällfeta gubbar sitter inte och skriker över fotboll på TV'n liksom?

För min egen del har jag det oftast, likt en podcast, på medan jag gör någonting annat i huvudsak.

Av Emilushen

"It has become clear that to deliver an experience that players will want to come back to and enjoy for a long time to come, we needed to pivot the design"

Jag tolkar det som EA nu är väldigt öppna med att de vill att spel ska gå att mjölka hellre än att spelet i sig ska vara bra.

Av Emilushen

Är det någon mer än jag som går och väntar på att det ska släppas en motsvarighet till Aero-temat som fanns i W7?
Eller är det bara jag som saknar att samtliga fönsterkanter var transparenta? Hoppas det kommer i samband med detta!

Av Emilushen
Skrivet av Pepsin:

Ja, det lustiga är att för något år sedan var det tvärtom. Full fart på GPU-marknaden och små inkrementella uppgraderingar på CPU-marknaden. Vi får hoppas AMD skärper till sig med Navi och sätter lite press på Nvidia.

1070 Ti känns bara som att Nvidia försöker göra minsta möjliga ansträngning för att möta konkurrensen från Vega 56. Ungefär som någon som viftar bort en irriterande fluga och sedan somnar om... Kan tänka mig konversationen mellan Jen-Hsun Huang och Markandsföringsavdelningen...

M: Så Vega 56 är några procent snabbare än vårt GTX 1070. Det ser inte bra ut så vad ska vi göra åt det?
J: ja vi skulle kunna släppa Volta, men det skulle kosta en massa pengar och kräva utveckling
M: Vi kan överklocka GTX 1070 lite och aktivera några fler CUDA-kärnor som redan fungerar och bara var artificiellt avstängda i GTX 1070
J: Perfekt! Du jag åker till Hawaii några månader men jag kommer tillbaks efter nyår.

Top kek på den!

Av Emilushen
Skrivet av moonblase:

Hur mycket billigare blir det egentligen? kan tänka mig att en stationär dator med jämförbara specs dvs.

512GB ssd
GTX 1060
Intel Core i5-7600 (ungefär samma benchmark poäng, http://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp[]=2906&cmp[]=2920 )

hamnar på ca 8000:-, sen tillkommer en skärm på 1000-1500:- och mus och tangentbord för 1000-1500:- beroende på hur bra saker man vill ha

Mus och tangentbors kan man spara in bra mycket på, sjyssta grejer för en 10åring är ju lätt under 1000-lappen. Men det jag tänkte mest på är framtida uppgraderingar, man behöver ju inte köpa nytt chassi för att byta mobo och prolle t.ex.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Emilushen

@Beachkung: Är det tänkt att det ska vara en bärbar eller stationär dator? Giganten var ju bra mycket billigare på just den där datorn du länkade om man jämför med andra butiker, så det är helt klart ett alternativt tycker jag. Väljer du istället en stationär så kan du spara in en slant på just det, och ännu fler slantar om du väljer att köpa lösa delar och bygga ihop den själv.

Av Emilushen

@MrMadMax: Jag hade helt glömt bort Burnout 3, vilket mästerverk!
Så mycket nöje av att mangla polare i ett bilspel har jag nog inte haft sedan dess..

Av Emilushen

Hur kan en hälsodebatt uppstå ur detta? Cool produkt tycker jag, nu vill jag se en motsvarighet från Razer