Inlägg

Inlägg som Tofflann har skrivit i forumet
Av Tofflann
Skrivet av Oppna:

Memtest86 är ett exempel

Har kört memgtest86 ett bra tag nu, den hittar inga problem. märker att datorn starta typ 1 av 10 gånger om stänger av och sätter på när man inte får någon signal, mycket konstigt kanske är nått glapp i nätaggregatet?

Av Tofflann

Har samma prosseror och moderkort samt exakt samma problem förutom att min dator går igång ibland som inget har hänt!

Av Tofflann

@sp4ceRock3r: hur tänker du då? ett itaget?

Av Tofflann

@giplet: Har inget extra måste isåfall använda brorsan, känns dock jobbigt som man skulle fucka upp hans dator också hah

Av Tofflann

Mycket mystisk dator

Hej! har haft min dator ett tag nu men på senare tiden har den börjat bete sig väldigt mystiskt. Allt började med att datorn en dag bara "chrasade". Var inne och så på youtube då den plötsligt bara förs och varken musen eller tangentbordet funkade så jag var tvungen att starta om den genom att hålla ner startknappen men sedan när jag försökte starta den igen så starta den upp men dog och sedan direkt och startade upp igen fast med igen signal på skärmen samt inget bot pip från "pipfelsökaren" man kan sätta dit på moderkortet.

Det som är väldigt mystiskt är att den ibland bara kan starta som ingenting har hänt och allt fungera tip-top men sedan andra gånger få samma problem som beskrivet ovan. Har försökt det mesta med att byta all kablar, ta ut ramminnerna och prova ett för sig, kollat att prossesorn sitter så den ska, köra utan grafikkort men det är som att den har ett eget liv.

igår fick jag ingen signal så jag provade att ta ut ett ramminne och den gick gång fine, uppdaterade drivruntiner och körde en benchmark förr att kolla hur den klarade sig och allt verkade funka fine(provade även att stänga av och sätta på, inga problem) men idag ville den inte ge någon singal även fast jag inte rört datorna sedan dess. prövade att ta sätta in båda ramminnerna och plöstligt funkar den igen! Vad är det som händer!!? Har någon nån aning?

Tack på förhand

Av Tofflann

Ingen signal efter att datorn frös.

Hej! Har på senaste tiden börjat kolla på diverse serier online så jag har varit inne på en del sketchy sidor. Det har skit mycket ”pop-up” ads som gör att man slängs in på någon random virus hemsida då och då men det har funkat och jag har alltid klicka bort direkt när de kommer och jag har aldrig lyckats ladda ner något som jag är medvetna av. Anledning till varför jag skriver detta är då för att några dagarsen när jag satt och kollade kom något konstigt fönster upp där det stog om jag inte mins fel, ”Windows har stött på ett problem”. (Det såg inte ut att vara något fejk reklam på hemsidan då min andra skärm stänges av och det var det ända jag kunde se på skärmen) kommer inte håg något mer som stod men den började iallfall räkna upp till 100% och efter det startades datorn om och allt var som vanligt.

Idag när jag var inne på samma hemsida så frös plösligt skärmen och musen och tangentbordet la bara av. Jag var tvungen att hålla in start knappen då inget hände. När jag sedan försöker starta datorn igen så startar den upp som vanligt men ingen signal på skärmen! Vad jag än försöker. Har bytt kablar skärmar, satt in och ut rammimmerna, koppla ut och in allt i moderkortet och tagit bort grafikkortet och försökt köra direkt in i moderkortet, ingen signal!

(Har ingen aning om den där hemsidan har något med detta o göra, kan inget om hacking och virus men tänkte att ni kanske bör veta)

Har ni några ider vad det kan vara för fel?

Av Tofflann

Vad har hänt med grafikkortet?

Okey, har ett gammalt Strix 970 som jag bruakr använda GPU tweak 2 på o har funkat bra, men på senaste tiden när jag startar programmet står det att GPU Speed är upp på 320% och sen går den ner på typ 0% och sen typ upp till 45% där den ligger konstant utan att jag rört något.

Sen om man går in på "professional mode" står GPU boost Clock på 1153 och det står att jhag sänkt den med -100 men om man försöker dra upp den igen och trycker "apply" åker den tillbaka ner igen.

Frågan lyder: Vad fan har hänt och hut går det att fixa?

Av Tofflann
Skrivet av anon78208:

DC står för Direct Current, och betyder i princip att man reglerar fläktens varvtal genom att variera spänningen. Detta fungerar på fläktar med 3-pins kontakt, men det har inte lika brett varvtalsområde som PWM.

PWM står för Pulse Width Modulation och det är ett sätt att styra fläktar med 4-pins kontakt genom att modulera frekvens. Detta är generellt bättre än DC men fungerar bara på fläktar som är avsedda för ändamålet.

Okey så jag ska hålla mig på DC alltså?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tofflann

Vad gör PWM o DC

Yo! Köpte nya fläkar till datan o d är 3pin så jag antog att man inte kunde styra ur fort de går men gick in i bios och upptäckte att d typ går.

Man kan typ välja mellan standard silent turbo o max men blev funderasam över an switch där man kunde välja antingen PWM eller DC.

När jag kör på DC ligger fläktarna runt 1000rpm men när jag kör på PWM ligger de på 1500 utan att ha ändrat de olika kategorierna som max, turbo silent osv.

Så min fråga är vad skön gör de och finns det nackdelar att använda sig av viss Sådan.

Av Tofflann
Skrivet av ClintBeastwood:

Mitt sänker klocken ~10MHz när det når 75. Det gör väl alla Nvidia-kort nuförtiden, det är ju gpu boost och vad gpu boost gör. Att Gigabyte låser till 63 grader låter helt tokigt. Kan du inte ändra temperaturlimit i MSI Afterburner? Du använde orden flesta så gärna mer exempel? Konstigt att Sweclockers inte nämnde något i sitt test.

Vilka kort vägrar gå upp till den klockade hastigheten när temperaturen blir bättre igen (som oftast händer)?

Som sagt, på flera 970-kort så går inte ens fläktarna igång innan 60 grader. Det låter som Gigabytes version är skit helt enkelt.

Det står att min VRAM usage är på 0% hela tiden är det dålig eller bra och kan du förklara vad max. gPU voltage (mV) betyder?

Av Tofflann
Skrivet av Mange43:

Vilket Benchmark program använder du?

Heaven Benchamark 4.0

Av Tofflann
Skrivet av Nibar:

@Tofflann: Allt som är under 90 C är ganska okej, men inte över 100

ok bra.

Av Tofflann
Skrivet av gylldevik:

inget kan hända med grafikkortet med afterburner om du inte ändrar bios på kortet.

Okej bra att veta använder då Gpu tweak II då jag har strix men det bör nog inte vara någon skillnad antar jag.

Av Tofflann
Skrivet av ClintBeastwood:

Drog du upp både core och memory till max utan att det kraschade så tycker jag det låter som att överklockningen inte aktiverades. Vilket program använder du? Se till att trycka apply eller liknande så du inte drar i reglage till ingen nytta.

ja jag drog upp o ner lite och prövade eftersom jag inte såg något konsigt hända på skärmen. det ända som hände var att jag fick typ 12-15 mer fps

Av Tofflann

Överklockar mitt GTX970 Strix

Hej! Byggde min dator för några år sedan
Så den är lite äldre då med 900 seriens grafikkort så jag testade att överklocka GPU:n lite fast förstår inte rikigt vad alla saker som vad gör Max. GPU Voltage (mV)?
Har dragit runt lite på GPU boost clock och memory clock och ser goda resultat men funderar på om jag inte bara kan ha på Max? Drog upp allt på Max och såg inga grafik buggar eller annat i benchmarking programmet. Temperaturen ligger runt 68-71C och jag läste någon stans har jag förmig att om det är under 90C så är det okej. Vad säger ni?

Av Tofflann
Skrivet av MrRandom:

Har du testat programmet: simple port forwarding

Den styr det automatiskt och du behöver inte pilla i routern.
När jag hade problem så gjorde den jobbet för mig iaf

Ohh tack ska pröva det

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tofflann

Portforwarding på CH7486E?

Hej! har suttigt hela kvällen nu och försökt öppna en port på 25565 till en minecraft server på mittt modem men det fungerar inte!
Provade med port 80 o då fungerade det... har fungerat förr fattar inte varför det inte fungerar nu?
någon som vet nått?

Av Tofflann
Skrivet av perost:

Om du har köpt varan på nätet så har du enligt lag 14 dagar på dig att testa varan, och för att kunna göra det så måste du förstås få öppna kartongen. Butiken har rätt att ta ut en avgift om varan av någon anledning minskat i värde p.g.a. det, vilket inte borde gälla en skärm. Du brukar också få betala frakten för att skicka tillbaka varan till butiken.

Om du köpt varan i butik så är det väl mer av en gråzon om kartongen är öppnad, men det brukar inte vara några problem i de flesta butiker. Så kolla med butiken du köpt skärmen av, jag skulle bli förvånad om du inte fick lämna tillbaks den när du inte är nöjd med produkten.

Okej men tror du att ASUS VG248QE är något för mig eller har du något förslag på skärm som är bra för gaming och har vacker bild?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tofflann
Skrivet av Wifi:

En TN-panel har garanterat inte lika bra färger som en VA, men det borde inte vara någon större skillnad sett till hur skarp den är. Säker på att du har rätt upplösning inställd i Windows-menyn?

Japp, har kollat flera gånger.. :/ blir så ledsen när man sparat och så blir det inte som man förväntat sig... Och det värkar inte gå att lämna tillbaka den för typ kartongen får inget vara bruten eöler nått :'(

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tofflann
Skrivet av perost:

Varför kan du inte bara lämna tillbaka Asus:en? Om du nyss har köpt den så lär du väl ha öppet köp?

Det är väll att kartongen inte får vara öppnad?

Skickades från m.sweclockers.com