Inlägg

Inlägg som axelolzzz har skrivit i forumet
Av axelolzzz
Skrivet av BasseBaba:

Jo alltså @beatnutz hade ju koll på detaljerna, som jag inte orkat läsa på. Är det bara 4 dagar kvar tills dom avtäcker så lär ju precis som han säger om inte annat priserna förhoppningsvis sjunka på nuvarande generation.

Utöver det så lär det väl bli en hel del begagnat när folk börjar uppgradera.
Min plan är att plocka ett beggat 1080/1080ti om det visar sig att nästa generation blir orimligt dyr.
Skulle inte förvåna mig om dom försöker smyga upp mot 10k.

Din plan låter bra, tror jag satsar på den också. Spelar inte så väldigt krävande spel, men de jag spelar vill jag gärna kunna maxa inställningarna på utan att tänka på prestandan sjunker. Brukar också hålla på med lite videoredigering så ett 1080 skulle passa fint. Tror att den nya generationen skulle bli lite för over-kill för mig

Av axelolzzz

@Beatnutz: okayokay! Då lär det nog bli att vänta. Visste inte att det skulle komma så snabbt på!

Av axelolzzz

@BasseBaba: Äsch då, synd att du väntat så länge, men okej, ska ta ditt råd i beaktande och försöka hålla muspekaren borta från någon "köp-knapp" :).

Av axelolzzz

Köpa nu eller vänta tills nya GTX-serien?

Tjena!

Börjar vara väldigt sugen på att uppgradera burken lite. Tänker mig 1070 och uppåt. Däremot börjar det bli aktuellt med en ny serie. Är det värt att vänta på att den nya serien kommer ut och hoppas på att priserna sänks? Kliar så brutalt mycket i fingrarna och skulle helst vilja köpa nu (satsar helst på begagnat). Vad säger ni? Hur snabbt kommer priserna sjunka på gamla serien? Eller är det till och med mer värt att köpa nåt från 11XX-serien?

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av axelolzzz

@Andreaz1: Kommer från och bor i Finland

Av axelolzzz

Vad skulle ni ge för denhär datorn?

Funderar på att köpa en dator till min lillebror. Hittade en begagnad för 350€ (=3600kr). Är det värt priset?

Låda: Zalman Z9 U3
Moderkort: ASRock z87 Extreme 3
CPU: Intel i7-4770k
Grafikkort: AMD r9 280x Direct CU
Ram: 4 x 4GB (klart vilken hastighet på minnena)
Lagring: 160GB SSD och 1TB hårddisk
PSU: Corsair CX600

Av axelolzzz

Reflash Bios på en Acer Aspire E1-572

Tja!

En kompis till mig skulle fixa en dator, men hann inte göra det innan han for iväg på en resa, så han frågade mig om jag kunde fixa den.
Problemet är att den inte vill boota normalt. När man trycker igång datorn, kommer Acer loggan fram, försvinner i 3 sekunder och kommer fram igen. Dethär upprepas ända tills man stänger av datorn. Jag kommer in i BIOS, och ser att det är en väldigt gammal version. Därför tar jag och laddar ner nyaste uppdateringen och tänker reflasha BIOS. Använde mig av denhär turorialen. Tydligen ska det inte ta längre än 10 minuter att göra processen, men 20 minuter senare går fläktarna fortfarande och jag vågar inte stänga av. Är väldigt rädd att gå och förstöra allt, eftersom det var ytterst viktigt att inga personliga filer försvinner. Har jag f*ckat upp allting eller vad ska jag göra?

Av axelolzzz

@Rajmo: Som jag skrev här ovanför så var lösningen enklare än vad jag trodde. Fast jag är kunnig inom CS och sånt, så hade jag helt missat att man kan ha lägre sens än 1, vilket löser mitt problem. Tack ändå för att du tog dig tid att skriva! Uppskattas!

Av axelolzzz

@firstofmay:
@Mezzlock:
@BergEr:
@simonw:

Lösningen var så mycket enklare än vad jag trodde. Hade heeelt å hållet missat att man kan ha lägre sens än 1 genom att använda console. Tack så mycket!

Av axelolzzz

@simonw: Sensitivityn är för hög, och får inte ner till den nivå jag vill

Av axelolzzz

CS:GO sensitivity bråkar

Tja.

Idag efter en Windows uppdatering har jag fått problem med mus sensitivityn in-game. Då jag har Raw Input off, justerar sens i Windows och i spelet funkar det om man drar musen relativt normal hastighet på musmattan. Men direkt om man flickar är det som att sensitivityn skulle åka ner till 0 och musen rör sig knappt, och siktet far liksom ner i marken. Drar jag sakta åker siktet normalt. Om jag lägger Raw Input On, så funkar det, men jag får inte ner sensitivityn tillräckligt.
Vad händer?

Av axelolzzz

Fujifilm X-T10 kameradelar?

Hej!

En del från min mammas kamera har lossnat, och jag har försökt att hitta samma del på nätet, men utan framgång. Någon som är mer insatt i kameror och lyckas hitta delen som är inringad på bilden?

https://imgur.com/a/NmtGD3W

Av axelolzzz

Fortnite orsakar blackscreen

Tja.

Ganska ofta när jag spelar Fortnite, så blir skärmen mitt i allt helt svart. Jag hör ljuden från spelet i några sekunder, och sedan blir det tyst, och är tvungen att starta om datorn. Har inga problem med några andra spel, bara med Fortnite. Har testat att avinstallera och installera pånytt men verkar inte hjälpa. Otroligt störande eftersom det kan hända flera gånger på bara någon timme.

Av axelolzzz

Maskeraddräkt på Penkkis!

Hej!

Kommer från Finland och blir snart student, efter 3 år i gymnasiet. I mitten av februari får vi ledigt på skolan för att läsa på studentproven. Samma dag som vi får ledigt har vi en dag i skolan, som kallas Penkkis. Det här är alltså en finländsk tradition. Klicka här om ni vill läsa mer om det. Det börjar närma sig, och jag måste snart beställa en maskeraddräkt. Problemet är att jag har ingen aning om vad jag ska klä ut mig till. Det får i princip vara vad som helst. Jag och en annan kompis funderar på att klä ut oss till samma sak. Har ni några roliga tips på vad man kunde klä ut sig till?

Av axelolzzz

@bärplockaren: Update: Körde på igår, och har surfat runt idag en stund. Problemet har inte uppstått ännu, efter att jag bytte port. Ska ännu testa i några dagar så jag faktiskt kan vara säkert på att det är fixat.

Av axelolzzz
Skrivet av bärplockaren:

@axelolzzz
Du kan prova grafikkortet i andra PCI-e porten för se om de är där de spökar eller testa kör memtest för se om det är minnena.

Okej, ska börja med att pröva byta port!

Av axelolzzz

Skärmen blir svart, sedan normal

Tja.

Byggde en ny dator för kanske 2-3 veckor sedan. Fungerade perfekt ända till för kanske 1 vecka sen. Allting började med att jag var i ett cs game, och mitt i allt frös allting, och kompisens röst hakade upp sig och sedan kom ett blue screen med ett meddelande. Minns inte mera vad det stod, men någonting med display. Provade att uppdatera grafikkortets drivrutiner och Windows, men samma saak hände nästa dag. Sen blev det en liten paus på någon dag, ända tills skärmen mitt i allt kunde bli totalt svart för 2-3 sekunder, och återgå till normalt igen. Medan jag skrev detta inlägg hände det 8-9 gånger. Fick bluescreen en annan gång också, och då var felmeddelandet: SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED.

HAR GJORT:
-Uppdaterat Windows
-Uppdaterat BIOS
-Uppdaterat grafikkortets drivrutiner
-Cleanat drivrutinerna och installerat pånytt

-Idag cleanade jag hårddisken och installerade allting om pånytt, men är samma problem igen.

Otroligt, otroligt irriterande, eftersom jag spenderar mycket tid framför datorn, och blir ospelbart när det händer ofta.

Specs:
Ryzen 5 1500X (med stockcooler och inte överclockad)
ASRock B350M PRO 4
8GB DDR4 2400mhz (kommer att uppgradera senare i december)
RX 580 4GB (köpte begagnat)
Corsair VS 550W

Kan det vara fel på grafikkortet? Dåligt nätagg?

Av axelolzzz

Datorn stannar och startar om av sig själv

Tja.

Köpte ny datorn för 2 veckor sedan, har funkat perfekt. Ända tills igår. Var ett CS game med några kompisar, och plötsligt stannade allting på skärmen och kompisens röst hakade upp sig. Efter typ 10 sek startade datorn om av sig själv. Idag hände det också, men då kom ett fel meddelande: Your pc ran into a problem and needs to restart. Där nere stod det även: Stop code: VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR.
Väldigt irriterande när jag inte kan spela utan att oroa mig över det här.

Specs:
Ryzen 1500X (inte överclockad)
8GB 2400mhz (kommer att uppgradera till snabbare minnen senare i december)
AsRock AB350M Pro4
RX 580
Corsair VS 550W
1TB hårddisk

Av axelolzzz

Då börjar jag. 100kr.

Av axelolzzz
Skrivet av Oliver91:

Zaver ser ut att vara ett seriöst betalalternativ iallafall på deras hemsida men oddsen att någon sitter med båda dessa korten luktar skumt på långa vägar...

Frågade om han råkade ha några DDR4 3000mhz minnen, och vips, så hade han det också. Redan priserna han kunde tänka sig sälja grafikkorten för fick mig att börja tveka.