Inlägg

Inlägg som axelolzzz har skrivit i forumet
Av axelolzzz
Skrivet av Marticus:

Vilken tur för dig att han har båda, men varför sälja NÅGOT av dom för ett "bra pris"? Varför inte båda? Vad är oddsen att han har båda korten du söker?

Varför går han inte med på dina villkor? Dom är inte oresonabla direkt.

Det har ingen annan heller, finns bättre alternativ och om han inte vill använda dom så.... Det är en scam, gå vidare. Bra att du hörde dig för när du blev osäker!

Han sa att han har datorer som hobby, säljer och köper hela tiden för att bygga. Han ville inte använda blocketpaketet, eftersom "han hade blivit blåst 2 gånger det senaste halvåret", när han hade använt blocketpaketet. Började tvivla redan då jag tyckte han hade för bra priser. Lät alldeles för bra för att vara sant. Han berättade att han hade försökt sälja korten i 3 veckor utan framgång och att korten knappast skulle åka på några dagar, så han sa jag kunde få tid att tänka på det, men 30 minuter senare hade han plötsligt en köpare. Det var då jag bestämde mig att skriva här. Tack för snabbt svar! Uppskattar det verkligen.

Av axelolzzz

Zaver - Betalningstjänst

Admin får flytta om jag lagt tråden på fel forumdel!

Tja. Är med i en grupp på facebook där man kan köpa och sälja datorkomponenter. Sökte efter ett 1070 eller ett RX 580 och en snubbe kontaktade mig på messenger. Han hade båda korten och kunde tänka sig sälja något av dem för ett riktigt bra pris. Frågade om han kunde använda blocketpaketet, men sade att han ville använda Zaver. Har aldrig hört om denna tjänst förut. Någon som vet mera om Zaver, och kanske till och med har erfarenhet?

Av axelolzzz

Datorn freezar vid användning

Tja. Har skrivit förr om detta problem men lyckades inte lösa sig. Problemet är att min kompis dator har haft problem ända sen vi byggde ihop den. När datorn är under användning kan den mitt i allt frysa. Allt på skärmen står still och han är tvungen att starta om datorn för att det ska fixa sig. Det här är specsen:

FX-6300 3.50ghz 6 cores
2GB RX 460
8GB Corsair value DDR3-1600mhz
256GB SSD Intenso
430W EVGA
M5A97 R2.0 EVO (begagnat från en kompis)

Han hade först 4Gb ram och vi trodde att det berodde på det. Så vi uppgraderade till 8Gb men ingen skillnad. Bios borde borde vara uppdaterat. Han körde också memtest, och vad han läste av så fanns inget problem där (svårt att veta eftersom han inte alls är så kunnig inom datorer). Men en sak jag märkte var att när jag kollade i Biosen så visade det bara 4Gb ram men i speccy visar det 8. Vet inte alls om det är något som kan ha med problemet att göra.

Bomba med förslag!

Av axelolzzz
Skrivet av ThLoser:

Hallå SweClockers! har inte en aning om detta blev i rätt forumkategori ber så mycket om ursäkt isåfall.

Iallafall, datorer har jag inte ett problem att bygga.. Men det är till att byta processorfläkt det är en ren labyrint för mig.

Nummer 1: Hur kan jag få bort den gamla fläkten på smidigast sätt.
Nummer 2: All överbliven kylpasta hur får jag bort det smidigast på både processorn och fläkten.
Nummer 3: När allt detta är gjort är det väl som att sätta dit en ny kylare så alltså bara kleta på kylpasta och klicka dit det igen!

Tror inte det är något jag missat hoppas ni kan hjälpa mig på smidigast sätt!

Vad har du för kylare nu?

Av axelolzzz
Skrivet av trebrecks:

hyper x cloud 2 skit sköna bästa ja köpt

Håller med!

Av axelolzzz

@Leyer: OK, ska prova!

Av axelolzzz

Nvidia Control Panel - CSGO

Tja. Vill ändra lite färger och sånt via NVIDIA Control Panel för att få CS att se lite mer färgglatt ut. Tar up Control Panel och tar Adjust desktop color settings och ändrar till jag blir nöjd. Det ser ut som jag vill ända tills jag startar CS. Sekunden före spelet startar och tar över skärmen ser jag när det blir samma gamla färger på skrivbordet och likadant på CS. Ursäkta min svenska (kommer från Finland), men hoppas att någon vet vad jag talar om och kan hjälpa mig.

Av axelolzzz
Skrivet av Stiller83:

ohh nu tappade du mig helt 80+ silver ? komponenter är inte min starka sida.
ja tanken är att ha en dator som klarar mer spel än dota och csgo.
vilken psu skulle man välja ?
mvh stiller

Det Grishnackh menar är att du skulle kunna byta ut nätaggregatet (psu) till ett bättre, eftersom nätaggregatet är en viktig komponent som man kan satsa lite mera pengar på för att få bättre kvalité. Men om du inte ska göra allt för mycket och krävande saker så passar det fint med det du har.

Av axelolzzz

Ska nog fungera fast du inte har aktiverat Windows. Min gissning är nog att det är något fel med tangentbordet.

Av axelolzzz

@Knoffen: Okej. Bra at veta! Tack för svar!

Av axelolzzz

Är denna skärm värd att köpa?

Hej! Har ingen koll på skärmar och undrar om det skullle vara värt att köpa den här http://cdon.se/hemelektronik/asus-24-led-vg248qe-p22539423 nu då CDON har rea. Vill ha en 24" 144hz så tror den där skulle passa ganska bra.

Av axelolzzz

Bästa 144hz datorskärm för priset

Hej! Har funderat på att skaffa en ny datorskärm (gärna så billig som möjlig). Har inte så mycket pengar men lägger så mycket som behövs för en bra skärm. Har absolut INGEN koll på skärmar och skulle gärna ha hjälp med att hitta en relativt bra 144hz skärm. Helst 23-24 tum.

Av axelolzzz

@Xaph: Ja det kan hända.

Av axelolzzz

Hej! Tycker din budget passar bra till spelen du ska spela och samt om du vill att datorn ska kunna klara några år. Kommer själv från Finland och har aldrig handlat på Inet eller Webhallen så kan inte säga hur det ligger till med garanti.

Det är ju i princip alltid billigast att köpa delar och bygga själv istället för en färdig byggd. Kan du bygga ihop själv? De färdigbyggda datorerna som du länkat tycker jag har för högt pris. Tycker du ska köpa från Inet. Om vi jämför till exempel Taurus Overkill GTX 1060 https://www.inet.se/produkt/1512001/taurus-overkill-gtx-1060#..., med en ungefär likadan bara att man själv plockar ihop den blir betydligt billigare. https://www.inet.se/kundvagn/visa/10360211/ (EDIT: glömde nätaggregat, men ändå betydligt billigare)

Skulle jag vara du skulle jag satsa på en Ryzen processor. De är riktigt bra för priset. Här har jag plockat ihop en vagn: https://www.inet.se/kundvagn/visa/10360243/

Säg gärna till om du inte tycker samma sak eller om du undrar något, men här är bara ett förslag.

Av axelolzzz
Skrivet av Elghinnarisa:

skriv ned vilka inställningar du kör i OBS samt all typ av information du kan komma på. Skadar aldrig.

T.ex. Screen på CPU/GPU belastning under tiden du spelar och streamar, säger OBS att den tappar frames?

Svårt att säga när allt vi har att gå på är "laggar" och "kollat, ser bra ut". Kanske missat något någonstans. Brukar vara enklare när man har flera ögon som kollar igenom saker.

Kolla gärna om något händer precis när det laggar i streamen, vilket är svårt ifs. då streamen alltid är en aning efter men bevaka gärna CPU/GPU användning osv. under en period och kolla om du kan se något.

Går även logga sådant med hjälp av diverse verktyg som t.ex. hwinfo.
Så kan man sätta sig och lira en 10-15 minuter och sedan kolla igenom allt som loggas för att se om man kan hitta något.

Men som sagt, börja gärna med att skriva ut lite mer specifikt vilka inställningar du kör i OBS osv.

Video bitrate: 2500
Encoder: Softare x264
Audio Bitrate: 64
Base (canvas) Resolution: 1920x1080
Output (scaled) resolution: 1280x720
Downscale Filter: Bicubic (sharpened scaling, 16 samples
Common FPS value: 30

Användningen av CPU:n var inte upp i 50% ens i användning efter att ha streamat en liten stund och checkade läget. Så man tycker ju att det inte borde frysa som det gör. Fryser, runnar kanske 2 sekunder, fryser, laggar en några sekunder (typ 3 fps), osv.

Av axelolzzz
Skrivet av Valonen:

Jag streamar en del och att kolla på sin egna stream på samma burk brukar inte vara lyckat, dock är jag novis inom området.

Prövade att kolla på en annan dator och på min telefon, laggade också. Samma för mina kompisar.

Av axelolzzz
Skrivet av Sposckis:

Hastighet på din uppkoppling?

40Mbit/s nedladdning, 20Mbit/s uppladdning

Av axelolzzz
Skrivet av Litenskit:

Jag gissar på att din processor är för svag men kolla hur cpubelastningen ser ut medan du spelar, kanske även temperaturer.

Belastningen är inte för hög, och temperaturerna är OK nu när jag checkat

Av axelolzzz

Min stream laggar

Hej! Har nu youtubat i 2 månader ungefär och har nu tänkt börja streama på Youtube. Men när jag har testat kolla på streamen medan jag spelat så har den frysit, och kommit igång för 1 sekund, frysit osv... Jepp, jag har sökt på internet men har inte hittat något. Använder OBS. Är det något med bitrate:en som ska ändras eller?

Av axelolzzz
Skrivet av Fluppzy:

Är det just launch options du tänker på? Finns mycket annat du kan göra i Windows annars för att förbättra fpsen. (Men hur mycket bättre det blir är svårt att säga)

Men detta är vad jag har i launch options "-high -freq 144 -novid -nod3d9ex -nojoy"

Tack för svar. Ska prova!