Inlägg

Inlägg som Paddglutt har skrivit i forumet
Av Paddglutt
Skrivet av Winstonis:

Fick med i stort sett helt nya sommar däck när vi köpte bilen (18". Vinterdäcken är också 18" och tycker det ser helt OK ut storleksmässigt. Inget som kommer ligga emot om de hamnar längre ut?

Näe det kommer inte ligga emot, det som kan hända om man kör större och bredare fälgar med "fel" ET mått är att det skrapar lite i gummit vid fullt ratt utslag.
Men 18" är fortfarande så pass litet att det bör inte påverka dig.

Av Paddglutt
Skrivet av Winstonis:

Hej,
Är i behov av ett par sommarfälgar till min XC60 och har kollat in dessa:
https://velonity.se/msw-48-gloss-black-full-polished-18-tum-w...

Dessa ska passa mina befintliga däck men min fråga är om dessa är anpassade efter en SUV? Är dessa på något sätt dåliga fälgar samt kommer de att passa? Bultmönstret ser ut att passa. Googlar jag runt så verkar de ha ett belastningsindex på 875, antar att de menar 870 kg?

TPMS gissar jag inte kommer vara något problem då Volvo använder ABS-systemet så inget mer behöver köpas till?

Det bilen är av årsmodell 2019.

Tack på förhand!

Finns inte riktigt några fälgar som är specifikt för SUV, utan man får gå efter diameter, bredd, bultcirkel, navmått och ET mått

Bredden är inte ut att vara några problem, 8" klarar nog alla bilar av storlek skokartong och upp.
Bultcirkel är standard Volvo 5x108, navmått måste vara över 63.3 för din bil det finns dock inte på hemsidan.
ET mått ser ut som att den kommer hamna lite längre ut än dina nuvarande men kommer nog fortfarande passa.
Diameter finns risken att dom ser ganska små ut på en SUV

Av Paddglutt

Q1 2024 närmar sig sitt slut, dax för årets första bonanza tycker jag
Pappsen behöver lite mer lagring till servern @komplett

Av Paddglutt
Skrivet av Midvintersorg:

Hej. Bredbandspriserna har ju börjat skyrocka i mitt stadsnät så kollar över möjligheterna att byta operatör.

Ni som har bredband2 är ni nöjda? Hört mycket skit om dom, men är billigt. Kan man förhandla bort cgnat? Vill ha publikt ip.

Kör mest CS2, Overwatch 2 och Dayz. Väl mött.

Jag har varit nöjd kund under ganska många år.
Inga problem att få publik ip, kostar inte ens extra som bahnhof.

Kör Bredband2 i Sthlm och i Dalarna, kan räkna driftstoppen på 1 hand senaste 3 åren

Av Paddglutt
Skrivet av qc3fxv3a:

Men herregud, vad är det för fel på folk. Frågan är om inte lampan ingår i lagningen. Jag har inte förväntat mig att de ska titta på något helt annat system i bilen, men punktering och punkteringsvarning är väldigt tätt förknippade. Låt säga att din rörmokare får i uppgift att laga varmvattenkranen på din blandare men lagningen leder till att kallvattnet i samma blandare slutar fungera. Fine, ditt varmvatten fungerar men kranen går fortfarande inte att använda. Är den lagningen verkligen fackmannamässigt utförd?

Jag håller inte med, det är ett assistanssystem för att få din uppmärksamhet att kontrollera däcktrycken. Åter igen så ska du göra en kontroll av fordonet innan avfärd.

Du verkar tyvärr vara extremt oerfaren gällande fordon, utav alla mil jag kört på vägen med alla olika fordon så kan jag avgöra när något inte stämmer. Det är så pass simpelt att om du har ett lågt däcktryck någonstans så KOMMER bilen att dra åt något håll, och om du inte sitter och håller i ratten som om det vore en curlingstång så kommer du märka det. Lågprofildäck gör det bara ännu tydligare.

För att återigen gå till rörmockaren så är du så långt ifrån att det är smärtsamt. Hade verkstaden dragit gängpajj på en bult, absolut då hade dom gjort fel för det är en del dom arbetar på. 4 däck = 4 olika delar = 4 olika arbetsplatser.

Hade rörmockaren bytt blandare och inte använt gängtejp eller lin så hade inte arbetet varit fackmannamässigt utfört.

Av Paddglutt

Detta känns lite som en tråd där du söker någon som ska dunka dig lite på ryggen så du vågar stå på dig mot verkstaden i något försök att inte behöva betala det nya däcket.

Att arbetet skulle vara fackmannamässigt utfört innebär bara att lagningen är korrekt och fackmannamässigt gjort, du har lämnat in bilen med anmärkningen att du har punktering på däck 1A, inte någon genomgående kontroll av bilen, att återställa däcktryck brukar det finnas en knapp i bilen(gör iaf det i min) Oavsett då ska du ju kontrollera att alla däck har tryck när du åker där ifrån, man ska ju kontrollera fordonet innan man åker typ som på uppkörningen.

Du skulle ju aldrig anklaga en rörmockare för att ha gjort något fel om han lagat din dusch men missat att du har en läcka i handfatet.

Av Paddglutt

Väntar på en liten beställning av Monster Energy sorter som inte finns att köpa i Sverige, samt en liten låda med
Arturo Fuente Cubanitos så man har något litet vid nyårsnatten att dela med sällskapet

Av Paddglutt

Tror aldrig att jag varit med om att Inet varit sena i leveransen om sakerna funnits i lager, eller ja förutom möjligen om man beställt något drop dom haft på stream som sålt slut deluxe.

Brukar snarare vara förvånad att sakerna packas på kvällar när jag beställer.

Av Paddglutt
Skrivet av slusk:

Byts ditt ip fast du har routern på eller vad? Låter riktigt märkligt..

Jadå det byts ibland när lease-tiden går ut. Det är inte varje gång men det händer absolut, kan variera mellan 1 gång i veckan till 1 gång per kvartal.

Av Paddglutt
Skrivet av nu1mlock:

Diskussionen gäller CGNAT och publik IP-adress, inte dynamisk/statisk.

TS gav noll info om hur han faktiskt kom åt servern förut, och jag ansåg att det kunde vara till nytta att meddela det till TS.
Jag har ju tyvärr noll vetskap om hur kunnig TS är och erbjuder därför hellre på lite mer info än vad som kanske var nödvändigt.

Det är nämligen så att i och med att Bredband2 nu mer eller mindre endast kör CG-NAT till privata sidan så är IP poolen som används för kunder som ber om publik IP mycket mindre och därav byts adressen oftare. Tidigare har jag kunnat ha samma ip i flera månder men nu så får man vara glad om det byts 1 gång i veckan och därför måste man ha en lösning för det också.

Detta är information jag gärna hade velat ha när jag hade samma problem tidigare.

Av Paddglutt

Har väl haft Youtube premuim sedan det kom ut typ, jag och 3 polare delar på familjeversionen.

Av Paddglutt
Skrivet av M89:

Bredband2

Bredband2 kan du bara mejla om att få dynamisk adress igen, tror aldrig dom gett ut statiska men dom dynamiska adresserna kan ligga några månader ibland.

Av Paddglutt

Usch detta kommer nästan bli en rant Men till frågan....

Min chef är HELT inkompetent. Det första jag tänkte när jag skrev på anställningsavtalet är "Fan va najs, chefen har själv suttit i samma roll och vet precis hur verksamheten fungerar och vad vi kommer behöva för stöd"

ACK SÅ FEL JAG HADE. Han har idag föga chefs eller teknisk kompetens, men han är helt ärligt den sämsta chefen och människokännaren jag någonsin träffat, det tog ett bra tag innan jag insåg detta dock då jag arbetar skift och knappt träffar honom.
Men gång på gång när man begärt personlig stöttning och/eller hjälp att utvecklats har det slutat med besvikelse då han anser att det inte är hans jobb, precis som att det är inte hans jobb att hitta kompetent personal, hitta täckande personal för sjukdommar och mycket mer. Kollar man vad han gör om dagarna så är det fika och attestera våran tid.

Han har alltid "möten" när man behöver prata, sen ser man honom 20 minuter senare i fikarummet med en kopp kaffe och skulle man fråga honom om något då så är det plötsligt raska steg till "mötet"

Han är konstakt på vår sjuka personal med någon psykisk press att man måste tillbaka pronto, helt ärligt skulle man kunna vara döende och han undrar varför man anses vara för sjuk för att jobba.

Lönesamtalen kan man tro att det är ur hans personliga plånbok man tar pengar, "befodringar" är icke lönegrundande och han blir kort och extremt defensiv, nästan kastar minsta lilla skit man kan ha gjort i ansiktet som motivering varför lönen inte ska gå upp i takt med kunskap eller ansvar.

Så till min slutsats, min chef suger. Hade det inte vart för de absolut underbara kollegorna man har hade man lagt benen på ryggen och dragit för länge sen, men man har väl åkt på någon jävla modell av Stockholmsyndrom och kan inte överge kollegorna.

Av Paddglutt

För mig beror det helt på om jag jobbar eller inte

Jobbar jag så föredrar jag Instabox eftesom dom har en låda precis utanför min arbetsplats. (Sover när ombuden är öppna)
Är jag ledig så föredrar jag Postnords hemleverans, detta eftersom dom alltid tar ett ombud man måste åka till när jag har ett inom gångavstånd.

Av Paddglutt

Vore kul om en schysst rabatt på en köksassistent/matberedare dök upp

Av Paddglutt

Det stora hela är att anställa någon kostar massvis, dels lön men även övriga utbildningar och avsättning av resurser som kan assistera dig vid problem eller frågor. Mer pengar ut och mindre pengar in helt enkelt, även vilken kunskap du besitter så kommer du under de första 6 månaderna vara en ren kostnad för företaget.

Jag tror det blir extremt svårt att få anställning om man inte har gymnasie examen, det handlar mindre om att du inte klarade kurserna utan mer om att du "gav upp" när det blev svårt. Enda som gymnasiet visar är att du har grunderna i språk, och att du kan besvära dig att under 3 år ta dig upp ur sängen, komma i tid och slutföra projekt oavsett hur dötråkiga dom är.

MEN med det sagt så är det absolut inte omöjligt att få anställning men du får räkna med att du ligger i underkant så det svider om det. Min arbetsplats har till min kännedom de senaste 4 åren anställt 2st utan gymnasieexamen, den ena hade inte ens gått klart högstadiet, men som du förstår så är dom inte som oss vanliga dödliga, den ena är en blandning av en svärmorsdröm mot kunder och kan snacka så bra att han kan sälja kolsyrat vatten till LOKA, och den andra hade så sjukt bred och djupgående kunskaper inom programering och IT-Säkerhet att han kan helt ärligt beskrivas om en 1 på miljonen anställning.

Av Paddglutt

Har du några program du kan nämna att du ska använda? eller någon budget du måste hålla dig till.
Den datorn jag får upp på infon du skrev är inget att hänga i julgranen om du måste ha en dator som klarar tunga program, det är mer en "mormor måste ha en bank/nyhetsdator"

Du vill gärna ha minst en i5 processor eller R5 beroende på tillverkare, 16GB arbetsminne/RAM är nog ett minimum då du troligen kommer arbeta i CAD en del, sen vill du nog gärna ha en SSD på minst 256GB förutsatt att du har en extern HDD eller onlinelagring du kommer utnyttja. Men allt ovan kostar, så att veta vilken budget du har är prio 1 för att kunna hjälpa.

Av Paddglutt

Spännande att se att man inte är ensam i usel sömn träsket, ska imorrn hämta ut ett provkit för sömnapné och hoppas att man kan få lite hjälp därefter

Av Paddglutt
Skrivet av Parallels:

Som det står i rubriken: Var kan man köpa ett professionellt skrivbord? Helst via webben.

Höj & sänkbart, hög kvalité. Kinnarps eller något jämförbart.
Personligen föredrar jag ett helt rakt skrivbord.

Jag rekommenderar att köpa en lös bänkskiva från typ bauhaus, dom kan kapa till önskad storlek i butik.
Detta må såklart inte vara ett färdigt skrivbord men jag kör samma kombo och kunde inte vara nöjdare. Väger AS men kommer aldrig behöva köpa nytt, tröttnar på skivan kan jag bara byta eller olja med kulör.

Bänkskiva
Höj och sänkbara ben

Av Paddglutt

Är det endast avhämtning eller kan du tänka dig skicka?