Inlägg

Inlägg som 4cyberspace har skrivit i forumet
Av 4cyberspace
Skrivet av Niivpzi:

Om du inte är i behov av playstore - fortsätt Huawei.
Behövs playstore - köp valfritt.
Kör själv Xiaomi och är stört-nöjd.
P20 Pro bör ju fungera finfint även idag - varför byta? Ännu mindre till en nyare Huawei (just för att du får sämre 'mjukvara' med bättre hårdvara)

Jag vet inte om jag är i behov av Playstore då jag aldrig varit utan det. Vissa säger ju att det inte är några problem alls att klara sig utan. Men kommer man åt Google Maps, Bank ID och dylikt ändå ?

Nu när Leica lämnar Huawei känns det som ett sjunkande skepp. Eller ändå inte kanske, då de eventuellt byggt på sig mycket kunskap om kamerateknik och därmed kommer stå sig högt fortsättningsvis. De säljer väl bra med mobiler i Kina/Asien. Men de har helt klart tappat mycket västerländska kunder pga. förbudet av Google.

Det känns lite lockande också och testa Oneplus eller Xiaomi. Jag vill gärna ha bra batteritid och bra kamera. Därför man varit nöjd med Huawei. P20 är relativt ny men den får sin repor och batteriet är inte alls vad det var när mobilen var ny.

Så sammanfattningsvis:
Köpa en Huawei P40 eller P50 Pro
Köpa en Xiaomi (vilka senaste modeller finns och vilka nya är påväg ?)
Köpa en Oneplus (vilka senaste modeller finns och vilka nya är påväg ?)

Av 4cyberspace

Huawei/Oneplus/Xiaomi

Hej
Har en Huawei P20 Pro i dagsläget som jag vill byta ut. Velar lite kring hur man ska tänka kring att fortsätta med Huawei ?

Läste att Leica kommer avsluta samarbetet med Huawei och förbudet att använda Google Play etc kvarstår. Ska man gå över till Xiaomi eller Oneplus istället ? Har de bra telefoner liknande Huawei ? Eller ska man satsa på någon av Huawei:s telefoner ändå ?

P50 Pro kommer väl eventuellt släppas snart.

Av 4cyberspace

Köpte Just Cause 3 förra veckan.

Av 4cyberspace

Mad Max som jag klarade under 2019. Mycket roligt och välgjort spel måste jag säga!! Gillade allt typ som grafik, spelmotorik, berättelsen, karaktärerna, det öppna landskapet. Väldigt underskattat spel som jag även läst att andra tycker.

Av 4cyberspace

Tack för alla svar och tips. Det blev Just Cause 3 häromdagen. Riktigt roligt spel. En fråga bara. Jag har nu kommit en bit in i spelet och tycker det börjar bli alldeles för svårt när jag ska inta baser.

Främst är det stridsflygplanen som bombar mig som är problemet. Men det är även väldigt mycket förstärkningar hos fienden i form av jeepar etc. Har jag missat något ?

Av 4cyberspace

Sony RX100 serien

Hej
Jag har tidigare testat Sony RX100 II. Någon som kan tipsa vad man ska satsa på i Sonys RX100 serie nu när även RX VII finns ute ? Jag är beredd att betala ganska bra om det ger betydligt mycket bättre kvalitet på bilder och video. Det jag undrar är alltså hur mycket bättre bild och video kvalitet jag kan få i denna serie ? Men jag lägger inte 10 000 kr mer exempelvis om man jämför RX II och RX VII för endast en liten förbättring.

Har som sagt testat RX100 II och tyckte den tog bra kort och videos. Har fattat som att den har bättre batteritid än alla efterföljande kameror i RX 100 serien.

Av 4cyberspace

Haha ja den videon såg jag också + en massa andra videos på Youtube ...

Det löste väl sig till slut. TV:n står på bänken och WOW vad nöjd jag är !! Vilken uppgradering och vilken TV =). OLED är verkligen fantastiskt bra . Men det var lite läskigt att hantera den eftersom den är så tunn och tung. Det tog tid att packa upp och skruva ihop den. Höll på i flera timmar. Tyckte den såg liten ut när den låg på golvet men när den kom upp på TV bänken såg jag direkt vad stor den är, speciellt jämfört med min gamla TV. Så 55 tum räcker gott och väl för mig .

Lite tankar och tips efter installationen. Jag tyckte TV:n var väldigt tung så att vara två personer är att rekommendera när man ska lägga ned TV:n för montering av fot + skena samt när man lyfter upp den på TV-bänken. Mitt tips är att lyfta TV:n till en säng eller soffa och lägga den med skärmen nedåt och sedan montera foten. Alternativt lägg den mot golvet dämpad av kuddar. Men man kommer behöva ha TV:n något upphöjd om man lägger den mot golvet eftersom foten ska monteras.

När jag skulle lägga ned TV:n mot golvet och kuddarna så föll den lite framåt sista biten eftersom kartongen gled undan, det gick bra men det kan vara bra att tänka på att det kan hända. Lådan hade jag nog inte valt såhär i efterhand att lägga den på.

Installationen gick också bra med alla val man skulle göra. Dock så fick jag följande meddelande när jag zappade mellan TV kanalerna efteråt: "CI modul saknas". Jag kör med vanlig kabel via Comhem uttag i väggen. Alltså ingen box. Vad är fel ? Får väl ringa Comhem imorgon.

Av 4cyberspace

Det är 55 tums modellen. Är mer inne på att lägga den på golvet. Blir inte det lättare att lyfta upp den till tv bänken sen? Känns som det blir svårt att ställa upp tv:n och även lyfta bort den från sängen eller soffan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av 4cyberspace

Installation LG Oled C9 - tips

Hej
Köpte en LG Oled C9 på Black Friday. Är det någon som har några tips på hur jag packar upp och installerar den på bästa sätt ? Har sett lite tutorials på youtube... Drar jag bara av kartongen rakt upp, och sen då ? Vart lägger jag TV:n lämpligast för montering av foten ? Tacksam för alla tips

Av 4cyberspace
Skrivet av Pellefant:

Har köpt en B9 för 17k från komplett som väntar hos posten. Kan dock inte bestämma mig för om jag ska ta C9 för 20k. Känns dock inte som att C9an är värd 3k extra.

Speciellt efter det Vincent skrev i sin b9 recension idag. Att b9 har stöd för 4k120hz + hdr. Han har frågat LG ingenjörer kring detta och de har bekräftat för honom att TVn har stöd för det.

Despite rumours to the contrary, LG engineers have verbally informed us that the B9 is capable of 4K@120Hz in HDR (especially important for gamers). However, due to the lack of true HDMI 2.1 sources at the moment, there is no way we could verify their claim.

Önskad dock att LG kom ut och säger något officiellt. Oerhört irriterande.

Vad tycker ni? 17 000:- för B9 65 tum eller 20 000:- för C9 65 tum. Givetvis är det olika för alla, men är C9 värd det 18% högre pris?

Jag tycker du ska ta C9, 3K är väl inte jättemycket i det stora hela. Alltid kul/bättre med en senare tv. Finns säkert grejer som är bättre som inte är lika uppenbara för oss vanliga konsumenter.

Av 4cyberspace

Jamen sådär då... Då har man beställt en LG C9 för 12990 kr på Elgiganten =). Känns riktigt bra och spännande. Hoppas bara den klarar frakten som någon annan skrev innan...

Av 4cyberspace

Multisportklocka vs smart klocka

Hej
Har nyss fått upp intresset för multisportklockor / smarta klockor. Jag googlar multisportklocka och hittar modeller som Garmin Forerunner 235 osv. Googlar Smart Watch och får upp klockor som Samsung Galaxy Watch 46 mm och Huawei Watch GT.

Vad är skillnaden mellan en multisportklocka och en Smart Watch ?
Kan ni rekommendera några märken ?

Mvh 4cyberspace

Av 4cyberspace

Vad ska jag spela härnäst ?

Hej
Jag har senaste åren spelat GTA IV, GTA V, Age Of Empires och Mad Max och gillat allihopa väldigt mycket. Så vad ska jag spela härnäst om jag gillade de spelen listade innan ? Jag gillar alltså open world spel typ GTA och Mad Max men även strategispel som t.ex. AOE ibland.

Av 4cyberspace
Skrivet av ågren:

Jag förstår inte ens varför du ställer dig den här frågan. Är det värt att riskera en brand för att spara in 99kr eller vad ett nytt grenuttag skulle kosta? Även om det inte är någon fara kan jag tycka att det är en extremt billig försäkring som gör att du kan sova gott om nätterna och slippa oroa dig över att vakna upp till en eldsvåda.

Skickades från m.sweclockers.com

Okej kanske för göra det då. Jag tänker att vattnet nu är borta men att något i grenuttaget kan ha blivit konstigt, eller inte...

Av 4cyberspace
Skrivet av cads:

Jag själv skulle ha bytt ut den eller öppna och torka om man vet hur man gör

Okej.

Av 4cyberspace

Vatten i grenuttaget (det sprakade)

Hej
Spillde vatten i grenuttaget dit dator, klockradio, lampor bland annat är kopplade. Undrade vad det var som började spraka. Ser att det slår blixtar och håller på att ta eld i mattan ungefär.

Drar ut huvuduttaget och stänger ner allt. Har gått ett par timmar nu. Provade att koppla in allt igen. Sprakade till i en sekund sen inte hört något mer på en timme. Är det säkert att fortsätta använda eller ska man köpa ett nytt grenuttag eller vidta någon annan åtgärd ? Känns ju inte kul om det skulle börja spraka mitt i natten igen.

Av 4cyberspace
Skrivet av Alling:

Gissning nummer ett från min sida är att du inte har godkänt att datorn får komma åt telefonens data. Koppla ur USB-kabeln och anslut den igen, så borde det komma upp en ruta om det på telefonen.

Annars låter inte kryptering som en orimlig orsak.

Jo jag har godkänt att datorn får tillgång till telefonens data. Det meddelandet som kommer upp när man pluggar in den i dator ed usb kabeln. Jag klickar ja. Ringde faktiskt till Huawei:s support idag. Killen där snacka om att man behöver en app för att kunna se bilderna ?? Va svarade jag, detta har funkat tidigare.

Av 4cyberspace
Skrivet av PlogarN97:

Honor 8 har väl 4 GB internminne?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Alling:

Stämmer; @4cyberspace menar internlagring. Honor 8 finns vad jag vet med 32 eller 64 GB.

Hej
Ja det stämmer. Ber om ursäkt att jag förvirrar =). Denna är på 32 GB. Fattar inte varför jag kan se bilderna i telefonen men inte i datorn (DCIM mappen).

Av 4cyberspace

Honor 8 - vart har filerna i interminnet tagit vägen ?

Hej
Tänkte rensa internminnet i min Honor 8. Vill få bort filer som bilder, filmer osv. Står i mobilen att det endast är 1,25 GB kvar av internminnet på 24 GB. Men när jag kopplar in usb sladden och mobilen i datorn så ser jag inga filer i DCIM mappen. Kan säga att jag har ett extern minneskort i mobilen också men jag vet att det mesta ligger på interminnet. Fick något meddelande om kryptering. Kan det vara orsaken och hur får man bort den ?

Av 4cyberspace
Skrivet av Valonen:

@4cyberspace: Ja det stämmer, använder det medföljande silikonskalet och lins sticker inte ut ovanför någon kant. Området runt linserna är upphöjt som en liten ram.

Okej, tusen tack för ditt svar.