Inlägg

Inlägg som Kotra25 har skrivit i forumet
Av Kotra25

$18.39

Av Kotra25

Min g502 har börjat göra någon form av dubbelklick när jag klickar en gång och den är nog lite mer än 1 år nu tror jag

Av Kotra25

Tack så mycket. Jag ändrade switchen till 720p och nu fungerar det. Jag provade inte att spela så jag får väl se hur stor skillnad kvalitetsförlusten gör men det verkar fungera för närvarande i alla fal

Av Kotra25

Nintendo switch adapterproblem

Jag har en nintendo switch som jag förut anslöt till en tv men då jag störde resten av familjen bestämde jag mig för att flytta in den till datorhörnan och spela på en datorskärm.

Problemet är att skärmarna bara kör vga och dvi så jag tog fram en hdmi-vga adapter och anslöt till skärmen. Den gröna lampan på dockan lös så switchen skickade en signal, men skärmen tog inte emot någonting (no signal). Jag testade även med en annan skärm men det gav samma resultat.

Då kan man ju tänka att adaptern var trasig men när jag kopplade in den till en raspberry pie fungerade det alldeles utmärkt.

Allting fungerade som det skulle när den var ansluten till tvn via hdmi.

Är det någon som har varit med om något liknande? Adaptern fungerar men inte till switchen.

Tack i förhand.

Av Kotra25

Obs är gratis och utan adware. Att spela in är i princip att trycka på en knapp om man inte vill göra det mer komplicerat.

Av Kotra25

@Yonie jag läste alltihop och jag förstod inte det roliga

Det var en ganska bra historia dock så jag ångrar inte att jag läste det

Av Kotra25

7/10
Ganska bra med tanke på att jag chansade på alla

Av Kotra25

Jag använder mycket hellre dator av flera anledningar. Ibland har jag dock inte datorn i närheten och då är det bra att mobilen är ett alternativ.

Av Kotra25

Jag tror jag läste alla Harry Potter på 2 månader när jag var 10 år. De börjar som sagt relativt enkelt men sedan ökar svårighetsgraden lite för varje bok. Definitivt en rekommendation från mig.

Spejarens lärling är en serie med 11 böcker tror jag och medans jag inte riktigt minns hur de är skrivna minns jag att jag tyckte om dem väldigt mycket när jag läste dem.

Annars finns väl Percy Jackson men jag personligen tror jag att de kan upplevas som svårare.

Av Kotra25

Fler skärmar blir fler pixlar som kortet måste rendera antar jag

Av Kotra25
Skrivet av Bellerefon:

Har flera datorer och inte fått det problemet,
Kör förvisso offlinekonto.
Har ni microsoftkonto kopplat eller är det "offlinekonto"?

Jag kör på ett online microsoftkonto.

Av Kotra25

Jag har samma problem och jag måste logga in dubbelt även med pinkod

Av Kotra25

4/10 men till mitt försvar så levde jag inte när alla dessa pentium fanns.

Av Kotra25

Jag tar det om det blir aktuellt då

Av Kotra25

Jag är intresserad av processorn (och eventuellt moderkort men jag har en känsla av att jag inte har råd med det), jag kan fixa hämtning i Göteborg.

Hur mycket skulle du vilja ha för processorn?

Av Kotra25

1000 + frakt för processorn

Av Kotra25
Skrivet av perost:

@Kotra25: Här är lite kommentarer på din huvudloop, se kommentarer i koden:

// Detta borde som sagt vara: // while (Humans > 0 && Zombies > 0) // Det råkar fungera ändå i detta fall, men du bör lära dig att använda && korrekt. while (Humans && Zombies > 0) { // Detta slumpar fram ett tal, men gör ingenting med det. hitpercenthuman(randomgenerator); // Detta slumpar fram *ett nytt* tal, så raden ovan kan tas bort om du inte av någon anledning // bara vill använda vartannat slumptal. if (hitpercenthuman(randomgenerator) <= 5) { // Jag antar att du egentligen vill dra bort HumanAtack från ZombieHealth, då borde det vara: // ZombieHealth = ZombieHealth - HumanAtack; // Eller kortformen: // ZombieHealth -= HumanAtack; ZombieHealth = HumanAtack - ZombieHealth; } // Samma som ovan. hitpercentzombie(randomgenerator); if (hitpercentzombie(randomgenerator) <= 3) { HumanHealth = ZombieAtack - HumanHealth; } // Detta kommer bara trigga om ZombieHealth är *exakt* 0. // ZombieHealth är 40 och HumanAtack är 100, så ZombieHealth kommer aldrig bli exakt 0. // Använd <= 0 istället för att även trigga när ZombieHealth blir negativ. if (ZombieHealth == 0) { Zombies--; } // Samma som ovan. if (HumanHealth == 0) { Humans--; } }

Sen vet jag inte hur du tänkt hantera "overkill". En människoattack är just nu nog för att döda 2.5 zombies, men enligt koden kan aldrig mer än en zombie i taget dö. Men det är väl något du får fundera på när du fått koden att fungera som den är nu.

Tack! Jag fick programmet att fungera nu.

Och angående overkill så var planen från början att ha någon form av en defense så att man ibland ska kunna blocka en attack men att människorna ändå ska kunna attackera så jag antar att det blir det jag gör näst på tur.

Av Kotra25

Nu har jag ändrat koden så att den ser ut i alla fall som jag tror att ni menade men jag märkte att så fort jag tog bort mina semikolon i if satsen så slutade den skriva någonting alls. Nu stannar den bara på "battlenoises" och sedan gör den inget mer.

Detta förstår jag mig inte på, den borde väl bara utföra if satsen nu istället för att frysa. Jag provade att använda all kod som den var förut och bara ta bort de två semikolonen i slutet, så jag vet att det är dem som är problemet.

Min kod ser u så här nu i alla fall:

#include <iostream> #include <random> #include <ctime> using namespace std; int main() { //Anger variablerna för hur många dem är och deras atack och liv. int Humans; int Zombies; int HumanAtack = 100; int HumanHealth = 200; int ZombieAtack = 20; int ZombieHealth = 40; //Anger de slumpmässiga variablerna. mt19937 randomgenerator(time(0)); uniform_int_distribution<int> hitpercenthuman(1, 10); uniform_int_distribution<int> hitpercentzombie(1, 10); //Låter användaren säga hur många människor och zombier det ska vara. cout << "How many humans do you want?" << endl << endl; cin >> Humans; cout << "How many zombies do you want?" << endl << endl; cin >> Zombies; cout << endl; cout << "Battlenoises" << endl << endl; //Loop som går medans människorna eller zombisarna lever. while (Humans && Zombies > 0) { //Väljer ett slumpmässigt tal mellan 1 och 10 och atackerar zombisarna om det blir 5 eller lägre. hitpercenthuman(randomgenerator); if (hitpercenthuman(randomgenerator) <= 5) { ZombieHealth = HumanAtack - ZombieHealth; } //Väljer ett slumpmässigt tal mellan 1 och 10 och atackerar människorna om det blir 3 eller lägre. hitpercentzombie(randomgenerator); if (hitpercentzombie(randomgenerator) <= 3) { HumanHealth = ZombieAtack - HumanHealth; } //Om zombisarnas liv går ner till 0 minskas de med en. if (ZombieHealth == 0) { Zombies--; } //Om människornas liv går ner till 0 minskas de med en. if (HumanHealth == 0) { Humans--; } } //Säger hur många människor och zombies det finns kvar när en av variablerna har dött ut. cout << Humans << endl << endl; cout << Zombies << endl; system("PAUSE"); return(0); }

Av Kotra25

Jag är bara 14 år och har en ganska tight budget för allt så det händer ganska ofta att jag bara lånar pappas gamla grejer tills jag kan köpa något bra.

Jag frågade dock aldrig riktigt hur gamla så jag blev lite förvånad när jag såg mina högtalare som jag använder i min setup 4 sekunder in i videon.

Av Kotra25

Jag spelade need for speed underground 2 när jag var omkring 3 år (och jag spelar om det nu för det är ett bra spel). Om man bara kör "quick race" så finns alla bilarna men om man vill köra campaign så måste man samla in pengar och köpa dem.

Det var nog ganska svårt när jag tänker efter dock...