Inlägg

Inlägg som Dannemaen har skrivit i forumet
Av Dannemaen

@ClintBeastwood: Ja troligt, för AMD är verkligen "rika" jämfört med Nvidia. Så jävla fult av Nvidia. Har både AMD & Nvidia, men nu ger jag nog fan i att gynna dom. Alla vill ha monopol på allt & det är INTE bra för konsumenten!

Samma sak med INTEL som också skapat sitt tidigare mer eller mindre monopol med mutor m.m. Detta finns historiska fakta på så det är bara att leta upp.

Av Dannemaen
Skrivet av Chrisj:

Varför 1800X över en vanlig 1700? Är XFR verkligen så bra?

Det duger säkert lika gott med en 1700, men jag hade med dagens pris ändå gått på 1800 då den i mina ögon nu ligger så lågt i pris.
Jag kör den konstant i 4Ghz utan minsta problem (Ghz är inte allt numer dock) kunde lika gärna köra den med original setup men eftersom den går lika stabilt i 4 konstant så kör jag den i det. Jag kommer även skaffa HTC-vive framöver och tänkte att jag kanske då tjänar iaf något på att ta 1800an.

Av Dannemaen
Skrivet av Dansken88:

Förstår att det är billigt så kommer den höja priset igen? Lite ångest nu haha..

Nej, det är ingen "kampanj" på den, utan de har sänkt priset på den helt enkelt. Tror det var i samband med att TR också släpptes.

Av Dannemaen
Skrivet av Dansken88:

Threadripper, där lär svida min plånbok och sambo kommer inte vara glad om jag köper den haha

Dock jag ha alltid kör Intel.. är Intel fanboy så jag vill se vad Coffee Lake erbjuda så bra..

Om Coffee Lake är inte tillräcklig bra så kommer jag skaffa Ryzen.. Jag är lite faktiskt osäker nu..

Sant, var lite snabb med att svara TR är inte nödvändigt precis. Som sagt om du känner att du måste ge pengarna till Intel, Okay. Jag hade köpt det som ger mest för pengarna och fungerar klockrent. Jag upplever att mitt system gör det hade gjort samma köp igen. Lite synd att 1800x sänkts med en hel tusenlapp sen jag köpte den, det är det enda jag kan klaga på. Kalas för dig däremot, den är fn för billig.

Har även en Intel-burk som fungerar fint den med (4790k), men tyckte det var kul att testa nytt och blev inte besviken.

Av Dannemaen

Varför vänta på den? Om du inte känner att du måste ha Intel. Köp AMD Ryzen eller Threadripper nu. Priset på Ryzen 1800x är löjligt bra nu. Jag gav 5.400:- för den och tycker den var värd pengarna, vad kostar den nu 4.400? Galet bra pris.

"mestadels spel och streaming" Alright TR är överkurs. Så som sagt Ryzen.

Av Dannemaen
Skrivet av =)(=:

Det är en del folk som klagar på att dom upplever problem med FPS drop i spel med Ryzen CPUer, är inte säker om det bara är problem med Nvidia GPU. Tydligen händer det också i icke krävande spel som League of Legends.

Låter inte alls kul.

ALDRIG märkt något av detta med min 1800X, flyter hur mjukt som helst. Kör med GTX980 nu i väntan på Vega 64.

Av Dannemaen

@TheShipMunk:
"Jag vet att AMD's processorer tidigare klassats som sämre än Intel, men har även hört att de senare processorerna från AMD skall vara bättre än de tidigare."

GROVT, understatement. De är ljusår bättre nu.

Av Dannemaen

Jo jag vet att det kan köpas separat i nätbutiker, men då jag ville göra klart ihelgen försökte jag få tag på en i ngn fysisk butik vilket var lönlöst, har köpt från nätet nu.

Av Dannemaen

@AMD-FX:

Jag kan inte hitta någon, det är bara den som redan sitter monterad.

Av Dannemaen

@tellus82:

Jo, men då måste jag ha en AM3 "bakplåt" bracket på baksidan, det finns inte heller med. Såg att du även nämnde det nu, nej har inte det tyvärr. Får vänta till tisdag helt enkelt, ingen katastrof, men surt att packa upp allt och inte slutföra.

Av Dannemaen

@tellus82:

Jo jag har sett i efterhand att det ännu står att för h115i krävs att man köper till detta... Men min första sökning efter denna så kom jag till den sida jag länka till, inte sett när jag sökte för 3-4 mån sedan, så jag tänkte det var självklart att det finns med allt nu när man köper denna kylare såklart, men hade jag läst det finstilta som jag normalt sett gör hade jag sett att de inte är så "ready for ryzen" som jag trodde. Kylaren var det sista jag la till på ordern i torsdags och kolla inte mer info efter att jag fick upp denna, hade lite bråttom.

Av Dannemaen

Bygge nr 2. Surt dock att Corsair ger sken av att Yes we are ready for Ryzen! på deras sida http://www.corsair.com/en-eu/landing/ryzen, men sedan när jag skulle montera kylaren så visa det sig vara omöjligt, måste tydligen ännu köpa "AM4 bracket" separat suck... (H115i)
Ryzen
Ryzen

Av Dannemaen

Tack, men jo jag vet att det finns i en del nätbutiker.. Men tänkte om det fanns i ngn annan fysisk butik/kedja då jag hade velat slutföra bygget ikväll, men får lägga en order på den satans lilla prylen, märkligt att det inte medföljer denna för AM4 ännu.. Har kollat samtliga i Lkpg ingen har.

Av Dannemaen

Corsair H115i

Någon som vet om det finns "bracket" för Ryzen att få tag på i någon fysisk butik eller är det bara via nätet. Så satans surt att det inte ens finns med en kompatibel lösning för AM4.

Av Dannemaen

https://www.nordichardware.se/

Sveriges eller nordens sämsta teknik-sida på webben. Så trött på att se detta skräp toppa i sökmotorn gång på gång. Total avsaknad av research ingen som helst grund för sina påståenden för det mesta & rubriker som de pumpar ut.

Kort sagt skräp, må denna bullshit-site gå i graven ju förr desto bättre.. Totalt okunniga och lever på sensations-rubriksättningar som utkommer nästintill varje dag och som sedan har total avsaknad av korrekt fakta. Lägg ner.

//D

Av Dannemaen

Spela roll när det kostar en piss i havet i jämförelse med Nvidias motsvarighet. OBS jag gillar både Nvidia & AMD, men att bara kolla på driftkostnaden här går inte när det är så stor skillnad i inköpskostnad... AMD:s variant är så pass mycket lägre i inköpskostnad.

Av Dannemaen

@gubben:

Well, jag får förtydliga att jag inte är et fan av spelet till att börja med (men fattar så klart att andra som är intresserade av flyg/flygsim uppskattar det).. Och om jag säger så här, jag tycker program-koden och allt är så märkligt med X-plane/kass. Om det fungerar dåligt så betyder det inte alls att man nödvändigtvis har en dålig dator, men det här spelet kräver i princip att man bygger datorn efter det, eller överdriver kapaciteten nått så in i helvete... och då tycker jag det är något som är fel i mitt tycke.. Men som sagt jag gillar inte spelet heller, så "i rest my case" Har de uppdaterat det på det senaste eller kör de ännu med uråldrig programkod.. inte konstigt att en äldre intel-cpu ordentligt överklockad fungerar bättre isf.

Av Dannemaen
Skrivet av tonuz:

Gick på Asus Crosshair, Ryzen 1700 och G.Skill TridentZ 3000mhz 8x2gb Tack för all hjälp!

Grattis, bra val.

Av Dannemaen

Kan nog stämma när det gäller X-plane har som sagt inte testat än, men vet att det är sjukt krävande, och då inte för att det är "super-snyggt" och krävande grafiskt i mitt tycke, tycker snarare tvärtom, men det tar död på rätt många CPU:er som fungerar utmärkt med de flesta andra spel.. (väldigt speciellt) ett undantagsfall skulle jag säga. Vore intressant om de optimera det för ryzen dock, men som sagt jag installerar det nog ej igen hade det till min 4790K med ett 980 då.. ej testat med 1800an.

Av Dannemaen

"Haha den går ju att överklocka, annat med vinnaren tänkte lägga ut min x1600 på marknaden
I flygsimmen p3d är x1600 ryzen helt kass" Greppar inte riktigt det här inlägget....

Med tanke på hur trögt/krävande x-plane är så skulle jag köra 1800x eller en 1700 klockad till 4Ghz. 32gb ram. (Jag gilla det aldrig något vidare så har inte installerat det igen)