Inlägg

Inlägg som kjenik har skrivit i forumet
Av kjenik

Utan att ha stenkoll på vad jag pratar om, men undrar om det inte så att det är Logitech G Hub du skall ha? Jag har själv en G603, och den hittas iallafall i G Hub. Jag har även ett G915 TKL tangentbord, och även det finns med i G Hub.

Av kjenik

Inget tips om termostater tyvärr, men vad har du för värmekälla? Är det en värmepump av något slag brukar det avrådas ifrån att ha termostater på elementen. Det försämrar värmepumpens effektivitet. Man låter pumpen styra, och stryper dom element som blir för varma på returen.

Pellets, ved, olja med mera, då funkar det med termostater.

Av kjenik

Jag kör 5120x1440@120hz med ett 3090. Det funkar ok för det mesta, men nyare spel orkar grafikkortet inte riktigt.

Som exempel, så har jag precis kört igenom Horizon Zero Dawn, med det mesta på max i grafikinställningar, och har aldrig sett att fps dippar under 100 iallafall.

Sedan har jag ocskå spelat Starfield, strax efter att det släpptes, och där fick jag sänka diverse inställningar för att orka hålla fps över 60. Det kanske inte är det bästa spelet att gå efter dock, då det hade en ehl del bekymmer i början.

Av kjenik

Strålande!

Då skall jag testa att göra samma sak senare om jag kommer ihåg det.

Av kjenik

Intressant. Jag har fått liknande fel på en av mina datorer (Windows 11). Problemet är att "min" ruta försvinner efter någon sekund, sedan stänger datorn av sig som den skall. Jag har inte brytt mig om att kolla vidare på det.

Jag har inte Last Epoch.

Jag gissar själv på att det hänger ihop med en windowsuppdatering, men det är bara ett antagande. Det har varit så i ungefär en vecka för mig.

Av kjenik

about:blank

Av kjenik

Jag hade liknande bekymmer för några år sedan. Då med en WB My Book Duo. Jag är ganska säker på att det var WD's egna programvara som ställde till det, jag hade installerat "WD drive utilities". Om man stoppade den tjänsten gick det fint att koppla bort hårddisken.

Av kjenik

about:blank

Av kjenik

Trist. Alla mina "smartphones" har varit Nokia. Om jag minns rätt är det: N8 -> Lumia 900 -> Lumia 920 -> 6 -> 6.1 -> G50.

Och till det jag har en mobil till tycker jag att G50'in duger fint. Dvs ringa, sms'a och surfa.

Som flera andra redan skrivit, Lumia 920'in är nog den bästa telefon jag haft.

Av kjenik

Det kanske inte är helt relevant, men jag har 850w psu, och en 12900k samt ett 3090. Och jag har aldrig haft problem. Processor är stock, grafikkort överklockat.

Av kjenik

Jag är ingen expert på ämnet, men på min billyft är det kontaktorer med fyra "brytare". Den fjärde är kopplad till draglindningen, så att när ena kontaktorn drar, så blir det avbrott i kretsen till den andra kontaktons draglindning. Det krävs ju såklart kontaktorer med tre slutande och en brytande kontakt.

Edit: När jag tänker på saken lite till kan man väl även använda knappar men två brytare, en NC och en NO, och göra på samma vis som mitt första exempel. Det vill säga att när man trycker på en knapp, bryter man kretsen till den andra.

Av kjenik

Kommer bli ett köp, utan tvekan. Zero Dawn är ett av dom bästa spel jag spelat i modern tid.

Av kjenik

Om det finns en reset knapp i chassit, kan du testat att koppla in den som power knapp istället och se om den funkar bättre.

Av kjenik
Skrivet av pine-orange:

1) Det beror på när du köpte aktierna, det står i erbjudandet när du är berättigad teckningsrätter. Förutsatt att du har teckningsrätter nu så kan du köpa 3 stycken nya aktier för utsatt pris per teckningsrätt ja.

Tack för svar. Jo, jag har ägt aktierna ett tag, så jag har teckningsrätt. Iallafall, svaret på fråga 2 kom idag på Swedbank, då det kom ett alternativ teckna nya aktier idag. Igår var det bara möjligt att köpa/sälja teckningsrätter.

Av kjenik

Teckningsrätt Dustin

En liten fråga om teckningsrätt, som någon kanske kan svara på?

Jag har Dustin aktier. Dom gör nu en "företrädesemission". Där står att varje befintlig aktie berättigar till en teckningsrätt, och ger rätt till tre nya stamaktier. Bifogar bild på meddelande om emission nedan.

Fråga 1: Betyder det att om jag som exempel har 1000 aktier idag, har rätt att köpa 3000 nya aktier för utsatt pris 5,15kr per aktie?

Fråga 2: Jag har mina aktier på/via Swedbank. Idag har det tillkommit en rad där jag kan köpa och sälja teckningsrätter, men hur gör jag om jag vill behålla dom, och köpa "nya" aktier?

Av kjenik

Asustor nas?

Har en gammal Synology 2-disk nas som har gett upp hoppet (den har på kort tid förstört 2st hårddiskar, och vägrar att starta upp ibland). Och sitter och kollar lite på ersättare. Hittade då Asustor, som verkar vettiga sett till priset. Stort plus för 2.5Gb nätverk! Tänkte den här: https://www.inet.se/produkt/4305644/asustor-drivestor-2-as110...

Är det någon som har erfarenhet av dessa? Hur är dom jämfört med Synology, webb gränssnitt osv.

Mitt mål är att ha den som tredje backup. Och jag skulle då vilja att den står avstängd, och på bestämt schema startar upp och kör en Rsync mot min Truenas som är igång dygnet runt. Och sedan stänger av sig själv. Är detta möjligt med en sådan?

Av kjenik

Jag har en 12900K som jag kyler med en Be Quiet pure rock 4, en luftkylare. Processorn blir aldrig särskilt varm vid spelande, brukar hålla sig runt 70-80 grader. Men grafikkortet däremot brukar gå varmare, runt 85-95 grader. Så se till så att det finns ordentligt med luftflöde till det också.

Jag har 3st 140mm inloppsfläktar, 1st 140mm + 1st 120mm ut.

Av kjenik

6700k är för gammal för det moderkortet.

https://www.asrock.com/mb/Intel/H310CM-DVS/#CPU

Där är listan på processorer som funkar på ditt moderkort. Observera att vissa processorer eventuellt kräver nyare bios.

Av kjenik

Jag har uppdaterat 2 stycken Windows 10 Home datorer som hade lokalt konto, till Windows 11 Home. Båda uppdateringarna gick igenom utan att det frågades om Microsoft konto. Jag uppdaterade via vanliga Windows update. Så lokalt konto innan, lokalt konto efter.

Värt att tillägga är dock att det var över ett år sedan jag gjorde det, så ändringar kan ha skett.

Av kjenik

Kör Windows 11 på min htpc som har en 7600K, och det fungerar utmärkt. Lite trött ibland, men det beror nog inte på att det är Windows 11.

Använde Rufus för att skapa installations-usb.