Inlägg

Inlägg som RatCat har skrivit i forumet
Av RatCat
Skrivet av Laglorden:

Det är idioti snacka om ny kärnkraft i dagens läge. Det tar 28 år planera och bygga en vindkraftverk i Sverige. Försök minska den tiden. För att inte snacka om bygga om Slussen med massa överklaganden kors och tvärs eller för den delen en bit väg bara tar väl 30 år minst

Så min poäng är, även om man skulle vilja, är alla här kommer vara döda innan det byggs nåt kärnkraftverk nånstans i Sverige eller ännu hellre i innerstaden

Vind/Sol är mycket billigare och vinden blåser alltid nånstans.

28 år för vindkraft? Var har du hittat dessa hitte-på-siffror? Samma med att vind- och solkraft skulle vara billigare än kärnkraft i längden? Har en känsla av att ditt inlägg också är din källa.

Solen skiner förövrigt alltid någonstans den med, men hjälper föga kalla vinterkvällar.

Läs på om SMR istället. Finns säkert en lättläst sammanfattning på Wikipedia.

Dagens idioti är snarare att det läggs ner kärnkraft som "ersätts" av vindkraft. Se Tyskland exempelvis. "Energikrisen" vi sett hittills är bara början. Försök minska tillståndstiden för att bygga kärnkraft istället.

Av RatCat

Ingen som stör sig på att de hoppar i tiden hela tiden? Att de byter ut skådisar lite hit och dit? Vissa åldras, medan andra inte. Att handlingen är extremt tunn jämfört med got?

Allt känns som ett långt intro innan serien ska starta. Får se om den kommer igång denna säsong.

Jämfört med GoT är serien ett riktigt lågvattenmärke. Jämfört med Netflix senaste sörja däremot får man väl säga att den är bra.

Av RatCat
Skrivet av palusa:

Förstår verkligen inte vad folk har emot epics launcher? Den fungerar felfritt för mig. Föredrar den faktiskt framför steam. Steam är långsamt (att starta) steam är väldigt rörigt med. Alldeles för rörigt. 1000 saker och svårt att få en överblick vid rea tex.

Nej. Jag väljer epic alla dagar i veckan!

Var tvungen att ladda ner Steam för ett spel då de inte verkar gå att starta utan det numera. Var ingen trevlig upplevelse. Finns det ingen pop-up och ad-blocker? Kan man ta bort all krimskrams?

Epic är ju trevligt då man får gratisspel. Verkar gå att launcha utan att ha Epic installerat också, vilket är praktiskt.

Av RatCat
Skrivet av flashen:

Det är totalt kaos I Malmö, dom har smällt hela veckan fram tills nyår i princip...

Saxat från Malmö stad

"Fyrverkerier får inte användas på en offentlig plats utan tillstånd från polisen – med undantag för nyårsafton klockan 18.00-02.00. Det står angivet i Malmös lokala ordningsstadga."

https://www.youtube.com/watch?v=_xvWVHF68qA&ab_channel=Nyhete...

Det enda sättet att förstå att det är Sverige är ju polisbilarna och övergångsställena. Fan, Malmö är verkligen nästa nivå.

Tragiskt att se.

Av RatCat
Skrivet av takeoninja:

Eh, bottar förstörde PUBG ganska rejält så inte något som gör mig hoppfull direkt.

Bottar har förstört flera andra spel på senare tid.

Kommer aldrig köpa ett spel där man farmat bottar. Finns absolut ingen poäng.

Av RatCat

Dang, klockan var ju inte 8 än :/

Jaja, you snooze you lose.

Av RatCat
Skrivet av RunesRäka:

Jag kör AC66U

Jag har samma modell som du. Kör liksom tidigare inlägg här Merlins firmware.

Bara att bestämma vilken enhet som ska ha VPN och inte i Routerinställningarna. Vill du kunna stänga av och sätta på VPN hela tiden är det nog enklast att ha VPN mjukvaran installerad på enheten istället.

Av RatCat
Skrivet av SkyThread:

Ganska stor skillnad på priser på Tyska amazon och Svenska.
Samsung 980 Pro SSD 500TB på tyska om man väljer svensk valuta blir det SEK 1.543,29 (EUR 147,44)
Men på Svenska hemsidan är det istället SEK 1 826,80 kr.
Bli billigare även om man väljer köpa med EUR på tyska istället för SEK. Vore bra ifall någon gjorde något lite större test på kanske 10 tals produkter.

Vi har ju dessvärre en vänsterregering som älskar att lägga på skatter för att göra det svårare för våra inhemska företag. Kemikalieskatt, skyhög moms, copyswede, galet höga anställningskostnader, you-name-it. Kommer aldrig kunna vara billigare i Sverige än utomlands.

Av RatCat
Skrivet av waeras:

Alla tips och råd uppskattas

Skrivet av Toivo83:

Har du kollat på inleed.se ?

Körde fram till för en månad sedan tre sidor med tre domäner på one.com. På grund av dålig prestanda och årliga prishöjningar började jag också leta efter något annat.

Efter mycket om och men landade jag på inleed. Gick problemfritt att byta och servicen är verkligen utmärkt. Kan inte annat än att rekommendera!

Då prishöjningarna på one.com varit långt ifrån försvarbara med tanke på vad man får, skulle jag rekommendera alla one.com-användare att kolla på andra alternativ.

Av RatCat

Kan nog vara en hel del nostalgi som blackeagle säger. Men skulle vara kul att testa, definitivt!

Av RatCat

Motsvarande ligger som sagt billigast för ungefär 5800.

Håller med landmark90. Har svårt att tro att andra skärmar kommer pressas i närheten av 3700 under BF. AOU brukar också göra bra paneler.

Av RatCat

Det som tidigare nämnts stämmer: plocka ur batteriet och låt det vara ung. 70 % laddat.

Laddaren drar dock ström när den är inkopplad. Oavsett om du kör datorn eller inte. Alltid en fördel att koppla ur laddaren också när du inte använder dator, speciellt vid oväder.

Av RatCat

@Matheeeew: Absolut. De okunniga säljer till de okunnigare. Det är väl så den mesta handeln i denna världen fungerar. Jag menar, sätt på ett märke på dina skitprodukter och helt plötsligt är de värda 3 ggr så mycket av någon outgrundlig anledning.

Om någon säger att deras vara kostade 6000 kr (580 Ti) och endast vill ha 2000 kr för det låter det ju som en superdeal när man slänger in en säljande text och en recension som visar att det är det bästa kortet på marknaden (bortse datum).

Av RatCat
Skrivet av THB:

Verkar få riktigt bra betyg i tester.
Hos Hardware Canucks fick det "Dam Good Award" tex

https://www.youtube.com/watch?v=2s32Nw6WoGo

Ingår blomkrukan som återkommer på olika ställen i videon? Tycker helt klart den gör sig bra med denna.

Av RatCat
Skrivet av carlbanan:

Jag kikade lite på den där tidigare. Hur är kvalitén på den jämfört med Asus vivobook tror du? Hittar inte heller info om vikt och batteritid?

Som jag ser det så kostar de I princip lika, men ivy har ett bättre grafikkort. Vivobooken ser lite tjusigare ut i mina ögon. Vad gäller grafikkortet så tror jag tom. 1050 är lite overkill för min användning...

Skickades från m.sweclockers.com

Kan inte säga direkt jämförelse så, men har tidigare haft en Clevo och den var super. Bra byggkvalitet och robust. Aldrig några problem och det går enkelt att uppgradera och rengöra när det blir dags.

2,5 kg och dryga 4h "normal" användning står det.

1060, billigare och en Clevo talar för IVYn. Fördelen med Asus är att du kanske inte behöver 1060 och därmed kan få en mer slimmad och tjusigare dator som också passar med din docka.

Av RatCat

Kanske lite sen nu när du redan köpt datorn. Men skulle i ärlighetens namn rekommenderat dig att kolla begagnat för det priset. För 4000 får du fjolårets datorer för över det dubbla och kan nog fynda 10-12k datorer med dryga året på nacken.

Fördelen är förutom att du ofta får lite mer prestanda också att det är bättre byggkvalitet på lite dyrare datorer. Bättre tangentbord, skärm, tracker etc.

Nackdelen är att du måste veta vad du är ute efter så att du inte köper grisen i säcken.

Av RatCat

Skulle rekommendera dig denna från pc-konsulten.se:

https://pc-konsulten.se/produkt/ivy-expert-laptop-151-p-anniv...

Du får då en 1060 6GB istället samt samma prolle. Vill du är det ju bara att slänga på mer RAM då den fortfarande blir billigare. Det är dessutom en Clevo så det är schysst kvalitet och den är uppgraderingsbar. Svårt att få samma kvalitet och prestanda för samma penning:

https://www.prisjakt.nu/kategori.php?m=s328167501&o=produkt_p...

Kanske inte passar dig om du vill köra med dockan. Men kan vara värt då det är ganska mycket extra kraft i grafiken, och det kan ju aldrig skada kan man ju tycka.

Av RatCat

Tänkte passa på att tacka för en schysst review. Ser att du har samma tangentbord som jag, så får anta att du kan dina grejor. Även om skärmen i bakgrunden får mig att tveka.

På tal om skärm. Förutom g-sync och 75 Hz, hur tycker du att den är? Betraktningsvinklar? Svärta? Bleeding?

Av RatCat

Fanns det någon anledning varför du ville ha en Apple TV? Är väl endast för Apples egna programvara man skulle vilja ha det?

Av RatCat
Skrivet av PuMaH:

@Dassh: Jo, det är G-sync och överklockningsbar skärm...

@MarcusSWE87: Datorn jag länkade kostar 16580 kr med 1060 och 16 GB RAM samt 256 GB SSD.

Ja, den är bättre än de tidigare föreslagna. Men frågan är om inte HP Omen slår den i pris/prestanda just nu?

http://www.sweclockers.com/forum/trad/1447660-hp-omen-17-w104...

17500 på kampanj så får du ett 1070 istället, och gsync såklart.