Inlägg

Inlägg som lallassu har skrivit i forumet
Av lallassu

Ok, jag antecknar det i bugglistan. Tack!

Av lallassu

Hej Alpha77,

Jag har ärligt talat bara testat den i Chrome samt Firefox. Jag ska ta tag i IE testningen snarast, utvecklar på Linux så det är väl min bortförklaring till varför jag inte testat tillräckligt för IE.

Flugbilden blev uppladdad som den skulle ser jag, den är även godkänd och ligger uppe på sidan nu. Kul att du bidrar till att sidan får liv

Av lallassu

Att använda flera användare är jag emot. Det förstör hela tanken med sidan. Dock att använda den själv som vilken användare som helst är ju en sak. Jag har också sett sidor (forum) som använts på det sättet. Det är, som du säger, väldigt lätt att avgöra om det är samma personer som skriver med olika konton.

Jag ska testa lite Google AdWords tänkte jag. Kanske även satsa lite på facebook annonser. Tiden jag lagt ner för att koda sidan får vara värt att lägga lite pengar på reklam. Eventuellt lägga pengarna på priser på siten. Känns dock lite tråkigt att ha priser om det är för få användare.

Av lallassu

Tack

Av lallassu

Ja jag får kolla in det där. Testade lite på facebook men då behövde man sätta in minst 350 SEK verkade det som. 100 SEK var för lite i varje fall

Generar det några klick för dig på google adwords? Kan du ge exempel (pris -> besökare)?

Av lallassu
Skrivet av Navicula:

Just nu sitter jag och leker med Google analytics och AdWords :P, riktigt händigt för att göra text/bild annonser och sedan hålla koll på vad som genererar mest klick. Kan vara en god idé att pröva dessa utöver sociala medier.

Aha, jag har sneglat på det. Men jag vet inte riktigt hur det går till. Vad kostar det och hur når man ut samt kan man styra till bara svenska sidor? Med tanke på att min sida är riktad till Sverige än så länge.

Av lallassu

Ja det låter vettigt. Jag har funderat på att ha priser. Låt säga att man lottar ut 100 SEK för top 10 på sidan, finns det lagar som gör det omöjligt att dela ut "vinster" på sådant sätt?

Av lallassu

Här är min nya websida som jag jobbat på i några veckor: http://bildtoppen.se

Ett kul projekt för att visa upp sina alster i allt från 3D bilder till foton.

Av lallassu

Sprida websida?

[Admin tog bort mitt förra inlägg eftersom jag hade med länk till sidan.]

Min fråga kvarstår dock. Hur sprider man en websida som man skapat så att man får ett stort användarantal? Hur når man ut med sin sida så kostnadseffektivt, helst gratis, som möjligt?

I mitt fall handlar det om en sida för att "tävla" med sina bilder. Vilket där med riktar sig till bildintresserade/fotointresserade. Kanske finns det ett forum där man kan presentera sin sida på ett snyggt sätt?

Någon som har erfarenheter att dela med sig av?

Tacksam för tips!

Av lallassu

Mm, det är möjligt att det kommer läggas in för att hålla reda på statistik lite bättre.

Allt beror på spridningen av sidan och jag vet inte riktigt hur man sprider en sådan här sida bäst. Självklart vore det ju kul om ni här inne kan sprida den! Ju fler som använder sidan desto roligare för alla som lägger upp bilder

Av lallassu

Tack!

Tar åt mig av topplistans uppbyggnad där. Just nu är det bara top-50, men ska nog dela in i månad/vecka som du säger så att man kan även få till eventuell prisutdelning lite lättare.

OM sidan blir stor så överväger jag att placera en banner långt ner på sidan och dela ut intäkterna i pris till vinnare varje vecka. Men som sagt, då måste sidan bli stor först, tills dess, ingen reklam.

Av lallassu

Jag ska se om jag lyckas få till det på något bra sätt Tack!

Av lallassu

Få betyg på dina bilder

Som jag redan har nämnt i programmeringsforumet så har jag skapat en site där man kan ladda upp sina bilder och få dem betygsatta av andra. Dock är den här delen av forumet kanske lite mer passande att berätta om sidan

Lite som ett kul experiment eftersom jag själv gillar att vara med i bild/foto-tävlingar där man får reda på vad andra tycker om ens bilder. Tanken är att om sidan får många användare så kommer även priser att delas ut bland de som placerar sig i topplistan.

http://bildtoppen.se/

Hoppas att ni laddar upp era bilder!

Av lallassu

Mmjo, jag har tänkt på det. Men nu fick du ett meddelande som säger att du redan röstat? En röst per bild per 24h tillåts.

Av lallassu

Ny bildsida!

Hej,

Jag har knåpat ihop en sida för att "tävla" med bilder. Tanken är att man laddar upp en bild (max 3st samtidiga bilder i tävlingen) som andra på sidan får rösta på. Bilderna ligger sedan i 7 dygn och där efter beräknas en poäng baserat på antal röster, plats i topplistan då tiden tog slut etc. Har man tur får man en plats i topplistan där bilden "förevigas" tills den möjligtvis petas av topplistan av någon som fick mer poäng (50 platser finns). Mer info finns under "Regler" på siten.

Om sidan blir aktiv så är planen att dela ut priser bland de som får en plats i topplistan varje månad.

Sidan är kodad i perl och javascript. Allt utom en grovt modifierad template är skapat av mig, jag är programmerare, ingen webdesigner ;). Backenden är skriven i perl med ett MVC ramverk som sedan körs som proxy bakom nginx. Sidan är integrerad med twitter via twitter API för automatisk publicering av vinnare samt nya bilder på bildtoppen. Alla bilder som laddas upp valideras manuellt innan de får en plats i tävlingen.

Här finner ni sidan: http://bildtoppen.se/

(Twitter där bilder förhandsvisas vid validering: https://twitter.com/bildtoppen)

Ge gärna konstruktiv kritik och det vore kul om de som är intresserade av att tävla laddar upp sina bilder

Av lallassu

Ipeer helt klart...kör allt där! Företagets mail, servrar, etc...

Grymt stabilt, grym support, bara att rekommendera!

Av lallassu

Litet WebGL demo

Skapade ett litet webgl demo. Mest för att se hur tuffa saker man kan styra i webläsaren numera.

Kräver dock chrome eller firefox (helst chrome) och ett relativt bra grafikkort

Ta en titt här: http://nergal.se

(kodat i javascript)

Av lallassu
Av lallassu

FÖRST TILL KVARN: Spelnyckel värd ~300kr!

Tack vare mitt lilla projekt som jag postade här på swec så blev jag på 5:e plats i "bästa" galleri, eller nått liknande. Detta medförde att jag vann en spelnyckel till Shogun 2: Total War.

Mitt galleri finner ni här: http://www.sweclockers.com/galleri/7546-toad-lego-mini-itx

Så för att ge lite tillbaka till alla (en ) som röstat så ger jag ut min spelnyckel gratis, först till kvarn gäller.

Här är den oanvända nyckeln: ESTPA-IX84E-2PYLC-RFH7S-2S4WM

Och rösta gärna på mitt galleri

(Jag har själv lagt spelandet på hyllan)

Av lallassu

Har ruskigt bra erfarenhet av de här: http://www.strongbox.se/

Allt funkar smärtfritt, klockren support, får mycket för pengarna, grymma svarstider etc.