Inlägg

Inlägg som lallassu har skrivit i forumet
Av lallassu

Hm, ja jag testade nu och ser problemet. Ska undersöka vad det bror på.

Av lallassu

Nytt WebGL spel

För några veckor sedan visade jag upp mitt lilla WebGL spel här. Nu har jag gjort ännu ett baserat på samma värld som tidigare men med ett helt nytt spelupplägg än tidigare.

Det är samma princip som Duck Hunt (ni minns det gamla NES 8-bit spelet?) fast med pappegojor. Har även efterliknat Duck Hunt's HUD för att få lite retro feeling

Väldigt enkel idé, det går ut på att skjuta 10 stycken pappegojor och man får inte skjuta några andra fågelarter, då får man minuspoäng. Det går även på tid, så ju fortare man hinner skjuta de 10 pappegojor som är per bana, desto mer poäng. Varje skott som man sparat i slutet ger extrapoäng. Varje bana genereras unikt, så det blir alltid lite skillnad på utseendet samt pappegojornas position.

Spelet körs bäst med Google-chrome på Windows eller Linux. Har ej provat OSX eller FireFox. Det kräver även WebGL stöd.

Ge gärna feedback, både bra och dålig!

Här är 2 screenshots på spelet:

http://inmyi.se/wp-content/parrot1.png

http://inmyi.se/wp-content/parrot2.png

Av lallassu

Kul att du tyckte det

Av lallassu

Multiplayer WebGL Spel

Hej,

Har knåpat en längre tid på ett WebGL spel i javascript med ThreeJS library och nodejs server. Eftersom jag har haft mycket annat för mig på sistone har jag inte hunnit lagt så mycket tid på att utveckla spelet men tänkte visa upp min skapelse och hur långt jag kommit hittills. Spelet är multiplayer och går egentligen bara ut på att döda andra spelare med olika trollformler man kan finna i landskapet.

Världen är helt dynamiskt skapad och varje bana/map är unik och genereras på serversidan. Hur många spelare som stöds vet jag inte, men det har fungerat med ett 10 tal spelare tidigare.

Spelet fungerar i webläsare som stödjer WebGL (rekomenderar Google-chrome) på PC.

Ge gärna feedback!

URL: http://wizardwarz.nergal.se
Screenshot:

http://inmyi.se/wp-content/ww.png

Av lallassu

ToadCam - Lego Camera

Det var ett tag sedan jag skapade Toad (http://www.sweclockers.com/galleri/7546-toad-lego-mini-itx) och tyckte det var dags att skapa ett litet sidoprojekt till Toad. En strippad webcam inbyggd i lego.

Så inkopplad till Toad kan den agera övervakningskamera eller för att användas med Skype. Chassit är byggt med delar som jag beställde som reservdelar för Toad, men som aldrig behövdes.

Kameran är en äldre Logitech:
http://forums.logitech.com/t5/image/serverpage/image-id/4454i...

Ber om ursäkt för lite dammigt lego

så...without further ado...

ToadCam - Lego Camera

Av lallassu

Man får även gärna visa upp sina alster på bildtoppen.se

Av lallassu

Använd javascript med json mot servern. På servern får du sedan hantera json request och ta ut bilden som laddats upp från (antagligen) databasen. Väldigt enkelt javascriptmässigt. Så googla lite på json.

Av lallassu

Spännande projekt!

En fråga bara, har du tillstånd att ta datat från Tradera via något API eller scrapar du sidan?

SEO
Av lallassu
Skrivet av rumpnisse:

Ta och skicka in en xml sitemap på google webmaster tools. Då går google igenom den filen och du kan se vilka sidor som crawlas

Ja precis, det har jag redan gjort. Men verkar inte crawlas nått ändå.

SEO
Av lallassu
Skrivet av Ac3R:

Är det bildtoppen vi pratar om?

1: Du har knappt någon text på din webbsida
2: Du har inga av dina sökord i en rubrik.
3: Du har samma titel taggar på alla flikar

<meta name="description" content="Bildtoppen är en tävling för fotointresserade samt bildintresserade och visar bilder, foton av användare för användare."/>
<meta name="keywords" content="bilder, foton, fotointresserade, bildintresserade, tävling, bildlista, bildtävling, fototävling"/>
<title>Bilder, foton, renderingar, grafik, tävla på Bildtoppen.se!</title>

Att hamna högt på Google med dina sökord är ganska svårt..

Bilder,Foton,tävling kan du aldrig lyckats med om du inte köper ett väldigt stort länkpaket.

Hitta bättre och lättare sökord du vill synas med på google.

Adwords kampanjer i några dagar kommer inte ge dig nåt vänta en månand så kanske du kan märka lite.

Yes, det är det. Jag körde adwords på samma ord och de gav bra utslag. Men har du några tips på bra keywords såfall? Jag vill ju inte lägga in felaktig information heller.

1. Tanken är att den ska vara clean, men för att hamna i google index kanske man måste ha med texter.

2. Skulle det underlätta att ha med rubriker på sidorna? T.ex. på topplistan "Topplista Top-25" och såfall ha med "topplista" som meta-keyword, eller dylikt?

3. Titel taggar och alt taggar har jag på alla bilder. Samma i sitemap.xml. Men exekverar googlebotten javascript? (eftersom alla bilder laddas med javascript/json). Title/alt på menyerna/länkarna kan jag lägga till.

SEO
Av lallassu
Skrivet av rumpnisse:

Finns det ingen som länkar till din sida så kommer google aldrig att hitta den.
Du kan skicka in din url till google (fanns förr på about sidan)
sätt upp google webmaster tools.

Jag har satt upp siten i webmaster tools, har en bra sitemap med även bilder samt beskrivningar på dem. Det står även "Inga fel har upptäckts under de senaste 90 dagarna. Snyggt!" för sidan i webmaster tools, så jag antar att allt är OK.

Skrivet av guermantes:

Fel. Jag har satt upp hemsidor som rankats etta inom ett par dagar utan att jag gjort något annat än registrerat domänen och laddat upp ett par "sajten snart live"-sidor. Googles crawler hittar dig om du har ett unikt domännamn, om inte så blir länkningen mer betydelsefull. Dina adwordskampanjer spelar heller inte så stor roll om ingen har klickat på dina annonser.

AdWords ger inte extra i rankning menar du även om folk har klickat på mina annonser? På 3 dagar har jag fått in c:a 50 klick på AdWords så det har ju gett en del trafik, men ger inte det något positivt i SEO väg?

I google webaster tools står det:
Indexerade totalt
0

Vilket verkar innebära att googles sökbot inte indexerat någon sida alls, fast jag även lagt till sidan för indexering.

SEO
Av lallassu

SEO

Hur lång tid tar det innan Google börjar indexera och ge pagerank på ens sida? Har härjat med SEO och kört AdWords kampanjer i flera dagar men ingen pagerank.

Hur fungerar det med andra sökmotorer som t.ex. Bing, hur kommer man med där, kan man "trigga" det?

Av lallassu

Oj, jag måste vara skriva här och få en liten nostalgitripp. TI-82 körde jag med för 13-14år sedan, har kvar den än! Innan jag beställde en hemmalödd sladd för att koppla den till datorn via seriellt interface så skrev jag in program för hand på den (10-20~ A4 sidor kod!). Ett tips är att skaffa en kabel mot datorn om du inte redan gjort det

Men som sagt, det fanns en hel del bra program, för grafritning baserat på olika formler och inom olika ämnen. Har dock glömt allt vad jag körde på den tiden tyvärr.

Kul att TI-82 hänger med än

Av lallassu
Skrivet av nex_73:

Den tanken var god. Men gör isf något liknande:
1. Ha uppladdningstid på ex 1 vecka till tävlingen (under denna tid kan ingen varken se eller rösta på bilderna)
2. Ha röstningstid på ex 1 vecka för de uppladdade bilderna (under denna tid kan ingen se betyg (antal gilla) på bilderna)
3. Ha prisutdelning bland topp 10 (lottning för att få "random")

Jag ska ha det i åtanke. Ska skissa på det lite mer, men först får sidan fortsätta bygga upp en användarkrets så att det blir ordentligt med bidrag vid eventuell tävling. Det ser väldigt lovande ut i google analytics iaf

Av lallassu
Skrivet av nex_73:

Ja, jo...men blir ju lite fuskigt om nån exempelvis postar på sin FB sida och han har ex 1000 "vänner" där jämnfört mot någon annan som har ex 100 "vänner". Du fattar nog hur jag tänker?
Men, men fnulat lite på detta nu och har föjande förslag:

Normalisera ett medelbetyg (mellan ex 1-5) för bilden, beroende på: antal röster på bilden/antal röster totalt/antal bilder
Eller göra så att man måste rösta (gilla) minst ex 3st bilder i en tävling.
(Varav det sistnämnda förlsaget nog är lättast att koda för dig?)

Allt för att eliminera eventuellt "fusk" vid kommande tävlingar...

Ja, det är ett sätt, ska ta det i beaktning. En tidig tanke jag hade var att t.ex. lotta ut några hundra SEK (om detta är möjligt utan att bryta mot några lagar, vilket skall kollas upp) bland de 20 bästa bilderna för en månad (som exempel). Detta för att minimera den risken du syftar på. Dock tror jag att det alltid kan bli problem med sådana här tävlingar om man inte har något slags "random" system.

Av lallassu
Skrivet av freaky FilureN:

Jättekul sida, laddade upp en bild jag tagit på farsans traktor
Ska se om jag inte kan få mina kompisar att bidra med bilder på sidan!

Roligt att du tycker så. Bra att sprida den vidare, ju fler som börjar nyttja sidan ju roligare blir det för oss som är med. Oss säger jag för jag har själv lagt upp några bilder, men det går inte så bra

Av lallassu
Skrivet av simpler:

Är det hur många klick eran annons fått som ni kan se, eller är det bara hur många gånger den har hamnat på en sida och någon borde ha sett den? Att använda Google AdWords verkar vara en riktigt bra idé, ska själv ta en titt på det!

Man kan se både klick och antal visningar. Det går att konfa tror jag, men jag betalar per klick.

Av lallassu
Skrivet av HCP:

Google är väldigt duktiga på att identifiera dessa bots och fimpa dem, rätt ofta min adsense korrigeras i efterhand för just detta.
Fort går det också.

Vi kör adsense för ~5-6000kr per månad och 150-200 brukar korrigeras i efterhand.
Beror helt på vilka sökord man ligger på och vad man betalar, men jag antar du inte är på de allra smutsigaste som t.ex. bantning, penisförstoring och sex

Aha, du tycker inte jag ska ha med penisförstorning som sökord? nej skämt osido, jag såg faktiskt att ett klick blev korrigerat tidigare idag. Samtidigt har jag valt att bara visa på svenska sidor/sökningar och ändå kom det in någon från en arabisk sida, vilket verkar lite märkligt.

Får man fråga hur många klick totalt ni får in på ~5k?

Av lallassu
Skrivet av nex_73:

För att ge lite inspiration kika in:
http://photoshowoff.se/
Du/Ni får göra något som skiljer sig ifrån alla andra sidor som redan finns därute om detta ska ta fart på allvar...
Tävlingar med flest gillaklick...hmmm...är skeptisk...Den som "marknadsför" sin bild bäst och har störst kontaktnät vinner, inte den bästa bilden.. fast detta kanske du/ni har en lösning för?
Sen, infoga copyrightinformation samt någon slags kontaktformulär eller liknande till fotografen.
Nog med gnäll för nu...kul initiativ och kör hårt!

Att marknadsföra sig i tävlingar är väl alltid något man gör för att vinna en tävling där en "community" bestämmer vinnaren. En tävling där t.ex. bildtoppen skulle bestämma känns väldigt felvinklad. Jag skapade siten för att jag själv gillar att få kritik på mina bilder och det är tanken med siten. Men siten är ny och vi får se, kanske kommer jag på en smart lösning

Sedan är sidan skapad för att vara responsiv och man ska få ett snabbt sätt att följa ändringar på sidan. Det har jag inte sett någon sida som är när det kommer till en liknande idé.

Angående copyright och kontakt till fotografen. Ska klura lite på den! Eftersom jag har mailen kan jag nog skapa en proxy så meddelanden kan skickas till fotografen utan att någon får reda på mailen. Detta kanske får bli ett val då man laddar upp en ny bild. Tack för dina inputs!

Skrivet av xapa112:

Göttig sida, Laddade upp en bild nyss! Väldigt snyggt och stilren design, Bra idé till hemsida!

Kul att du gillade den!

Av lallassu

Nu har jag kampanjer igång via Google AdWords. Det ser ut att dra till sig en hel del visningar, c:a +4st konstant. Men man funderar lite på hur många av dem som kan vara bottar och man blir "lurad". Nu tänker jag på personer som har banners på sida sidor och styr klick mot dem.

Hur mycket "spill" tror ni att det är på Google AdWords?