Inlägg

Inlägg som lallassu har skrivit i forumet
Av lallassu
Citat:

Ursprungligen inskrivet av You
Använd libCURL ....

Håller med fullständigt, riktigt bra lib för detta ändamål!

Av lallassu

Positioneringstjänster finns om providern har implementerat detta i sin SS7 stack. Providern t.ex. Telia kan lätt söka upp en mobil i nätet med sina program. Som folk redan skrivit så kan man få tillgång till det via "Friends" eller andra typer av tjänster (om båda parter är med på det).

Av lallassu

Smaken är som baken, som folk skriver, beror helt och hållet på vilket ändamål man har.

Jag kör följande OS:
FreeBSD - server, workstation samt laptop
QNX - notebook
Solaris8/9/10 - servrar
OpenBSD - notebook
Windows Vista64 - spelburk
SuSE Linux - workstation (jobbdator)
OpenWRT - router

Sedan kör jag även OSX i vmware för påtänkt iphone utveckling samt andra OS för test.

Alla har sin egenskap som behövs i vissa fall, vilket man kan läsa sig till ifall man inte redan vet

Av lallassu
Citat:

Ursprungligen inskrivet av M3lker
Tack för senaste svaret, jag har ett till litet problem jag kan ringa och har 3G anslutning ibland men det går fruktansvärt segt att ladda nya sidor i Safari - ibland inte alls. Idag fick jag ett sms från Telia med användar uppgifter för inloggning av telia homerun. Kan mitt problem bro på att jag inte är inloggad? Isf hur loggar man in, ursäkta om detta verkar en basic fråga.

Homerun ar bara telias hotspots med wlan. Det här inget med gsm att göra.
När det går segt, du kör inte bara över edge då tror du?

Av lallassu

Re: Snabbast och stabilast distribution?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av john13th
Jag har testat på massa distributioner under två års tid bland annat de mest bekanta som Ubuntu, openSUSE, Fedora, Mandriva, Debian, SimplyMEPIS, Linux Mint och många andra. Men ändå så har ingen av de varit problem- eller buggfria. På alla distributioner så har en och annan program hängt sig då och då, vissa ljud- och videocodecs har varit pain-in-the-a**, i synnerhet Fedora, att installera, internet funkar inte när man återstartar datorn från strömsparläge (openSUSE, Fedora och Mandriva), I KDE3 så kan den ibland inte läsa externa hårddiskar (openSUSE), i Beagle Search kan den inte lista programmet som man har sökt efter (openSUSE) och ikoner "kletar" ihop sig när man använder sig av Compiz fusion i KDE3 (openSUSE). Det verkar som att man alltid får ofärdiga distributioner och ingen finish på distributionerna oavsett nya versioner som kommer ut genom åren. Folk klagar på XP och Vista för att de är långsamma, instabila och ovänliga mot användare. Men frågan är om Linux inte är det också? Men jag är alltid villig att ge Linux och dess distributioner en chans och den här vill jag få tips om distributioner som är riktigt snabba på att starta upp operativsystemet och dess skrivbordsmiljö, som är riktig stabil mot hängningar och buggar, samt är också användarvänlig med en vettig pakethanterare. Men om det behövs nämnas om de distron som jag nämnde så gör det ingenting, de senaste kanske är riktigt bra nuförtiden?

Om du ska ha ett stabilt system så skulle jag gå över till FreeBSD/OpenBSD. Det finns *BSD system som rullat på i över 13år utan omstart, lagom stabilt?

För snabbt och stabilt system föreslår jag OpenBSD eller FreeBSD (inget större kliv ifall du är van Linux användare), alternativt Slackware eller Debian. Min erfarenhet av Debian är att det är stabilt, jag administrerade en webserver med Debian som hade uptime på över 1 år, tills någon drog ur strömsladden av misstag (detta var för 6 år sedan dock).
Ubuntu har jag kört både server och workstation på labmaskiner och det är inget jag skulle rekommendera faktiskt.

Sedan så kommer du aldrig komma förbi buggfria system, det är buggar i all kod, hur stabil man än tror att den är. Se bara på senaste DNS exploiten

Av lallassu

TVout + färg problem med ATI som alla har problem med....

Har samma problem jag som jag postade nedan med ett radeon9000 mobile.
Verkar som många har problem med färgen på tvout av de som har radeon. Jag har ett radeon 9600pro på min speldator och det funkar bra med färg.
Verkar inte gå att ändra till composite med ATI drivarna på en del kort, verkar väldigt skumt. Sedan så testade jag massa nyss. Och det funkade till slut med lite färg men inte bra. Det skumma var att jag switchade mellan olika signaler, t.ex pal-b, ntsc och bara ibland fick jag färg. Så mycket skumt är det.

Vad jag testat:
- 2 olika TV
- Olika scart på båda tv
- Genom videon på scart som är kopplad med coax till tvn.
- Direkt till s-video in på tvn
- Olika format på utsignal (ntsc,pal-x)

INGET Funkar, svartvitt iaf. Fler ideer??
Jag har mailat fujitsusiemens i mitt fall, eftersom de vidarutvecklar de drivrutiner som ATI skickar med radeon9000m för fujitsusiemens laptops. Hoppas på vettigt svar snart.

Om nån löst problemet så svara snälla.

Av lallassu

Radeon9000 mobile + tvout

Får inte tvout att visa färg med detta kort. har en fujitsusiemens amilio 2.4Ghz med radeon 9000 m.
nått förslag? har testat det mesta men drivarna låter mig inte välja komposit :/