Inlägg

Inlägg som f_k_shadow har skrivit i forumet
Av f_k_shadow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Malm01
Nej nej det är lugnt den fungerar fortfarande lika fint:)

Tack för en vettig kommentar i denna tråden verkar få med sånna nu

Vilken minnesdivider och multipel använder du?

Av f_k_shadow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skillz
Vad är det du "fixat" ? Och behöver du verkligen 2st 120mm fläktar på NB? x38 är inte precis kännt för att gå varmt vid överklockning, utan snarare behålla sig sval/kall, kring 40-50C som absolut max!
2st 120mm fläktar för mycket (overkill) enligt mig Men härlig stabil överklock ändå!

Och behöver du verkligen öka spänningen på NB vid 500 FSB? Eller har du bara "chansat" ? De flesta brukar inte behöva en ökning kring 500, därför jag undrar

Angående din fråga så, ja! Sålänge tempsen är bra så har du friheten att kunna mata på med mer vcore.

Jag satt och pillade på olika spänningar och antecknade ner vad som funkade och inte funkade. Valde fel spänning på nordbryggan och det var det jag rättade till.

Angående fläktarna. En fläkt blåser rätt ner på nordbryggan och en fläkt sitter ovanför minnesslotsen.

angående volten var det mer en chasning. Jag kommer att finjustera volten senare ikväll.

Edit:

JOMBAHEHE

Det är en Thermalright ultima 90i, utan fläkt och lappad. Nordbryggans kylare och cpu IHS är också lappade.

Edit:

6x510

Av f_k_shadow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skillz
40-45C är ju bra temp! Den tempen på NB bör inte alls vara någon faktor för din klockning?

Vad kör du för spänningar på respektive saker? Vcore, nordbrygga, sydbrygga osv?

Jag såg att det hade blivit helt fel NB core volt. Har fixat det nu och jag har även två 120mm fläktar som blåser på nbkylaren och över minnena. Här har ni spänningarna och tempsen:

6x500

Vid 505MHz klarar inte minnena mer. Vilket får ses som helt klart godkänt för ett par PC6400 minnen av budgetklass. Jag bör dock påpeka att jag inte har finslipat minnesinställningarna då det finns så mycket att ställa in. Det gör jag när mina nya stickor kommer.

3700MHz

3800MHz nästa.

Edit: 9x423=3800MHz

Stabilt nu!

Nu är frågan, hur mycket mer spänning ska jag mata på? Load temp ligger runt 54 +-2. Så länge tempen är anständig har jag väl inget att förlora på att öka volten?

Edit:
10x400

Satte chassit vid ett öppet fönster 4200MHz hann jag inte med, sambon ville sova. Kommer att ge den fler försök.

Av f_k_shadow

Min nordbrygga visar en temp på 43C +-1 @ stock. Det försvårar klockningen avsevärt. Jag har lappat kylaren till men den tycks inte hjälpa. Har ett riskorn av MX-2 på nordbryggan också.

Hur mycket skillnad för en fläkt som blåser på NBkylaren? Jag har bara 1200mm fläktar liggandes här.

500*6 och 3700MHz taget, men jag behöver bättre kylning för att få det stabilt. Ska man sätta sig ute kanske?

Av f_k_shadow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
Ska du beställa i england? Du vet om att den sidan endast levererar till stor britannien va? "Purchase and Delivery: To purchase from us you must be a resident in the United Kingdom, the Channel Islands, the Isle of Man or the Republic of Ireland. "

Men suck...

International customers would be best contacting us before placing an order to ensure correct shipping costs are calculated and that we can provide the service you expect. We have so far shipped to many countries outside the Uk including Ireland,Turkey,Greece,Finland,Netherlands,Hong Kong,Spain,Portugal,France,Germany, Gibraltar, Estonia, Russia, Norway, Philippines and the USA

Det är många från sweclockers, inkl. mig själv, som har beställt delar därifrån. Toppen service och schyssta priser.

Av f_k_shadow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JOMBAHEHE
Okeej tråkigt :S vad är din max fsb på ditt DFI x38? du borde ju fundera på att skaffa ny cpu med det där moderkortet å kolla vad det går för:D

max just nu är 500. Den kommer in i windows men det räcker med att man tar en print screen så startar den om. Jag tvivlar inte på att jag kommer över 520, behöver bara lite mer spänning till nordbryggan och invänta förstärkning från vattenkylningen och hyperx minnen.

Angående CPUn så väntar jag på E8500, så visst är ett byte med i planerna, jag vill dock se jur långt denna propp kan ta mig först.

Jag är helt lyrisk över detta moderkort och x38:an än så länge. Det krävs mindre spänning till allt jämfört med p35/p965 och det krävs inte mycket spänning för att få systemet stabilt.

Av f_k_shadow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JOMBAHEHE
så du kommer inte högre än 355 fsb?:D jag kommer till 525 med mitt p5b

Jo jag har hört att många klockar högt med P5B, jag ärdock inte en av dem.

Av f_k_shadow

Resultat från DFI LP LT x38 T2R

Yes, igår kom skönheten hem från Tyskland. Jag tänkte dela med mig av lite klockningsresultat, bilder och lite reflektioner, för den som är intresserad.

Systemet:

E6700
DFI LP LT x38 T2R
2GB Corsair XMS2 800MHz
Thermalright Ultima-90i utan fläkt.

Rent och snyggt

Riktigt välgjort moderkortspaket. Nästan för mjuk design för att vara ett entusiastkort

NBkylare

NBkylare var väldigt lätt att få på plats. Kollade bakom PCBn för att vara säker att den satt.

One to rule them all

Ready to take off

Layouten är bra, men inte perfekt. Grafikkortet sitter väldigt tätt inpå minnesslotsen så för att inte bli förbannad så installerar man minnena först och grafikkortet sen. Det kan också vara lite trångt kring 8pins kontakten.

Mitt förra moderkort, Asus P5B, stannade vid 355*x, spelade ingen roll vilken spänning man matade komponenterna med. När LT:n var på plats stegrade jag uppåt från 360 till 480MHz

matade på med lite mer volt till minnena (från 2.05 till 2.2) och hittade en stabil punkt vid 490MHz.
FSB tänjning

multipliern hoppar mellan 6 och 8

Högtsa klock so far

Det kommer högre klocks, jag har inte finjusterat ännu. Minnena är svåra att hantera då det inte är några kanonminnen. Förhoppningsvis kommer jag förbi 500MHz innan vattenkylningen och hyperx 1150MHz minnena är här. Som ni ser har moderkortet härlig potential och med bättre minnen och bättre kylning kan man nå höga höjder.

Tråden uppdateras med mer resultat, bilder och temps inom kort, och benchmarks är på igång. Eventuella önskemål är bara att framföra, dock lovar jag inte att uppfylla dem

Av f_k_shadow

Thermalright Ultima-90i. Kyler bra, kan användas med eller utan fläkt och ganska liten.

Av f_k_shadow

Mushkins minnen tillhör den absoluta toppen, sett ur överklockarens ögon. Vilka minnen du tar beror helt på din situation samt ekonomi.

Av f_k_shadow

Första frågan, inom vilket område kommer din dator att förbrukas? Spel, filmredigering, surf?

Därefter tar vi om det och du får förhoppningsvis mer uppskattningsbara svar

Av f_k_shadow

Jag har en lappad Thermalright Ultima-90i liggandes här hemma. Den är mindre än storebrosan, obviously, men den kyler riktigt bra och om du ska ha den i en HTPC så har du en kanonkylare då den kan användas som en passiv kylare.
Dock skall jag påpeka att med en fläkt på (90mm eller 120mm) så får du ner temperaturen 3-8 grader, beroende på kontakt mellan kylare och cpu samt fläkthastighet.

Av f_k_shadow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Infa
Jodå det är på G , mitten i mars har dom sagt officiellt tydligen....

den som lever får se DFI LT X48 T3R blire för mig för hela slanten hehe..

Kan bara tänka mig vilka klockningsmöjligheter det där moderkortet besitter. Ska bli otroligt spännande att se kylningsförmågan hos det integrerade Thermalright mosfet/nordbrygga-kylarna.

Av f_k_shadow

HyperX PC8500, PC9200 eller PC9600 är topminnen inom överklockning. Det är mitt råd.

Av f_k_shadow

Japp, det är trend4pc jag ska beställa ifrån.

Coolerfreak:

Det bekymrar mig inte, jag är inte intresserat av features, bara klockningspotential.

Av f_k_shadow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av coolerfreak
Är inne på mitt 4'e just nu (CL35-E m-ATX, nF4 sli dr expert, ATI RD480 CF-DR och nu *x38 T2R*) Samtliga har fungerat felfritt kan man ju mer eller mindre säga. Självklart har DFI haft diverse fel på diverse av sina modeller men sånt måste man helt enkelt räkna med förstås. Dock ska man veta att dom har många gånger varit totallt överlägsna samtliga konkurenter med just klockningsbiten, då framförallt AMD S462/A, S939 och även nu S775.

Generellt sett är DFI riktigt trevliga och dom erbjuder massvis av inställningar i BIOS, allt vad gäller extra stabilitets-inställningar, svinhög spänning och mycket till därefter. Så ja DFI är helt okej. (säger fanatikern själv )

Vad gäller dina alternativ *LT och DK* så kan man ju snabbt konstatera att DK har som du ser 2 PCI-E slots medan LT kör med 3 PCI-E slots. Dessutom använder den 4 FAS strömdesign (LT @ 8 fas design). Sen har DK 6 SATA's och inte 8 vilket resultaterar i att RAID bara kan fås genom nordbryggan ICH9R-chip och inte JMicron från (sydbryggan). Men behöver man inte dessa extrasaker så är de ju good to go.

Vilka härliga lovord! Det kommer förmodligen bli LT X38 T2R. Jag har pengar så det räcker för båda korten, men det är något med färgen på kortet som får en att bli förälskad i kortet. Dessutom känns det härligt att testa på något nytt på jag alltid har haft Asus, som aldrig har klockat som jag vill.

Med dagens valutakurs går paketet på 2000kr inkl frakt, antar att det är ett bra pris för en sällsynt modell här hemma

Tack ska du ha.

Av f_k_shadow

DFI-frågor

Jag har länge väntat på Asus Rampage Formula, men alla uppskjutningar har varit väldigt jobbiga. Nu är det bara två veckor kvar, om man får tro alla skriverier och allt vad lagerstatus innebär, men omedveten har jag ramlat över DFI LANParty LT X38 T2R.

Jag har ingen erfarenhet av DFI, men många recensioner talar sitt tydliga språk när det kommer till överklockning. Generellt sätt, är DFIkort stabila vid överklockning? Kvalitétsmässigt ska de vara bra, av det jag har läst. Vad säger ni?

Det kliar i fringrarna nu eftersom att jag har hittat en återförsäljare som har inne både DFI LANParty LT x38 T2R och DK varianten. Moderkortet (vilket det nu blir) kommer att bilda team med:

E6700/E8400
ChilledPC Extreme CPU kit 120.3
hyperX PC9200
8800GTS G80

Tack på förhand!

Av f_k_shadow

Räkna med i samband med, eller dagarna efter Cebit d.v.s efter 9:e mars.

Jag är kluven. Jag hade siktet inställt på Rampage Formula men DFIkorten, med x48 och 790i chipset:en, verkar ju bjuda upp till riktig kamp. Man gör nog bäst att vänta tills Cebit är över innan man bestämmer sig.

Av f_k_shadow

Ju lägre timings, dessto snabbare får processorn tillgång till data från ramminnet.

Att pressa timings ger i nio fall av tio bättre resultat än att klocka ett tiotal hertz.

Av f_k_shadow

Rampage formula, ChilledPC CPU extreme kit, Kingston HyperX PC9600. Kommer att lägga ut en utförlig klockningsblogg senare i mars när alla delar är tillhanda.