Inlägg

Inlägg som f_k_shadow har skrivit i forumet
Av f_k_shadow

http://static.pici.se/pictures/rjwUtjJXQ.png

Vad har ni för kommentarer kring detta?

Av f_k_shadow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av puffes
Fan vad trött jag blir av att läsa all skit som skrivs här. Hur kan så många stå upp och stödja en site som så tydligt uppmanar till lagbrott? Antar att det handlar om att flertalet personer här är snåla geeks som tycker det är häftigt att man kan sno material på nätet eller giriga snorungar som vill ha så väldigt mycket mer än vad ni har råd med. Är det då helt plötsligt ok att begå eller uppmana till brott eftersom de inte är "synliga" eller vad handlar det om? Inte fan står ni och dunkar hallickar i ryggen eftersom de endast förmedlar en kontakt och sedan tar emot lite "sponsorpengar" från personer som råkara vara demsamma som just utnyttjat förmedlingstjänsten.
Att snacka om rätthsaveri hit och dit är ju bara löjligt det också. Flertalet här som uttalat sig ang. detta bryr sig egentligen om frågan. Ni är bara intresserade av att kunna forsätta sprida och ladda ner upphovstättsskyddat material i lugn och ro. Jag hoppas verkligen att straffskalan för nedladdning och spridning utökas med frihetsberövande straff så att husransakan möjliggörs.

Du om någon ska inte komma här och predika när du själv, av ren innestängd ilska, väller ur dig förutfattade meningar utan att komma med påvisade, argumenterande eller för den delen ens trovärdiga belägg för dina åsikter. Kan du motbevisa någon, bara en, av alla de hänvisade källorna, från folk som länkat här i tråden?

Att en miljon svenskar laddar ner musik, spel och film dagligen talar sitt tydliga språk. Kulturell diversitet efterfrågas, om än på ett olovligt sätt. Men om nu dessa människor sjunker så lågt, skall då musik/film/spel industrin sjunka ännu lägre och hota den svenska regeringen med sanktioner? Är det helt ok? Jag vill ha ett svar på den frågan.

Jag ska citera mitt absoluta favoritband:

"With this in mind we also have decided not to approach any offers of a record deal with record labels only to be cosmically ripped off, limited or controlled. We will take care of all studio and graphical matters by ourselves.

...

According to our philosophy we want to establish a direct channel between us and our fans where our music and artwork will be distributed directly from our website, supervised by Valgorth, The Apocalyptic Blaster Of Rats In Cosmic Fury, to avoid any annoying, irrelevant interference by any greedy companies making it impossible to make a living as an artist/musician unless you sell a million copies.
"
- Lost Horizon.

[edit]: Bara ett av många band som missgynnas av de stora bolagen.

Av f_k_shadow

Mycket intressant artikel:

http://www.svd.se/kulturnoje/mer/kulturdebatt/artikel_825453....

helt sanslöst, i Sverige stiftar vi lagar som kriminaliserar en miljon svenskar och där åtalens starkaste pelare gestaltas av intresseorganisationer som bryter mod andra stiftande lagar.

Varför klubbar vi för lagar som inte kan upperätthållas? Som det skrivs i artikeln, att stoppa, eller att försöka stoppa, fildelning (legal som illegal) för de kulturella verkskaparna, ÄR att på ett paradoxalt sätt försöka stoppa kulturell diversitet.

Av f_k_shadow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Noiz_TnT
Har nästan samma mobo som dig.
Är så för mig också, jag kommer inte högre än 430 FSB och värmen verkar ovanligt hög den också. Jag har också testat ändra multipel utan framgång. även bytt minnen 3 gånger.
Konstigt det här.

Det där var ju bara retligt skrivet, du kommer ju över 400MHz.

Angående köp av moderkort då? Det jag söker är ett kort som är mycket överklocksvänligt och som har bra kylning på bryggorna. Det finns många bra kort:

Asus: P5E Series, Maximus formula SE/Extreme.
Gigabyte: DQ6, DS series.
Abit, MSI o.s.v.

P5E-Deluxe ska vara riktigt hyggligt, men å andra sidan skulle Ultima-90i vara detsamma.

Av f_k_shadow

Ingen skillnad alls. Testade för någon sekund sedan att ändrar minnen och boota upp på 7x400MHz och 6x400MHz utan framgång.

Av f_k_shadow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tellus82
Det kan ju vara så att det är processorn som inte orkar men är den helt tokstabil vid 355 & tvärdör vid 356? Då låter det mer som en bugg av något slag.

Har du provat & sänka multipeln så du utesluter även själva processorn?

Hade ett liknande fenomen på ett ASUS kort förr & de berodde faktiskt på bios i samband med spd tabell på minnena, tokstabilt till 218 & vid 219 blåvägrade det...

Jag har testat x6-x10, tokstabil upp till 355MHz men från 356-360MHz blir den instabilitet och över 360MHz vägrar systemet boota. :/

Av f_k_shadow

klockvänliga hårdvaror

Antar att det är ok att posta tråden här då det trots allt rör sig om överklockning mer än köpråd.

Well, först till "problemen", says this observer.

Mitt P5B (BIOS 1308) klockar riktigt uselt och temperaturerna är förvånandsvärt höga. Det är ett känt faktum att det råder ett FSB hål mellan 360 och 399FSB, där 1333MHz strapen kickar in vid 400FSB. Men saken är den att jag kommer inte över 355FSB och jag har testat:

*Höja vcore ytterligare.
*Höja fsb termination core ytterligare.
*Höja NB core ytterligare.
*Lossa på timings och höja vmem ytterligare.
*Testa att hoppa över "hålet" och köra på FSB mellan 400 och 455.
[EDIT]: Har även testat olika multipliers.

Ingenting fungerar. Är det för att moderkortet inte stödjer 1333 FSB proppar som den vägrar att boota vid högre FSB? Låter osannolikt. Kan det vara minnena?

Sedan visar sig CPU temperaturen ligga på följande värden med stockkylare:
45C idle @ 2667MHz
57C load @ 2667MHz

Med ny kylare:
43C idle @ 2667MHz
47C load @ 2667MHz

45C idle @ 3550MHz
60C load @ 3550MHz

På proppen sitter en Thermalright Ultima-90i med AC MX-2 kylpasta och en Scythe S-Flex 120mm som förflyttar stora mängder luft. För mig känns det som att 90:n inte är så bra som många påstår att den ska vara. Jag har monterat ner den, tagit bort kylpastan, klickat på nytt och monterat dit kylaren igen för att försäkra mig om att den sitter rätt, utan något positivt resultat. Vad säger ni?

Jag är inne på att byta ut moderkortet och minnena, samt att ett vattenkylningssystem är på ingång. Då är följdaktligen nästa fråga vilket överklocksvängligt moderkort man ska välja? P35 chipset eller x38 eller vad? DDR2 med höga frekvenser känns som det bästa valet för mig vad det gäller minnena i och med de låga priserna.

Ber om ursäkt om mitt inlägg uppfattas som "Wall of text", jag har mycket på hjärtat. =/

Av f_k_shadow

Stabilaste värdena:

Processor: E6700
Stepping: B2
Original MHz: 2667MHz
Klockad MHz: 3550MHz
FSB: 355 MHz
Multiplier: 10
Original Vcore: 1.35V
Nuvarande Vcore: 1.47v
Kylning: Thermalright Ultima-90i
Temp (idle/full): 45/59
Moderkort: Asus P5B BIOS 1308
Minnen: Corsair 6400CL5 2gb @ 898MHz
Vmem: 2,0 V
Timings: 5-5-5-10
SuperPI 1M: inte kollat

Av f_k_shadow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kimplan
Det är verkligen vad jag har väntat på men hoppades på att ATI skulle komma med något värre än ATI så att AMD får inte lite mer pngar och deras CPUern blir värre än Intels, bara mest så att marknaden får lite konkurans

Vem sa du saknade en strumpa?

Och till er som sitter på ett GTX/GT/Ultra, vadå äntligen?! Ni har ju för böveln hyggliga kort, med en underdrift av guds nåde.

Av f_k_shadow

Frågan är ju om det är värt att köpa det här kortet, om vi säger nu att det hamnar på en prislapp på ~3000kr, när det finns GT-kort på 700/2000 för ~2600kr >. Visst är jämförelsen mer komplex än så, men bara för att lägga en grund för diskussion säger vi nu så.

Hur går tankarna hos er?

Av f_k_shadow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blomqvist
Det är väl bara bra att processorn inte kräver en 1 kg-kylare med 6 heatpipes och annat kraffs! Tyder ju på att processorn går sval! Det är fyra kärnor som ska kylas.

Hört talas om Thermalright Ultima-90? Om inte så rekommenderar jag dig att ta en titt innan du slänger ur dig, vad jag tolkar som, sarkastiskt inlägg.

Av f_k_shadow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr. Bravo
Njae, 2 månader är för lite. 8800GT räknar jag inte som något nytt, då det som sagt är samma prestanda som de gamla korten.

8800GT baseras på G92:an, varför är inte det nytt för dig?

Vad säger ni om detta:
http://www.crysis-online.com/forum/index.php?topic=11837.0#ms...

XP versionen hackad och resultatet verkar lovande.

Av f_k_shadow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av beweer
tror att coolerfreak har koll på sådant....pm:a honom och fråga snällt

Tack för tipset, skall höra med honom.

Av f_k_shadow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elmoth
finns väll inte speciellt många som har mycket erfarenhet av vattenkylning skulle jag tro...men säkert är det bra!

Vi snackar sweclockers, det finns en hel del rävar här.

Jag fick just reda på att GPU-blocket inte passar till 8800serien, vilket gör det lite besvärligare nu

Av f_k_shadow

Yes, det är från USA. Med moms på 25% hamnar det på ungefär 2100kr. Dock vet jag inte vad tullavgiften hamnar på. Dessutom så vet jag inte om det är bra delar jag tittar på. Därav min frågeställning.

Av f_k_shadow

Köpfrågor: Vattenkylning

Efter att ha hittat stabilitet efter veckor av klockande så har naturligtvis temperaturen ökat avsevärt också. Vill dock nå ännu högre höjder och jag känner att vattenkylning skulle vara en lämplig lösning.

Jag har kikat runt på diverse sidor men vad gör det när jag egentligen inte vet vad jag ska leta efter. Det som fångade min uppmärksamhet mest var Petra'sTech CoolKit GPU Basic - Rev.2 från Petra's Tech Shop.

Kit Contents:

• (1) Swiftech Apogee GT Universal CPU Waterblock (w/Socket 478/423/603/604/462/754/939/940/AM2/LGA 775 compatible USMA)
• (1) DangerDen Maze5 GPU Waterblock (w/Series 1 and Series 2 mounting hardware)
• (1) Laing D5 Basic/MCP655-B 12V DC Pump
• (1) Swiftech MCR220-QP Dual 120mm Radiator (w/fittings)
• (2) Yate Loon D12SL-12, D12SM-12, or D12SH-12 120mm x 25mm Fans
• (10') 7/16" ID (5/8" OD) Masterkleer Tubing
• (1) 1/2" OD Polypropylene T-Fitting
• (12) Stainless Steel Worm-Drive Hose Clamps
• (1) Danger Den Machined Delrin Fillport/T-Line Cap
• (1) Swiftech MCB-120 RadBox
• (1 bottle) Pentosin G11 (UV blue) Coolant Additive
• (1) Petra'sTech Water Cooling Setup Guide

Pris: 259.99dollar vilket är ~1700kr.

Bör poängtera att systemet som ska kylas är detsamma som i min signatur. Kan hända att jag byter ut grafikkortet, chassit och moderkortet mot ett G92/RV670 grafikkort, lämpligt chassi och lämpligt moderkort då dessa delar lockar mycket just nu.

Vad säger etablissemanget om detta? Något som saknas?
Finnst det någon som handlat från Petra's Tech Shop? Kommentarer?
Tips på andra system och lösningar?

Tack för att ni tar er tiden, uppskattas verkligen.

Av f_k_shadow

"Dessa ger med sin högre klockfrekvens för samma peng bättre prestanda i dagens spel, vilka inte är optimerade för CMP (inom samma processorfamilj)."

Ett tips är att associera "dagens spel" med ett referensdatum så att texten känns mer uppdaterad. Not a major point but still worth the attention

Av f_k_shadow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ozzit
Jag tycker att den som barf länkade är bra mycket bättre, balde twisting, weapon expertice och vitailty är ganska mycket skit imo. För leveling är remorsless attacks bättre än murder och improved sprint är inte lika användbar som endurance

om jag skulle levela upp en rogue skulle jag köra på exakt samma som barf, möjligen byta improved gouge till lightning reflexes

,

missade helt att han skulle levla upp en rogue. Då ser hans build helt ok ut. Länge sen man levlade upp sin rogue och man blir väldigt trångsynt med alla raids och speccs på nacken.

jaja..

Av f_k_shadow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av barf
Snart kommer TBC och då ska jag och mina kompisar rerolla
Jag har tänkt mig en rogue och har sett på lite talent builds. Kom fram till denna build för leveling men eftersom jag aldrig spelat rogue förut så är jag inte riktigt säker och önskar därför lite feedback och tips på förbättring.

http://www.wowhead.com/?talent-bc=wGe0oxZGcEd0Vzx0hot

http://www.wowhead.com/?talent-bc=wueboxZGcV0bVzxrrot

Där har du en bra build.

Av f_k_shadow

Kunde inte hitta någon tråd som bekräftade att mitt inlägg stred mot forumsreglerna. Tråden har inte gjort något ont, om mitt inlägg misstycks av admins, då får jag ta smällen.